Special Projects Sweepstakes

Sunday, 22 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Asa cum poate ca stiti, acum vreo sase luni introduceam sistemul de Proiecte Speciale pe fain, care permite blogerilor sa scrie review-uri. Oricine are peste zece mii de karma poate solicita introducerea unui URL in lista ceea, iar blogerii care au minim o mie de karma (deci nu oricine) pot scrie un review. Odata acesta publicat, blogerul autor primeste o cantitate de karma stabilita de catre fain, si care se scade din contul beneficiarului.

De-atunci s-au scris citeva zeci de review-uri, asa estimativ, sistemul a functionat corespunzator, asa ca-i momentul sa-l scoatem din beta, ma gindesc. A, era in beta. Am uitat sa mentionez ca era in beta ?! Vai, ce "marketeer" de-ala nepriceput sunt eu. Uite ca pur si simplu nu m-am gindit sa scriu beta pe beta.

Ca urmare (follow-up, n. Tr.) am sa propun unei liste de posibili sponsori (mycloset.ro, fashionup.ro, getadeal.ro, fashiondays.ro, oktal.ro, amafashion.ro, debo.ro, evoMAG.ro, 22media.ro, catalinbotezatu.ro, comodo.ro, bestkids.ro, tuatara.ro, nemira.ro, 24shop.ro, military-shop.ro, formeasy.ro, sevensins.ro, women-world.ro, litera.ro, netjobs.ro, lafemme.ro, bebebliss.ro, strollers.ro, tarafashion.ro, buy.ro, onlinebijoux.ro, la-moda.ro, biro.ro, germanelectronics.roishop.ro, looksexy.ro, quickmobile.ro, watchshop.ro, magazinultau.ro, mall-lenjerie.ro, dinoland.ro, fashionlab.ro, time24.ro, floria.ro, casualwear.ro, lenjerie.ro, escapestarjeans.ro, talksmart.ro, tzoale.ro, 101jucarii.ro, pronat.ro, dasha.ro, life-care.com, cazual.ro, napati.ro, sportguru.ro, PeApa.ro, usbmania.ro, monstru.ro, cadouri-originale.ro, remington-style.ro, euro-tax.ro, dpap.ro, inovativconstruct.ro, cosmetice-rooibos.ro) urmatoarea afacere : ei isi fac cont pe fain, eu le dau gratuit 16,666 karma (~166 euro, cu alte cuvinte), ei isi aleg url-ul cu care sa apara in lista de Proiecte Speciale. Dupa care blogerii de au chef se pot apuca sa scrie.

La o socoteala simpla 166 de euro x 60 de firme = 10,000 de euro investiti de catre Polimedia srl pe de-o parte in dezvoltarea comertului online din patrie si pe de cealalta in dezvoltarea blogarimii studioase.

Totusi, ca si la fondurile europene, beneficiarii trebuie sa faca ceva pentru asta, nu mult, ce-i drept, dar anumit. Nu merge oricum si orice. Ca atare, sunt foarte curios cam in ce masura fondurile disponibile pentru proiecte speciale vor fi si trase de catre beneficiari, tot pe doua parti : in primul rind, ce fractie din cei 10,000 de euro disponibili vor fi chiar atrasi de catre proprietarii de magazine online, si in al doilea rind ce fractie dintre banii astfel disponibilizati* pentru beneficiul blogerilor vor fi atrasi de catre ei.

Distractia incepe la 1 Iunie, ceea ce inseamna ca la primul aspect vom avea un rezultat cindva la inceputul lunii Iunie. Cum karma expira intr-o luna de zile, vom avea neaparat un rezultat si in ce priveste al doilea aspect pina la sfirsitul lunii Iulie. In principiu rezultatele ar trebui sa fie foarte bune, dat fiind ca pe de-o parte Basescu ne ameninta cu revenirea crizei, si pe de cealalta parte mnoa, vine vara.

Magazinele au fost alese de catre mine in virtutea faptului ca si-au publicat email-ul la pagina de contact (morala carei chestii fiind ca toti arogantii cu "formulare de contact" s-au pagubit de niste bani la faza asta). Daca magazinul dvs. favorit lipseste, sau daca sunteti reprezentatul unui magazin pe care ati dori sa-l vedeti inscris in lista nu va sfiiti sa imi atrageti atentia la comentarii, am sa va adaug (chit ca pentru a proteja integritatea datelor statistice n-am sa va introduc si in raportarile discutate dinsus - nu ca ar conta pentru dumneavoastra asta, da' precizez ca sa se stie).

Pe scurt, ascutiti-va creioanele si tastaturile, ca s-ar putea sa urmeze chestii.

---------
* Se cere probabil subliniat amanuntul ca intrucit un participant la Proiecte Speciale pierde acest statut daca ii scade karma sub 10,000, nu exista o relatie de identitate intre suma totala disponibilizata magazinelor si suma totala disponibilizata blogerilor.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

 1. Bogdan`s avatar
  1
  Bogdan 
  Sunday, 22 May 2011

  Chiar sunt interesat sa vad reactia magazinelor online la propunerea asta. Banuiesc ca poti scrie doar o data pe luna pentru acelasi proiect special (banuiesc zic, dar nu vad scris pe nicaieri, sau nu vad eu).

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 22 May 2011

  Scrie acolo la descrierea SP (primul link din articol), anume ca daca scrii de doua ori la distanta de mai putin de 30 de zile noul scor pur si simplu il inlocuie pe cel vechi, nu ti se adauga.

 3. Critic`s avatar
  3
  Critic 
  Sunday, 22 May 2011

  mei da ce calcule faci tu.

  karma asta nu are inflatie, curs raportat la dolar ceva?

  fain actiuni?

  :P

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Sunday, 22 May 2011

  E fixata la euro, cum era leva bulgareasca fixata la dolar acum niste ani. Deci are exact aceeasi inflatie etc ca si euro-ul (chestie care-o face, dupa unele evaluari, o moneda superioara leului :p).

  Posibil, in viitor.

 5. Cum anume trebuie să facă beneficiarii pentru a primi aceste "fonduri" exprimate în karma, în afară de a-şi face cont pe fain ? E informaţie privată ?

 6. Ce* anume (în loc de cum anume)

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Monday, 23 May 2011

  Pai nu-i privata. Celor citati dinsus li se cere sa-si faca cont. Celor necitati dinsus li se cere sa satisfaca cumva

  Daca magazinul dvs. favorit lipseste, sau daca sunteti reprezentatul unui magazin pe care ati dori sa-l vedeti inscris in lista nu va sfiiti sa imi atrageti atentia la comentarii

 8. Atunci e ok, puteai însă deduce din cum e formulat că cine ştie ce trebuie să facă ca să beneficieze de această ofertă... :)

 9. mitzaabiciclista`s avatar
  9
  mitzaabiciclista 
  Monday, 23 May 2011

  Mai explică-mi odată. Să zicem că mie îmi plac câteva magazine de sus. Şi adică dacă io le scriu un review e de bine? Sau ce mi se întâmplă dacă fac asta? În afar' de faptul că-ţi stimulez fro dorinţă absconsă cum că m-ai vârî în "pimniţă"?

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Monday, 23 May 2011

  @mitzaabiciclista Pentru prima parte, vezi de pe fain in dreapta Proiecte Speciale, ce url-uri sunt trecute acolo, alea participa in proiect. Deocamdata n-a aparut nici unul, da' vor aparea mintenas. Pentru a doua parte, vezi descrierea sistemului PS, primul link din articol.

 11. standdowncafe`s avatar
  11
  standdowncafe 
  Wednesday, 25 May 2011

  Hai ma Mitzo ca e fain.
  Eu am facut-o...fara sa imi dau seama initial :)

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 25 May 2011

  Mitza haterita :D

 13. Mai MP ai multe idei bune, nimic de zis, dar nu stiu cum de reuseti sa le pastrezi la un nivel egal cu limita atrofieri. Ori esti tu prea bun pentru piata din romania, ori esuezi cu succes in le transforma intr-un produs finit si digerabil. Poate nu te incurci cu sume mici si vrei direct tot.
  Acu ma scuzi, sunt prost sa inteleg, dar ca mine sunt multi si tu la astia vrei sa ajungi, nu?

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 October 2011

  Cre' ca problema e de perspectiva asupra timpului. Eu nu ma grabesc, am fost aici inainte de NY Times si voi fi aici si dupa NY Times. Daca stii ca esti ala care-o sa stinga lumina ai alta perspectiva asupra timpului.

 1. Special Projects Sweepstakes pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Aruncati un ochi ca-i cu chestii....

 2. [...] recenta de-a construi un fel de program de fonduri structurale pentru Internet s-a bucurat de-o discutie destul de vie, care m-a tinut lipit de scaun douasprazece ceasuri intr-o [...]

 3. [...] zece zile anuntam un proiect de sustinere-a dezvoltarii mediului online romanesc. Concret, ziceam atunci : La o socoteala simpla 166 de euro x 60 de firme = 10,000 de euro investiti de catre Polimedia srl [...]

 4. [...] Special Projects Sweepstakes [...]

 5. [...] 22 Mai 2011 Polimedia srl acorda un sprijin de ~10`000 de euro industriei online, care este absorbit in proportie de aproximativ 3%. Mai este [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.