Interdictie la interstitiale pe online.ro

Tuesday, 02 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ce sunt interstitialele ?

  Interstitialele sunt o forma de traffic hijacking, in care domenii compromise prezinta o pagina de reclama in locul continutului asteptat de catre utilizator. Teoretic pagina dorita de catre utilizator "se incarca in 30 de secunde", sau "dati click pe acest link pentru a accesa pagina dorita" si asa mai departe. Practic fis, ca nu e clar pe cine ar interesa asa ceva.

  Practica este prezentata drept "publicitate" de catre diversele entitati lipsite de scrupule care invenineaza piata de publicitate online din Romania prin existenta lor regretabila. Ea nu poate fi considerata publicitate dupa nici un fel de standard rational, si ca atare nu are motive sa fie permisa.

Cum se va implementa practic interdictia ?

  Intr-o prima faza, orice domeniu introdus pe fain care prezinta in locul paginii asteptate o pagina de publicitate va fi introdus in lista de spam. Asta inseamna ca nici o alta pagina de pe domeniul respectiv nu va mai putea fi introdusa pe viitor. Lista domeniilor adaugate la spam este publica si se poate consulta aici.

De cind si pina cind se aplica aceasta interdictie ?

  De la 1 Septembrie 2011 si pina la o data care va fi comunicata ulterior, dar probabil ulterioara Judecatii de Apoi.

Daca am adaugat interstitiale din gresala pentru ca lucram in presa si asta inseamna ca suntem prosti si nu stim ce facem online ? Daca fosta echipa a folosit interstitiale dar noi am cumparat domeniul si promitem ca nu le vom folosi veci ?

  Proprietarii de domenii adaugate la lista de spam care doresc eliminarea lor din respectiva lista vor:
  1. publica un document autentificat la notar in care proprietarul persoana fizica sau toti directorii proprietarului persoana juridica se angajeaza sa nu foloseasca interstitiale pe viitor ;
  2. plati o taxa de reevaluare, stabilita de catre Polimedia srl ca fiind dublul sumelor incasate de catre respectiva entitate din publicitate interstitiala pe toata durata folosirii acesteia, socotind la preturi de lista, dar nu mai putin de 1000 (una mie) euro.

Mediul online din Romania are o disperata nevoie de leadership, se pare.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

32 Responses

 1. Cum zicea si Cosmin pe Fain, si Dilema intra pe-acolo. C'est la vie! Eu ma intreb ce profit are cel care cumpara astfel de publicitate sau oricare alta bagata cu japca pe ecranul vizitatorului nefericit.

 2. Hipsterilor`s avatar
  2
  Hipsterilor 
  Tuesday, 2 August 2011

  cine dracu' face 1000 euro din reclame

 3. pletzalcoatl`s avatar
  3
  pletzalcoatlinsigna de criptograf 
  Tuesday, 2 August 2011

  Daca nu face nici macar 1000€ ce rost mai are?

 4. gsp.ro practica des din alea. si sport.ro parca. si portaluri de news gen mediafax(care-l folosesc eu, desi ii portocaliu) ori hotnews. asa ca ce sa ma astept de la altii?

 5. E bună ideea. Din păcate, tipic Mircea Popescu, e oarecum lipsită de flexibilitate în partea ei finală. Act la notar? Sume de mii de euro? Poate omul nu citeşte trilema. Presupunând că ar fi cineva interesat (mediafax sigur nu dar poate-s alţii) şi ar dori să scoată reclamele ca să reapară în fain, eu cred că ar fi ok să fie reprimit, cu observaţia că dacă mai bagă o singură dată astfel de reclame va fi scos definitiv şi fără drept de apel sau recurs. Nu există reabilitare, cine a greşit o dată e pedepsit permanent?

 6. @Lotus: Nu permanent, doar pana la Judecata de Apoi:)) Si exista reabilitare (contra angajament parafat legal) precum si pedeapsa (suma punitiva de una mie euro) E regatul lui Mircea si Mircea e un despot (luminat?).
  @Mircea: "Mediul online din Romania are o disperata nevoie de leadership, se pare. " Si te'ai gandit sa te ocupi tu?

 7. Păi au o lună să corecteze. Deşi dacă nu s-or trezit în 2 ani mă îndoiesc că va băga cineva în seamă.

  Ceva discuţie similară a avut loc şi aici (vezi şi comentariile): http://trilema.com/2010/pedeapsa-capitala/

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 2 August 2011

  @Bogdan Daca i-o pus dracu' sa se vinda catre Adevaru', trustu' managerizat cu mult succes de vinzatorii de tigari si alte bacanii cu ridicata ? Cine strica ?

  @Hipsterilor Mda.

  @pletzalcoatl Mda #2.

  @Mihai B Pai teoretic vorbind ce astepti depinde de tine nu de ei.

  @Lotus Umilinta e o parte fundamentala a oricarei invataturi care dureaza.

  @aevum Nu neaparat, da' cam cit timp sa stau sa ma uit la ei ca-s prosti si sa bat apropouri subtile ? Hm ? Pina la Judecata de Apoi ?

  @dAImon Multi citesc, putini pricep. Ca doara vorba ceea, e presa, ce sa le ceri ?

 9. @dAImon

  Păi dacă nu citeşte articolul ăsta respectivul nu va şti că nu are voie, până când va vedea că nu mai apare promovat. Unde scrie pe fain că regulamentul de funcţionare se publică în trilema şi prin urmare trebuie citită trilema zilnic? Dacă era o secţiune separată pe fain cu un fel de regulament intern şi ar fi fost publicat acolo articolul sau pus link atunci (in acea rubrică, nu la articole promovate, că nu e obligat nimeni să citească toate articolele promovate) atunci da, ziceai că au avut timp. Termenul ăsta de o lună ajută fix pe cine ştie, adică practic o să afle cam membrii fain. Nu e fair da-n fine, vorba lui Aevum.

 10. PS: scuze de scrisul îngroşat.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 3 August 2011

  Articolul se gaseste pe fain.

  Teoria asta ca "n-a stiut" e asa, un fel de gluma proasta. In primul rind ca daca habar n-are ce se mai scrie pe Trilema, nu se poate zice ca-i online respectivul. Si-n al doilea rind ca daca ma uit prin loguri... heh. Vorbim discutii.

 12. @Mircea Popescu

  1. Faptul că tu afirmi sau faci aluzii că te citesc jurnaliştii, chiar de-ar fi prin reducere la absurd (cred eu) adevărat, nu oficializează cu nimic blogul în contextul discuţiei. Şi nu doar că nu ai afişat nicăieri pe fain că trebuie citită trilema pentru a ştii cum funcţionează fain-ul, dar nici nu prea ar merge o asemenea pretenţie. Blogul e pe bani, fain-ul e free, blogul tratează mai multe teme.

  2. Dacă argumentaţia stă-n paragraful al doilea, de ce mai scrii că articolul se găseşte pe fain? Deci argumentaţia din partea a doua nu este suficientă nici măcar în capul tău.

  3. Articolul se găseşte unde pe fain? Printre miile de articole promovate de pe bloguri sau într-o secţiune separată destinată informării cu privire la funcţionarea fain, pe care pot s-o consulte regulat cei interesaţi?

 13. anonimosu`s avatar
  13
  anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
  Wednesday, 3 August 2011

  http://trilema.com/2010/reverse-dns/

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 3 August 2011

  @Lotus Nu "oficializeaza" cu nimic ?

  Hai zau.

  @anonimosu Google, this bridge too far. Uneori te si intrebi... de fapt nu.

 15. @Mircea Popescu

  Atunci hai să nuanţez obiecţia de mai sus. Cei care citesc trilema, adică simpatizanţi în mare parte, vor fi informaţi. Ceilalţi nu.

  Bre, din partea mea, pune-o de mâine în aplicare. E ideea ta, fain-ul e al tău. Eu mi-am scis părerea dacă tot ai prezentat public subiectul şi atât. Chiar şi în forma asta, e mai bine cu ea decât fără ea.

  După cum vezi, eu aprob ideile tale care sunt bune.

 16. Hipsterilor`s avatar
  16
  Hipsterilor 
  Wednesday, 3 August 2011

  *care iti folosesc pe spatele altuia, corectie la ultima fraza

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 3 August 2011

  Cei care citesc Trilema, adică simpatizanţi în mare parte

  Presupozitia este falsa. Trilema se scrie cu litera mare.

 18. De curiozitate profadesex.com cu ce-a greșit? Nu ți-a plăcut filtrul pentru minori?
  Iar cu cica.ro care-a fost baiul, nu ți-au plăcut că sunt măgari?

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 October 2011

  Profadesex are interstitial. Ca ei ii spun filtru de minori sau oricum i-ar spune, un url tre' sa serveasca respectivul continut si nu alte magarii.

  Cica sunt un agregator. Introdu direct articolul care te intereseaza de la sursa lui.

 20. Sunt de acord cu ce spui tu despre cică, dar dacă vrei să comentezi pe marginea discuției de acolo? Sau asta iese din scopul fainului la fel ca Wikipedia?

 21. Tu daca ai blog comentezi pe blog pe marginea discutiei si iti bagi blogu in fain pe urma gen.

 22. Ca la sondajul despre țâțe? Grrr....

 23. Mircea Popescu`s avatar
  23
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 October 2011

  Corect, as lexy sexz.

 24. Blogvista ce interstitiale are? Ideologice?!

 25. Mircea Popescu`s avatar
  25
  Mircea Popescu 
  Sunday, 8 January 2012

  Hm ?

 26. Nu m-am lamurit de ce a fost banata, glumeam.

 27. Mircea Popescu`s avatar
  27
  Mircea Popescu 
  Sunday, 8 January 2012

  A, pai o fost o intreaga discutie, vezi prin arhive.

 1. Interdictie la interstitiale pe online-ro pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Incepind de la 1 Septembrie....

 2. 29
  Pseudo-expertii online loveste din nou. pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
  Sunday, 8 January 2012

  [...] Mircea Popescu Acum cinci luni, pe 2 August 2011 ca sa fim exacti, pronuntam interdictia la interstitiale pe online.ro. Pentru ca desi in zisul mediu exista festivale de bagat reciproc in seama aiurea de zece ani (sau [...]

 3. [...] Interdictie la interstitiale pe online.ro [...]

 4. [...] din 2 August curent, interdictia la interstitiale a dat ceva rezultate, in sensul ca un numar de publicatii romanesti au renuntat la porcaria [...]

 5. [...] cinci luni, pe 2 August 2011 ca sa fim exacti, pronuntam interdictia la interstitiale pe online.ro. Pentru ca desi in zisul mediu exista festivale de bagat reciproc in seama aiurea de zece ani (sau [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.