M-am spart de ris, cu Augustin Radu

Saturday, 12 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am gasit (pe fain, bineinteles) o povestioara scrisa de zisul Augustin Radu (pe care declar ca nu-l cunosc, pentru curiosi) care mi-a adus zimbetul pe buze, sa ne exprimam astfel. Putem de asemenea sa ne exprimam si mai aproape de realitate, zicind de exemplu ca m-o facut sa rid si cu curu', da' mai bine formulam politicos, sa nu suparam auditoriul.

Va citez, partile mai amuzante :

Sa tot fi avut vreo 30 de ani cand am intalnit o suberba domnisoara care abia isi sarbatorise trecerea in al 18-lea an de viata.

Desi afara era zapada si frig am stat mult in cumpana daca sa o iau cu masina de undeva, pe vremea aia aveam o dacie break din 94’ si de fiecare data cand agatam o tipa cand imi vedea masina inceta sa imi mai faca zambrei

Ne-am intalnit in fata clubului, la mare distanta de masina pe care mi-o parcasem pe o straduta laturalnica, am intrat inauntru si am cerut doua ceaiuri. Am ales Opium pentru ca era cel mai romantic loc pe care il stiam pe vremea aceea, avea candelabre cu lumanari, masti poleite cu foita de aur pe pereti, lumina difuza si o atmosfera foarte placuta, ma gandeam ca e cel mai bun loc unde sa duci o tipa ca s-o cuceresti.

Deci mai tata. Ca un tip de treizeci de ani conduce o Dacie din '84 si nu stie folosi corect in conversatie denumiri de specialitate din zootehnie precum de exemplu numele populare ale boilor cailor nu-i neaparat de uimire, chiar daca poate fi amuzant. Pina la urma cele doua pot fi reciproc explicatii una pentru cealalta.

Dar! Un tip de treizeci de ani care se intilneste cu cineva in fata localului, dupa care bea ceai desi incearca s-o faca pe romanticul si cuceritorul... mai, s-avem pardon. M-am spart de ris. Din nou.

Un tip de treizeci de ani care-i atit de cacat la el de FRICA fata de femei ca bitiie tot si-n fata unei pizdulici de optspce anisori abia impliniti... mai frate mai.

In prima faza am incercat cu discursuri siropoase pline de romantism, i-am povestit despre apusuri si fluturi, despre colectia mea de timbre sau despre catelusii mei de la Yellowish insa parea mult mai interesata de porcoseniile pornoromantice la care radea cu pofta.

Deci bun. Da' pe de cealalta parte

Am mirosit-o ca nu are prieten, era destul de timida si rusinoasa iar la masa de cate ori aduceam cate o picanterie in discutie privea intens catre parchet si zambea.

Deci cum ?! Pai care e, ridea cu pofta privind ca proasta-n pachet sau care-i faza ? Imi scapa mie ceva ? Era bicefala frumoasa asta ?

In drumul catre metrou i-am facut capul calendar despre cum sunt baietii de varsta ei care nu vor altceva decat sex, care nu au nimic in cap, si cum barbatii mai maturi sunt foarte potriviti pentru relatii trecatoare, barbati cu care te poti distra fara obligatii.

Trist. Pe bune acuma. Motivul pentru care-i atit de amuzant este ca daca n-ar fi atunci ne-ar lovi toata ampla si nesfirsita tristete a imbecilitatii si alienarii de-a ajuns norma si regula.

Invatasem din ratarile trecute in materie de agatat ca cea mai buna strategie e sa arunci momeala si sa astepti.

Ai nota doi, domnu' Radu. (Sau e domnu' Augustin ? Ca cu miticii astia nu mai stii dom'le cum ii cheama, n-au decit nume personale, Mitica Dragomir, Ion Gheorghe, Anca Marin, pula mea, zici ca-s toti tigani, notiunea de familie nu s-o descoperit inca dincolo de granita fostului imperiu roman, la ei in Costobocia). Revino mai pe toamna asa. (Nu, n-am citit tot textul. Mi-ajunge atit, multumesc frumos.)

———
 1. Faza haioasa : autorul ofera pompos legatura spre DEX, adica la caz ca nu stim ce inseamna, sa invatam, desi el foloseste termenul cam impropriu-n context. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

 1. 10+20+50=80 de litri de lapte x 3 RON sa zicem ieftin = doua milioane jumate. De banii aia dadea toata noaptea in doua curve.

 2. Incropeala ieftina "pentru concurs". Huo.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Saturday, 12 November 2011

  @anonimosu De ce distrugi corola de minuni a muii ?

  @lexy229 A, e inca un manifest pentru o piele naturala ? Mnoa, bine. Bravo lor, succes cu antibioticele, poate trece.

 4. @anonimosu unde gasesti tu lapte cu 3 lei ? vreau si eu :)

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.