Hai sa facem si noi de-astea

Tuesday, 05 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

ajka-disaster-s

Burned to The Bone’: Toxic ‘Red Sludge’ Flood in Hungary Claims 3 Lives

DEVECSER, Hungary (AP) — A third person has died in flooding caused by the rupture of a red sludge reservoir at an alumina plant in western Hungary, rescue services said Tuesday. Six people were missing and 120 injured in what officials said was an ecological disaster.

Deci, un rezervor de steril de pe linga un procesator de aluminiu de linga granita Ungariei cu Austria s-a rupt, provocind o inundatie nu cu lichid ci cu noroi toxic. Sase persoane sunt date disparute si 120 de persoane au fost ranite. Pentru poze si alte delicatese vedeti de exemplu articolul din theblaze.com.

Citeva observatii rapide :

  • Rezervorul care a cedat era mai mic decit oricare dintre numeroasele rezervoare pe care compania canadiana RMGC planuieste sa le construiasca la Rosia Montana.
  • Rezervorul care a cedat era construit folosind tehnologii mai bune (si deci mai scumpe) decit ce planuieste sa foloseasca compania canadiana RMGC la Rosia Montana.
  • Rezervorul care a cedat era construit de muncitori unguri si austrieci, sub supravegherea unor sefi de echipa unguri si austrieci.
  • Da, chestiile alea mici si galbene sunt excavatoare.

Concluziile le trage fiecare pentru sine. A, am uitat un punct destul de important, am uitat sa mentionez ca toxicitatea materialului pierdut in mediu cu ocazia acestui accident este incomparabil mai mica, per cantitate, cu toxicitatea cianurilor si produsilor cianurati. Nu ca ar fi vorba de cantitati comparabile, nici intr-un caz, dar daca ar fi comparabile, sa zicem.

Articol sponsorizat de Rosia Montana Gold Corporation.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. "Accumulated during decades ... red sludge is, by volume, the largest amount of toxic waste in Hungary," the Clear Air Action Group said, adding that producing one tonne of alumina resulted in two tonnes of toxic waste.

    MAL Rt., the Hungarian Aluminum Production and Trade Company that owns the Ajka plant, said that according to European Union standards, the red sludge was not considered toxic waste.

    The company also denied that it should have taken more precautions to shore up the reservoir.

    "According to the current evaluation, company management could not have noticed the signs of the natural catastrophe nor done anything to prevent it even while carefully respecting technological procedures," MAL said in a statement.

    Read more: http://www.cbc.ca/world/story/2010/10/05/hungary-sludge-flood.html#ixzz11XEhbqyZ

    Gotta love them.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 October 2010

    Taci ma ca le-or facut o favoare la unguri, i-or scos din saracie. Pai tu stii ce muritori de foame erau taranii aia din Gyor daca nu venea Compania sa-i salveze ? An de an or murit de foame pina s-o milostivit de ei sa-i ajute.

    Si acuma de ce te opui sa te ajute si pe tine ?

    Reactionarule si obscurantistule si anti-progresistule care te gasesti!

    Sau nu.

  3. Ba să nu facem! Deşi, la cum merg lucrurile pe la noi, nu ar fi de mirare...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 October 2010

    Sunteti clar chititi impotriva progresului si propasirii patriei noastre, Republica Politrucilor din Romania.

    Aceasta atitudine dujmanoasa din partea voastra nu poate sfirsi bine.

  5. Inca o data se dovedeste ca Romania poate deveni groapa de gunoi de deseuri toxice a Europei ( chiar daca sunt obtinute pe propriul teritoriu).

  6. deci care e chestia cu muncitorii austrieci si unguri, ca la restu sunt de acord?

  7. stai ca mi-am adus aminte: Gold bubble!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 October 2010

    @i4ever Si-asa cauta italienii niste destinatii exotice pentru citeva miliarde de tone de gunoi menajer, daca tot ne apucam putem organiza un parc de distractii pe aliniamentul Prahova-Constanta.

    @cipslim Pai daca unguru' iti spune pe sest ca i se fringe ca el o respectat standardili si nu i se poate imputa nimica (pe modelu' nimeni nu s-a gindit ca teroristii vor folosi un avion drept racheta) iti dai seama ce vor putea Bercenii, Videnii si Vanghelii locali.

  1. Hai sa facem si noi de-astea pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    o mica similaritate intre un dezastru ecologic din ungaria si ipoteza exploatarii rosiei montane de catre canadienii de la gold corporation....

  2. [...] Totusi, ce-o fi in capul piarizdei care mentine contul asta ? Ce face ea e pur si simplu imoral, in cel mai jegos si las sens. Minte pe niste bani, la o virsta la care probabil ca si-ar putea gasi alte ocupatii, mai onorante. Pina la urma, chiar si prostitutia de strada e o indeletnicire mai nobila decit ce face ea. Si minte jegos, urit, in ciucuri, amesteca verigheta cu rusaliile si cu o chestie nu ca nefrecventabila, da' absolut infernala. Niste tipi vor sa-mi rada Rosia ca sa-si faca ei bazine cu cianura. Asa, de distractie. [...]

  3. [...] cu aplicare directa la problemele noastre, recte Rosia Montana [...]

  4. [...] din firme care doresc publicitate. Ca or fi producatori de ceasuri sau mamelometre, ca incearca sa cauzeze un imens dezastru ecologic pentru care sa plateasca statul sau pur si simplu vor sa vinda prezervative gaurite la pret de [...]

  5. [...] prin expresia asta hipobolicai - promotorii dezastrului ecologic - am notat diversii irelevanti de agentie, un Valentin Perfu, un Cetin Ametcea plus restul [...]

  6. [...] their unwelcome "opinions" are not "people like you and me". They're things, exactly like this. [↩] Category: Trilematograf Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.