Ghilotina moderna

Thursday, 28 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Se construieste un cilindru vertical de 5 metri inaltime si cu un diametru convenabil ales (10-100 de metri) din otel de buna calitate cu o grosime corespunzatoare (citiva centimetri in sus) ca vas de presiune.

Acest cilindru are in partea de sus instalat un piston care poate culisa pina la inaltime 0, actionat dupa cum este convenabil (probabil hidraulic, desi aplicatiile bazate pe electromagnetism par de asemenea destul de promitatoare). Are de asemenea practicata in perete, la o inaltime de aproximativ 3 metri, o deschizatura rotunda cu diametrul = 1 metru, la care este atasat un alt cilindru, orizontal. Intre cei doi cilindri exista o usa care poate fi inchisa sau deschisa dupa necesitati. Atit imbinarea insasi cit si usa care inchide accesul in cilindrul orizontal sunt bine realizate din materiale de calitate astfel incit ambele sa reziste la acelasi factor de presiune ca si cilindrul principal.

In partea de jos a cilindrului vertical se gasesc practicate un numar de orificii in diametru de la 1 pina la 3 centimetri, terminate in exterior cu teava filetata. Prin infiletare se pot instala exterior diverse dispozitive, spre exemplu teava speciala continind in interior un numar de lame ascutite indreptate inspre cilindrul vertical, eventual actionate de un motor pentru a se afla in rotatie. O sugestie de instalare ar fi lamele amplasate pe ranforsmente fixe in cruce (unghi de 90 de grade), inclinate la 30 de grade fata de axa ranforsmentului. Cu trei astfel de elemente se obtine o acoperire de 22.25 grade a diametrului tevii, de exemplu.

Cilindrul orizontal, in lungime de aproximativ doi metri (dupa necesitatile concrete de instalare) este de asemenea echipat cu un piston care poate culisa pe toata lungima lui, pina la usa culisanta. Acest cilindru are de asemenea practicata o deschidere laterala in partea distala fata de cilindrul vertical.

Cum functioneaza acest dispozitiv ? Foarte simplu!

1.1. Pistonul din cilindrul vertical se aduce in pozitia de maxima retractare.
1.2. Pistonul din cilindrul orizontal se aduce in pozitia de maxima retractare, descoperind astfel deschiderea laterala.
1.3. Usa dintre cei doi cilindri se deschide.

Apoi, se poate trece la faza 2, de umplere.

2.1. Usa dintre cei doi cilindri se inchide.
2.2. Persoana destinata ghilotinarii se introduce fortat in deschiderea din cilindrul orizontal.
2.3. Se actioneaza pistonul cilindrului orizontal.
2.4. Odata ce pistonul orizontal a obturat deschiderea din cilindrul orizontal, se deschide usa dintre cilindri.
2.5. Odata ce pistonul orizontal si-a inceput reintoarcerea usa dintre cilindri se inchide.
2.6. Pistonul orizontal revine la pozitia de maxima retractare.

Aceasta faza se poate repeta de un numar suficient de ori, adica pina la umplerea completa a cilindrului vertical. In principiu un cilindru vertical cu inaltimea de 5 metri si diametrul de 10 metri poate tine ~375 de metri cubi in viu, ceea ce functie si de competenta sistemului penitenciar poate insemna chiar si 500 de condamnati la ghilotinare. Pentru ratiuni de economie, date fiind cantitatile insemnate de energie necesare actionarii pistonului din cilindrul principal, ca si restul proceselor tehnologice, nu se recomanda trecerea la faza urmatoare pina cind cilindrul principal nu este absolut plin. Umplerea poate sa dureze la nevoie si citeva saptamini, sistemul fiind construit sa reziste si unei asemenea eventualitati.

Odata cilindrul principal umplut, se trece la actionarea pistonului principal. Rezultatul, eliminat prin orificiile de la baza poate fi folosit in agricultura, ca ingrasamint, sau in industria usoara pentru prepararea cleiurilor ori altor produse de larg consum. Exista studii in desfasurare pentru aplicarea optima a reziduurilor de aceasta natura si in industria alimentara.

Evident, dupa actionarea completa a pistonului cilindrului principal se readuce agregatul in starea deschisa la 1 dinsus. Dupa cum considera necesar operatorul agregatului se poate trece la dezinfectarea generala, cu atit mai necesara cu cit agregatul va fi folosit din nou dupa un interval mai mare de timp.

Si nu uitati : ghilotina moderna, cea mai ieftina, eficienta si rapida metoda de-a gestiona problemele iesirilor din sistemul penitenciar! Cu stiinta inainte!

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. io zic sa mergi cu ea la OSIM :D ...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 July 2011

    Lasa ma, gnu public license ce plm.

  3. pofta buna! http://www.youtube.com/watch?v=L9EKqQWPjyo

  4. @byrev : a copiat el ceva de pe undeva.

    mei mirshea, tu sigur nu esti chinuit de vreo boala ceva?

    futai intre fete, ghilotine, etc.

    problemele iesirilor din sistemul penitenciar

    pai noi stim ca un gigel fura pentru ca in primul afla ca nu e nimic ca sa-l opreasca si ca asa e invatat. problema e ca alternative exista, doar a fost invatat prost.

    iti dai seama ca daca ii inchidem si doar atat, niciodata nu vor invata cum ar fi o viata decenta cu munca cinstita, doar vor dezvolta o obsesie pentru a iesi cat mai repede din puscarie sa fure iar.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 July 2011

    Pai ce boala e aia ?

    Si prin sistemu' penitenciar ne-am referit la chestii grele gen arhipelagu' Gulas nu prostii ca fura nustiucine. Plus ca odata iesit din cilindru ii va dura ceva sa se reagrege-n om.

  6. deci daca nu desenezi eu nu a chinui sa inteleg de ce ar fi mai buna asta decat o camera de gazare.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 July 2011

    Pentru ca nu consuma gaz, si pentru ca nu rezulta niste cadavre pe care tre' pe urma sa le manipulezi individual. Iese direct pasta, o duci cu cisterna, sau daca esti baiat destept ai direct tevarie.

  1. Ghilotina moderna pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    I've seen the future baby...
    It is murder....

  2. [...] ce indeobste se traduce in propuneri dragi inimii fascistilor din toate locurile, ca de exemplu sa se faca parizer din indivizi mai slabi calitativ asa. Problema mare cu teoria asta e evident la definitia calitatii [...]

  3. [...] Ghilotina moderna [...]

  4. [...] descrise de exemplu cu ocazia publicarii prototipului Camerei de Tortura Juche si respectiv a Ghilotinei Moderne va voi propune astazi un interesant si instructiv exercitiu de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.