Gramada de gunoi

Thursday, 22 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Din ciclul "sa va impartasesc chestii" am a va spune ca m-am taiat la deget cu o banana! Ati mai auzit asa ceva ? Ei, pe bune, nu glumesc, m-am taiat cumsecade, singele-mi picura pe pardoseli. Iar banana era de-aia uscata din cereale cu fructe. Va dati seama ce pericole infrunta consumatoru' asta modern ? Oare sa-i dau in judecata ?

Da' revenind la subiectul din titlu : din ciclul "hai sa incercam sa ne gasim un loc in lume altul decit corporasclav", vom studia astazi problema gramezii de gunoi.

Ea nu-i propriu spus o problema daca n-aveti o casa pe pamint, cu un minim de niste iarba, un pom acolo, ceva. Dar daca sunteti burgheji de-astia ca mine si-aveti, atunci discutia merita probabil purtata.

Gramada de gunoi se naste dupa prima tura de lawnmowing, cind va rezulta niste iarba pe care nu o aruncati. Ci o ingramaditi undeva, intr-un coltisor mai retras si mai umbros (eu de exemplu o tin sub o salcie). Dupa ce-ati terminat de taiat iarba udati bine gramada astfel constituita, si-apoi mai udati-o in fiecare seara cam o saptamina-doua.

In al doilea pas, instalati undeva in bucatarie un recipient ca de jumatate de litru (eu folosesc o cutie goala de smintina, da' puteti eventual taia o sticla de apa minerala, reprofila un borcan, alternative se gasesc), in care adunati toate resturile vegetale de la gatit. Deci, curatati cartofi ? Cojile la cutie. E vre-unul stricat ? Direct la cutie. Curatati ceapa ? Caderile la cutie. Morcovi ? La cutie. Ciuperci ? La cutie. Mincati un mar ? Cotorul la cutie. Pepeni ? Cojile direct la gramada, ca-n cutie e probabil sa nu incapa. Tot ce-i cadere vegetala merge la cutie, si din cind in cind (anume ori de cite ori este necesar) desertati cutia in virful gramezii de gunoi.

Da' sa ne intelegem bine : gramada de gunoi e strict, dar strict vegetariana. Nu adaugati nimic animal, de nici un fel, nici lapte nici lactate nici piei de gaina nici oase de la masa nici nimic absolut. Piinea care va ramine se poate insa adauga acolo fara suparare, idem mamaliga (da' fara brinza, ce v-a ramas in oala zic). Idem puteti deserta pe gramada oala de ciorba daca s-a zborsit, dar numai cu conditia sa nu fi pus in ea nici un fel de carne etc.

Daca veti mentine cu strictete caracterul vegetarian veti constata ca gramada de gunoi e o gramada de gunoi doar teoretic, altminteri lipsindu-i cel mai important atribut al gunoiului : nu pute. Nu pute, ca n-are ce sa puta-n ea, noi suntem astfel construiti ca degradarea vegetala ne miroase cel mult a pamint reavan, care-i mai degraba placut. Miasmele si putorile survin intotdeauna din dezagregarea produselor animale.

Ei, si daca mai taiati iarba o tura adaugati frumos la gramada de gunoi, daca va cad mere viermanoase din mar puneti-le acolo, udati-o din cind in cind si-n rest buna pace. Daca doriti puteti cumpara un shredder (chestie de-aia de taiat hirtia felii) si adauga si hirtia la gramada (mai putin aia lucioasa de revista), dar nu exagerati, nu poate digera mai mult de un sfert, hai mult o treime hirtie, si oricum dureaza.

Avantajele prezentei gramezii de gunoi la dumneavoastra in gradina sunt multe si nenumarate, precum :

  • Aveti la dispozitie in fiecare primavara pamint foarte gras (extras direct din baza movilei) cu care sa ingrasati dupa nevoi flori si rasaduri. Precum si-n fiecare toamna. Precum si absolut oricind.
  • Aveti un punct de suport pentru diverse vietati cum ar fi de exemplu rimele (in lipsa carora foarte greu va va merge si cu florile si cu orice incercari de cultivare a pamintului), greierii si asa mai departe. In plus, gramada ceea ce mult mai interesanta pentru aproape toti daunatorii decit legumele sau alte chestii cultivate.
  • Aveti ce face cu diversele caderi, asa ca nu va mai simtiti disperati cind constatati ca doi araci de rosii au facut deja douajipatru de kile de rosii si-n in continuare plini de porodici chit ca fura plantati tirziu.
  • Puteti urmari pe viu chestiuni esentiale pentru bunastarea lumii de la facerea ei, precum de exemplu ciclurile naturale. Chestia asta are sanse sa va insanatoseasca de cap.

Cam asta.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

35 Responses

  1. le composte. laisson a la mirtsea poupescou. ne parle pa gay homme language.

  2. Ca tot ie aia cu Let's do it, rumaní, o arzi si tu eco?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Juice Si-n engleza e tot compost heap. Ce esti faghater ?

    @Lilly Eu eram eco dinainte de-a fi mamele astora curve.

  4. Like a baws?!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Ewen wars.

  6. Is it strange I understood that??:))

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    It just means you're white trash.

  8. White trash beautiful.. http://www.youtube.com/watch?v=tj4OgWq5OmE&ob=av2e

  9. Uite încă un motiv pentru care merită să intri pe Trilema.
    @Lilly: încerci să ne culturalizezi cu muzica pentru liceene?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 September 2011

    Tu colectionezi motive ? La ce # ai ajuns ?

  11. Nu, dar mi s-a părut un exemplu bun. Apropo, am mai analizat chestiunea cu invidia, dar e mai greu cu așternutul în cuvinte.

  12. Nu stiu de ce ai impresia ca toate linkurile de pe youtube pe care le-am pus pe-aici reprezinta muzica pentru liceene. De cand n-ai mai dat si tu printr-un liceu? Sau macar de cand n-ai mai fost pe la un mojorat? Tot ce vei auzi vor fi manele si o piesa ocazionala in care se detaliaza explicit actiuni sexuale. Par egzamplă aia a lu Nicole șveițer cu 50 de centi de-i place ei cum i-o pune colea.. sau mai e una de nu stiu cine Birthday Sex. Si sa vezi minorele(ca-s invitate si astea pi la majorate) cum se rup pă melodii de parca ar fi pregatite sa se futa fix acolo pe moment!
    Incerc si io sa va insuflu muzica misto (nu ca nu ati fi voi niste coinesori.. coiînsori connoisseuri). Mdeci pe ziua de azi delectati-va cu asta caci pe mine ma doare in gat (ce-i mult strica stiti cum vine vorba):

    http://www.youtube.com/watch?v=tdBCsiMa3nY&feature=autoplay&list=HL1316785985&lf=mh_lolz&index=2&playnext=54

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    Zi-le Lilly!

  14. @Lilly: eu știu pe una care asculta dintr-asta electronică, Drum and Bass, dar la nivel de clasă întreagă sau liceu chia rn-am idee. Mulțumim că ne-ai pus la curent cu preferințele liceenelor.
    Deci ca să fie clar, eu știam de Shania Twain de când hău.
    Hai că mă delectez cu muzica aia.

  15. Lasa-ma cu futerea aia de creier.
    Ia si asta ca e geniala http://www.youtube.com/watch?v=IzuTdVJG-ck

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    De JB nimic ?

  17. Prostu de badea seamana nitel cu el. Ce sacrilegiu.. ia sa aruncam cu pietre in el. Desi daca nu mai are voie lumea sa-l injure pe blog sigur se gaseste unu sa-l atace

  18. Asta e mega hateriță. Cred că merită și o insignă de hateriță.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    Insigna de haterita se aplica direct pe piele.

  20. Pe cur. Tramp stamp in trecut si-acum.... Haterita stamp!Cum sa arate? Si va rog sa nu ma dezamagiti zicand ,,ca o pula''. Sper ca aveti nitica imaginatie

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    http://trilema.com/2011/cum-se-bate-femeia/

    Vezi ultima poza, sub joarda fix aia e, insigna de haterita.

  22. Ca in mosu? http://trilema.com/2010/nsfw-mosu-cu-joarda/
    App cum bag link ,,sub'' cuvant?

  23. @Lilly: http://pastebin.com/6wK0RAx5

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    @Cristian Ce lent e pastebin ala totusi.

    @Lilly Scrii uite asa : <a href=http://trilema.com/2010/nsfw-mosu-cu-joarda/>mosu</a>.

    Si nu, nu ca in mosu', ca urmele de joarda in forma de dunga nu-s insigne de haterita, is insigne de hasperita, e o mare diferenta. Insignele de haterita se fac cu reteveiu'.

    PS : sa citam din Matei Basarab :

    Poate barbatul să'şi certe muerea, insă pe lucru adevărat şi pe dreptate. Şi încă să o bată când va fi cu vină, dar atunci cu mesură. Să nu o prea treacă.
    Când bărbatul'şi bate muerea cu vrăjmăşie şi peste mesură, ea poate cere despărşirea însă să fi fost bătaea aşa de mare in căt femeia abia să fi putut scăpat vie.
    Cu vrăşmăşie este lovitura făcuta cu toiagul in obraz sau in cap, sau bătae pănă se va sfărăma lemnul sau se va produce cu dănsul rane.
    Nu se chiamă bărbatul vrăşmaş muerei, când o va bate numai o dată.
    De o va bate cu pumnul sau cu palma, cât de mult şi cât de des, aceea nu se chiamă vrăşmăşie.

  25. Deci poate să-i dea pumni în meclă?

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    Aparent legea tarei valeat 1600 nu era tocmai pregatita pentru un fin avocat asa ca tine :D

  27. Eh de parca ar zice ceva femeia batuta in halul in care ziceam eu..

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    In general rudele zic mai degraba decit femeia in cauza, si-atunci si-acum.

  29. Totul e bagat sub pres. In general la sate sunt cazuri extreme.. Toata lumea o vede pe saraca femeie cu 3 dinti in gura da nimeni nu zice nimic. Nu stiu cum reuseste sa mai zambeasca o asa femeie.. Uite ca imi dau lacrimile, ovulez sau ce dracu?

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    Ai dreptate, mnoa.

  31. Daca veti mentine cu strictete caracterul vegetarian veti constata ca gramada de gunoi e o gramada de gunoi doar teoretic, altminteri lipsindu-i cel mai important atribut al gunoiului : nu pute. Nu pute, ca n-are ce sa puta-n ea, noi suntem astfel construiti ca degradarea vegetala ne miroase cel mult a pamint reavan, care-i mai degraba placut. Miasmele si putorile survin intotdeauna din dezagregarea produselor animale.

    FALS! Am lăsat eu la înmuiat niște semințe de in maro și în câteva zile puțea de zici ce-i aia.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 March 2012

    Mnoa frate, chiar cu in maro n-am incercat.

  1. [...] ? Zboara gizele-n toate partile, hreanu' (ca mi-am pus niste radacini de hrean in juru' lu' Mr. Gomer Pyle) face frunze intr-o veselie, leusteanul deja e la al treilea rind de vegetatie pe anu' asta, stam [...]

  2. [...] cafea = coffee grounds. Chestia aia ce ramine in filtru dupa ce-ati facut cafeaua si-o adaugati in gramada de gunoi. Ground [...]

  3. [...] pus stropitoarea, s-o ude (si bineinteles ca tot ce taie arunca, nu se cunosc miracole de-alea cu compostu' pe-aici, mai bine aduce fosfoazotat cu sacii sa rectifice faptu' ca-i [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.