De ce asculta femeile de barbati - privire stiintifico-antropologico-istorica si culturala

Saturday, 08 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa insotim cu puterea mintii omul primitiv intr-o zi de-a lui, cum tocmai am facut la micu' dejun discutind cu fetele mele-n cunie (niste primitive si ele, cel putin judecind dupa cit erau de imbracate : una avea papuci de casa).

Deci, omu' primitiv clar traia in grup, cu citiva spre o duzina de barbati, citiva spre o duzina de femei si citiva spre o droaie de puradei, functie de cit de aspra fusese zapada iarna si seceta vara. Nu mai intram in detalii despre copile intre primul supt si-al doilea, ca nu ne intereseaza acuma.

Ei, si incepe o noua zi. Probabil ca astia se desteapta toti cam pe la aceeasi ora, ca fiinte sociabile fiind nu pot tacea din gura daca au ochii deschisi, si nici nu pot dormi daca altii dau pe goarna (consideram o perioada indistincta din istoria veche, cindva cind inca limbajul nu se articulase neaparat, ci doar risul tinea companie sonora maimutomului). Plus ca mai era sigur unu' cu bormasina si asa mai departe. Deci in principiu putem considera ca ase pe la crepatu' zorilor erau si ei in cizme, sau neavind cizme in picioarele goale.

Odata treziti, dupa ce se potoleau citva aia care se si sculasera, incepe a rini foamea la mat. Mincare de ieri sigur nu ramasese la ei acolo in pestera / tabara / ce mai aveau dinsii, c-o dusesera termitele ce nu putusera fura ciorile ca scapase copiilor care prinsesera printre mamelele titele mamelor lor loc ce nu apucasera astea sa ia cu gura de la pula iubitilor lor domni soti legiuiti (sau ne). Iar ce totusi prin absurd supravietuise acestui asalt si era comestibil mucezise spontan si plutea prin atmosfera sub forma gazoasa.

Cine vrea sa manince (si cine nu vrea sa manince ?) tre' sa-si gaseasca, si iote cum porneau ai nostri dupa ale gurii. Cel mai probabil femeile si copchii mergeau la cules una-alta, iara barbatii la vinatoare si plimbare. De ce ? Pai nu stiu, asa credem noi. Poate ca in unele zone mergeau si barbatii la cules ca niste fatalai, dar tocmai din cauza asta mergeau garantat separat.

Si-acuma, aici o prima faza deja : e probabil ca traditia ca toti sa aduca mincarea la un loc dupa care sa fie impartita sa existe dinaintea vorbirii. Cu siguranta ea exista ca traditie straveche si de neincalcat in obiceiurile martiale ale grecilor vechi (trei mii de ani si mai bine), se recunoaste ca atare in obiceiurile tuturor popoarelor cunoscute, ca atare ie probabil ca are un stravechi substrat. Si ca atare obiceiul de azi de-a minca de prinz la prinz nu-i cu totul arbitrar, ci se intemeiaza pe ceva sute de mii de ani de istorie glorioasa si traditie neintrerupta. Ca de fapt de la aia ne luasem cu discutia, la mine-n cunie. Da' daca tot ne-am apucat, sa purcedem si mai departe :

Fetele (curve cum sunt) sigur ca mai imbucau ceva pe drum, si direct din tufa. Barbatii nu, ca ie cam greu sa imbuci din caprioara in timp ce-o fugaresti pe plaiuri. De unde a iesit tot complexul asta cultural cu "femeile si copiii" intii, ca-s mai slabi, ca-s mai nustiucum : normal ca is, daca ei is invatati sa mince de cum se scoala, nu sa alerge pe stomacu' gol, futa-i in cur. (Ceea ce de altfel chiar si, ba da).

Dupa un interval oarecare lumea se retragea spre casa, care cu niste agurida, care cu ceva coarne, care tingau tragind dupa el o ditai ramura de prun, sa faca lumea mamaliga cu perje (demonstrind astfel o solida traditie antropoculturala a prostiei respective). Daca avura noroc, barbatii prinsesera ceva chestie mare, si se bateau pe umeri in timp ce paseau tantosi si fericiti de colo-colo, sub ochii admirativi ai intregului trib, care se folosea de ocazie pentru a le suge pula. Daca n-avura noroc, barbatii prinsesera fix nimic, asa ca erau bine de tot iritati nervos cit si intoleranti stomacal, si numa' bine dispusi sa traga o chelfaneala binemeritata oricui se gasea sa vina cu dume. Fetele (curve cum le stim) se foloseau si de aceasta ocazie pentru a le suge pula. Si iata cum doua parafilii, recte aroganta si bataia, precum si-o propriofilie, recte sugerea pulii, isi gasesc de asemenea explicatia stiintifica si radacinile antropoistorice.

Ei, si-acum intrebarea : cum se gaseau de catre tribul nostru locurile unde femeile si copchii puteau culege ? Ca vedeti voi... a culege e ocupatie ceva mai statica. A vina te obliga sa alergi pe cimpii, si cum se intimpla ca noi consumam animale care consuma chestii pe care le consumam si noi... barbatii aveau cele mai bune sanse sa descopere unde-i poama de cules, ciuperci scl.

Asa ca venind acasa le spuneau fetelor (curve cum le stim) ca uite fa, acolo asa si pe dincolo este prun si tufa de coarne. Sau macies salbatic. Sau ciocafonu' lu' Lady Gogu, dupa cum devenea problema. Iara ele (obediente cum le stim, nu-i asa, cutotii), ascultau intocmai si indeplineau numaidecit, a doua zi, cu copchii dupa ele.

Deci iata, vi s-au limpezit nelamuririle. Pofta buna.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Ce citeam eu chiar acum? http://www.henrymakow.com/sexual_new_world_order_flopped.html

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Haha. Deci e clar conspiratie.

  3. sa vezi cum se schimba treaba cand ne cotropesc alienii

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Oare ?

  5. dar cand vine alianu'? 21.12.2012?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Anul 8888 pe calendaru' vechi. 8 August.

  7. +1 pentru lexy229. Tare perverși evreii ăștia. Și se mai plângeau de experimentele naziștilor.

    Boys and girls in the children's houses were therefore raised in a theoretically 'sex-blind' atmosphere, using the same toilets and showers and dressing in front of each other. This worked perfectly well until the girls reached puberty, at which point (quite spontaneously and contrary to prevailing social attitudes) they developed intense feelings of embarrassment and began to demand privacy.

    Mă întreb care o fi explicația. Le era jenă de faptul că aveau țâțele mai mari ca băieții?

    Agresivitatea și sentimentele alea materne ar putea fi probabil explicate prin hormonii sexuali, testosteron și estrogen. În fond fizicul poate influența psihicul (și invers).

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Probabil ca faceau aia misto de ele.

  9. Făceau mișto de ele că n-au penis sau de ce anume?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Ca au tite, ca n-au pula, ca se rusineaza, gasesc ei.

  1. [...] old days human troops had to explore their surroundings, as they had no idea what's what. So, while the adult men hunted, the adult women gathered, children in tow. The way the women gathered, of course, could be called "copy/paste" : they'd get [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.