Nu mai faceti upgrade. La nimic. Niciodata.
Principala problema pe care-o intilnesc in viata de zi cu zi pe Ubuntu este ca din cind in cind Opera moare la prima incercare de-a deschide un video intr-o sesiune. Ceva cu futex_queue, pur si simplu ramine blocat si tre' omorit din top. Cum eu intru pe youtube o data pe saptamina sau mai rar, nu-i cine stie ce problema.
Dintr-o inclinatie spre toleranta absolut stupida, m-am apucat de-am facut update "recomandat" de sistem la Opera, trecind astfel pe 11.60. Mare gresala.
Prima chestie, ca din motive inexplicabile Opera 11.60 randeaza gresit elementele <ol>, introducind niste spatii aiurea imediat dupa indice si apoi trunchind corpul textului, chestie destul de incomoda datorita notitelor de subsol de-aici de pe Trilema. A doua chestie, ca din motive inexplicabile Opera 11.60 moare cam o data pe ora. Tot paralizia cu futex_queue, dar fara motiv aparent, pur si simplu, de plictiseala ori lipsa de alte activitati. Asa cum poate ca va inchipuiti, sa-mi omori sesiunea si o data pe zi e ceva care ma poate face sa te omor cu o scobitoare, darmite o data pe ora.
Asa ca am dezinstalat Opera, sec. Ca io daca ma enervez odata tot rup. Dupa care cu curl din terminal m-am dus la ei pe site sa iau versiunea veche. Pula versiune veche, deci imbecilii astia inenarabili asa cred ca ii cu software, cu chestii : faci versiuni dupa care faci alte versiuni si stergi versiunile vechi, sa-i fut in git de idioti. Cum sa n-ai pe site lista completa cu toate versiunile de pina acum ?! CUM !?
A, si ca bonus :
In caz ca nu va e clar ce se intimpla acolo : flashplugin-nonfree e acum required pentru a instala Opera. Si imbecilii de la Canonical permit asa ceva.
Unde va ajunge lumea asta, spuneti-mi voi ?
Si-acum, sa discutam putin teorie. In primul rind, nu exista o scuza suficienta pentru a produce update-uri, ca dezvoltator software. Fa programul bine de la inceput sau lasa pe altcineva sa-l faca bine. Nu te apuca sa faci ceva gresit, programarea nu e o meserie unde sa fie loc de "am incercat sa", "incerc sa", "cred ca" si alte cacaturi. Programarea e un superset al constructiei de poduri, sau al chirurgiei pe creier : nu merge ca "ai incercat". Ori stii ce faci si faci perfect, ori du-te la maturat strada, ca aia-i o indeletnicire aditiva, daca nu maturi bine din prima poti sa mai treci o data sau de zece ori. Programarea nu este o indeletnicire adecvata pentru toti picatii la bac.
In al doilea rind, nu exista o scuza suficienta pentru a instala update-uri, ca utilizator. Mesajul de-l transmiti tu lumii instalind un update este ca "merge si asa". Ei bine nu, nu merge si asa. De fiecare data cind instalezi un update votezi cu alianta PSDR + PDSR + PSD + FSN. De fiecare data cind instalezi un update produci daune certe si masurabile in bani nu doar tie, ci intregii lumi. E mai bine per total sa calci o babuta in picioare dar sa nu instalezi update-uri decit invers. E mai bine per total sa tii lumina aprinsa, sa lasi motorul masinii pornit peste noapte, sa arzi copaci, sa porti blana, sa amesteci pioneze in mincarea trimisa prapaditilor alora din Haiti, e mai bine sa orice. A instala update-uri e pur si simplu cel mai rau lucru pe care-l poti face pentru viitor, al tau si-al nostru in general. Atita timp cit instalezi update-uri esti un om rau, si orice ai face nu poate sa compenseze asta.
E o politica de care eu unul intentionez din acest moment sa ma tin cu toata taria : nu mai instalez niciodata, cit traiesc, nici un update. La nimic. Niciodata.
Si ma gindesc sa trec inapoi pe Sarge.
Tuesday, 20 December 2011
Dincolo de exemplul clar de fail din articol, totusi as zice ca scrierea de software nu e ca ingineria podurilor.
E inginerie, dar nu doar a podurilor. Uneori se construiesc cladiri care nu s-au mai vazut, la care nu-i sigur cum vor rezista in timp. Da, programul trebuie construit sa reziste la cat mai multe chestii. Dar tot asa cum o cladire noua nu se face neaparat sa reziste unui atac atomic sau unui uragan (in Romania), tot asa nici softul nu (cred ca) se poate sa prevada tot, absolut toate starile posibile ale masinii pe care va fi rulat. Sau toate starile in care va fi adus, for that matter.
Tuesday, 20 December 2011
Mei, exista moduri corecte si moduri gresite de-a scrie software.
Eu nu ma consider un programator, ca am alta meserie. Sa zicem ca sunt un programator amator. Dar chiar si asa, programator amator cum ma gasesc tot am scris citeva zeci de mii de linii de cod in viata asta. Din care minim zece mii pentru web. Vrei sa-ti spun o chestie ? N-am avut niciodata in nici un caz nicicind gauri de securitate in ele. Niciodata.
Noa de ce crezi tu ? Am avut noroc ? Poate ca am avut noroc. Sau poate ca am scris cod corect, e si asta o alternativa.
A programa masini numerice nu este o activitate inductiva, nu ne jucam de-a programarea, nu facem chestii "sa vedem ce se intimpla". Programarea este o activitate deductiva, pornim de la un model teoretic si ajungem la textul programului exclusiv prin deductii. Si atita timp cit toate deductiile-s corecte, PROGRAMUL NU ARE CUM SA AIBA NEVOIE DE NIMIC ULTERIOR. E complet, e perfect asa cum se gaseste. Daca practica ne invalideaza modelul teoretic atunci programul trebuie oricum aruncat, iara daca nu, atunci e bun asa cum e, si e imperfectibil asa cum e, ca n-ai ce sa imbunatatesti la el.
Deci, ia programul meu in considerare starile masinii ? Atunci va fi scris asa fel incit sa trateze toate starile posibile. Nu ia in considerare starile masinii ? Atunci nu conteaza care sunt starile masinii.
Contrar minciunilor raspindite de imbecili, incompetenti si alti politicieni, e foarte simplu sa scrii cod perfect. E cel mai simplu, de fapt.
Tuesday, 20 December 2011
Se poate totusi sa treci cu vederea cateva chestiuni la implementare - unele stari, daca tot am apucat sa zicem asa. Nefiind structura programului afectata complet, se poate rezolva peticind codul, fara a fi nevoie sa rescrii totul. Nu din cauza asta a crapat Netscape, fiindca s-au apucat de la 0 de el?
Tuesday, 20 December 2011
Depinde cum privesti problema. La un nivel de "business", Netscape a crapat pentru ca in loc sa continue cu peticeala s-au apucat sa-l faca de la zero. La un nivel de programare, Netscape a crapat pentru ca amploaia genul de imbecili care nu scriau cod perfect de la bun inceput. Un fel de "da, a murit de ischemie, da' avea asa un hal de arterioscleroza ca de murit tot murea". Si mai exista bineinteles si discutia de politica externa, cu Microsoftul.
Spune-mi o singura chestie : cite update-uri a suferit algoritmul bubblesort de la formulare, si de ce ?
Tuesday, 20 December 2011
Se poate să scrii cod perfect pe o mașină perfectă, într-o lume ideală. Din păcate, în lumea reală lucrurile stau cumva diferit, dovadă că software-ul se fute ușurință din varii motive (sistem de operare, probleme hardware, incompetența programatorului). Deci nu că nu ar trebui să se întâmple așa ceva, ci statistic se întâmplă asta inevitabil, cu probabilitate mare.
Dacă era cum zici tu, înseamnă că azi puteam la fel de bine să rulăm cu toții CP/M pe un 8080, că software-ul era scris perfect din prima, deci nu mai era nevoie de programe îmbunătățite. Makes any sense?
Tuesday, 20 December 2011
Netscape a crapat pentru ca Microsoft dadea bundle cu Internet Explorer si prevedea in termeni si conditii ca 'dvs nu veti instala netscape pe acest calculator'.
Da' tocmai cu Netscape si competitia s-a dezvoltat html, xml, php, chestii. Glitter shit, favicons, chestii.
Lolz eu am Opera 11.52 da' tot am instalat oricum flash pula pentru ca nu exista alternativa free.
Tuesday, 20 December 2011
@spyked 'Aidi bre. Reluam discutia de dincoace ? Cite update-uri o avut nevoie LaTeX-ul ? Cite update-uri are nevoie gcc-ul, din 1991 pina in 2011 (douazeci de ani) ? Astea-s povesti, cu necesitatile obiective. Sigur, teoretic vorbind pot sa existe, da' practic vorbind nu exista.
Noteaza ca eu n-am zis sa nu se faca programe noi. Eu tocmai asta zic : SA SE FACA PROGRAME NOI. Nu feature creep in pula mea, sa nu mai stii ce rulezi.
@Freud Alternativa la ce ?
Tuesday, 20 December 2011
Iata c-o avut nevoie. Pentru c-or aparut tehnologii noi, procesoare noi, seturi noi de instructiuni, etc.
Tuesday, 20 December 2011
Vezi sa nu fi avut nevoie.
Ia fa de-o curiozitate experimentu', trage gcc 1, versiunea stabila din 1991 si vezi.
Eu am 4.4.3, si nici n-as fi stiut daca nu ma uitam. Puteam la fel de bine sa am 1.
Faptu' ca toti prostii vor "updeit" si niste tipi care n-au nici o treaba cu gcc-ul ii fac "updeit" sa fie fericiti prostii n-are chiar nici o treaba cu gcc-ul.
Tuesday, 20 December 2011
Deci practic tu zici de un gcc teoretic, din Sfere Inalte. Da' parca fix asta era diferenta intre matematica si CS, ca ultima-i aplicata si deci error-prone.
Problema fiind ca seturile noi de instructiuni (ia SSE2 ca exemplu) ofera viteza superioara de calcul comparativ cu starea in care ele nu existau. Iar daca hardware-ul da voie, software-ul nu are alternativa decat sa urmeze. Asta deja e chestiune de economie.
Tuesday, 20 December 2011
Păi n-o reiau degeaba, I'm making a point here. gcc-ul primește o groază de update-uri incrementale. Ce-i drept, un bugfix din astea afectează cam cel mult 10% din utilizatorii toolchain-ului respectiv, da' să vezi distracție când dai tocmai tu fix peste bug-ul vieții și stai după aia și pierzi zile căutând pe liste un patch. Asta în cazul favorabil în care nu tre să te apuci tu să îl rezolvi.
Deci nu argumentez faptul că or fi și update-uri cretine și programatori proști. E plin de ei, mai ales în cazul softului menținut în mare parte de comunitate (e cazul Ubuntu). Și n-am nimic nici cu ideea de a nu face update-uri, deși asta poate avea consecințe nasoale pe partea de securitate (inclusiv în utilitare de bază din Linux, precum ls).
Problema e că browserele (cea mai mare parte a software-ului de fapt) nu funcționează după specificații foarte rigide. Sistemele de operare da, că au hardware-ul în spate; stivele de rețea da, pentru că sunt făcute după RFC-uri, gcc-ul da pentru că are atât specificații hardware cât și specificația limbajului în spate, dar un program oarecare cum e Opera n-o să-ți ofere niciodată garanția că nu se bușește.
Problema-i că până și chestii gen implementarea IP în Linux au trecut prin câteva versiuni până să se maturizeze. Dar la alea într-adevăr nu mai umblă nimeni, în primul rând fiindcă nu s-a apucat orice gheorghe din deal să studieze IP, în al doilea rând pentru că e greu să mai repari un protocol vechi de 30 de ani.
Tuesday, 20 December 2011
@Alex Mei, eu practic sunt foarte nervos c-am muscat-o de la niste imbecili.
Da' altfel el nu-i din sfere inalte, inca o data, 4.4.3 e de prin 2010 sau 2009. Astia il livreaza la pachet cu ubuntu lucid. Aparent nu s-o prins nimeni. Pam pam.
Zi-mi, te rog eu frumos, zi-mi ca de-aia or facut astia 11.6 disfunctional la Opera, ca exista ceva instructiuni hardware noi la placile video si le folosesc pe alea. Via codul Adobe.
Nu-i ca si cind instructiuni introduse in 1999 nu-s folosite inca nici astazi calumea tocmai pentru ca diversi imbecili de marketijdi se tot caca pe ei cu "product packaging" si alte considerente de spalati pe dinti cu pula.
@spyked Care groaza ? Numeste doua. Da' din 2011.
Nefacerea de update-uri nu are cum sa aiba consecinte nasoale pe partea de securitate la programele bine scrise. Si daca s-ar introduce odata si legea raspunderii pentru software, in sensul ca daca ai scris cod care-i exploatat esti pasibil de inchisoare (tu, nu hackaru') plus amenda plus daune sa vezi atunci cum dispare orice interes si orice dorinta de-a "lansa" "produse" ca sa fie.
Versiunea unsprezece mei om. Versiunea unsprezece la un browser care era cel mai bun de pe piata incepind de pe la 6 sau 7. Din toate versiunile ulterioare nici una nu-i la fel de buna ca alea. Nu ca-n sensu' comparativ, in sensul obiectiv : de trei ani merge-n jos si mai nou cu 11.6 asta merge in jos exponential. Aia e problema.
Tuesday, 20 December 2011
Nu zic, pentru ca chiar exista si situatii cand programatorii-s tampiti, asta fiind unul din ele. Alta fiind cand eu si alte mii de oameni nu mai fac update nici morti la Flash Player, stiind ca versiunile noi fut chestiile ce inainte mergeau. Tot asa cum oamenii normali downloadeaza, instaleaza si folosesc Nero Lite, care contine doar Burning Rom si Nero Expres - asta de cand suita Nero a ajuns un pachet de bloatware, de pe la versiunea 7 incepand.
Da' exemplele astea nu-s un motiv sa nu faci update la nimic, niciodata. E motiv sa faci update la strict ce a fost imbunatatit intr-un fel, fie prin rezolvarea erorilor vechi fie prin adaugarea de functionalitati chiar utile.
Am ca o senzatie ca cei care folosesc gcc in scop profesional au versiunea minima necesara pentru a compila pentru platformele aparute dupa gcc v4.4.3. Pentru c-au facut update.
Tuesday, 20 December 2011
Ce platforme au aparut dupa 4.4.3 adica ?
Tuesday, 20 December 2011
Păi uite, pe branch-ul 4.6 au făcut două update-uri anul ăsta. Exemple concrete de bug-uri rezolvate nu știu să-ți dau, parcă era un patch pentru ARM ce rezolva un bug care ducea la generarea de assembly prost când aveai dimensiunea codului peste 4K. Întâmplător am cercetat problema asta pentru că eram curios cum face gcc-ul să genereze cod eficient pe ARM în cazul respectiv.
De exemplu pe ARM, gcc 4.6 adaugă suport pentru floating point-ul din hardware de pe Cortex A9 și încă alte câteva unități. Pe x86 e adăugat suport pentru ceva instrucțiuni noi pe Sandy Bridge și niște chestii de suport hardware pentru profiling. Deci mna, la capitolul ăsta lucrurile merg înainte.
Tuesday, 20 December 2011
http://www.ubim.org/wp-content/uploads/2010/12/Rage1.png
Tuesday, 20 December 2011
Mircea Popescu va scrie primul browser care va functiona corect intotdeauna si va avea suport pentru toate standardele prezente si viitoare, astfel incat nu va avea nevoie de update. Si se va imbogati de pe urma lui, desi toate browserele sunt moca.
Tuesday, 20 December 2011
Si va avea si hater incorporat, sub forma unei agrafe de hirtie cu ochi si sprincene.
Tuesday, 20 December 2011
someone called for a hater?
Tuesday, 20 December 2011
Alternativa la flash player sau chiar la flash insusi.
Sigur, html5. Mai dureaza vreo 5-10 ani pana se standardizeaza pe tot internetul, ca doara n-or sa vrea adobistii sa faca foame.
Asta si compresia flash e mai economica ca spatiu si banda.
Tuesday, 20 December 2011
Tot Firefox ruleaza fin. Sunt la versiunea 8 sau 11 sau naiba stie cat. Din disperarea de a pierde teren in fata Chrome (o crunta realitate), in 2011, Mozilla a scos vreo 5 versiuni complet noi de browser, niciuna care sa justifice schimbarea sufixului...
Tuesday, 20 December 2011
Ruleaza o laie vai de capu' lui, nici macar nu mai e folosibil in ultima vreme, eu am 16Gb de Ram si ff e capabil sa-i umple.
Tuesday, 20 December 2011
Mai inchide din porn si videochat.
Tuesday, 20 December 2011
Porn si videochat in browser ? Plm de generatie ipadista.
GOD MADE BROWSERS FOR TEXT, VIDEOPLAYERS FOR VIDEO AND WHORES FOR PORN.
Tuesday, 20 December 2011
Lolocaust.
Nu tata, Dumnezeu e ultimate capitalist : e un baiat care are tot ce misca in univers si si-a creat niste proletari, un fel de joc Sims, pe Terra si posibil alte planete, si se sparge de ras ce idiotenie si cata ironie a putut iesi din el, daca exista.
VCR si casetele sunt moarte, publicitatea i-a convins pe toti ca-s emo si reprimati, deci nici tarfe(oricum la 500 dolari pe luna si jumate aruncati pe mcd nu-s bani si se scandalizeaza mami acasa ca vai fiul meu[...]) iar browserele sunt efectul de lux tehnologic al sendentarismului oricarei societati care-si atinge apogeul : pc-ul gandeste pentru tine. E nevoie de flash pentru ca-i prea greu sa faci download si sa cauti filme .avi, e nevoie de jocuri onlain pentru ca numai sta nimeni cu cd-uri si hdd, e nevoie de cpanel pentru ca pustanii de 15 ani(sau 30 fizic, 15 mentala) nu stiu a vedea logurile raw de acces, folosi ftp, php admin sau direct tabele din sql, chestii; avem autobuze si masini pentru ca-i prea greu sa mergi tu ore in sir si sa calaresti un cal la 200 kg(asta si nu e igienic), etc.
ps : da' n-am inteles, ai epiphany, dillo, etc.
ps2 : bai ce muist e google : bagasem epyphany sa vad daca scriu corect, am tastat foarte si rapid si dau enter.
si ma trezesc ca google imi da search la 'espn' ca avea el autocomplete/autosugest, cacamas sa ma cac in trendu' si tehnologia pulii.
ps3 : important e textul ala de mai sus lung pana la urma. cred.
Tuesday, 20 December 2011
Deci cum ?
Tuesday, 20 December 2011
Herpala derp de derp.
Wednesday, 21 December 2011
"Plm de generatie ipadista."
nuca generatia ipadista nu vede video ca nare flash. parerea mea.
Wednesday, 21 December 2011
try for skyfire, nene! ;)
Wednesday, 21 December 2011
N-am avut niciodata nimic facut de Apple. Ceea ce inseamna ca Apple sunt mai rai ca Adobe, de la care macar am folosit softu' de tipografie.
Wednesday, 21 December 2011
Glumeam cu rulatul. Chrome il joaca pe gat si Chrome e plin inca de hibe.
Wednesday, 21 December 2011
There's no pan like deadpan domnu' :D
Wednesday, 21 December 2011
Chrome e un jeg al lui Google care doar permite sa blochezi cu totul cookies sau sa le permiti cu totul, ca le convine la Google, Micro$oft, Adobe si etc sa-si lase jegurile third party acolo. Asta si faptul ca Google primeste niste statistici, liste din istorial si etc, RZL.
Thursday, 22 December 2011
man, skyfire is not an apple product. ala-i safari, parca. serios zic... incearca skyfireul, ca tre sa fie versiuni modate pe linux si pe urma mai povestim. ;)
Thursday, 22 December 2011
Eh ?
Thursday, 22 December 2011
pai nu ti-ai luat mobil destept ce foloseste skype si suna direct de pe net? :d glumeam. stiam ca e vers si pentru os-uri mai obosite, gen ubuntu. ;)
Thursday, 22 December 2011
Ubuntu pe un pentium 1 sparge un windowz de-ala de-al tau pe ce quad core doresti tu. Casastii.
Thursday, 22 December 2011
;)) mai, nu te contrazic. e rapid, ca doar l-am testat. da' din pacate jocurile il sparg pe el, saracu. :( ubuntu e bun pentru netbook cu procesor atom si doi giga ddram slabut. :d
Thursday, 22 December 2011
Pai unii mai si fut gagici...
Saturday, 24 March 2012
Ah ironie domnu' care nu vroia flash.
Saturday, 24 March 2012
Vezi discutia mai pe larg la Accettura, daca te intereseaza.
Saturday, 24 March 2012
Deci tati, tot propietar e si tot cu codec. Mumu. Same shit, diff names.
Saturday, 24 March 2012
Gugle is evil.
Saturday, 24 March 2012
Implementarea nu-i proprietară, doar că riscă să încalce niște patente de pe urma cărora Mozilla Foundation pot să se aleagă cu niște procese de toată frumusețea, asta-i toată povestea.
Da' deja e veche, Mozilla au înțeles deja că nu prea au de ales.
Saturday, 24 March 2012
Eu aia ii sugeram tinarului, ca-i o discutie din 2010, da' aiurea, are el rabdare sa citeasca si atentie sa priceapa ? De undie...
Saturday, 24 March 2012
Deci flash si gura mica.
Saturday, 24 March 2012
Ca fapt divers eu mi-am dezactivat toate plugin-urile în Chromium și mi-am pus Flash blocker în Firefox și nu simt că viața mea s-ar fi schimbat în mai rău. Ba dimpotrivă, mă ține bateria cinci ore în loc de două, ceea ce ilustrează foarte bine cât de rău poate fi Flash pentru sănătatea sistemului chiar și atunci când șade în background.
Saturday, 24 March 2012
Pai tati, workstation e una, playstation alta. Laptop nu-i de fite, ii de mail si prezentari portabile.
Ca fapt divers get firefox sau opera.
Saturday, 24 March 2012
Să-ți iei matale laptop și să-l folosești doar pentru mail, al meu e la fel de general purpose ca orice alt calculator. A, și vezi că am auzit io că tranzistoarele de la workstation-uri se duc la fel de repede când le ții la frecvențe mari pentru timp îndelungat. Mult succes cu Flash-ul Adobe-ului șmecher și util și toate cele.
Cât despre a doua chestie, nu.
Saturday, 24 March 2012
E ma, in limita bateriei. Te futi in el de laptop mereu la incarcat. Nu merge intensiv.
Ala-i bun de tastat cod, chestii.
Saturday, 24 March 2012
Da' de curiozitate intreb, tu Freud ai laptop ?
Saturday, 24 March 2012
Vai ce hateri domnule. Nu, am desktop. Insa am avut un laptop pe mana vreo 2 saptamani. Numa'n priza a stat ca deh, e cam anti-incarcare sa-l folosesti in timp ce se incarca, dupa ce s-a descarcat bateria.
Face urat la multimedia, resurse putine, hardware avansat scump... meh.
Saturday, 24 March 2012
Păi e, asta zic. La scris cod mă ține cinci ore, la văzut un film trei, iar dacă țin un flash deschis scade la două. Am stat să caut asta pentru că nu știam din ce motive ține atât de puțin. Am băgat frumos powertop și am văzut că Chromium îmi tot scotea procesoarele din sleep, după care am dezactivat plugin-urile și am observat că fenomenul nu mai apare.
Deci nu-i problema că-s eu hater pe Flash. Problema e că dacă se întâmplă să deschizi un site cu Flash sau să rămână plugin-ul deschis și să tragă un leak, ăla o să mănânce cicli de procesor în prostie. Chestia se observă mai ales pe procesoarele mai vechi, unde utilizarea procesorului crește la 100% din cauza asta și ACPI-ul o să tragă frumos frecvența la 2GHz. Sigur, pe workstation-uri nu stă nimeni să se uite la aspectele astea, dar asta nu înseamnă că ele nu contează. Așa mai bine dezactivezi din capul locului frequency scaling-ul și ți-ai redus viața procesorului la jumate, asta apropo de toți indivizii care se laudă că fac ei overclocking da' habar nu au ce fac.
Saturday, 24 March 2012
Eu tot nu inteleg de ce nu te apuci tu de minat bitcoin serios, apropo. Esti unu' dintre aia care s-ar pricepe la ce-i acolo, bani se pot face, ce-astepti exact ?
Saturday, 24 March 2012
A, și apropo, pe Ubuntu există plugin de youtube pentru Totem. Nu mi se pare extraordinar, dar tot e o alternativă la Flash.
Saturday, 24 March 2012
Mdeci de ce ti-e site-ul ala down, ca vroiam sa ma uit acolo first place daca te ocupi cu programare, ca nu retineam exact.
Saturday, 24 March 2012
Legat de bitcoini, na, știi cum e, fiecare cu ce-l doare. Pur și simplu nu mă preocupă domeniul în momentul de față. Momentan lucrez la nuclee de sisteme de operare, care-s cu totul alte bălării, și întâmplător io-s unul din ăia care cred că consumul de energie contează (și aparent sunt câteva firme mari care tind să fie de aceeași părere).
Also, nu-s foarte cunoscător în domeniul hardware, adică știu cum funcționează hardware-ul strict pentru a programa software low-level eficient și cam atât. N-am mai programat un FPGA de vreo trei ani.
Saturday, 24 March 2012
Pfai, deci nu știu cum mă sincronizez io de văd replicile de aici fix după ce dau send.
@Freud: Problema de fond ar fi că Romtelecom sunt nașpa, dar erau cam singurii care ofereau IP fix la servicii non-business când mi-am făcut abonamentul. Acum iar o să zică Mircea că nu exiști pe Interneți dacă n-ai uptime 99.99%, ceea ce-i adevărat. Iar eu unul o să am uptime bun când îmi fac un abonament serios la Internet și când companiile de electricitate n-o să mă mai saboteze în mod sistematic, cum au făcut-o în ultimii cinci ani sau de când îmi hostez eu site-urile singur.
Saturday, 24 March 2012
Mdeci tocmai mi-am pus Chrome(heh, tot n-are sa optiune sa ma intrebe la fiecare site in parte de cookies) si vad ca la Optiuni->Privacy->Content->Plug-ins are click to play iara Opt->Uth-> Background Apps debifare. Should fix problem nao?
Saturday, 24 March 2012
@spyked Bine, eu ziceam dpdv al banilor.
Saturday, 24 March 2012
@Freud: Da, deși FlashBlock merge pe Firefox la fel de bine. Avantajul opțiunii ăleia e că blochează orice plugin implicit, adică inclusiv applet-uri java și alte rahaturi. Firefox n-am văzut să aibă așa ceva, dar s-ar putea să mă înșel.
@MP: Da, dar mie îmi cam crapă obrazul de rușine să-mi zică careva că nu poate să-mi citească blog-ul că-i jos - culmea e că internetul de la Romtelecom are uptime mare de felul lui, dar modem-urile lor DSL sunt îngrozitor de proaste, de data asta a picat când testam youtube-ul pe Totem, adică pur și simplu am crăpat un router de-al lor folosind un soft oarecare. Ăsta e și motivul pentru care momentan folosesc gmail în loc de mail-ul de acasă.
Saturday, 24 March 2012
Cam este rusine sa nu-ti poata citi blogul lol, cit si restul. Eu nu inteleg socoteala asta cu self hosting, din aceleasi motive discutate la articolu' cu webfactor, nu mai repet.
Cind zic ca "dpdv al banilor", chestia-i cam asa : ca miner competent poti cistiga intr-o saptamina mai mult decit vei cistiga intr-un an frecind menta cu academia romaneasca. Sigur, astea-s probleme pe care fiecare le masoara si le decide pentru sine, nu ma apuc sa dau sfaturi sau ceva, da' doar zic : o chestie la care te pricepi e ceruta pe piata, sigur vrei sa stai si sa freci hirtia in continuare ?
Cit despre competenta : tu zici ca "n-ai mai programat FPGA de trei ani", io pot sa-ti zic ca dintre aia care mineaza pe FPGA vasta majoritate n-or programat niciodata, nici nu stiu ce-i aia. Ai un avantaj comparativ insemnat, daca vrei sa faci ceva cu el.
Saturday, 24 March 2012
Deci tu-ți pui Ubuntu și Opera, iar după aia te miri de ce-ți bagă pe gât Flash și alte mizerii? Ha ha ha!!!
Saturday, 24 March 2012
Nu fi hater.
Saturday, 24 March 2012
A, păi stai, dacă voiam să frec menta cu cacademia clar nu stăteam în România. Nu, io chiar lucrez la o chestie (adicătelea un kernel, cum ziceam) care în caz că prinde avânt s-ar putea să fie căutată cam peste tot în sistemele embedded, iar dacă nu reușește na, riscurile meseriei. Da' tocmai de-aia nici nu dau detalii, pentru că ar fi complet prematur și mai ales pentru că nu-s deținătorul proprietății intelectuale în cauză. Cert e că există deja producători de hardware care sunt interesați de idee.
Adică io nu zic că ideea nu-i bună, ba chiar cred că-i o șansă extrem de bună de a inova în domeniul arhitecturilor de calculatoare, atât doar că cel puțin în următoarea jumate de an o să fiu în alt tren cum ar veni. Și apropo de articolul cu valoarea inovației, e aproape sigur că ce zici acolo o să se întâmple mai devreme sau mai târziu, dar ar putea la fel de bine să fie mai târziu. Și se poate în cazul ăsta ca încercările timpurii să dea rateu tocmai pentru că-s implementate înainte să le vină vremea, cum s-a mai întâmplat și cu alte idei de-a lungul timpului.
Saturday, 24 March 2012
A, bun, noa atunci spor cu ce faci tu. Io ziceam asa, la nimereala.
Solida chestia cu incercaril timpurii, se intimpla chiar frecvent asa cum zici.
Da' vorba ceea, io am scris, de citit se poate citi, cui i-o folosi om vedea dac-o fi.
Thursday, 17 August 2017
Lol, cât de naiv poate să fie #65. Da' na, omul cât trăiește învață... (sau nu, dacă nu-l duce capu'.)
Thursday, 17 August 2017
Si, cu cine ati pierdut, cu masinile vechi cu cpu Philips care inca merg perfect sau cele noi cu ARM care si ele merg perfect?
Thursday, 17 August 2017
Loller!
Thursday, 17 August 2017
> sau cele noi cu ARM care si ele merg perfect?
Hehe, sigur că merg, mai puțin atunci când vrei să le folosești pentru altceva decât ce a vrut producătorul mizeriei de fabletă/placă de dezvoltare. Moment în care nu mai merg și tre' să le împingi oleacă -- eventual oleacă violent, să te asiguri că nu mai merg. :D
Da' măcar nu-s mașini cu Intel, cu atât ne putem consola.
Thursday, 17 August 2017
Heh. Vezi ce se petrece daca n-asculti, mei Mogosane mei ?
Thursday, 17 August 2017
Credeam ca esti pe embedded la nivel industrial.
Friday, 18 August 2017
@MP: Ié, da' din datul cu capul de prag înveți fie (dacă ești mai deștept) prin exemplu, fie (dacă ești ca mine) prin experiență. Degeaba îi dai sfaturi copchilului, că mai rău face. Noroc cu istoria scrisă.
@aetc: Embeddded făceam, doar că privind în urmă, am mari dubii legate de asocierea cuvântului industrie cu producția/programarea de telefoane, tablete, ace, brice și carice inteligente (aka IoT). Problema cu ideile astea care-s marketate drept revoluționare e că pot fi chiar „sound” la nivel teoretic, doar că în practică ajung să fie ori irelevante, ori cel mult ulei de șarpe, sub presiunea de a livra.
Na, poate o să povestesc cândva, dar altfel cred că întâmplările astea sunt la ordinea zilei pentru cei care lucrează în așa-zisa industrie a software-ului, calculatoarelor, „dispozitivelor”, etc.
Friday, 18 August 2017
Mare noroc cu istoria scrisa.
Vorbind de care chestie, vezi ca republica ii 100% mai avansata azi pe teme de fpga-uri si conexe decit oricine oriunde, fie universicaca fie industricucu. Avem platforma complet open, alea. Baga-te in seama acum, ca tirziu e da' prea tirziu inca nu.
Friday, 18 August 2017
Am lucrat cu niste tractoare cu linux pe ele. Software-ul de bord e grafic, cu touchscreen, pentru vacar average, si cu doua butoane ii dai lu' ala sa taie fanul si sa-l ambaleze cu un prezervativ de plastic. Il lasa la sol si dupa vine ceva ca camion sa-l preia. Avea si ceva camera video montata sa vezi daca ai ceva mesaj de output dubios/daca merita sa te dai jos din scaun ca s-a blocat ambalatorul.
Irelevante nu prea pentru ca unii doreau back-up-uri la productie. Fie ca era fanul, cati litri de lapte da vaca sau progresia unor date de temperatura si umiditate intr-o hala.
Nu prea reusesc sa-mi imaginez mai exact ce developing are Politehnica din Bucuresti dar probabil ti-ai pierdut deja ani frumosi la firma gresita, pentru ca, sa vezi chestie, statul nu e o firma. Si dupa aceea ca cica unde e toata lumea. Unde sa fie, unde se fac chestii.
Friday, 18 August 2017
Deci n-am inteles, la taiat fin e toata lumea sau cum ?
Friday, 18 August 2017
Na ca citind comentarii la vechi trileme pricep cum e ca vede feciorul Romania drept tara "tractor-cal-cal-caruta-baloooooti!!" - era pt ca-i cu taciscrin la facut baloti deci toti e gramada pe balotat fanul. Bine ca stiu acu', ma duc sa esplic pochilului cand se trezeste.
Friday, 18 August 2017
> Nu prea reusesc sa-mi imaginez mai exact ce developing are Politehnica din Bucuresti
Hai să te lămuresc: Politehnica din București are fix o pulă. :)
Avantajul mediului în cauză e că se pot scoate bani decenți -- pentru București, ceea ce-i foarte puțin pentru Paris sau mai știu eu ce oraș care devine pe zi ce trece la fel de murdar ca Bucureștiul și la fel de plin de idioți, doar că mai scump, etc. detalii, putem începe altă discuție pe temă -- din colaborări relativ high-risk cu firme care-s dispuse să arunce bani pe asta. Nu-i un deal tocmai prost, cel puțin mie mi s-a părut mai bun decât sclavitul opt ore pe zi la aceleași firme, timp pe care eu am putut să mi-l petrec citind Kafka, manualul de Lisp, sau ce mi-o mai fi venit mie la momentul respectiv.
Dezavantajul mediului în cauză e că lucrează împotriva individului atunci când îi e lumea mai dragă, da' și locuitul în Ferentari face asta, și unii trăiesc bine-mersi în Ferentari și au chiar și pantofi de lac, vorba poietului. Sigur, în câțiva ani după ce plec eu și încă vreo doi probabil că o să mai rămână doar același rahat ideologic care infectează și academia vestică, sau nici măcar atât.
> probabil ti-ai pierdut deja ani frumosi la firma gresita
Na, nu știu, poate? Da' pe de altă parte azi nu discutam despre Linuxuri, FPGA-uri și ARM-uri dacă nu era firma aia să-mi dea nuiele pe spinare. Și poate că faptul că am stat să le ard nuiele la rândul meu ălora de au venit după nu-i o cauză tocmai pierdută. Om vedea. Măcar n-a trebuit nimeni să facă „sensitivity training”, sau cum îi zice spălării pe creier de se practică la corporație în ziua de azi.
> Si dupa aceea ca cica unde e toata lumea.
Dacă înțeleg bine filosofia Popescului, „toată lumea” poate la fel de bine să dea cu capul de asfalt, ceea ce probabil o să și facă mai devreme sau mai târziu sub presiunea propriei prostii. Da' cred că de fapt mai am de citit până să înțeleg.
Saturday, 19 August 2017
> Vorbind de care chestie, vezi ca republica ii 100% mai avansata azi pe teme de fpga-uri si conexe decit oricine oriunde, fie universicaca fie industricucu. Avem platforma complet open, alea. Baga-te in seama acum, ca tirziu e da' prea tirziu inca nu.
Eu-s sincer interesat, și nu doar de chestiile legate de tehnologie, ci în general pentru că mă mai scoate din prostie ce-i acolo. Da' ultima dată când am încercat să țin pas cu log-ul am dat-o în insomnii și când dormeam ajungeam să visez e.g. discuția despre inteligență artificială.
Și-atunci aveam ceva timp liber, da' ce fac când oi avea un day job la corporație? Că are și @aetc dreptate, facem bitcoini, da' bitcoinii îi faci după ce ai pâinea pe masă. Sau sugerezi să mă apuc serios de finanțe? O fi și asta o treabă, doar că nu îmi e clar.
Sau poate îmi complic eu logica inutil, și ca mine or fi și alții.
Saturday, 19 August 2017
Mei, io stiu ? Tot ce pot sa-ti zic ie ce-am citit si io pe interneti.
Saturday, 19 August 2017
Plm, am zis sa dau si eu un exemplu.
@spyked: Ma refer ca mai e si alta lume decat software developer pentru desktop si se mai fac si alte treburi cu chestii pe ARM. Sau android. Sau fara, ca merg si aparaturi mai vechi sa masoare umiditatea din aer sau sa calculeze cu un fotosenzor daca ce trece prin pompa e fix lapte. Sau daca e suc, ori detergent (s-a curatat dozatorul dupa spalare). Ori sa sune alarma cand trece trenul.
Pentru ca CAN bus merge sau Rs-232.
Si la kernel nu prea ai ce sa-i faci pentru ca e ala de linux. Care merge foarte bine.
Sunt toate driverele deja facute. Tot. Nici n-ai cu ce sa vii nou. De asta nu inteleg la ce ai dat gres ca e deja la nivelul te angajezi undeva si-ti arata inginerii de acolo ce si cum.
Am vazut-o si pe asta cu IoT-ul. Mai cumperi inca un modul in plus ca sa-ti pui datele intr-un cloud pe care-l platesti si pe ala ca, na, sa-ti faci tu copiile e prea greu.
Nu, e la embedded cu ARM si linux.
Am impresia ca-s oriunde mai putin in Ro, daca n-o fi vreo fabrica de becuri sau ce foc s-a mai descoperit pe acolo recent.
Saturday, 19 August 2017
Cred ca m-am exprimat gresit. Eu eram la fabricat sistemul de bord. Nu la condus tractorul.
Saturday, 19 August 2017
Meri ma cu prostiile, auzi, facute. De-aia te pomenesti ca ne trezim noi ca tre' sa rescriem tot si orice ori de cite ori e vorba de nu conteaza, indiferent ce-ar fi. Nu-i facut nimic, un cacat de inmultire nu exista facut in linux, pisa-m-as in capatinile bostanilor de "s-or ocupat" cu scrisu' pina acum.
Ia din urma logurile, mai inveti si tu cite ceva, vorba lu' Caragiale saracu'.
Da, corect, tu esti la tehnologistii din Spania si bahnesti Romania cu figuri de-astea de roman prost care-o ajuns si el in Anglia si are impresia ca-i unic chit ca toti romanii cu media de bac peste 9 s-or mutat acolo, si care cumpara case pe ipoteca la virfu' virfurilor in piata, fix cind si-or futut aia economia, sa nu dam nume ca si-asa se prinde el singur.
Ce produc aia pe-acolo, ca nici de curve n-au fata.
Saturday, 19 August 2017
De unde. Dar chiar m-am uitat daca m-as putea 'intoarce inapoi' si e doar software developing pentru multinationale care fac outsource.
Eu nu vreau aia. Eu vreau fabrica cu toata linia de productie pentru ca vreau sa ma joc cu aparatele.
Am ras. Ala e certat (pana si) cu linux desi ii plateste rata la casa.
La nivel de kernel e scris... tot. Maxim sa-ti mai dea ceva fabricantul de chipset desi am dubii (chiar n-am stat sa verific cum functiona tot ce am vazut). Ce interfata se pune in-house si in ce e scrisa sa preia/redea date human readable e alta poveste (cred ca inmultirea aia o faci cu un script python gen). Merge conectat orice intre ele cu CAN/flexcan bus. E deja inclus in kernelul generic driverul, asa ca nu e nevoie sa-i schimbi nimic.
Intrebam ce facea skyped ca poate venise cu un scheduler misto sa mai taie din vreun latency pe acolosa.
But then again. Unde. Ca daca avem macar un biznis de facut led-uri rgb e si aia ceva.
Chelneri si protestatari ca de ce singurul job e sa le serveasca nemtilor si englezilor masa si de ce prietena lor e curva in bordel cu patroni chinezi, ca ei au facultate. Si drepturi. Sa-i apere statul!
Daca pleaca romanii, raman fara baietii care mai stiu pune suruburi la picioarele mesei, transporta camioane si ridica cosmelii la plaja. Lol. Si o zic pozitiv, nu negativ.
Produc o pula mare. E un chin pe aici sa trimiti un CV. Ceva sisteme de bord pentru aeronautica, trenuri. Thermostate. Aere conditionate. Ceva chestii de lifturi si abia ce s-a mai dezghetat piata cu carduri contactless.
A trebuit sa aplic pentru stagii in strainatate ca sa invat jumatate din ce stiu si asta ca abia stiu.
Saturday, 19 August 2017
Sunt si automatizari industriale, ITC-ul face, aia de la Magurele fac, multi fac. Doar ca nu pun anunturile in ziar. Pentru ca nu au de ce. Pentru ca isi angajeaza din scoala, ca mumu are nevoie de ce puleti iti vin c-or citit in ziar, parc-am scris pe-aici cum am pus io anunt cind am angajat-o pe Chet si plm, 100 de chelneri or scris ca ei aveau impresia ca stiu engleza si restu' de cerinte daca ei nu le-or inteles inseamna atunci ca nici nu contau de fapt, o fost gresala de tipar ceva.
Asa e si aici, daca esti fata desteapta discuti cu vre-o fata de-a mea din clasa a 12-a si la 20 de ani deja ai experienta 3 ani in supt pula si futut in club pe masa. Iara daca esti fata proasta termini frumos facultatea cum ti-o zis mula de mami, si pe urma bagi la call center, ca n-are nimeni lipsa de mule cadete ce asculta de proasta de mami.
Bai, "e scris tot". E scris prost. Incorect, insuportabil, inutilizabil, e scris de maimutoi cu picioarele. De banii aia poti zice ca Romania e "construita toata". Ce plm conteaza ca "apartamente" de trei camere au o baie si baia aia n-are bidet, "e construit". Ma lesi.
Bre, habar nu ai, ce plm "te joci tu cu aparatele" pe-acolo ca nimic nu pare sa se fi ales. Deci concret : constant space/time algorithms ; debilian-"rng" ; divers drivers ; gpg-"rng" ; karatsuba ; modular exponentiation ; xilinx. Conspecteaza pe-acolo materialul, sa-ti formezi o baza minima de discutie, dupa care revenim. Inca nu s-o pomenit sa fie nevoie de ceva, in kernel sau in userspace, si sa nu se descopere ca acel ceva trebuie rescris. Intreab-o pe Diana numa', ca de-un an rescrie la "exista facute" nefacute de-astea.
Pai da mo, ca tu habar n-ai ce sau despre ce vorbesti, si ca rezultat sigur ca exista totul si e foarte bun. Daca traia proasta de buna-mea asa gindea si ea, ca "in Occident" exista "tot ce doresti". Atita ca tot ce dorestiul ala de exista "in Occident" adica la Walmart nu exista de fapt, ca nu m-oi apuca acuma sa halesc etilena condensata-n forma de rosie portocalie si mystery meat de soia + coloranti + copitele de la vite, asa cum nu m-oi apuca sa cumpar combinatii de zamac si PET pretios numite "scule" si cum nu m-oi apuca sa cumpar cacaturi de un milion bucata incercind sa treaca drept "utilaj industrial" cu windowsu' pe ele. Deci exista, da, cum exista "leadership" intre fricosii de americani si "scholarship" la ce-o mai ramas din Oxford. Pixford sau cum ii zice-acuma.
Bre Gyusi! Automatizari industriale nu e asa ca se joaca maimutoiul cu lego, si "descopera" el ce tuburi se fituie-n ce alte tuburi si care cabluri intra in care mufe si pe urma care face sa se miste acurile daca dai curent. Aia e maimutareli industriale, nu e pentru oameni, e pentru negri.
Automatizari industriale e asa ca tu o faci dupa care imi poti spune TOT ce face, fara nici un fel de exceptii, niciodata si in plus TOT ce nu face, idem fara exceptii veci pururi. E o indeletnicire negativa, nu e asa ca imi zici tu cum s-o iau la stinga/dreapta sa ajung din regie-n bar ; e asa ca-mi zici toate drumurile posibile si toate drumurile imposibile si nu exista nici descoperiri nici exceptii de la ce-ai zis tu veci pururi.
Pula mea, parc-o aud pe Maimutica Rice, mare licentiata-n supt pula, explicind ea doct la o ciurda de casnice fugite de la datorie pe-o minte cu ea cum "nimeni nu putea sa prevada". Bleargh.
Gen.
Ca tinar sarac n-ai alte optiuni decit ori invatat chineza si mers in china la supt pula la chinezuti, ori else invatat ebonics de-alea si pus umaru' la extins crima organizata asupra ghetourilor de fiatisti imputiti. Astea-s cele doua culturi disponibile, sau te faci vinator sau te duci unde-i civilizatie, altfel cu statu' intre ruine si frecat mentula esti cam stafie.
Daca esti bogatan si nu-ti plac pancake girls ce au aia prin asia poti sta sa cumperi liceence printre albi, da' altfel nu ai ce face pe-aici.
Saturday, 19 August 2017
Loller. Manowaru e certat cu linux c-o mai citit el pe ici pe colo din ce zice Popescul si ce sa faca si el saracul, i-au venit niste idei independent asa. Ce, el nu poate sa aiba idei independent asa?
Saturday, 19 August 2017
E, pai "toti" blogarii fura. De pe internet sau romani sau nu mai retin cum era, da-n tot cazul, nu-i ca si cum omul nu-si intelege situatia si locul.
Saturday, 19 August 2017
> Mei, io stiu ? Tot ce pot sa-ti zic ie ce-am citit si io pe interneti.
Noa bun, hai să vedem ce iese. :)
> e doar software developing pentru multinationale care fac outsource.
Bun, da' salariul minim la o corporație din astea e mult peste media din ro, iar dacă faci treabă, poți câștiga cât să fii în competiție cu media din UE. Adică în Amsterdam nu câștigi semnificativ mai mult decât în București, doar că chiria-i de vreo trei-cinci ori mai mare. Deci ce rahat facem?
Sigur, bula asta n-o să țină la nesfârșit, dar asta-i altă discuție.
> Intrebam ce facea skyped ca poate venise cu un scheduler misto sa mai taie din vreun latency pe acolosa.
Am lucrat la diverse ace, brice și carice, de la softuri pentru virtualizare pe embedded până la schedulere de-alea, doar că nu pentru latență, ci pentru consum de energie. Am impresia că au și ajuns pe ceva telefoane Huawei la un moment dat, doar că per total afacerea a mers foarte prost pentru că CEO-ul companiei tot încerca să vândă produse care nu existau și să păcălească GPL-ul, etc... cu alte cuvinte snake oil. De unde și remarca mea mai sus legată de naivitatea-mi.
Da' pe de altă parte asta m-a ajutat să trec peste poveștile cu „îți arată inginerii ce și cum”, dat fiind că de mai multe ori inginerii ăia nu existau, moment în care, ghici ce -- pui mâna pe carte, citești și înțelegi ce au vrut să facă dobitocii de-au proiectat hardul și au scris softul. Exact, da' exact cum merg lucrurile și cu radicalurile.
Într-o altă ordine de idei, ideea asta că Linux rezolvă toate problemele pământului e destul de greșită. În primul rând, bănuiesc că știi că Linux nu-ți dă garanții de timp real pentru aplicații industriale, și nici măcar pentru chestii mai pentru pulime, gen procesoare radio; în al doilea rând, Linux e suficient de complex încât să duduie de găuri de securitate. Mie personal îmi convine, fiindcă vulnerabilitățile se vând binișor și toți pun Linux pe prăjitoare de pâine în ziua de azi. Așa, cât să-ți poți face cafeaua după ce marci bitcentu' către niște băieți binevoitori, că doar „toată lumea” își dorea să cumpere cafea cu Bitcoin, lol.
Saturday, 19 August 2017
> Mie personal îmi convine, fiindcă vulnerabilitățile se vând binișor
Explica-i si lui alf cum faci, ca el sarmanu' nu prea are success de cumparatori din ce-am inteles.
Saturday, 19 August 2017
Am incercat cu site:trilema.com "angajat+chet" si "hired+chet".
Nu.
Citesc blogul rusului. La reinventat roata nu ma bag. De Xilinx am auzit prima data la loper-os.
NXP sau Marvell vin cu hardware RNG (utilizabil), noi n-aveam la ce sa le folosim.
Sunday, 20 August 2017
Na taci ca la un final l-am gasit! http://trilema.com/2011/misticismul-loveste-din-ou/#selection-43.0-47.753
Sunday, 20 August 2017
Intre timp s-a mai schimbat metoda. Sunt unii care acuma prefera sa caute dupa keywords printre CV-uri. Prin employment agency, sapa ei. Un fel de aplica ei pe tine. Uneori tot aia pun simultan anunt cat sa sape printre cei ce aplica. Mi s-a intamplat sa fiu sunat de la firme fara sa fi aplicat pe ceva si dupa bagam search si vedeam ca 'anunt de acum o luna' .. 'au mai aplicat' xyz.
Si tot site-urile astea iti spun si cu ce keywords te-a gasit cine te-a sunat si nu stii daca sa plangi, razi sau denunt pentru spam, ori e pur si simplu imbecilitatea de nivel callcenter. Care, la telefon, tot un fel de chelneri care au ascultat la mese sunt doar ca invers, servesti tu masa, comanda ei.
Exemplul nr 1 sunt apeluri de la oameni care te iau dupa studii si desi tu ai detaliat frumos acolo work experience, te tin ei la telefon vreo ora ca ei s-au uitat bine de tot dar n-au vazut nimic. Si incep sa-ti enumereze ce au ei impresia ca e nomenclatorul si fisa postului, urmat ca daca ai experienta facand aia. Filme SF.
Thursday, 24 August 2017
Make Linux great again!
Thursday, 24 August 2017
Samsung TV owners furious after software update leaves sets unusable