Mizeria umana

Tuesday, 14 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

mizeria-umana

In drept exista un principiu, ca adica tre' aparati chiar si cei mai mizerabili dintre mizerabili, cu toata taria si cu toata seriozitatea, pentru ca de-acolo iese justitia. Si tipii care se ocupa cu asa ceva is platiti destul de bine. E drept ca au mult de invatat, da' fata cu un argument moral si unul financiar, nu ma mira ca se gasesc avocati pledanti in penal. Ba e si normal si bine sa se gaseasca.

Totusi, ce-o fi in capul piarizdei care mentine contul asta ? Ce face ea e pur si simplu imoral, in cel mai jegos si las sens. Minte pe niste bani, la o virsta la care probabil ca si-ar putea gasi alte ocupatii, mai onorante. Pina la urma, chiar si prostitutia de strada e o indeletnicire mai nobila decit ce face ea. Si minte jegos, urit, in ciucuri, amesteca verigheta cu rusaliile si cu o chestie nu ca nefrecventabila, da' absolut infernala. Niste tipi vor sa-mi rada Rosia ca sa-si faca ei bazine cu cianura. Asa, de distractie.

Si minte pe bani putini, pe bani atit de ingrozitor de putini...

Singura chestie e ca orice maimutica dresata poate atita lucru, nu-i nevoie de nici un fel de scoala. Spre deosebire de avocatul apararii, care are bune motive morale, si bune motive financiare ca sa invete pe brinci si sa ajunga sa se scalde-n hirdaul murdariei umane, proasta in discutie e exact pe dos : are bune motive morale sa nu faca ce face, si mai nici un fel de motive financiare sa faca ce face. Da' dat fiind ca nu se cere nici o scoala, se gasesc mizerabile ca ea. Ohoho, si inca cite.

Pentru ca asta-i caracteristica definitorie a proastei : decit sa recunoasca cinstit ca-i proasta, si eventual sa puna mina sa remedieze, ea prefera sa faca orice. Absolut, absolut orice.

Inclusiv sa zdrangane despre verighete si rusalii de pe contul RMGC.

Eu cred ca de vina-i proasta educatie din familie.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

25 Responses

  1. Hah, nu m-am asteptat de la tine sa fii ecolog. +1000 de puncte de la mine. Ai mei de-acolo se trag din zona, si am petrecut mult timp prin muntii aia. Tot acolo m-as intoarce, numa sa mai am unde.
    (daca incep sa ma gindesc cum era odata in satele alea, eu am prins traditiile care inca erau neschimbate pe vremea raposatului...o pierdere imensa, cine a trait cunoaste)

  2. Mihai B`s avatar
    2
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 14 June 2011

    ba mircea, te-as trola, as fi hater, da' la postul asta chiar nu pot.

    amu totusi, nu inteleg ce ai cu tipa, care de-i proasta, proasta e. mai degraba ar trebui sa avem ceva cu guvernul romales si cu rmgc. apropo, au dus doctoranzi si masteranzi de la ubb istorie pe acolo acum cateva saptamani. toti aia au venit cu creierii spalati de rmgc, cum ca ce smecher e proiectul si cat o sa ne ajute. o sa ne ajute pe dracu', nu stiu cum sa le explic, ca noi nu primim nimic... ei, strainii, se aleg cu aurul(care de altfel nu are nush ce utilitate), statul cu bani efemeri bazati pe incredere si noi cu cianura cat incape si posibil catastrofe ecologice. :D

  3. Mai, pana la urma a fi profesionist inseamna sa iti faci munca pentru care esti platit, indiferent care ar fi asta. Am putea sa zicem ca si oricine lucreaza in televiziuni, presa scrisa sau chiar corporatii face munca diavolului, dar nu este atat de mult vina lor.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    @Tony Eu nu-s ecolog. Eu sunt un om rational. E o diferenta, pe alocuri foarte adinca.

    Si eu am familie raspindita cam prin toata Transilvania, si-am umblat si pe coclaurile lumii cu Bot raposatul, da' nu-i nici din prima nici din a doua cauza ce zic eu. E pur si simplu din cauza ca nu-mi plac prostiile.

    @Mihai Nu. Niciodata nu-i diavolu' de vina. Abstractiuni, guvernul, companii, astea-s povesti. Responsabilitatea revine oamenilor, oamenilor alora simpli si individuali care cred ei ca nu conteaza. Ei conteaza, si de ei depinde in ce lume traim.

    Atita timp cit ei se hotarasc sa fie gunoaie nici un guvern, nici o companie si nici dumniezo-tatal coborit intr-o galeata din ceruri nu ne pot ajuta nici atitica.

    Marea problema pe care nu vrea s-o atinga nimeni, de ai uneori impresia ca esti singuru' care o mai citit o carte-n tara asta, este ca aurul extras... e dus la banca si ingropat. Deci sa te apuci tu sa arunci cu cianura ca sa scoti niste aur dintr-un loc... sa-l poti ingropa in alt loc. Sub paza. Trebuie sa fii minim timpit, nu stiu cum sa o zic mai pe sleau. Nu sta bine in Rosia, bai oameni ? Puneti o placuta acolo cu "aici e tezaurul BNR, sucursala Rosia Montana, total 145 tone aur" si gata povestea.

    @Vlad Exista profesiuni servile si profesiuni liberale. Curva, de exemplu, are o profesiune servila. Ea suge pula oricui ii plateste tariful, cit de bine poate ea. Indiferent ca ala ii infractor sau ministru sau orice, pentru ea e strict un client. Avocatul, de alt exemplu, are o profesiune liberala. El are, ca vrea, ca nu vrea, responsabilitati morale in desfasurarea profesiunii lui. Tre' sa faca alegeri, si adeseori alegeri dificile. De corectitudinea alegerilor lui depind chestii adinci, si intr-un fel nevazut dar prezent depindem toti.

    Sa-ti inchipui tu ca a fi "formator de opinie" e asa o chestie ca-n desene animate e semn de prostie. Un formator de opinie nu e un plod de sase anisori, care se rasfata si se asteapta sa i se deie, doar ca nu de catre mami, ci de catre lumea intreaga. Un formator de opinie e un fel de avocat.

  5. Mihai B`s avatar
    5
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 14 June 2011

    @MP

    hahah, excelenta treaba cu placuta. de notat.

    intr-o alta ordine idei, replica cea mai des folosita pentru a justifica exploatarea rmgc este cea cu banii care i se cuvin statului roman. contra-argumentele mele sunt deobicei: trebuie sa fii prost sa te mandresti cu faptul ca 20% din valoarea estimata a resurselor naturale ca sunt acolo intra in patrimoniul unui stat care in 21 de ani de la aparitie nu a fost in stare sa construiasca o autostrada care sa il strabata de la cap la coada. chiar sunt curios, daca proiectul demareaza(ceea ce ma indoiesc), o sa vina statul si o sa zica: dragi cetateni romani, multumita faptului ca am exploatat resursele respective, vreme de 3 ani de acuma nu veti mai plati impozite?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    Unde te gasesti, prin Norvegia ?

  7. N-as numi o piarista ca fiind formator de opinie. Dar de fapt daca stam sa ne gandim, cu totii suntem formatori de opinie intr-un fel, nu neaparat intr-un mod comerical.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    E, ca n-ai numi-o tu. Intreab-o pe ea.

  9. ma tu parca erai capitalist, acuma nu extragem aurul pentru niscava cianura?

    hai sa fim seriosi. reziduuri nucleare, sapun, detergent, cosmetice si mama masii in rauri, gunoi pana si in spatiu si noi o ardem pentru cativa pomi.

    defrisarea padurii e un simbol de civilizatie, cum era si in imperiul roman. cei cu padure in camp, codru si la subrat sunt niste barbari imputiti, nu ?!?

  10. Ce e interesant e ca desi pretul certificatelor de aur a crescut enorm si continua sa cresca, valoarea exploatarilor aurifere a scazut mult aflandu-se mult sub valoarea rezervelor dovedite.

  11. Dr.A:

    Nu se teme nimeni ca odata cu adaugarea de aur pe piata se va dilua putin si pretul lui?

  12. @dAImon
    In fapt in piata exista deja de cel putin 10 ori mai mult aur decat in depozite.

  13. banatul`s avatar
    13
    banatul 
    Tuesday, 14 June 2011

    @MP cine se caca in mijlocul casei, si isi distruge singur informatie valoroasa acumulata in timp incomensurabil, nu poate fi numit rational. Da-mi un exemplu, in care ecologia (o unealta!) e irationala. Or fi citiva zanatici/nerealisti, dar aia e alta treaba.

    Ideea cu placutza nu merge, aurul tre sa fie mobil, ca sa poata fi cumparat de China/India.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    @Critic Da' ce, imperiul roman era capitalist ?!

    @Dr.A E interesant pina iti pui problema ca ce reflecta de fapt pretul ala, eventual si cu o garnitura de "ce-i aia qe". Dupa care e banal.

    @dAImon E o piata pur simbolica, n-are mare legatura cu vre-o realitate economica.

    @banatul Ai un exemplu aici. Ai altul aici. Sau aici. Si eventual iti mai caut.

    Intrucit majoritatea chestiilor care se vind si se cumpara sunt abstractiuni bazate pe abstractiuni, e perfect irelevant unde anume se afla localizat aurul respectiv, fizic vorbind. Oricum nimeni nu-l muta de colo-colo.

  15. Critic`s avatar
    15
    Critic 
    Tuesday, 14 June 2011

    cum sa nu. doar aveau sclavi. acuma li se spune muncitori in linie cu salariu minim pe economie.

  16. Exemplele date arata prea putina gindire ecologica, nu prea multa. Mi-a placut articolul cu sopirlele, intr-adevar, e ipocrita cind intre timp pierdem tigrii bengalezi.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    Apai stii, intre ecolog si ecologist e o diferenta cam ca intre muzician si muzicant.

    Da' cerinta era sa arat ca o unealta e irationala, ceea ce revine a mi se cere ca A = A. O unealta n-are cum sa fie rationala, ipso definitio.

  18. banatul`s avatar
    18
    banatul 
    Tuesday, 14 June 2011

    Cind zici ca cineva sau ceva e irational, in sensul deplin al cuvintului, se intelege ca ratiunea lipseste de unde ar trebui sa existe in virtutea apartenentei la o clasa.
    Ne pierdem in cuvinte.
    Dezonorind o stiinta nu o sa ajungem nicaieri. Iar exemplele tale sint partinitoare, in sensul ca ai ales (constient sau inconstien) doar acele fapte care arata o singura parte a monedei, sau doar faptele unor necunoscatori, ignorind eforturile altora, mai atenti.
    Exact de asta avem nevoie de o stiinta: ca sa fim obiectivi, sa nu reactionam din genunchi, si sa facem compromisurile care trebuie.

  19. qe e 66.(6)% din qed.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 June 2011

    A bine, eu nu vorbeam de stiinta, atita cita e si se practica cu seriozitate.

    Eu vorbeam de trend, "ecologistii" nu-s cei cinci oameni care studiaza ecologie, sunt cei cinci sute de mii de hipstari care dau din ei "opinii". Si eventual de cei cinci mii de mincinosi care incearca sa foloseasca prestigiul stiintei pentru micile lor invirteli politico-economice, vindut becuri cu mercur in loc de becuri cu filament, organizat scamuri cu "carbon credits" si asa mai departe.

  1. [...] Mizeria umana [...]

  2. [...] timp gunoaiele sunt tot gunoaie, si "proiectul" dezastrului ecologic de la Rosia Montana e tot chestia asta [...]

  3. [...] irelevanti de agentie, un Valentin Perfu, un Cetin Ametcea plus restul plevustii de gunoaie si mizerii care primesc niste bani foarte, foarte negri pe care uita foarte foarte convenabil sa plateasca [...]

  4. [...] nu vom vorbi despre Miruna Siminel, Marta Usurelu, Vali Perfu & co. E un titlu chiar prea bun pentru a-l strica pe asa [...]

  5. [...] se ocupa practic vorbind cu tot ce-i jegosism in mediul online romanesc si nu numai. De exemplu campania pro-RMGC, aia in care se dau bani la negru diversilor "formatori de opinie" pe care nu-i baga nimeni in [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.