Exercitii in inutilitate

Thursday, 04 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Primesc in posta instiintare ca am o recomandata. De la ANAF. Mnoa perfect ma gindesc, inceput de August, contabila e-n vacanta, avocatul e-n vacanta, cel mai bine ales moment posibil.

Ma duc la posta sa-mi recuperez ravasul. Acolo, teancuri peste teancuri de scrisorele, toate identice. Minim cinci sute de bucati, minim. Asta in Dumbravita, unde populatia e de vre-o mie-doua (chit ca probabil populatia de firme e comparabila cu populatia de oameni). Iata ca mi-o gaseste :

anaf-e-util

Deci : ANAF ma anunta la incepului lui August, prin vocea conducatorului unitatii fiscale, ca am stins creante din Iunie si Mai. Si ca am timp 30 de zile sa protestez. Probabil ca pina prin Iulie.

Intimplarea face ca eu stiu ca am stins creante pe Mai. Anume, incepind de la sfirsitul lunii Mai. Idem la fel pe Iunie. Asta pentru ca se intimpla ca eu am semnat ordinele de plata. De altfel am chiar si chitantele de acceptare, stampilate de banca.

Inteleg ca ANAF incearca sa fie mai aproape de cetateanul-contribuabil, sa serveasca societatea, sa cultive si sa educe. Am mai scris despre chestia asta, mentin.

Totusi... scrisori recomandate pentru a anunta ca ai primit acum doua luni niste bani pe care exista deja confirmari de plata ? Nu e un pic exagerat ? Postarita tre' sa ma caute pe mine, dupa care nu ma gaseste, tre' s-o caut eu pe ea, am pierdut niste timp cutotii ca sa ce ? Sa aflam ca exista ANAF ? Sa ne simtim bine ca iata, participam la mersul normal al societatii ?

Poate ca merita, global vorbind. Am totusi oarecari dubii.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. Hipsterilor`s avatar
    1
    Hipsterilor 
    Thursday, 4 August 2011

    deci tu acuma ar trebui sa te simti mindru ca statul isi da interesul pentru tine, de ce esti hater. hua, anarhistule.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 August 2011

    Mda, noa, bine. Da' io atita numa' zic, ca-si da interesu' ca un parinte de-ala militar de cariera, care parca ar avea ochii inteligenti da' nu reuseste sa se exprime.

  3. E chiar cam bizar totusi, de ce adica si recomandata?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 August 2011

    Pentru ca par avion ?

  5. Hipsterilor`s avatar
    5
    Hipsterilor 
    Thursday, 4 August 2011

    iseewhatyoudidtherejpg

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.