Di che segno sei ?

Saturday, 28 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

che-segno-sei-1

Filmul, cu acelasi Fracchia Paolo Villaggio, pe linga care mai apar un Adriano Celentano sau Alberto Sordi, dar fara obisnuitii Reder, Bosisio sau Fernando este... pai este... macedonia de televisione, cum s-ar zice. O ramasita de pe cind televizorul era inca nou, nu apucase sa fie mputit de decenii de abuzuri in scopuri comercial-manipulatorii, si ca atare juca pe de-o parte un rol central in viata oamenilor iar pe de cealalta era relativ ieftin de aprovizionat cu material de buna calitate (pentru ca multa lume era dispusa sa lucreze gratis sau aproape gratis, nu doar la italieni ci si la noi).

che-segno-sei-2

Primul episod isi pune o problema foarte taioasa intr-un mod neinchipuit de acut pentru epoca actuala, in care somniferul masselor joaca in principal rolul de somnifer, chit ca si-a pierdut vocatia de massa : ce se intimpla daca devii femeie ?

Chestia-i tratata in cheie tragica, indiferent ce idee v-ati putea forma urmarind cadrele atent alese de mine sa ascunda adevarul. Personajul marginal, grasut, la cincizzeci de anisori, cu un pic de "pancia"* afla ca nu se pune problema sa i se taie penisul si restul aparatului, pentru ca "se afla intr-un plin proces de mumificare, asa ca vor cadea singure", si ajunge cumva la pace cu viitoarea lui situatie sociala ("io sono diventato un feminista! insomma... una feminista") chiar inainte sa afle ca nu, nu se va intimpla. Ci va ramine pentru totdeauna... uomo.

che-segno-sei-3

Introspectia televizata ingaduie si-un moment de analiza sociala, soarta femeii cu accent gros de Sicilia si amuri de-un eroism dincolo de absurd nefiind, in epoca si poate nici astazi mult mai buna decit te-ai astepta de la comuna primitiva.

Nu-i singurul rol imbracat pentru o clipa de cetateanul Bompazzo in plin delir identitar, dar este fara indoiala cel mai relevant. In principal, bineinteles, datorita faptului ca-i singurul care distileaza o experienta, celelalte fiind rodul unei imaginatii pina la urma neinteresante (ca orice imaginatie).

che-segno-sei-4

Intr-un punct suntem cu totii de-acum de acord : virilitatea e o mare prostie!

---------
* Pintece.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Promit ca imi voi face temele inainte sa mai adaug alte aberatii la discutie.

    Bre, dar nu mă băga şi pe mine în acel punct. Am auzit că ţelina ajută... :))
  2. Da' te rog nu ne pune pe toţi în aceeaşi oală sau în acelaşi punct. Că nu toţi suferim de aceleaşi probleme. ;)

    Faptul că scrii că virilitatea e o mare prostie denotă, în opinia mea, fie că foloseşti asta drept scuză (pe principiul că vulpea care n-ajunge la struguri zice că-s acri), caz în care îţi recomand ţelina şi ginseng-ul, fie o lipsă de respect, sper că nu şi dispreţ, la adresa FEMEII. Caz în care nu ştiu ce să-ţi recomand.

  3. inb4 shitstorm.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 May 2011

    @Lotus E un citat din film mei om, nimic mai mult.

    Ironie, gen.

    @Critic Zici ?

  5. Şi la mine era puţin ironic....

  6. lexy229`s avatar
    6
    lexy229 
    Sunday, 29 May 2011

    Fantastica ultima parte. IOPS, un fel de TSA si Gorilla Capa Due ne vor asigura securitatea! In sensul ca ne vor face sa preferam teroristii.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 May 2011

    Ihi.

  1. [...] Di che segno sei ? [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.