Din ciclul casa-si-gradina : Meisor (Digitalia sp)

Saturday, 18 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

V-am amenintat ca ne reprofilam pe chestiuni domestice ? V-am!

A-ti crezut ca zic la misto ? A-ti!

Te-apa!

Vom povesti astazi despre Digitalia (in unele manuale si publicatii mai vechi din perioada scrisului-pe-copaci-morti apare si forma gresita Digitaria, ingorati cu incredere ca-s irelevante astazi), o buruiana afurisita din soiul Poaceae (adica ierburi). In englezeste-i zice crabgrass pentru ca aspectul tufei aminteste oarecum de burta unui crab, cu membrele pornind albicioase-n unghiuri.

Are proprietatea ca se baga peste tot si enerveaza pe toata lumea, asa ca ar putea fi o buna mascota atit a Trilemei, cit si a preainteleptului si slavitului ei autor, eu. Mai are si proprietatea ca-i ingrozitor de greu de scos de unde s-o bagat, asa ca iarasi.

Eu am ajuns la contre cu ea pentru ca sedeam si mincam niste cirese exceptionale, mari cam cit o tita de pubera, dulci (idem), carnoase, ce sa mai, un deliciu. Si cum mie-mi merge mintea in timp ce mestec, nu ca altora, m-am gindit ce-ar fi sa facem o experienta ?!

Asa c-am ales cinci cirese din punga, nespalate, ca doar n-oi fi fraier sa muncesc de doua ori si-am iesit fluierind vesel un cintecel, cu o sapaliga-n mina, sa-mi fac loc unde sa pun ciresii de miine, ciresele de azi. In vederea cireselor de miine, ma-ntelegeti voi. Mi-am ales o piatra cu care sa marchez locu' sa stiu unde ies puietii, ca io-s manager de succes, om planificat nu gluma, m-am socotit ca le-oi pune-n forma de pentagrama-n juru' pietrei si deja visam eu nenumarate stive de placinte cu cirese-n ele, coapte corespunzator, nu ca ale altora cind am constatat ca problem.

Adica, plin de dracia asta-n locu' unde aveam eu de gind sa procedez. Jumatate de ceas m-am luptat cu ea pentru o palma de loc, un picior patrat acolo. Din urmatorul motiv :

digitalia-1

Vedeti voi coltii aia albi de pe radacina ? Mnoa, ala-i piciorul crabului, acolo-i puterea bestiei. Chestiile alea cresc nemasurat, si din loc in loc crapa si dau noduri, pe unde cresc radacinile obisnuite, alea de sug apa (precum puteti constata si-n poza). Iar oroarea continua sa creasca, impungind cu nadejde, perfect capabila sa treaca prin cartofi precum si sa perforeze betonu', daca-si pune mintea.

digitalia-2

Cum eu nu prea doream sa-mi perforeze nimeni ciresii, sarmanii, a trebuit s-o scot. Si ca rezultat abia scriu, v-oi explica alta data cum devine problema cu controlu' motor grosier si respectiv fin.

Da' macar atit pot spune, ca victorie, am cinci cirese nespalate puse-n glod, de unde-s chiar curios daca va iesi ceva.

Altceva decit meisor, vreau sa spun.

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

 1. mdeci ce trebuie sa intelegem din articolul asta? Polimedia Fructe SRL?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 June 2011

  Deci io sa scriu articolu', dupa care sa scriu o explicatie, dupa care eventual sa explic explicatia ? Ce sunteti voi, George Constanza ?!

 3. seinfeld a murit in 90 ba. vezi si tu ceva bigbang, mai modern dastea.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 June 2011

  Pai cind se face ceva modern demn de bagat in seama cit de cit, cu placere.

 5. http://www.youtube.com/watch?v=FQyK8NbGFGA

 6. yet another pomicultor...

 7. Pentru frumusetea gradinii tale alege produsele .ro

 8. cred ca daca ai fi fost consilierul elenei udrea, frunza ei ar fi avut un sens acum :)

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Thursday, 20 June 2013

  Lol.

  Da' pot pentru ca sa constat ca n-a iesit absolut nimic.

  Huo degradarea globala!

 10. Este posibil sa mai fi ramas vreo ramasita de-a acestei plante diabolice si de aceea sa nu se fi prins ciresii tai.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Monday, 16 January 2017

  Da, ie posibil, da' ie inca si mai probabil sa existe pe undeva un cost al facerii cireselor cit tita de pubera, care sa se manifeste de exemplu in sterilitate sau mai stiu eu ce. Doar o idee.

 1. [...] de pe 18 Iunie si pina azi 3 Iulie au trecut asa estimativ 15 zile. Eu sedeam pasnic in gradina intre doua reprize [...]

 2. [...] Din ciclul casa-si-gradina : Meisor (Digitalia sp) [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.