Desteptul invata din experienta altora...

Monday, 17 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... prostul invata din experienta lui, zice zicala.

Ei bine, comentariul unui cetatean de-si zice dan la articolul despre responsabilitate si Serban Huidu mi-a amintit o intimplare mai veche, pe care v-oi povesti-o.

Am un amic, e sofer. El are un baiat, ca de vre-o douazeci de ani, si un frate, care si el are un copil, tot de vreo douazeci de ani. Baiatul amicului meu e un munte de flacau, un vlajgan, solid da' timid daca cunoasteti genul. Un baiat bun. Frate-so in schimb si-o luat o femeie cu veleitati de cocosel, si el e un barbat cam taciturn si poate mai tolerant decit e cazul, asa ca i-a iesit copchilu' rasfatat pina ce-a fost mic si obraznic de-a dreptu' dupa ce-a mai crescut.

Amicul meu nu i-a luat masina lu' fi-su, ca nu-s bani. Frate-so s-o bagat in schimb in banca si i-o luat plodului masina, ceva Audi nustiuce, caz doara cum sa-l rida fetele pe baiat ? Preocupari de banacean, deh.

Dupa nici un an, pustanul propteste cumsecade masina intr-unul dintre numerosii plopi pe drumul catre Arad. Cu doua fete in masina de altfel, care scapa ca prin minune. El nu scapa ca prin minune, ci intra-n coma, superficiala da' tot coma. Dupa evaluarile de la fata locului avea peste 200 km/h. Va dati voi seama.

La spital, doctorii zic ca nu-i tocmai asa grav, e tinar, coma nu-i profunda, isi va reveni in citeva zile. Trec citeva zile. Copilul nu-si revine. Noa, se mai intimpla, rabdare, organismul tre' sa se refaca. Trece o saptamina. Ma-sa, mare cocosel, isi traieste saptamina patimilor in spital, nu maninca si nu bea, scade jde kilograme pina in halu' in care-o puteai ridica de ceafa ca pe-un pisoi.

Si mai trece o saptamina. Moment la care copilu' incepe sa faca febra. Ceea ce... domnu' draga, asta este, uneori lucrurile nu se rezolva, poate ar trebui sa vedeti de rinduieli, ca nu se stie.

Dupa vreo douazeci de zile copilu' se ridica din coma. Asta-i genu' de chestie pe care oamenii o numesc miracol, genu' de chestie care modifica profund filosofia de viata a privitorului, face din ateu credincios si asa mai departe.

Il duc parintii la fizioterapie nustiudecare, sa-si recupereze sechelele, la bai nustiuunde, la multe toate. Copilu' isi revine de umbla pe picioarele lui, ajunge iara sa vorbeasca, sa absolut tot, o recuperare dupa vreo sase luni asa absolut completa.

Si nu trece inca un an si parintii ii cumpara iarasi masina.

Dupa care mai trec poate vreo sase luni si dau peste amicu' meu complet prostit, in hol. Ca iesise sa deschida si cum o deschis s-o uitat si-n posta, unde o gasit.

O amenda.

Pentru depasirea vitezei legale.

Ficioru' asa s-o gindit el, nu ca sa nu depaseasca viteza, ci ca sa dea adresa lu' unchiu-so, sa-i vina acolo amenda, sa nu-l afle tac-su.

Nu toti prostii sunt capabili sa invete din experienta proprie. Exista si imuni.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. Pai el a dormit cateva zile si sa trezit un pic cam achilozat. Se mai intampla. Acum nu trebuie sa o dam in dumnezei si alte cele de valoarea vieti, ca inca exista nemurirea pentru uni. Pietoni si cei din alte masini e prosti.
    http://ctol.ro/wp-content/uploads/2011/08/You-drive-by-me-youre-an-asshole.jpg

  2. Dupa o coma de 30 de zile, exista oameni care ar face si imposibilul: ar incepe sa mearga pe bicicleta :)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    @Cristi Mda.

    @krossfire Cum sa mearga pe bicicleta ma! SA IL RIDA FETELE !?!?!?

  4. Iti schimbi faviconu? Imi placea ala cu T. Ce vrei sa pui acum?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Ieu nu il schimb, da' mai multa lume s-o plins ca are probleme din ceva motiv in a-l vedea. N-am descoperit motivu'.

  6. Poate te troleaza nemernici astia. Yo spun pe bune.

  7. PorculdeYork`s avatar
    7
    PorculdeYork 
    Monday, 17 October 2011

    bai deci ... banatenii mei is fenomen la pupatul copilului in cur , deci asa ceva nu s-o mai vazut, e un cult frate sa ti se cace copilul in cap. deci yo nu am vazut in cluj figurile de banat si nici altundeva pe unde-am umblat. dragutii de banateni cum stau ei cu frigideru gol ca sa conduca bmw, cum se imprumuta ei pe la colturi de bani de benzina sa nu-i afle cartierul, dragii de ei cum vand ei apartamente sa cumpere masini la plozi si-apoi isi scuipa bosogii de plans prin spitale, pai n-ar mai manca un pic si din pula mea... banatenii astia ai mei ?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Io tot zic, da' n-ai cu cine.

    SA NU IL RIDA FETELE!!!!11

  9. In Rm. Valcea copiii isi cumpara singuri masini si mor pe bani proprii. Rm. Valcea > Banat.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Cel putin sub un anumit aspect.

    Sub celalalt aspect, in Banat parintii romani is timpiti si-i lasa pe copii sa-i santajeze de bani, in Valcea parintii americani is timpiti si-i lasa pe copiii romani sa-i fraiereasca de bani.

    Per total tot o pula, cum s-ar exprima acad. R. Theodorescu.

  11. Mai trist e că probabil va lua cu el și niște fete la fel ca data trecută și n-or să sufere doar el și ai lui. Zice bine tac-su cu FETELE!!!111

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Apai cica asa-i femeia, blestemata in chinuri sa nustiuce.

  13. Unrelated: https://bitcointalk.org/index.php?topic=48705.msg579299#msg579299 Pareri?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Si-a testat minimul a treia si cred eu ultima oara. Va merge in sus.

  15. Asa ma gandesc si eu, macar pe la vreun 4-5$ tot se duce.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 October 2011

    Oricum, la banii astia...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.