De res publica - partea I

Wednesday, 23 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mircea Popescu : Stai tu ca mai avem biznisuri, avocati, angarale, chestii. Ai vazut ce-am ajuns sa ma judec cu tribunalu' ?
Diana Coman : Dar ce, am fugit undeva? stau, doar observam. Cu cine vrei sa te judeci daca nu cu tribunalul?

Mircea Popescu : Nu, nu, ci AM DAT IN JUDECATA tribunalu'. La tribunal >D
Diana Coman : A :))) metajudecata

Mircea Popescu : Ministeru' Justitiei o raspuns ca ei nu au nici o treaba in chestie. Haiu' de pe lume.
Diana Coman : In judecati adica?

Mircea Popescu : Da.
Diana Coman : Acum na, poti macar sa apreciezi sinceritatea. Totusi, poate sugereaza cine anume cred ei ca are treaba in chestie? Nu de alta, dar ma gandesc ca o fi curioasa lumea.
Mircea Popescu : Asa ceva am zis si io lol. Daca nu voi atunci cine ?

Diana Coman : Securitatea!
Mircea Popescu : Da-n tot cazul, e un caz important in ce priveste meseria asta, vreo sase puncte diferite de legeferenda.

Diana Coman : Cam jalnic in fapt.
Mircea Popescu : Ce anume ? Ca n-avem cadru legal ?

Diana Coman : Pai da. Si ca ministerul justitiei declara ca n-are treaba cu judecatile. Adica nu doar ca n-avem cadru legal, ci n-avem se pare nici oameni pe acolo.
Mircea Popescu : Tu, e strict vina publicului/societatii civile. Peste tot in lumea asta jumatatea mare se face din practica si initiativa privata. Sincer, eu nu consider ca-i vina lor.

Diana Coman : Ca nu e cadrul n-o fi vina lor, dar restul este, pentru ca stau acolo si nu i-am auzit tipand altminteri ca x si y. Eu nu-s de acord ca "nu e vina lor" pe motiv ca "nu ei sunt cei care ..."
Mircea Popescu : Da' ei nu-s platiti sa faca treaba partii adverse mei om. Deci daca nimeni nu ti-o cerut tie sa faci striptis inseamna acuma ca tu esti o luzerita ca n-ai facut ? Pai cum sa faci, de nebuna asa singura ?

Diana Coman : Mai stai un pic. In conditiile in care lucrezi cu niste legi toata ziua chit ca nu e treaba ta sa le dai samd, daca n-au sens nu crezi ca ar trebui ori sa tipi ori sa te apuci de altele?
Mircea Popescu : Dar ele au sens, stai putintel. Chestiunea in disputa e urmatoarea :

Diana Coman : Asa, zi ca poate n-am priceput tot.
Mircea Popescu : Legea zice ca judecatorul da decizie in 30 de zile. Asta judecator o dat in 120. E o practica comuna in conditiile in care au si cite 100 de dosare /zi de munca. Eu i-am dat in judecata, pe judecator si pe MJ, ca n-or respectat legea, ceea ce-i culpa civila. MJ o raspuns ca nu e treaba lor, judecatorii fiind independenti. In principiu asta e adevarat, angajatorul raspunde de angajat numa' daca-i chiar prepus. DAR in cazul MJ-judecatori situatia e mai complicata de atit. Practic eu creez un gri, deci cumva indulcesc niste contururi. Asta numa' practica poate face, si condusa de interese privata, nu poate fi facuta "de la centru".

Diana Coman : Deci stai ca ceva tot nu prind. Zici ca decizia se da in 120 de zile din cauza ca au cate 100 dosare/zi. Asta e vina judecatorului? Nu e de la centru problema?
Mircea Popescu : Pai este. Daca legea scrie "tu gheorghe faci x" si tu gheorghe nu faci, esti culpabil. Trebuia sa nu te bagi.

Diana Coman : Pai exact! Asta ziceam mai sus, ca daca legea spune tampenii ori tipi, ori esti vinovat.
Mircea Popescu : Da' daca nu sunt eu sa zic bai! va dau in judecata, Ministeru' Justitiei n-are cum sa se autoperfectioneze asa, singur. De-aia e si prins cu pozitii ridicole, sunt probleme pe care nu si le-or pus.

Diana Coman : Pai faptul ca nu si le-a pus e incompetenta.
Mircea Popescu : Mei, toti suntem incompetenti.

Diana Coman : Pai da, dar asta nu inseamna ca incompetenta noastra nu e vina noastra.
Mircea Popescu : De ce nu te-ai gindit la ce nu te-ai gindit ? Pai de-aia, ca n-ai fost pus in situatie.

Diana Coman : Ei na
Mircea Popescu : In sensul moral o fi vina lor, da' io practic zic, problema e ca nimeni nu le-o dat ocazia.

Diana Coman : Hai ca aici deja ii aperi cam tare imi pare. [...]

~ Va Urma ~

Category: Trilterviuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

 1. Io zic sa depui plangere la politie/procuratura. In principiu ei cerceteaza chestiunea, cauta responsabilul si il dau in judecata.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 23 March 2011

  S-o luam pe bucati zic, daca nu functioneaza alternatorul degeaba dai tu cheie.

 1. [...] partea a II-a Miercuri, 23 Martie, Anul 3 d.Tr. | Autor: Mircea Popescu Diana Coman : [...] Adica fii atent, tu zici ca transportul public, daca nimeni nu se plange ca nu e loc in autobuze [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.