De ce nu ma place Beranger (v4) ?

Saturday, 26 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Intii discutia :

    @byrev: Oare @Mircea_Popescu ar fi de acord ? :D RT @beranger_v4: Ăştia iar se aleg între ei, blogosfericii ... http://tumblr.com/xz71vqrbaq
    @beranger_v4: @byrev Păi mie nu-mi place trilema lui @Mircea_Popescu
    @Mircea_Popescu: Haters gonna hate >D @beranger_v4 @byrev Păi mie nu-mi place trilema lui @Mircea_Popescu
    @byrev: @beranger_v4 Gusturile nu se discuta ... omul are un stil mai pervers si nu este "pudic" :D ... poate tu ai fi mai rusinos din fiere ,hihi
    @beranger_v4: @byrev N-are a face impudicitatea, ci reclama neruşinată (AdSense, parcă) gen laudă-mă gură, sunt cel mai bun. cc @Mircea_Popescu
    @byrev: @beranger_v4 uh ... nu stiu cati bani face @Mircea_Popescu din adsense dar sunt sigur ca nu mai multi ca mine :D sic sic :))
    @beranger_v4: @byrev @Mircea_Popescu Nu reclamele de la el pe site, ci faptul că eram în PLM pe NYT or something şi văd banner cu Trilema!
    @byrev: @beranger_v4 ;))) a.k.a adwords ... nush ce sa zic, de ce a ales @Mircea_Popescu sa se promoveze prin adwords, poate ne ilumineaza :) !

Mnoa bun. Precizari, intrebari si alte completari se impun :

I. Precizari. Sunt ferm convins ca Vicol face mai multi bani ca mine din Adsense, tot asa cum sunt ferm convins ca oricine face mai multi bani ca mine din Adsense, cu conditia sa chiar faca niste bani din Adsense.

Pentru ca eu nu fac deloc. In termeni istorici discutia asta ar fi iesit probabil usor diferit, mai ales in mileniul trecut, da' decit sa ma agit ca io-s poate primul roman de-am facut bani (si prin bani intelegem bani, nu veniturile lui Dobi Stanca) din Adsense si alte asemeni chestii internauce mai bine-mi vad de treaba mea.

Cheltui in schimb bani, si nu doar pentru proiectul asta, si nu doar ai mei, in principal pentru ca-i rentabil si in masura in care-i rentabil. Si inainte de-a o da la vaitat cu "advertiserii platesc un cent la click", sa va atrag atentia ca nouazeci si la suta din cheltuielile mele de publicitate se scurg spre site-uri straine prin intermediul unei agentii straine ? Ce am putea invata de aici, admitind prin absurd ca am putea invata ceva ? (Mda. Mda v2.0. Si restul de ceva la suta pina la suta la suta merg direct spre publisheri locali, fara agentie.)

II. Intrebari.

    @Mircea_Popescu: @beranger_v4 Asa, si ? Care ie problema, NYT e prea sfint si nepatat pentru a fi corupt de niste romani jegosi ? Sau ?

Sincer acuma, dupa ce va feleaza ani la rind gagici nascute-n California, Massachusetts ori Alaska aveti sanse sa va depasiti complexul de inferioritate care va impinge spre "Chiar ?! Din America ?! Wow!". Nici un wow. Sunt oameni, tot cu doi ochi si doua nari, tot cu un creier in tartacuta. Unii mai prosti, altii mai destepti. Unii mai cititi, altii mai din topor. Unii mai experimentati, altii mai naivi. Unii mai organizati, altii mai habauci. Majoritatea mai putin inteligenti, cititi, experimentati sau organizati decit mine. (Seriously ?! Romania ?! Wow!)

Inteleg de ce ie comod si la indemina sa ne refugiem in aiureli de-astea : oricit ar fi de ridicole, sunt impartasite de o larga majoritate a conationalilor, si atunci nu sunt simple complexe, sunt complexe cu virtuti identitare. Eu n-am, in virtutea faptului ca nu-mi construiesc identitatea prin apel la defecte comune.

III. Completare :

    @Mircea_Popescu: @beranger_v4 Haidi bre, tu nu m-ai placut nici inainte sa vezi Adsense, in principal din cauza ca esti socialist si io nu-s.

Parerea mea.

Indiferent de ea, mie mi-e simpatic atit de Béranger cel original (Papa musulman etc) cit si klingonianul care simte nevoia sa se ascunda dupa el (din motive care bineinteles n-au nimic de-a face cu diversele complexe mai mult sau mai putin identitare). Pina la urma e bine sa ai un ideal, si cu siguranta putea alege mai prost decit "On m'a surfait. Me comparer à La Fontaine, c'est un blasphème. M'égaler à Horace, c'est une absurdité. Toutes ces louanges n'auraient réussi qu'à me rendre ridicule, si, de bonne heure, je ne m'étais habitué à les prendre pour ce qu'elles valaient."

Nu zic ca mie mi-e simpatic cu intentie retorica, in stilul "ha-ha hai sa-ti demonstrez ce superior iti sunt eu, bai asta", ci onest. Imi pot fi simpatici diversi indiferent (sau separat ?) de diversele lor defecte. Uite de-un exemplu Beethoven era cam surdalau, si Spinoza practic orb. Patasti.

Restul de completari le puteti adauga dumneavoastra : De ce nu ma place Beranger v4 ?

UPDATE, 3 Octombrie : Cetateanul a falit, din nou. A patra oara. Trist, frate.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

68 Responses

  1. vai, ma si speriasem, credeam ca byrev era beranger pana sa citesc mai bine.

    cine pula mea il citeste pe obositul asta ?

    eu cand am intrat acolo din totala intamplare acum mult timp am zis ca inebunesc, pulete gay emo, wtf.

    am vrut chiar sa caut un plugin special sa pot sa banez a accesa sub orice forma un site, special pentru asta, ceva tip child control.

    il prefer pe zoso inainte.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Pai pune-l in hosts cu 127.0.0.1 si gata.

  3. haha "We are the borg. you will be assimilated ... resistance is futile" , asta a fost primul gand ce mi'a venit in minte cand am vazut o referinta klingona :D

    Treaba cu "adsense" (unde de fapt era vorba de adwords) nu are nicio relevanta pentru mine "irelevant" ar zice un BORG ... am folosit si eu in urma cu ceva ani si chiar a mers , insa acum am destule resurse ptr promovare incat nu'mi este necesar sa folosesc o terta parte pentru asta.

    In schimb folosesc facebook, categoric nu ptr romania , si categoric nu ptr un blog personal sau de opinie.

    Din punctul meu de vedere @mircea poate sa-si promovez trilema si la OTV, in reviste porno, cu pancarte pe luna si baloane cu heliu in stratosfera, nu ma deranjeaza, ba din contra, mai pun si eu un comentariu pe alte "planete":))

    @beranger_v4 o fi impotriva doctrinei socialiste pentru ca o analizeaza prin prisma istoriei si "manualului de politician", insa din punctul meu de vedere, doctrina sociala este de departe de gandirea actuala si sunt 110% ca este net superioara oricarei forme politice, fie ea democratica, liberala ... nu conteaza, toate si-au pierdut originile si scopul primar.

    Avantajul este al celor din umbra, care trag sforile si platesc pentru campanii electorale, votul poporului este influentat prin puterea campaniei, prin bani, nu prin fapte reale ... ceea ce s-a si demonstrat de 22 de ani in romania : poporul voteaza cu stomacul nu cu capul, sticla de ulei, kilu de orez si punga de zahar sunt armele de baza in lupta electorala.

    Asa ca ma pis eu frumos si cu jet, pe democratie si pe liberalism, nu dau doi bani pe un guvern care'si inrobeste poporul prin taxe si impozite "in numele legii" ... JOS PARTIDUL, JOS HOTII !

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    @ByREV Buei da' stai incet ca incurci persoanele.

  5. iar sunt de vina politicienii si nu votantii, sa-mi bag.

  6. ba, ca tot vorbind de adsense, gee MP cat naiba platesti google, intr-un timp ma tot saturasem sa te vad in reclame. de ceva timp e mai moderat sau deloc, mai bine.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Destul.

    Probabil nu le mai vezi din cauza ca te banuieste ca nu clickai si nu ti le mai arata.

  8. @Mircea da ... am dat CTRL-V si nu am mai recitit ce scrie ... pare ca am inversat "credintele" politice ale lui @beranger_v4 :)

    Si io's de aceasi parte cu socialistii, da nu cu fostul FSN :D , eu am socialistii mei !

    De fapt eu nu prea cred in partid, in viata mea, nu mi'a fost dat sa vad un partid care'si ajuta poporul, poate pentru ca's prea mic ?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Poate pentru ca esti prea mic, poate din cauza definitiei poporului, poate pentru ca nu exista asa partid, poate pentru ca n-ai cautat, cine stie ?

  10. @Mircea stii unde ti-am vazut odata reclama ? la @0gaza pe blog (cleo.spi-oana.org) si faza e ca nu mi-am dat seama ca-i adsense, am crezut ca e un banner. Chiar am si discutat cu ea pe tema asta, crezand ca'ti promoveaza trilema, ca dupa aia as'mi dau seama ca de fapt "aberam" :D

  11. sau stai asa un pic, nu platesti afisarea de reclama ci clickurile facute pe reclama, mda. numai tin minte cum functioneaza chestia

    offtopic:

    mai bine, nu de altceva dar efectiv vizitez blogul, nu ma ajuta cu prea mult.

    ontopic:

    si lol, motivul pentru care vedea reclama in site din US e pentru ca are IP de RO, noob, trollolololololololololololololol.

    offtopic:

    doctrina sociala este de departe de gandirea actuala

    socialism =/= comunism?

    votul poporului

    Asa ca ma pis eu frumos si cu jet, pe democratie si pe liberalism

    sper pentru binele meu moral ca in generatiile urmatoare, chiar si daca o sa fie peste sute sau mii de ani, cineva o sa realizeze ca patriotismul suge pula, ca suntem toti fiinte umane, cu mici diferente oarecum si ca e cam aiurea sa pui frontiere imaginare, simbolisme separatiste si 1001 de limbi pe care nu le intelege nici mama naibii.

    poate ca vom trai in anarhie sau intr-un suprastat. poate.

    ar merge si un anarcocapitalism, problema e legea si protectia cetatenilor.

    in fine, traiasca Republica Sclava Romana !

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @ByREV Ie, am ales un numar de publisheri de-astia independenti sa-i mai sustin un pic, viata fiind precum probabil ai auzit, tot mai grea.

    @Critic Pai nici sistemele astea inteligente nu-s cu totul rele.

    Garantat vor disparea frontierele intre noi, cei bogati, proportional cu zidirea frontierelor fata de ei, cei saraci (si intimplator mai tuciurii asa, not that there's anything wrong with it pentru cine-si mai aminteste Seinfeld). Limbile sunt un exercitiu excelent si-o buna oportunitate de ascutire a mintii, recomand calduros.

  13. Păi, draghe cetăţean care-ţi pui poză cu kelie şi barbă în banner (cestie care mă enervează), dacă fanii domniei tale sunt precum cetitoriul îndelung iubitoriu de zoso (fie-i numele îndelung hulit), atuncea...

    Pe de altă parte, există o mare discrepanţă între capacitatea dumitale intelectuală, măi dragă, şi formula nefericită a acestui blog. Serios. De ce trebuie să arate blogul ăsta de căcat, şi de ce trebuie ca banner-ul ăla pus de AdLabam să puncteze către o postare din 2009 dupe blog, nu pricep.

    Modest la rându-mi, consider că dacă Muammar al-Gaddafi m-ar fi avut de consilier (dar nu cu facturi cerute pe mail, ca Adrian H2O Severin, gheaţă la mal), rebelii din Benghazi n-ar fi existat.

    Tovarăşului Critic, o urare din suflet: ...şi dup-aia înghiteţi, domnu'?

  14. Critic`s avatar
    14
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    atunci cand vorbim de arabesti, asiatice si germanice nu.

    eu vreau sa ma comunic cu ala de peste hotare nu pot, pentru ca vorbesc latina derivata.

    asta e o problema.

    mie unul imi place sa vad(ascult in cazul de fata) cum gandesc oamenii si nu il pot intelege pe ala. presupunand ca ma apuc de invatat limbi straine, cate pot eu ca persoana iq obisnuit etc sa tin minte? 5-6? sunt sute de dialecte.

    si cum sa nu desigur, exista explicatia biblica care da sens vietii : d'le, cica pe la arabi au vrut sa faca babel, o cladire de doar 100-150 metrii, ca sa ajunga aproape de cupola aia de sticla, inspate e cerurile si dzeu s-a suparat.

    iti dai seama cat vor arde in iad cei care au ajuns in spatiu si pe luna? :))

  15. @Critic nu trebuie sa aib IP de romania ptr asta. In contul de adsense exista o optiune "Interest-based Ads Preference" care zice asa: "Show ads based on user interest categories. Visitation information from my sites may be used to help create interest categories"

    Adica eu ca pubisher permit ca google sa culeaga informatii despre preferintele vizitatorilor, google urmand sa invete ce interese are fiecare. Si uite asa, umbland din "floare in floare" un vizitator este din ce in ce mai bine targetat.

    Ca de altfel, orice cautare in google.com (.ca, .ro, etc) este retinuta si ulterior vei fi targetat cu reclame bazate pe cele mai recente/persistente cautari.

    In consecinta nu este necesar sa ai IP de IRAK ca reclamele vazute sa fie in limba araba, este suficient sa ai cautari in limba araba, sa vizitezi site-uri din orientul mijlociu ca ulterior sa fii catalogat ca simpatizant al-Qaeda :D

  16. Critic`s avatar
    16
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    @beranger : poate daca schimbi poza aia de pe blog, ma si convingi ca ai existenta inafara internetului

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Béranger Te enerveaza chelia si barba, mei da' tu esti de la agitati ? Un' s-o mai pomenit, ai si culori care te enerveaza ? Ce-i mai enervant, conul sau piramida ?

    En tout cas, riscant sa-ti exprimi pareri despre capacitatea mea intelectuala, privind strict dintr-o perspectiva istorica : toti cei de-au incercat sa-si justifice optiunile astfel au sfirsit demonstrind ca le lipseste tocmai capacitatea intelectuala.

    Gaddafi nu te-ar fi avut de consilier (mai propriu spus, nu te-ar fi avut doar de consilier), asa ca intrebarea care se pune este tot aia : dupa inghiteai ?

    Pentru ca daca da nu-i timpul pierdut, pare ca va mai conduce labia o vreme, spre noi succese.

  18. Critic`s avatar
    18
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    @byrev : mersi de explicatie

  19. @Critic Dar ce, n-am voie să mă uit la cum arătam eu însumi acum 8 ani? Vrei să pun o poză de-aia, să mă iubeşte femeile?

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Critic In principiu pe-acolo, doua-trei familii mari, 5-6-10 limbi mai conversational asa.

    Cred ca gresala vine din modul globalist in care-ti pui problema. Sunt trei spre patru miliarde de femei, e clar ca nu le vei iubi pe toate, sunt milioane de cai, clar ca nu-i vei calari pe toti (sau daca preferi automobile, iarasi, idem). Nici nu vei vorbi toate limbile, nici nu vei citi toate cartile, da' nici nu se cere sa faci de-astea, realitatea nu-i un joc pe calculator, in care sa faci "tot". O parte ajunge, si oricum lumea-i redundanta.

    @ByREV Depinde mult de ce politica ai relativ la cookies. Google nu-s nici macar singurii care fac asta, ba inca ei is dintre cei mai pasnici. Sa vezi matolelile de "adservere" romanesti ce magarii executa.

  21. Critic`s avatar
    21
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    eh, poate vreau sa vad si eu o saptamana franta, germania,suedia sau china ori etc si de curiozitate, domnule, cat moi caza 3-5 zile, pot sa mentin o conversatie mica cu un nativ?

    evident ca nu voi stii niciodata ce au gandit 8mld pers si nimeni, in fine.

    sa stii ca foarte rar am jucat ceva pe pc.

    in alta ordine de idei, eu cand am auzit ca din parinti destepti ies prosti si viceversa sau din scunzi inalti si viceversa, am zis ca e pseudostiinta. s-ar putea sa imi revoc decizia.

  22. Domnu Trilema, insinuaţi că vă supraapreciez? Io ziceam că nu.

    Poza şi atitudinea (baston, chestii, suficienţă) din banner sunt psihanalizabile. Acu, nu mă deranjează că pentru domnia voastră oamenii sunt în genere proşti, iar femeile-s bune numai pentru luat muie şi bici pe fese -- căci în genere oamenii chiar sunt proşti, iar scopul primordial al femeii în lume, societat şi viaţă este sexual, însă...

    Libertarianismul vostru este un vis utopic, ca şi comunizmul. Adicătelea nu poate să existeze. Sunt curios cum aţi aborda voi, idolatrii profitului neîngrădit, problema monopolurilor, oligopolurilor şi cartelurilor care se formează în mod natural într-o societate şi economie cu adevărat libere -- nu cum îs acum.

    Dar n-am chef să dezvolt nici acum, nici pe viitor. Nu de alta, dar nu pot trimite factură.

  23. Critic`s avatar
    23
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    Trăiască Republica Romînă sau cum?

  24. Critic`s avatar
    24
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    *'socialistă'

  25. @mircea sunt sigur ca ai dreptate. Personal nu prea m'a interesat aspectul asta cu cine ce "culeje" , unde nu mi'a conventit reclama am adaugat 127.0.0.1 in hosts fara prea mult efort sau sa instalez nu's ce programe speciale !

    Ca tot a adus in discutie @Béranger pozele de acum 8 ani ... vai, cred ca nimeni nu ar crede ca eu eram ala sau viceversa. Poate in cel mai bun caz ar crede ca eram un "refugiat" clandestin din china, urmarit 6 luni de zile prin desert si munti ;)) ... 3 luni de sala (5 zile/sapt) m'au schimbat pe viata !!!

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Critic Limba e irelevanta. Am mers in Egipt fara sa vorbesc limba, am invatat rudimente acolo. Am trecut granita spre Mexic fara sa vorbesc spaniola, am invatat acolo si-n Costa Rica, acum o stiu chiar bine. Engleza am invatat in Anglia si de la englezoaice, ungureste idem, orice limba se invata cel mai usor si placut in dormitor.

    Dat fiind ca parintii mei or fost amindoi destepti, cine stie. Chit ca or fost amindoi si inalti, si deci cine stie dimpotriva. Sau nu. Sau ma rog.

    @Béranger Nu insinuez. Da' sunt curios, recunosti ca problema-i pur si simplu o chestie de politica ? Sau nu vorbim despre asta ?

    Baston n-am idee unde ai vazut (imaginatie care bien sur ca-i psihanalizabila, asa cum e psihanalizabil orice, inclusiv un trabuc, indiferent daca-i pula au ba), dar atitudinea nu-i poza, ci-i autentica. Oricit de neplacut ar putea fi asa un adevar.

    Toate reprezentarile abstracte sunt vise, pina la urma. Comunismul, spre deosebire de liberalism (si spre asemanare cu socialismul, caruia ii este si identic si necesara continuare) este un vis neaplicabil in practica. E o diferenta intre a visa un tabel, Mendeleev fiind, si a visa cuburi sferice.

  27. Critic`s avatar
    27
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    chestia cu textul taiat era pentru beranger

    si mda, cam asa a fost si cu mine cand am intrat in sp, am prins-o undeva intre cuvintele si actiunile unora si grafici.

  28. Eu cred ca am vazut prea multe seriale din StarTrek, chiar nu exista sansa de evolutie fara sistemul monetar ? Vad in asta o involutie, practic este imposibil sa te dezlipesti" de pamant fara bani, dar aminte sa calatoresti la viteze TransWarp ;)) ... asadar, din punctul meu de vedere, atata timp cat va exista polarizarea asta sociala, saraci cu matele lipite de foame si bogati care'si fac bai cu namol si pulbere de aur, nu vom depasi niciodata granitele acestui sistem solar, nici intr-o mie de ani, never ever!

    Desigur , exista sceptici si intrebari la tot pasul: cine ar mai munci daca totul ar fi gratis, cine ar mai construi motoarele warp daca nu se plasteste munca ? ... ridic mana si zic: Io Io Io :))

    Da, stiu ... poate ca's oleaca mai departe de titlu, "De ce nu te place @Béranger" ... insa trilema din articol cred ca pleaca de la convingeri, doctrine si opinii, iar doctrina mea este: "dincolo de stele" :)

  29. Scuzaţi, umbrelă, nu baston. Whatever.

  30. @ByREV: Dragul meu, nu fii tâmpit. N-a zis nimeni că ar fi ceva gratis în comunism. Ăla era un vis la care s-ar fi tins asimptotic, ori asimptota, după cum bine ştim...

    Pur teoretic, o societate în care oamenii ar munci din plăcere şi fără plată, dar în care fiecare ar beneficia tot fără plată de tot ce are nevoie ar trebui să fie o societate cu oameni având o asemenea conştiinţă... cum nu se poate găsi la o fiinţă vie, făcută după chipul şi asemănarea Lui -- adică egoistă, pizmaşă, mincinoasă, crudă şi lacomă.

    Acum vă las, că-mi moare bateria şi mi-e lene să mi-o bag în priză.

    Dacă-l mai citesc mult pe Critic, încep să înţeleg de ce evit Trilema. Din cauza lui.

  31. @Béranger nu's nici tampit si nici nu m'a lasat memoria, unde am vorbit eu despre comunism si gratuitati ?

    Eu cand am zis “dincolo de stele” am uitat sa precizez si "in afara timpului" , pentru ca timpul dedicat "socialzarii" a expirat !

    and @Béranger , you will be assimilated, resistance is futile HOUGH!

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Critic Ce-i sp ?

    @ByREV Banii nu vor disparea niciodata, sunt ritmul rima si masura oricarei evolutii. Ca se va trece de la cilindri de aur la patrate de hirtie sau stelute pe bloguri, indiferent. Banii vor fi mereu aici, cu noi. Sunt o esenta.

    Nu toti oamenii sunt egali. Unii sunt inferiori, altii sunt superiori. Recunoasterea acestei stari de fapt ne-a adus toata puterea de-a alege de care beneficiem astazi. Toate incercarile de-a o acoperi cu minciuni ne-au adus nenorociri. Vom trece si de sistemul solar si de orice altceva, mai ales pentru ca banii vor sa vada cosmosul.

    @Béranger Vatever ? Pai unde ti-i psihanalizabilul monser, intra la apa asa brusc ? Tre' sa te tii de-o treaba daca vrei sa ajungi undeva. Altfel numa' te enervezi, din frustrari de-astea nerezolvate.

    Eu zic ca e ceva gresit in comunism. Si anume, totul. E o idee atit de timpita incit nici macar nu poate fi ilustrat cit de timpita e ea. Asimptotic se poate tinde spre a ilustra cit e de timpita, de exemplu Stalin a ajuns destul de aproape, si clanul Kim din Coreea inca si mai aproape. Dar asimptotic, intelegi tu.

    Nu pricep ce ai tu contra tineretului. Te-o batut si te-o batjocorit tati cind erai mic si prost si mai faceai greseli, sau care-i baiul ?

  33. Critic`s avatar
    33
    Critic 
    Sunday, 27 March 2011

    'es', damn. spania.

    @beranger : ma bucur. ai tablouri cu Ceasca? sau sticle de Ciresica? plm, n-am prins vremurile de cult la sistem-lider.

    comunismul e o idee tocmai tampita. defapt comunismul a demonstrat cum niste persoane simple isi pot da seama ca lumea e atat de tampita incat sa se limiteze la un sistem simplu social manevrabil.

    ceasca si stalin chiar s-au potrivit, cizmar cu pantofar(reparator).

    au facut-o profetii religiosi, monarhi, militari, iote si comunismul. autocratie da' mai lucrata putin frumos.

    daca e sa o luam totusi tehnic, comunismul ar avea sens daca ar fi cu acordul persoanelor, nu ar avea un lider unic si ar exista o moneda unica pe glob. socialism asa.

    cealalta e ca mereu exista revoltatori anti-sistem iara daca interzici revoltele si pcr e cel mai tare, iese lumea in strada.

    mda.

  34. @MP: democraţia e bună?

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Critic Da' ce-ai contra Ciresica ?!

    @Lotus Democratia e buna in general, si-i cea mai buna in cadrul restrictiv al unei republici bine tocmite. Pina se-apuca sa iasa prosteste din cadrul ala, ca "sa faca fata competitiei internationale" si "sa paseasca in viitor - lumea s-a schimbat, legile trebuie adaptate noilor realitati" si restul de prostii.

    Dupa care urmeaza macel si iara un set de nebuni se apuca sa cladeasca pe nisipul miscator al viermuielii umane o constructie "solida", si iara intelegindu-si nebunia le spun astora ca da, republica, daca v-oti putea-o tine, si iara si iara.

  36. Atunci explică-mi un lucru basic. Tu zici că eşti mai deştept ca 100 de oameni aleşi random de pe stradă. Bine, mă limitez la 100, că e suficient pentru exemplul meu, să nu te consideri jignit. :)) Bun. Într-o situaţie practică de viaţă, tu eşti mai important şi mai valoros decât toţi aia 100. Din 5 în 5 ani, votul tău valorează fix cât al unuia din ăia. Având în vedere că majoritatea oamenilor sunt prin definiţie mediocrii, cum vezi o ieşire din cercul ăsta vicios?

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Oy vey...

    In primul rind, daca se pune de exemplu situatia de-a fute o iapa, eu nu sunt mai bun decit o suta de oameni alesi de pe strada. Nu-s mai bun probabil nici decit zece, poate nici decit doi. E perfect posibil sa nici nu mi se scoale.

    Daca se pune problema de-a minca cacat e probabil sa gasesti o suta de politai din bancuri sau nu neaparat care "bine ca n-am calcat in el", io n-oi fi printre ei.

    Faptul ca eu sunt manager mai priceput sau semiotician mai versat decit o suta, o mie sau o suta de mii de tipi luati din drum nu inseamna ceva universal, sunt niste contexte foarte inguste (care intimplator se intimpla ca-s si foarte banoase, da' asta tocmai pentru ca-s inguste).

    In general intr-un context arbitrar ales nu avem motive sa suspectam ca io is mai oarzan decit media, si ca atare nu avem motive sa suspectam ca votul meu e mai bun sau mai prost decit votul oricui. Sigur, putem suspecta ca eu nu m-as gasi in situatii arbitrar alese, ca semn al superioritatii aleia eu fiind intr-o mai mare masura capabil sa-mi aleg contextul decit omu' de pe strada. Da' asta-i dechilin si separat.

    Pe de cealalta parte, valoarea votului vine din organizarea spontana a sistemelor, el nu-i aproximabil prin reductie (un vot dintr-o suta e mai putin relevant decit suma a o suta de voturi din zece mii, desi proportia e aceeasi) si nici nu-i fungibil.

    Pe scurt "cercul vicios" e un artefact construit din rationament gresit aplicat pe baze putrede.

  38. Poate nu m-am exprimat corect. Mai simplu. Raţionamentul unui om inteligent este mai valoros decât raţionamentul a 100 de proşti. Dacă într-o situaţie concretă de viaţă ai asculta de sfatul unui înţelept ai avea mari şanse să ieşi mai bine decât dacă ai asculta de 100 de proşti. Care însă sunt de 100 de ori mai importanţi când vine vremea votării, pentru că voturile se contorizează numeric.

    Presupunând că ai o presă aservită şi o masă de oameni uşor influenţabilă, care oameni vor vota permanent cu ce vrei tu, cum poţi ieşi din situaţia asta cu instrumentele democraţiei? Bine, excludem cazurile că se mai poate ca, inteligent fiind, să votezi rău intenţionat etc.

    În altfel spus, poporul este o masă de oameni puternică dar oarbă. E uşor să-i dai o direcţie folosind spre exemplu mass-media, pentru că oamenii sunt influenţabili. Tu de exemplu fiind inteligent vezi care e direcţia scontată, nu pui botul, dar în acelaşi timp votul tău e fix pix în faţa voturilor lor. Cum ieşi din trilema asta?

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Te-ai exprimat foarte corect, da' presupunerile sunt false. Rationamentul unui om inteligent nu este mai valoros decit rationamentul a 100 de prosti asa, in aer, fara context.

    Rationamentul unui doctor, oricit de prost, este mai valoros decit rationamentul a 100 de tipi, oricit de destepti, care nu-s doctori. Idem, rationamentul unui avocat, oricit de dobitoc, e mai valoros decit rationamentul a 100 de inteligenti care n-au studiat legea. Si-n fine, un text scris in limba masr de-un egiptean oricit de prost si nescolit e totusi mai valoros ca text in masr decit un text scris de o suta de minti luminate care habar n-au de limba aia. Deci la acest punct, nu.

    E drept ca in multe situatii concrete de viata pe care inteleptul le intelege ai sanse mai bune sa iesi bine ascultindu-l decit neascultindu-l. DAR daca tu te duci la orice intelept, si la Presedintele Academiei (lol) si-i spui "dom'le, am o problema, da-mi un sfat" si-atit nu ai sanse mai bune sa iesi bine urmind sfatul ala decit neurmindu-l. Deci si la acest punct, nu.

    In fine, rezultatul alegerilor nu este simpla suma a voturilor. E o gresala de aceeasi natura asta cu a iti inchipui ca "unicii" lunari sunt suma "unicilor" zilnici pe 30 de zile. Fals, ambele. Unicul nu este scalar, ci un soi de vector mai complex, un vot nu este nici el un scalar (asa cum ti-am demonstrat cind am zis ca 1 vot din 100 nu-i totuna cu 100 de voturi din 10,000). Ca atare, voturile nu se aduna pur si simplu, si fractiile de voturi nu se simplifica pur si simplu. Deci, si la acest punct, nu.

    Rationamentul e gresit fundamental si irecuperabil in cele trei articulatii ale lui de la bun inceput, fara a mai intra in discutiile de altfel foarte, dar foarte complexe despre presa aservita, massa usor influentabila scl etc, care nu-s nici ele abordabile chiar atit de pedestru. Ca un exemplu simplu : Basescu s-a ales cu presa sau contra presei ?

    Eu inteleg ca tu repeti o banalitate sustinuta de un oarecare consens intre mintile mai superficiale asa, da' acest consens nu face banalitatea respectiva un adevar banal, ci o face o prostie banala.

    Ca incheiere, decit sa te superi pe mine (admitind ca-ti vine) ai la indemina o solutie mult mai buna : alege-te si-mi demonstreaza ca intr-adevar, e usor sa-i dai o directie si ce sustineri mai faci tu acolo. Nimic nu bate un experiment cind e vorba de-a afla adevarul natural, la urma urmei.

  40. Da, e adevărat că eu am zis la modul general că un înţelept e mai valoros iar tu mi-ai zis că depinde de context. Dar eu zic că, în linii mari, un înţelept va raţiona mai bine în a evalua cinci oameni decât un prost. Care 5 oameni pot să fie 5 candidaţi la preşedenţie. Şi în linii mari un înţelept va înţelege mai multă politică şi economie decât un prost.

    Pe context: avem 5 candidaţi, 4 proşti/aserviţi dar cu influenţă mai multă, trusturi de media etc, unul deştept şi sărac. Dincoace, avem 10 milioane de oameni care-s proşti şi care nu fac diferenţa şi 3 mii care-s deştepţi. ÎN LINII MARI, evaluarea pe care o pot face ăştia 3000 va fi mult mai bună decât evaluarea celor 10 milioane de proşti, inclusiv în ce priveşte aceşti 5 candidaţi. Zic în linii mari. Că ăsta nu e subiect aşa specific cum ai zis tu, ca medicina sau avocatura, în linii mari cine îi deştept va vedea şi lucrurile din politică un pic mai clar ca restul.

    Deci aici îi dilema mea. Că dacă într-un astfel de sistem democratic reuşeşti să obţii anumite pârghii, te-ai făcut. Că nu mai există prea multe şanse să meargă lucrurile altfel decât vrei tu. Şi pe baza asta, cu cât timpul trece, cu atât controlezi şi mai multe pârghii, şi mai multă presă etc.

    Iar în ce priveşte rezultatul alegerilor, indiferent că votezi numai tu pe ăla bun, sau că îl votează toţi cei 3000, tot degeaba, dacă 10 milioane votează cu altul.

    Nu mă supăr pe tine, însă mi se pare că într-un fel eviţi subiectul, sau nu am înţeles eu raţionamentul tău de mai sus.

  41. gheorghe`s avatar
    41
    gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 27 March 2011

    Pai si pensionarii de ex voteaza in interesul lor. Daca PSD le da mici si bere si PNL nu le da nimic, ei vor vota PSD si macar mananca si ei niste mici si bere.

  42. @gheorghe: Vezi, conform cu ce spui tu sunt proşti. Că votul e secret. Eu aş mânca mici şi bere, de la ambele tabere dacă se poate, şi aş vota cu cine vreau eu.

    @Mircea Popescu: acum citesc articolul cu presa şi Băsescu, care e interesant. Dar asta nu răspunde întrebării mele de principiu. Apoi, preşedintele e un exemplu. Că tot de democraţie vorbim. În democraţie "votul" preşedintelui îi tot cam aşa, cum îi votul celor 3000. De când mă rog frumos preşedintele conduce ţara? O conduce la suprafaţă. Că e marinar, în cazul de faţă.

  43. gheorghe`s avatar
    43
    gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 27 March 2011

    @Lotus, nu sunt neaparat prosti. Cu ce-o sa le mearga mai bine daca voteaza pe absolut oricine ar vota? Pe cand daca nu-i mai votaza pe PSD, cine-o sa le mai dea mici si bere?

    Adica, serios, nu vad vreun partid capabil sa imbunatateasca situatia din Romania, ca ei au alta agenda oricum.

  44. Păi tu pui în discuţie utilitatea votului, nu a sistemului de votare. :P

  45. gheorghe`s avatar
    45
    gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 27 March 2011

    Pai pentru pensionari, utilitatea votului e ca sa manance mici si bere si ca sa-si aleaga rudele la primarie la tara. Ca altceva ce sa le dea? Locuri de munca? Singurul util ar fi sa le dea pensii mai mari, da de unde?

    Iar pentru noi ar putea sa fie teoretic o alegere, doar ca nimeni nu poate sti care e directia "buna" si indiferent pe cine alegi, tot interesele UE, bancilor, etc o sa fie pe primul loc.

  46. @lotus
    Este un articol de luna asta in care Mircea facea aceeasi propunere: iti construiesc o situatie ipotetica (in sensul ca in realitatea ea nici nu poate exista) si iti cer sa alegi dintre solutiile propuse de mine (care nu sunt singurele posibile dar sunt singurele care la care ai dreptul).
    Genul asta de propuneri (poate in afare de situatia in care sunt facute pentru a rade de prosti la un chef) nu au rational nici o utilitate.

    Nu au existat destepti saraci care sa fi fost mai buni politicieni si care sa nu fi ajuns intotdeauna politicieni.
    Exista insa o gramada de prosti care se cred destepti si care ar vrea sa devina bogati (in ideea ca bogati fiind o sa-i puna pe altii sa munceasca pentru a ajunge ei politicieni de succes) dar nu prin efort propriu (ca sunt si puturosi pe deasupra) ci pe baza unor reguli speciale prin care toti ceilalti sa le recunoasca acele merite inchipuite de dansii. Reguli pe care desigur asteapta sa le descopere altii. ..

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Lotus Sa insistam cu exemple :

    Radio has no future.

    ~ Lord Kelvin

    Lordul Kelvin este cu siguranta o minte stralucita, si daca te apuci sa citesti ce-o scris el despre termodinamica vei ramine fara indoiala cu impresia unui intelect foarte ascutit, si-a unei ratiuni foarte limpezi. Si ? Uite ca trecind doar dintr-o ramura a fizicii in alta, din termodinamica in electromagnetism, parerile lui sunt brusc inutilizabile.

    Lordul Newton si-a petrecut cea mai mare parte a timpului si si-a investit cea mai mare parte a efortului in studii metafizice si alchimice, care nu se mai mentioneaza astazi, deloc. Fizica era, dupa parerea lui si dupa parerea cunoscutilor lui, una dintre preocuparile lui minore. Si daca tot veni vorba, a pierdut o groaza de bani pe bursa, pentru ca intelesese corect ca intr-adevar South Sea Company era o bula speculativa, dar, in cuvintele lui,

    I can calculate the movements of heavenly bodies but not the folly of men.

    E plina istoria de astfel de ratari, mergind pina la concluzia Academiei Franceze ca e clar, cert si indisputabil imposibil a zbura cu aparate mai grele decit aerul. Iote ca n-o fost nici asa de cert nici asa de indisputabil.

    Expresia populara care ilumineaza problema zice ca "unde-i multa minte e si prostie destula", si exact asa si este : oamenii de-i numim intelepti se vadesc intelepti prin reusitele lor, dar intelepciunea asta e un virf, nu o medie. Luati din flanc sunt la fel de capabili de prostie ca si oricine altcineva, si daca petreci citva timp in compania curvelor n-ai cum sa nu remarci ca ierarhiile dintre negustori, valabile in lumea afacerilor nu se mentin si-n budoar. Ca un exemplu.

    Nici in linii mari, nici in linii mici evaluarea celor 3000 nu va fi mai buna decit a celor zece milioane, si mai ales nici intr-un caz concret situatia de-o prezinti tu schematic nu poate sa existe ca atare. Ia-ma pe mine de-un exemplu, daca te incalzeste, cit de intelept oi fi tot m-a surprins Crin Antonescu, nu l-am crezut atit de gunoi precit s-a vadit niciodata pina in momentele vadirii. E ?

    Daca teoria ta cu pirghiile ar fi corecta Adrian Severin ar fi in continuare in centru, si Nastase ar fi in centru (vai, n-am sa uit niciodata cum ziceau rosii ca "orice ar fi nu pot sa piarda" in 2004) si Petre Roman ar fi tot in centru si asa mai departe. Unde-s ?

    @Dr.A Foarte bine zici ce zici tu, sustin.

  48. Anonimosu`s avatar
    48
    Anonimosu 
    Sunday, 27 March 2011

    Bun exemplul cu Kelvin, n-ai mai mentionat explicit ca a fost si Lord Privy Council, deci fix pe problema.

  49. @mircea ""640 KB ought to be enough for anybody! " ... ar fi fost mai contemporan si mai contextual ;) ... cine a zis'o se stie, cine nu stie, este de sugerat sa mearga la capsuni in Spania: "e mai lejer, in brazda pe ogor decat in fata la calculator" (byrev desigur)

    Si din punctul meu de vedere, politica nu este altceva decat o forma de "adaptare" la prostia poporului. Cum s'a discutat mai sus, este clar ca 99% (+/- 0.999) dintre oameni voteaza cu burta, si ca 99.9999% au coeficientul de inteligenta mai mic decat cel maxim ( :D ) insa inteligenta in secolul XXI este irelevanta, deci mai conteaza ca UNUL voteaza "corect" si milionul dupa cum dicteaza matzu gros ?

    In cotextul unei societati condusa de bani, cum am mai zis si o sustin pana la moarte: banul este si va fi principalul impediment in evolutia omenirii.

    Exista insa un semn la orizont, o posibilitate de schimbare: computerul cuantic ... ce va aduce nou, ce va schimba ? Nu se stie !

    Un lucru e sigur: omenirea deocamdata nu este pregatita pentru asa ceva, gandirea logica in contextul unei inteligente cuantice este dincolo de intelegerea umana. Pentru omul de rand, faptul ca 1+1 are o infinitate de solutii nu este de inteles, nu are un scop, nu este o realitate tangibila: Cum e o vb din batrani: 'Nu cred pana nu vad" ;)

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Anonimosu Pai am lasat ceva si la latitudinea cititorului.

    @ByREV Interesant exemplul, chit ca Gates zice ca nu-i apartine.

  51. Anonimosu`s avatar
    51
    Anonimosu 
    Sunday, 27 March 2011

    @Lotus - "votul secret" lol ii pune sa faca poze, ce crezi?

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 October 2011

    Updated. Vezi, de-aia-mi plac mie socialistii : dau falimente in serie din care nu invata nimic.

    Ci dimpotriva, devin tot mai convinsi ca lumea-i de vina. Cum sa fie ei niste timpiti ?! NU SE POATE!

  53. Cautam ceva pe-aici si cand colo... http://beranger.org/his-secret-obsession-review/

  54. > https://ludditus.com/2019/02/10/nostalgia-fun-with-calculators/

  55. Mircea Popescu`s avatar
    55
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 February 2019

    Noa hat, si-o regasit asta motivatia (in afara de un pahar... pe care...) ???

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 February 2019

    Mnoa, am incercat sa-i las un comentariu, asa, de incurajare.

    Noa hat, da' ti-o revenit motivatia ?!

    PS. Ie riscant sa te-apuci de scris carti, mai patesti ca ala. Sau alalaltu'. Sau ma rog, sunt cam multi.

    Si nici blogurile astea... nu-s chiar pentru oricine. In cuvintele nemuritoarte ale unei institutii culturale (nu-ti mai dau link, oricum nu cunosti de-astea), "e bine si asa cum scrii tu".

    Din pacate nu-i chiar functioneaza sandramaua, incarca ce-ncarca pe-acolo si de pe domeniu si de pe 186.15.31.67 da' pina-n final nu livreaza. Oarecum ca si stapinu', daca stam sa ne gindim.

    De fapt, mai bine sa nu stam, numa ne-amarim.

  57. e greu cand esti pe front
    dupa ani de contradictie, saracu' s-a lasat de butonat telefoane ca sa butoneze cacalatoare. anu urmator s-o apuca si de primul cod in assembly cat sa faca 1+1 si-n urmatoru o da in citate ca there's a time when the operation of the machine becomes so odious, makes you so sick at heart, that you can't take part!

    nici nu stiu ce lucreaza asta daca-si lasa toate proiectele personale balta https://de.linkedin.com/in/ludditus

  58. Mircea Popescu`s avatar
    58
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 February 2019

    S-a ris la noi in harem pe tema, "uite ba, s-o apucat Beranger de blog in engleza" cind o fost atunci, da' nu s-o publicat. Ca ce sa si tot publici.

  59. Looking closer at the Penis Professor Method
    Penis Professor Review
    Penis Professor – Is Growth Possible?

    Is it possible to grow your penis twice as fast with the Penis Professor program than with their closest competitor?

    There is no doubt that increasing the size of one’s penis can be achieved through certain exercise techniques, though most men fail to make the decision to do something about it.

    Every product proclaims to have the answer to your problem, so how do you choose which one to spend your money on? Penis Professor is no exception, so we’ll look closer to see how this particular product stacks up against the competition.

    from beranger.org.

  60. Mircea Popescu`s avatar
    60
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 February 2020

    El sa fie sanatos.

  61. Mircea Popescu`s avatar
    61
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2020

    Since apparently I'm doing idiots this fine morn, here's a little encouragement for such an antique one I don't expect anybody besides the true veterans even remember him. For full documentation let us also include http://archive.is/jBKSY an' http://archive.is/sd0zM, why not.

    I wouldn't even have ended up there, but apparently Radu also meanwhile somehow died, regrettably.

    PS. night-1 & night-2.

  1. [...] ca numerele statisticii nu sunt numerele aritmeticii, sa-ti ingaduie sa le aduni si sa le scazi, sa le imparti si sa le inmultesti oricum doresti tu. Oamenii umbla cu chilotii murdari in BMW si cumva chestia [...]

  2. [...] cum v-ati putea astepta, reactiile paradoxale n-au intirziat sa apara. Ce, roman cu reclama pe NYT ?! Huo! Sa-i moara [...]

  3. [...] si speriat de bombe cum e el. Eu probabil ca-l enervez, sanatos, apasat, refulat, cum enervez eu cam pe toata lumea : fiind prea bun pentru ce-s dispusi dinsii sa recunoasca lumii. Cam ca si beamveul in satucul in [...]

  4. [...] An anonymousiii derp that dun like me any closed his blog down. Fermeture provisoire pour cause de fermeture définitive, he says. From what [...]

  5. [...] heads has stayed with me. [↩]Perhaps the most amusing example is of this is some guy that supposedly doesn't like me because you know, he's supposedly a liberal dontchaknow! Not that there's any shortage of [...]

  6. [...] it'd have emerged victorious) -- like the usual tarabostesing around their self-genius farms. Today they're all dead, because hey, Facebook came in and did them a Julius Caesar. But... who could've predicted and all [...]

  7. [...] -- better, more important things like the usual tarabostesing around their self-genius farms. Today they're all dead, because hey, Facebook came in and did them a Julius Caesar. But... who could've predicted and all [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.