Proiecte speciale pe fain

Sunday, 19 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Iata ca ne ninge Decembrie 2010, iarna-i grea si-omatul mare, ba chiar este in continuare si criza. Poate c-ati observat, nu stiu. Ati observat ? Se vede treaba ca guvernul Boc n-a reusit inca sa implementeze programele de masuri care sa solutioneze favorabil extorsiunea degajamentului. Poate la anul.

Dar totusi, decit sa asteptam cuminti pina ori murim de foame ori distorsioneaza statu' angajamentu', zic ca-i mai bine sa incercam si noi, dupa puterile noastre, sa ne mai scoatem din... ma rog, nevoi, sa zicem.

Solidar cu acest concept introduceam asta vara posibilitatea de-a vinde karma acumulata pe fain@polimedia.us. Dupa sase luni imi face mare placere sa observ ca un numar de cetateni mai hotariti reusesc, daca nu sa se salarizeze de-a dreptul, macar sa-si mai completeze salariile, asa cit cel putin sa nu simta boncificatiile cu atita generozitate oferite de oranjada guvernamentala. Ba chiar un numar inca si mai mare de utilizatori casual isi platesc fara probleme contul de hosting si eventual le mai si ramine de cite-o cafea sau asa ceva. Zic ca intreaga chestie e un pas pe calea cea buna.

Ca atare, sa mai facem unul. Incepind de astazi, utilizatorii care au minimum 1000 de karma pot participa la Proiecte Speciale.

Cum functioneaza :

 • Utilizatorul de fain care are minim 1000 karma publica pe blogul propriu un articol in care discuta serviciul, produsul, publicatia, articolul ales de el din lista respectiva.
 • Articolul poate fi oricit de critic considera necesar autorul, dar trebuie neaparat sa includa un link (fara nofollow, fara redirectari, url shorteners sau alte tertipuri) catre url-ul notat in tabela respectiva, sub Link (steluta, atunci cind apare, inseamna ca un link spre orice pagina de pe blogul/siteul respectiv este acceptabil, in lipsa stelutei e obligatoriu sa folositi link-ul exact asa cum apare el).
 • Odata articolul publicat, utilizatorul trimite un email la aceasta adresa, cu subiectul "Proiecte speciale" (exact ca intre ghilimele!), care email trebuie sa contina neaparat link-ul catre articolul publicat si numele utilizatorului de fain care se face vinovat :p
 • Expertii nostri vor evalua calitatea blogului (luind in considerare vechimea, numarul si calitatea articolelor, calitatea comunitatii de comentatori) precum si calitatea articolului (sub aspect tehnic si logic, dar nu sub alte aspecte - o opinie oricit de critica nu este nici mai bine nici mai prost platita decit o opinie oricit de laudativa, dar o opinie slab argumentata este depunctata fata de o opinie bine argumentata) si vor acorda o bonificatie sub forma de karma care se adauga imediat contului dvs.
 • Comportamentele mizerabile (ca de exemplu, dar fara a ne limita la, stergerea articolelor respective dupa incasarea karmei) se pedepsesc in moduri atroce despre care mai bine sa nu discutam.

De asemenea, utilizatorii care au minim 10,000 karma pot introduce proiecte speciale in sistem, trimitind un email la aceeasi adresa, care sa contina link-ul dorit, o scurta descriere a chestiunii si un termen de valabilitate. (Acesta din urma nu este obligatoriu, toate proiectele expira automat de indata ce karma initiatorului scade sub valoarea minima de 10,000. Ca o masura de protectie a blogerilor care s-au apucat deja de scris, articolele se primesc si se platesc daca sunt publicate intr-un interval de 48 de ore de la expirarea oricarei oferte).

Sistemul functioneaza exact la fel si din partea aceasta, veti primi periodic o lista cu url-urile articolelor publicate continind link-ul dvs, precum si karma ce v-a fost scazuta (pentru ca s-a adaugat blogerilor respectivi). Important de retinut ca valoarea in karma a articolelor este stabilita de Polimedia, si nici autorii nici cumparatorii n-au nici un fel de cuvint de spus in evaluarea respectiva. Nu se retin nici un fel de procente sau taxe, daca articolul este evaluat la 1825,75 karma, atunci autorul primeste 1825,75 karma, iar din contul beneficiarului se scade tot 1825,75 karma.

Acestea fiind spuse, nu pot sa va urez decit un traditional spor la bloging!

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

 1. pare ok. asta daca esti pe filme online si blogging. :D

 2. Ideea este buna, chiar foarte buna . Sa vedem ce rezultate va avea...

 3. Inteleg ca din pimp (peste), ai devenit john (client): platesti pentru limbi in cur.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 December 2010

  @Mihai E, se va gasi un coltisor cald pentru fiecare, ma gindesc.

  @i4ever Si io-s curios.

  @P Diddy Aww, why so negative P Epuse ?

 5. Ce-i negativ aici? Nu ziceai tu ca tre' mai mult sex in toate cele? Ba chiar bagasei si-un cuvant din benzi desenate, am uitat cum ii zice. Plus ca, intr-o versiune precedenta, iti indemnai cititorii sa-si dea limbi in cur unul altuia, gen marii bloggeri.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 December 2010

  Foarte orale preocupari ai tu bag sama.

 7. Maria Postu`s avatar
  7
  Maria Postu 
  Wednesday, 16 February 2011

  Nu stiu, dar fara sa te superi, mi se pare mai complicat decat celelalte concursuri pe care le-ai lansat si care erau si mai generoase.Poate daca voi avea timp, ma voi incumeta!Succes curajosilor!Si nici nu prea am inteles eu bine cerintele!

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 16 February 2011

  N-am sanse sa ma supar, da' stii cum e, pe masura ce timpul trece nivelul de complexitate creste. Cursul progresului, n-ai ce-i face.

 9. spre exemplu pot sa particip cu un articol spre exemplu scris acum o luna :))?

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Monday, 25 April 2011

  Spre exemplu nu, neavind tu nici 1000 de karma si nefiind acceptate nici articolele vechi.

 11. stiam ca nu am karma necesara dar ma gandeam pentru viitor:)

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 27 April 2011

  Ehehehe un om chibzuit face toti banii.

  Apropo de care chestie : http://trilema.com/2011/concurs-de-ghicit/

 13. Bogdan`s avatar
  13
  Bogdan 
  Tuesday, 24 May 2011

  Chestie (ca nu-i chiar intrebare): daca sunt co-autor/admin pe un blog si scriu acolo pentru proiectele speciale. Cu mentiunea ca sunt admin pe respectivul blog, deci se poate considera ca-i propriu (ma gandeam ca ai subliniat blog propriu in articol), cu toate ca nu l-am infiintat eu. Banuiesc ca-i totul in regula

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 24 May 2011

  Atita timp cit nu ti-l sterg ceilalti admini nu vad probleme.

 15. Bogdan`s avatar
  15
  Bogdan 
  Tuesday, 24 May 2011

  Nici nu se pune problema. Merci pentru raspuns!

 16. Deci daca am 10.000 de karma imi pui linku acolo si ramane pana scade karma sub 10.000?

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Saturday, 1 October 2011

  Dap, si lumea mai scrie cite-o recenzie, cite-o maslina.

 18. red apple`s avatar
  18
  red apple 
  Sunday, 23 October 2011

  da .. interesant

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 October 2011

  Baga mare.

 1. Proiecte speciale pe fain pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Un anunt foarte important pentru cei interesati de karma....

 2. 21
  Proiecte speciale pe fain | Șmen.ro (via Pingback)
  Thursday, 23 December 2010

  [...] Proiecte speciale pe fain [...]

 3. [...] mai fost chestia cu proiectele speciale (pe care eu n-am priceput-o bine, păcatul meu), a blogului cu continut plătit (vezi despre si [...]

 4. 23
  Saga savanților polimicționați trilemic și karmic (prima parte) | (via Pingback)
  Tuesday, 22 March 2011

  [...] o dată, un Institut polimedic cu specializare trilematică. Nu știu cum se face de există un Institut de teapa lui, dar are și program non-stop și infinite proprietăți karmice. Oricum, Institutul găzduiește [...]

 5. [...] documentația, ca de exemplu ghidul de utilizare, diversele articole explicative de pe Trilema, despre proiectele speciale, ba chiar și Trilema toată, cel puțin jumătate de Fain și trei sferturi din comentariile de pe [...]

 6. [...] cum poate ca stiti, acum vreo sase luni introduceam sistemul de Proiecte Speciale pe fain, care permite blogerilor sa scrie review-uri. Oricine are peste zece mii de karma poate [...]

 7. [...] vinzator care sa vinda Proiecte Speciale pe fain. Daca va intereseaza chestiunea documentati-va intii acolo ca "ce-s astea" si cum [...]

 8. [...] 19 Decembrie 2010 isi face aparitia conceptul de Proiecte [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.