Educatie fizica si sport

Thursday, 26 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

fotocredit <a href=http://www.jsexnetwork.com/D_BANK/2006JUN/500sex.html>Jsexnetwork</a>

fotocredit Jsexnetwork

De-as fi crai de ghinda, Imparatul Neinduplecat al Jormaniei sau alte asemenea absolutisme as reintroduce nudul in scoala, sub forma orelor de educatie fizica in pielea goala, asa cum a intentionat natura.

Dincolo de avantajele minore si circumstantiale, precum de exemplu ca nimeni nu va mai fi silit (cu tristete, fara indoiala) sa lipseasca de la alergari si catarari pentru ca "si-a uitat echipamentul acasa", sportul in costumatia originala are o importanta fundamentala, ca sa zic asa.

Americanii de exemplu cred astazi ca al doilea amendament al Constitutiei lor* le protejeaza drepturile si libertatile fundamentale, uitind in mod convenabil ca aproximativ jumatate din state chiar respecta principiul in discutie, precum si ca state precum Elvetia il respecta fara greturi si fara abateri de sute de ani.

Tot americanii cred astazi ca primul amendament al aceleiasi Constitutii**, aplicatie largita a unei idei din Magna Charta***, le garanteaza hmmm... ce le garanteaza oare ? Libertatea, sa zicem. Dreptul oricui de-a se adresa curtii regelui pentru a-i fi rezolvate nemultumirile e o idee veche in Europa, si centrala europenitatii ei.

Cit de veche ? Cit de centrala ?

Pai foarte veche, si foarte centrala, dat fiind ca daca i-ai fi intrebat pe greci in perioada clasica probabil ca ti-ar fi scos la iveala trei piloni pe care se sprijina libertatea si civilitatea lor : dreptul de-a purta arme, comuniunea nuda si dreptul de-a vorbi in forum. Din care trei piloni mai avem astazi al treilea intr-o buna masura si-o jumatate din primul. Al doilea s-a pierdut pe drum.

S-a pierdut pe drum desi (sau poate tocmai pentru ca) era cel mai important. Portul armelor, preocuparile lui Ares sunt sursa puterii, sigur ca da, tot asa cum vorbirea publica, preocuparile Atenei sunt sursa intelepciunii. Intelepciunea de-a intelege si-a recunoaste ca tot Afrodita si-ale ei sunt inca mai importante pe lumea asta (chestie pe care grecii nu prea erau dispusi s-o recunoasca, daca-i sa recunoastem cinstit).

Faptul simplu ca nu poate exista iubirea lucrului nevazut, ca orice iubire care se pretinde astfel orbeste e o pervertire-a notiunii si pina la urma un pacat nu pare sa tulbure mintea putina a triburilor barbare. Ca atare, comuniunea fiind imposibila vorbirea-n forum e inutila si portul armelor e periculos. Sigur ca da : ceea ce nu se vede nu exista, cheia crimei e dezumanizarea victimei, vorbaria fara subiect n-are cum sa fie intelepciune.

Sportul in pielea goala pune corpurile oamenilor in spatiul vizual al semenilor lor, si de-acolo incolo in spatiul mental al acelorasi. Orice incercare de "civilizatie" bazata pe completa acoperire si definitiva eludare a trupului semenilor n-are incotro decit sa decada in agresiune fizica si anomie mentala, dat fiind ca-i lipseste temelia. Ce soi de umanism e asta, in treacat fie intrebat, care se teme de corp ? Umanismul boaitelor, al stafiilor, despre ce discutam ?!

Tratamentul onaniei compulsive pubescente a fost, in toata perioada clasica, imaginea trupului nud. Banuiesc eu ca tratamentul alienarilor si restului de suferinte pe care nu le stim vindeca astazi in corpul social vine tot din directia ceea.

Din fericire, problema este in curs de rezolvare. Din nefericire, s-ar putea preabine sa fie o rezolvare prin eludare, inlocuindu-se hainele cu pereti.

Timpul ne va lamuri, bineinteles.

---------
* "A well regulated militia being necessary to the security of a free State, the right of the People to keep and bear arms shall not be infringed", adica pe romaneste "O garda bine reglementata fiind necesara securitatii unui stat liber, nu se va impieta asupra dreptului cetatenilor de-a pastra si purta arme".

** "Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.", adica pe romaneste "Parlamentul nu va da nici o lege in legatura cu stabilirea unei religii sau ingradirea practicii unei religii, sau care sa ingradeasca libertatea vorbirii, sau a presei, sau dreptul cetatenilor de-a se aduna pasnic si-a cere guvernului sa le rezolve nemultumirile".

*** "Nulli vendemus, nulli negabimus aut differemus rectum aut justiciam" adica "nu vom vinde, nu vom refuza si nu vom intirzia dreptatea nimanui". Si daca tot am ajuns sa citim din Magna Charta, poate merita amintit si bucatica de zice "Nullus ballivus ponat decetero aliquem ad legem simplici loquela sua, sine testibus fidelibus ad hoc inductis", adica "Nici un oficial nu va aduce un om la judecata pe baza simplului sau cuvint, fara a aduce si martori credibili", apropo de discutia cu Strauss-Kahn.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Gândăști!

  2. Aha, deci să ne dezbrăcăm la educaţie fizică şi să ne îmbrăcăm când ieşim de acolo, adică în tot restul activităţilor noastre...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 May 2011

    @f Scrie si "cu capul" sa nu se interpreteze rauvoitor.

    @Lotus E de fapt un articol platit de producatorii de togi, ca dracu' sta sa-si puna jartiere-n situatia aia.

  4. @Mircea Popescu: Reformulez. Adică nud-ismul (care te eliberează de complexe, care te face să te simţi natural, care vindecă şi echilibrează psihic etc) este bun aşa în contextul orelor de educaţie fizică, adică undeva la 2-4 ore / săptămână, după care ne îmbrăcăm pudici la loc, ca doar ce-i prea mult strică? De ce la orele de educaţie fizică şi nu acasă, sau nu când mergem pe stradă, sau nu în parlament?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 May 2011

    E, pai eu ziceam sa incepem cu pasi mici. Apropo de care chestie, sa-ti zic un banc.

    Cica se hotarasc intr-un final englezii sa treaca la condus pe partea stinga, ca toti oamenii normali la cap. Pentru a face lucrurile cit mai profi decid sa angajeze niste consultanti care sa-i sfatuiasca si sa-i indrume in perioada de tranzitie, si cine altii mai potriviti, cu mai multa experienta si cunoastere a perioadelor de tranzitie decit romanii ?

    Asa ca vine o delegatie din Londra la Inspectoratul de Politia Capitalei din Circulatie, si le explica oamenilor ca cine-s si de ce-au venit (eu din Londra vin anume...). Imediat se formeaza o inalta comisie de ajutorare a fratilor anglosaxoni, compusa din cei mai gradati si galonati ofitiri localnici.

    Dupa o saptamina de munca asidua, zi si noapte, pe o foare usor mototolita si pe alocuri patata, scris cu pixul, PlAN! Si anume, tranzitia se va desfasura pe faze. In prima faza, doar camioanele vor circula pe partea stinga, restul traficului urmind sa se desfasoare normal, pe partea dreapta.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 May 2011

    A, ca uitasem : te-ar putea interesa si http://trilema.com/2010/bunele-obiceiuri/

  7. Critic`s avatar
    7
    Critic 
    Friday, 27 May 2011

    deh, beneficiile noilor religii in masa. nu numai nudismul a disparut, ci si homosexualitatea. aia publica, fara nici o rusine si fara nici o pedeapsa. acuma dupa stagiul de persecutie s-a ajuns la fanatism si newage, gayfest si alte cacaturi total inecesare.

    de asemenea exista oameni pe lumea care considera ca este o 'indecenta' sa iti arati 'rusinile' chiar si la tine acasa, and you're doing it wrong people.

    am niste vecini , defapt ce se vede pe geam din blocul alaturat, si d'le, opinia publica spune ca cica e naspa ceea ce fac, si anume ca umbla complet goi prin casa.

    d'le e indecent, ca cica sunt batrani.

    lol.

    si aici ajungem la haine pentru statut social : tataie se imbraca ca sa nu il vada nepotii slab si uscat sa il bata pana il usuca cum le facea el cand erau mici si sa ii ia mosia sau imparatul care vrea sa arate ca 'are' spre deosebire de cei care il servesc.

    mdeci fail MP colectivizatoru' socialist is fail. ▲

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 May 2011

    Ce inseamna fail ?

  9. Critic`s avatar
    9
    Critic 
    Friday, 27 May 2011

    ieşîuat? => nonsense.

  10. la noi in tara daca orele de educatie fizica vor fii asa nu o sa se mai numeasca educatie fizca....

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 December 2011

    Ci sport ?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 April 2020

    > Din nefericire, s-ar putea preabine sa fie o rezolvare prin eludare, inlocuindu-se hainele cu pereti.

    Pfoai, prophecy like this... mai rar.

  1. [...] a human-like individual, each of those powering the whole machinery? I hear ye benevolent rulers finally have the v1.0 beta release [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.