Devieri de comportament si consecintele lor

Tuesday, 16 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Eu dau link-uri celor despre care discut. Imi face chiar placere, nu-i ceva sacrificiu la mijloc.

Ca sa intelegem printr-o comparatie sexuala, daca nu poti sa te pupi cu alea/aia cu care faci sex, ai probleme destul de serioase la capatina, sau poate pur si simplu nu esti inca pregatit/a pentru viata sexuala. A scrie despre cineva este exact exchivalentul in lumea virtuala a unui act sexual din lumea reala. In toate aspectele, comparatia se sustine, pina si riscul de contagiune cu boli de piele are echivalent. Plus ca ala despre care scrii adesea ramine si el gravid/a, si produce un articol. Apropierea scris despre - futut cu e foarte solid fundamentata.

Apropierea sarut-link nu-i chiar la fel de evidenta, mai ales pentru ca in lumea moderna, infectata de absolut scirbosul puritanism anglo-saxon, sarutul si-a pierdut semnificatiile sociale cladite cu migala de doua milenii de viata "barbara"*. Totusi, daca va pasioneaza sa cititi de-un exemplu biblia vedeti acolo destule exemple de sarut folosit exact intr-un sens de link mai primitiv asa. Deh, ce sa-i faci, aveau ei un mniezau atotputernic si omniscient care nu stia face calculatoare sau curent electric pe-atunci. Si omniscienta asta, evolueaza.

Da' revenind : imi place sa dau link-uri, si cred ca sunt blogerul care a dat cea mai larga varietate dintre cei activi in limba romana. Nu am stat sa masur chestia asta anume, da' asa ochiometric imi pare ca-s undeva la dublu sau triplu in ce priveste diversitatea. In masura in care va intereseaza teoria grafurilor, intelegeti ca nu-i totuna daca un nod leaga mereu aceleasi citeva noduri sau o selectie larga si variata din nodurile disponibile.

Si din acest motiv, si din alte motive de aceeasi natura (adica, intelegerea si aplicarea corecta a principiilor pe care functioneaza Internetul), si din altele de diverse alte naturi, Google ma iubeste cu patima. Primesc cam orice cuvint cheie doresc in cinci minute, e suficient sa-l cer, si n-am dubii ca asta e cel mai puternic blog romanesc din punctul de vedere al relevantei calculate de masini. Cu cel putin un ordin de marime cel mai puternic.

Ca atare, niste oameni mult mai putin inteligenti, si mult mai putin informati decit mine ar putea ajunge la concluzia ca aceasta stare de fapt trebuie conservata, printr-o aplicatie stupida a monetarismului : nu dam link, sa se adune dom'le la noi "linkjuice" ala. Ideea e idioata, si asta-i putin zis. Nu asa functioneaza link-urile, si nu asa functioneaza Internetul. In realitatea cea reala, si nu cea din capatinile incetosate ale "expertilor" de trei surcele, a nu-ti face placere sa dai link-uri aduce neaparat dupa sine irelevanta, adica starea aia in care masinile nu iau in serios ce ai tu de spus. Si pe buna dreptate.

Asta este comportamentul normal, descris pina aici. Totusi, in citeva situatii specifice, deviatiile de comportament ale celuilalt, ale persoanei futute, ca sa nu zic link-ate (si obisnuiti-va sa ginditi in acest termen, oricine vorbeste despre voi pe Internet va fute, asta-i sensul normalitatii) induce niste dificultati si aduce niste consecinte. Cam ca si-n lumea reala, daca-i fumator/are si nu se spala pe dinti. Sa le examinam pe rind :

I. Eu vorbesc despre tine, cu link, tu vorbesti despre mine, fara. Inseamna ca esti idiot, pur si simplu. Nu e o problema majora din punctul meu de vedere, te voi introduce in lista celor ce nu primesc link, si voi vorbi si eu despre tine fara sa te mentionez. La prima vedere aceasta chestie ar putea parea un fel de "disaster of commons", pentru ca iata, timpitii cistiga, si in scurta vreme nimeni nu va mai da link catre nimeni.

Teoria este falsa, si faptul ca e falsa e amplu demonstrat chiar de existenta Trilemei. Deci, la sfirsitul lui 2008, cind am facut eu Trilema, situatia se prezenta exact astfel : romanii trogloditi cum se gasesc ei de la natura, neintelegind chestiile fine ale viitorului precum Internetul altfel decit in termenii lipselor si intirzierilor lor de la civilizatia lumii, si incurajati de aiureala zisa zelist se gaseau intr-un deadlock, nimeni nu da link catre nimeni. Mie mi s-a rupt de prostiile lor, i-am scuipat pe toti in gura (literalmente), mi-am vazut de ale mele. Reteaua m-a recunoscut, si astazi eu primesc orice keyword doresc, in cam cinci minute.

Asa functioneaza chestia asta. Te crezi tu mai smecher decit restul nodurilor si "tii pentru tine" ? Foarte bine, netsplit. Te-ai taiat de restul. Care restul continua sa functioneze normal, ca Internetul, iara tu stai acolo la tine... fara Internet. Bravo, felicitari, esti un pitecantrop care-a reusit sa "fie" pe Internet... fara sa fie pe Internet. Geniu, ce sa mai. Geniu. A, ca in anumite situatii specifice anumite triburi compuse numai din trogloditi pot instaura o jalnica lihozeala in care nimic nu misca ? Sigur ca da. Cit dureaza ? Pina cind unul mai sanatos la cap se apuca sa se comporte normal. Dupa care trogloditii isi pot lua adio.

II. Esti literalmente o sursa de confuzii periculoase N-am sa dau link catre site-uri care incearca sa depisteze vulnerabilitati pe sistemele utilizatorilor pentru a le instala spyware. Sigur, teoretic si purist privind problema asta e o abatare de la standarde. Recunosc, si nu afirm ca am o parere pe aceasta tema, sa se certe Stallman si trupa lui cu restul lumii pina ajung la o concluzie care ma persuadeaza dupa care reconsider chestiunea. Deocamdata mi se pare de bun simt sa ajutam masinile cu o idee de selectie umana.

Tot asa n-am sa dau link catre site-uri care incearca sa foloseasca social engineering pentru a instala spyware pe calculatoarele utilizatorilor. Si tot asa n-am sa dau link catre site-uri care incearca sa foloseasca social engineering pentru a le instala utilizatorilor troieni direct in cap. Un exemplu in acest sens ar fi Hotnews.

Punctele astea din urma pot fi la rigoare considerate cercetari originale de-ale mele. N-am nimic impotriva, daca sunt mi le asum. Si sunt chiar dispus sa discutam pe tema, ori in principiu, ori cu exemple, dar numai cu conditia de-a intelege dinainte de-a ne apuca de discutii cam ce este Internetul, ce face el si cum functioneaza dinsul.

---------
* Apropo de care chestie, merita rememorata replica lui Disraeli (care era evreu), fata de niste englezoi ce se luau mult prea in serios, cum ca stramosii lui construiau temple pe cind stramosii lor inventau noi metode de-a face pisu-n palma.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Taci ca-ti explica imediat DeMaio cum cei care-ti dau link te pupa-n pula. Blogosfera e o haita de wanna-be alpha wolves hamesiti, bey.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Wannabealphawolveshamesitiosfera poate ca-i ce zici tu. Da' nici nu vaz la ce conteaza.

  3. stai asa ca parca zoso spusese ca popescu ii facuse oferta sa-l plateasca pentru un articol de recomandare trilema, guestpost sau ceva de genul.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Ie ?

  5. tu sa-l platesti pe zoso sau ceva de genul. si acum esti hatereux. sau a fost invers? portita de scapare insert hiar meye lawds

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Mei, eu am bani. Asta inseamna ca platesc oameni. Cel mai recent de exemplu l-am paltit pe Arhi sa ma puna-n blogroll la el acolo. Nu vad care-i problema, mai ridem.

  7. ala sa treaca la munca serioasa. a fost pe la stirileprotv acum cateva luni. nu putea sa respire. de gras.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Apai aia e alta discutie.

  9. esti un nod central al grafului webistic domnule...

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Gordian ala era nimica.

  11. am ras, da' vai ce-am mai ras.

    http://dmax.ro/2011/08/revoltele-din-londra/

  1. [...] fi din motivele explicate cind vorbeam de deviatii de comportament, sau daca nu e bineinteles o conspiratie a negrilor, evreilor, masonilor, englezilor si fostelor [...]

  2. [...] Motivul real pentru care nu-i dau link e devierea de comportament, si anume Asa functioneaza chestia asta. Te crezi tu mai smecher decit restul nodurilor si “tii [...]

  3. [...] De pe site-ul lor. Caruia nu ii dau link. Poate asa inteleg si jegurile de ziaristi care ar fi problema in [...]

  4. [...] cel mai putin dintre toate cele de pina acum, da' intr-o oarecare masura conteaza. Intri la deviatii de comportament ? Naspa pentru tine. Cere-ti scuze si purcede la reparat gresala. De exemplu poti petrece cite o zi [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.