Am o intrebare oarecum cinica

Sunday, 19 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

What came first, the music or the misery? People worry about kids playing with guns, or watching violent videos, that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands of songs about heartbreak, rejection, pain, misery and loss. Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?*

Deci, cam toata muzica pop e trista. Principala sursa a tristetii nu-i timpul care fugit irreparabile, fugit interea, singula dum capti circumvectamur amore, ca nu stiu plozii ce-s alea, limbi straine pentru ei. Nu-i nici pierderea, ca n-or avut inca nimic al lor, sa aiba ce pierde, si nici timp n-o fost cind sa piarda.

Si-atunci ce ne mai ramine ? A, pai ati ghicit, dragostea neimplinita! Drrrragostea neimplinita. Citat!

Era o trista zi de toamna, oo
Cand te-am vazut ultima oara, oo
Ceva din mine imi spunea, aa
Las-o ca nu va fi a ta, aa.
Ce-ar fi fost, ce-ar fi fost
Totul ar fi fost frumos
Toate aceste vise nu mai au azi niciun rost
Si de-ar fi sa fii stiut
Poate si tu ai fi vrut

Deci bine ? Neimpliniri marete! Sa continuam citatele.

Doar tu mă scoţi din minţi şi nu mai vreau
Nu ştiu nu înţeleg de ce mai stau
Iubesc sau te urăsc, urăsc sau te iubesc nu ştiu
M-ai vrut şi nu te-am vrut acum te vreau dar e prea târziu

Mbon, deci ati priceput ideea, cred. Iara daca nu oricum imi racesc gura de pomana.

Trecem mai departe si ajungem la subiectul intrebarii de astazi, adica mai exact precum urmeaza : Pentru fiecare pizda** care-l insala pe unu' (si deci il face pe el sa fie maxim de trist, admitind ca asta se si intimpla) exista minim unul tip cu care-l inseala pe tristu' original. Pot fi doi, sau chiar cinci, am cunoscut personal cazuri cu peste douazeci, da' noi sa ne limitam la a zice ca minim unul. Care minim unul are toate motivele sa fie maxim de vesel, si sa faca misto de fraieru' trist.

Per total, statistic vorbind, o cantitate de tristete variabila intre "vai o omor in plm de parasuta" si respectiv "ce-mi pasa mie de toate parasutele", deci, pe o scara de la 0 la 1 undeva sub 1 inmultita cu o unitate (tristu') este intotdeauna mai mica decit o cantitate de veselie nevariabila, ci egala cu 1, pentru ca sa recunoastem cinstit, chestie mai vesela decit s-o futi pe pizda lu' un fraier chiar nu exista, inmultita la rindul ei cu o cantitate mai mare de 1. Nu stim cu cit, dar mai mare.

Inegalitatea matematico-statistica arata cam asa :

    x * 1 < 1 * y, unde x ⊂ [0,1) si y ⊂ (1, ∞).

Cu alte cuvinte, fiecare caz de iubire neimpartasita este per total un beneficiu de veselie, la nivelul intregii societati. Chiar daca privind problema din unghiul ingust si pina la urma irelevant al unui trist oarecare s-ar parea ca per total e grav, totusi dintr-o perspectiva cit de cit adecvata rezulta clar ca-i haios si chiar foarte haios.

De ce-s eu singurul pe care-l distreaza toate iubirile astea neimpartasite ?

---------
* Citatul din fronton vine din High Fidelity, un film absolut excelent cu John Cusack, facut dupa o carte despre care mi se spune ca-i inca mai buna ca filmu', si s-ar traduce cam asa : "Ce-a fost intii, muzica sau tristetea ? Oamenii se agita ca se joaca copiii cu arme, sau ca se uita la emisiuni cu volenta, se gindesc ca un fel de cultura a violentei i-ar putea inghiti. Nimeni nu se agita ca asculta pustanii mii, literalmente mii de cintece despre inimi frinte, iubiri pierdute, durere, nefericire si tristete. Ascultam muzica pop pentru ca eram trist ? Sau eram trist pentru ca ascultam muzica pop ?"

** Notam aici ca pizda-i un termen superlativ, in acest context, si nici intr-un caz o insulta.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. Deci ori a fost muzica prima ori mizeria\?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 June 2011

    Aia nu se stie.

  3. intai a fost atitudinea lui mircea popescu. si atitudinea lui mircea popescu se plimba deasupra apelor si si-a zis in sinea ei: sa fie Trilema! si a fost Trilema.
    dupa aia desigur au venit toate restul.

  4. lol.
    si mp ie defapt mai multi. ielohim. troli.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 June 2011

    @f Mda. Cautam profut.

    @Critic Bai nu vorbi prosti pe-aici ca te umfla Trompi.

  6. Tristetea.

  7. Mihai B`s avatar
    7
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 19 June 2011

    lolz.

    si cel dintai sfetnic a lui mircea popescu s-a rasculat. si mircea popescu a-a strigat: de acuma intru bloguri sa trolezi si numele tau sa iti fie dadatroll. :D

  8. oh shi~

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 June 2011

    @gheorghe Din experienta zici, sau din auzite ?

    @Mihai B Ce ejti hater acuma ?

  10. @Mircea Popescu Oarecum. Muzica nu face altceva decat sa exprime sentimentele oamenilor, deci e clar ca tristetea a fost prima, ca apoi sa fie exprimata prin muzica.

  11. Critic`s avatar
    11
    Critic 
    Sunday, 19 June 2011

    helau, mai neim p iz da bocsi, end am, idzs bin a uail sins ai meid a niu vidio, so ai disaided dat bicoz ouf risent iventz dat ai cud meic a niu vidio. end am so iea so ledz djast zdart ouf bai ghedinc a capal ouf dings zdeigt AI DUONT DU DRAGS MHM !, END AI ACTUALI DONT DONT HAV ADD NEIDAR, AHAHAHAHA, UICI IZ ACTUALI FANI TU MI.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 June 2011

    @gheorghe De unde stii ca muzica nu-i un avatar al sentimentelor imutabile, care s-a manifestat pe aripi de furtuna, in fluier de vint si rapait de ploaie, invatindu-i pe oameni sentimentele ?

    @Critic Examen proctologic cu Chtulhu ?

  13. Critic`s avatar
    13
    Critic 
    Sunday, 19 June 2011

    asta cum ca muzica e relationata cu sentimentele cred ca face parte din autosugestionare.

    muzica in trecut nu a fost folosita pentru distractie, ci militar, pentru a da semnal cand e atac sau cand vin dusmanii si etc. asta cu muzica de placere a fost un moft ulterior cu niscava culturi de zei si etc.

    eu unul cred ca muzica ne place pentru ca da de gandit, creierul lucrand cu informatia de la urechi sa redea sunete. probabil ne plac diferite tipuri de muzica si etc dupa ce zone s-or excita mai repede in neuronii fiecaruia, sau ceva de genul

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 June 2011

    Asta-i ca si cum ai spune ca scrisul in trecut era folosit religios, si deci teoria ca-i relationat cu ratiunea face parte din autosugestionare.

    De fapt, chiar motivul pentru care era folosita militar vine din puterea ei ethica. Care-a fost descoperita in teatru, nu pe cimpul de bataie.

  15. Critic`s avatar
    15
    Critic 
    Sunday, 19 June 2011

    pai dar ce, simbajul si alfabetul, care a inceput cu simboluri si pictograme, erau zei, constelatii si mama ma-sii. trecutul glorios al umanismului si al stiintei, lol.

    oh well, whatever.

  1. [...] Am o intrebare oarecum cinica [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.