Radio Vocea Americii

Thursday, 26 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Chestie amuzanta, ca uite acum cincizeci de ani circulau aceleasi chestii pe aceeasi directie, doar ca-n sens contrar.

Deci, Camera Deputatilor din Texas (care-i stat, si stat fiind are Parlament bicameral) a votat in unanimitate (138 voturi pentru, 0 contra, 0 abtineri) o lege botezata HB 1937. Dupa legea asta noua s-ar fi introdus o noua infractiune, constind in "a atinge partile intime ale unei persoane ca o conditie a transportului sau accesului intr-un loc public". Chestia era gindita cu dedicatie impotriva TSA, care-i din ce-am inteles un fel de bizarerie a la Homeland Security.

Cum respectiva lege urma sa fie luata in considerare in Senat, Departamentul Justitiei (care-i practic vorbind un fel de minister, in subordinea guvernului federal) a trimis o scrisorica de amor in care explica in primul rind conflictul constitutional (pentru ca un stat n-are voie sa dea legi care sa contravina reglementarilor federale, sau sa limiteze functiile agentilor guvernului federal) si-n al doilea rind ameninta ca TSA va ingheta toate zborurile din si spre Texas.

Chestie care i-a facut pe texani s-o lase mai moale, in sensul ca respectiva bucatica de legislatie fu strinsa intr-un mototol si asta-i ultima oara cind vom auzi de ea.

Mbon.

Ce ma uimeste pe mine este urmatorul aspect : asa o ditai criza constitutionala e lucru mare. Semnificativ mai mare decit, de exemplu, incercarea de suspendare a presedintelui Romaniei, si cu siguranta mult, mult mai mare decit diversele incercari de cenzurat guvernul nostru. Chestii care ambele au vuit in presa de clopoteam de cap si mai multe nu.

Ca atare, aplicind modelul libertatii si democratiei romanesti la Statele Unite te-ai astepta sa vezi plina presa de chestia asta. Doar ca nu-i. Nu-n sensul ca nu-i plina, in sensul ca nu exista. Deloc. Nici pe Fox (care teoretic e de opozitie), nici pe CNBC (care teoretic e oficiosul de partid si de stat), nici pe CBS, nici in ziarele aliatilor (Guardian, alea), nicaieri. Nicaieri nici o vorbulita.

Nu vi se pare putin suspect ? Adica "CNBC Anchor Mark Haines Dies Unexpectedly at Age 65" si "Ex-IMF chief Dominique Strauss-Kahn moves to 6,800-square-foot NYC townhouse with private spa and movie theater while under house arrest, sparking outrage among neighbors.", astea-s stiri ? In conditiile in care se bat astia ca chiorii pe franjurii ramasi din Constitutie ?

Mie mi se pare suspect. Foarte, foarte suspect.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Vezi ca .pdf'u din articol nu-i bun. Cel putin mie Foxit Reader imi spune ca 'not a pdf or is corrupted'.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 May 2011

    Acu' e ok.

  3. SUA nu crede in lacrimi

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.