De-as fi eu primar...

Monday, 15 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Motto : (5:28:04 PM) Luka D: Bocoresteanul e linistit de firea lui ...
daca as fi eu primar ... ehhhh ...

Inspirat de (inca) tinara domnita a carei zisa ne da si motto, iote ce m-am gindit eu : scrieti fiecare clar si lamurit ce-ati face dac-ati fi primar. Nu conteaza in care urbe, v-o alegeti singuri, sa nu ne mai incurcam cu porcarii de-alea anti-eficienta gen sa va aleaga ei. Vi-i alegeti voi, si daca nu va vor asta e, visele dor. Da' scrieti lamurit, explicit, cu mecanism, nu asa ca "as face bine la uamini" si alte aiureli demne de USD. Clar, concret.

Incep eu. Deci eu primul, eu, eu eu!

I. Autorizatii pentru spatii comerciale. As da o regula clara si lamurita ca nimeni nu primeste autorizatie de functionare pentru nici un fel de spatiu comercial de nici un tip, de la sediu central de banca pina la tutungerie daca nu asigura permanenta in sediu. Deci, orice chestie deschisa publicului este obligatoriu deschisa non stop, fara exceptii, intotdeauna, la orice moment. Asta inseamna, intotdeauna, si la orice moment. Deci si la 3 dimineata, si pe 1 Ianuarie, si daca invadeaza ungurii, nu conteaza. Ori e deschis ori pierzi licenta.

Persoanele care si-au pierdut licenta (atit orice persoane fizice cit si orice persoane juridice care a) o aveau sau b) au actionari sau administratori care erau si actionari sau administratori la o persoana juridica de si-a pierdut licenta) nu vor mai primi o licenta, indiferent de obiectul de activitate, pe un termen de zece ani (care poate fi redus la cinci ani, dar numai cu plata unei amenzi egala cu de zece o suta de ori incasarile realizate in anul fiscal incheiat).

Garantat voi avea inspectori pe teren, cit si un numar de telefon mare, afisat obligatoriu sub orice orar, la care orice cetatean sa poata reclama daca magazinul in cauza nu-i deschis. Si da, toate firmele vor include obligatoriu orarul, sub forma unica agreata NON STOP, scris cu litere de aceeasi dimensiune ca si numele firmei.

Regula se refera si la cabinete stomatologice, si la orice, absolut orice unde intra publicul. Muzeele din orasul meu vor avea program non-stop sau se vor inchide, nu stiu daca ma fac limpede inteles. Cine nu-i capabil sau dispus sa livreze la acest nivel n-are deci sa se mute in orasele vecine.

II. Aprovizionarea nocturna. Odata introdusa masura de mai sus, a doua masura va fi evident obligativitatea aprovizionarii nocturne (intre orele 1 si 5 dimineata, adica). Amenda pentru aprovizionarea ilegala (adica inainte de ora 1 dimineata sau dupa ora 5 dimineata) va fi confiscarea masinii folosite la transport, confiscarea marfii din ea (toata, indiferent de cota-parte destinata spatiului comercial in discutie), si cite zece mii de lei pentru fiecare persoana participanta (care se dubleaza la douazeci de mii de lei daca persoana participanta nu este angajata cu acte in regula a societatilor comerciale care livreaza/primesc marfa, si se majoreaza la cincizeci de mii de lei cu poprire pe apartamentul proprietate personala daca persoana participanta la aprovizionarea ilegala este un pensionar care n-avea altceva mai bun de facut pe-acasa).

III. Alaptarium. Cu asta am zis tot.

La nevoie as mai avea idei, da' zic ca-i destul pentru o prima incercare. Va ascult, dragi co-primari virtuali! Sa facem lumea mai buna!

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Intrebare: In zona Alaptariumului se pot face poze?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Apai ma gindesc ca se pot face si-si, cum prefera lumea. De ce intrebi ?

  3. IV. Curatenia strazilor de catre personal competent noaptea, din maturi naturale, nu plastic, pe timp de noapte, atata timp cat nu exista conditii atmosferice de vant puternic.
    Astfel cetatenii nu se mai trezesc cu tiganci proaste ca matura deampula strazile la 12 dimineata dupa ce la 6 lumea a sortat tot cacatul de pe strazi in drum la metro, autobuz, parcare, etc; plus ceva praf in aer cu tonele.

    V. Frunzele adunate de pe strazi, din blocuri, parcuri sau gradini nu se arunca la un loc cu gunoiul ordinar sau nu se ard, ele adunandu-se in saci, in scopul formarii de compost si ingrasamant natural ulterior, daca nu biocombustibil.

    Vi. Personale sub 1.7m sau cele care nu ajung bine la volan-parbriz au scrit interzis condusul. SUV-urile, masinile mari si masinile de/cu viteza de peste 120 kmph nu au ce cauta in mediu urban, in special in zone aglomerate.
    Pietonii intotdeauna au prioritate.

    Vii. Programul cornul si lapte, subventii de stat, alocatii si alte rahaturi nu vor mai fi furnizate sub mandatul meu.

    Viii. Pensiile de vaduvie, soldati morti pe camp sau alte cretinitati, de asemenea nu vor mai fi furnizate. N-ai luptat tu pe camp, este capabil de munca, deci la munca.

    iX. In piete reselleri nu au voie. Taranii care au dat cu sapa si au muncit de le-au sarit capacele au voi sa vine sa-si expuna produsele catre vanzare. Muistii care cumpara lazi de la supermarket, tarani si etc; si le vind la pret superdublu sa fie sanatosi. La dat si ei cu sapa, trudit si carat.

    X. Toti cainii, pisicile si ce cacat mai umbla, vor fi eutanasiate. PUNCT.

    Xi. Javra care s-a cacat in strada, stapan care aduna cacat. Fara exceptii.

    Xii. Cetatean care a aruncat gunoi in strada, murdarit, guma, etc, aduna. Fara exceptii.

    Xiii. Transportul public e asigurat de primarie, printro taxa aplica in mod egal tuturor cetatenilor din sat/oras, firma este complet a primariei, nu se cumpara bilete. Cei care doresc masina propie nu vor plati taxa de bilet, ci taxa pentru a detine masina. In caz ca ala cu masina vrea sa circule pe public, va plati pe loc la urcare un bilet special.

    Xiv. Pistele de biciclisti trebuie amenajate in sosea, nu pe trotuar.

  4. XV. Bisericile precum alte cladiri culturale nu vor beneficia de nici un ban public din impozite, ci vor trebuie sa-si gaseasca abonanti la cladire pe baza de semnatura si permis de acces. Vrei popa, il platesti din bani tai, precum biserica. De asemenea nici nu vor beneficia de pensie de la stat.

    Orice tranzactie de bunuri va fi taxata, TVA, etc.

    Bisericile nu pot cumpara pamant de la stat, doar inchiria. De asemenea un teren privat nu poate fi donat unei biserici, decat daca terenul intra in propietatea statului.

    Xvi. Statul nu va subventiona rechizite, carti, manuale, profesori sau alte rahaturi. Vrei educatie, scoate banul. Statul nu va trimite impozite publice catre librarii private pentru carti, tipografii private pentru manuale, firme de paza private pentru protectie si etc.
    Fiecare institutie va stabili o taxa unica care sa acopere cheltuiele, impartita in mod egal sau nu fiecarui elev, in asa fel incat suma finala achitata de la toti elevii sa acopere toate cheltuielile scolii, personal, mobilier, hartie, apa, curent, etc etc etc.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    V cel putin e foarte inteligenta, si io fac la mine-n curte astfel.

    VI clar si indiscutabil. Din clasici :

    Trebuie neaparat sa incepem cu fundamentele, cu chestiunile de baza, care sa ingaduie astfel si orangutanilor de la volan sa-si perceapa rolul si locul in lume. Ca atare, vom sublinia ca masinile au voie sa circule in oras numai in masura in care nu incurca pietonii. Daca incurca pietonii, masinile nu au voie sa circule prin oras. Gradul in care masinile au voie sa circule in oras este exact inversul gradului in care masinile incurca pietonii.

    VIII nu prea are legatura cu primaria ? Si mai e si problema ca aia au luptat pe cimp intr-o perioada cind femeia nu muncea, intelegerea facuta atunci a fost de asa natura, se respecta.

    iX s-a incercat, ie imposibil de aplicat in practica pre cit s-a vazut. Singurul rezultat net al incercarii a fost pervertirea de catre un popor de dobitoace, in sensul traficului cu autorizatii. Pentru ca daca "omul simplu" (primar de satuc, de ex) e un gunoi orice incerci sa cladesti pe el tot cladit pe gunoi va fi.

    X. Da. Uite de asta imi pare rau c-am uitat.

    Xiii. Sistemul propus nu functioneaza, devine un foarte scump azil ambulant pentru cersetori/vagabonzi scl.

    Xiv Clar. Idem citam din clasici

    Intrucit problemele pe care pistele de biciclete tind sa le rezolve sunt toate fara exceptie in legatura cu automobilele (de la fluidizarea traficului auto si pina la relele efecte asupra sanatatii pe care o are viata intre scaunul biroului si scaunul masinii), spatiul fizic necesar organizarii pistelor de biciclete va fi luat intotdeauna si fara exceptii din partea de drum pe care ruleaza automobilele. Niciodata, absolut niciodata din partea de drum pe care pasesc pietonii. Ca atare, orice “pista de biciclete” construita din trotuar este (prin lucrarea acestui act normativ) nula de drept, si nu va fi luata in considerare.

  6. hahaha, zenone clasicul.

    devine un foarte scump azil ambulant pentru cersetori/vagabonzi scl.

    aia nu platesc taxa, nu intra. fara bilet nu inseamna ca nu va exista un sistem de control. carduri de banca gen ar fi perfecte.

    cind femeia nu muncea

    astia care mor acuma prin iraq si etc nu primesc despagubiri? hai bine, aia care au 80 de ani e ceva, ca numai au mult si crapa.

    dar puletii astia sa le fie despagubita familia pentru ca pica in plasele si propaganda statului si au calcat din greseala pe o mina de teren plantata acum 50 ani sa suga.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Eventoal sa le bage direct chipuri ? In penis gen, se monteaza fleshlight-uri la usi, bagi chipu', dai din fund, se deschide usa ? Doarzic.

    Statu' face propaganda pe banii publicului stiind ca a) oricum nu plateste el si b) oricum aia care iau deciziile se pot ascunde fara probleme-n spatele "statului", deci sigur nu platesc ei.

    Ia sa se introduca putin responsabilitatea civila pentru orice act al oricarui functionar, asa, de control. Uite de exemplu eu as cam avea chef sa-l dau in judecata pe X-ulescu care n-o fost prezent la vama postei astazi sa-mi ridic coletu'. A, ca "o fost sarbatoare" ? Pai si ce-mi pasa mie ?

    Ar fi destul de fain, ca s-ar regla brusc multe probleme. Sigur, la noi nu se poate.

  8. lolz lolz, lolz.

    pai mai mircisor, printisor, te-ai gandit vreodata ca daca tu bagi conditiile:

    1. pierd licenta pe 5/10 ani daca nu respecta orarul non-stop;
    2. bagi inspectori pe teren numerosi;

    o sa ai de a face cu exact ce scrii tu acolo? adica, toti o sa se inghesuie sa devina inspectori la nea mirshea generoso primariul, iar entitatile deschise publicului(pana la urma nu imi dau seama care or fi inchise publiclui, dar mno, tu stii) o sa iti zica un scurt: muie! si o sa se mute in alte orase.

    si o sa ramai in oras doar tu si cu inspectorii tai. care o sa se tot controleze intre ei, pana nu o sa ii mai platesti... ca banii de la polimedia nu-s vesnici iar la buget nu mai colectezi nimic. si apoi o sa plece si ei prin alte locuri, fiecare cu norocul sau.

    si o sa ramana in sat doar mirshea, primariul. ;)

  9. Xvii. Partidele politice, asociatile laborale si etc, nu pot fi influentate finantate de catre firme private.
    Se voteaza pe ideologie, punct.
    N-ai educatie, nu votezi. La munca daca vrei ulei, orez, cartofi sau mai stiu eu ce.

    Xviii. Paguba bancilor nu se acopera complet de stat, oras sau ce mama masii. Doar paguba cetatenilor. Daca banca intra in faliment, paguba propietarului, salariile angajatilor si etc, sa fie in spinarea propietarului, nu a statului. Sa fie despagubiti doar cei care bagau bani in banca si acum nu pot scoate.
    Ca doar banca in sine nu era a statului

    XiX. Taranii nu pot sta fara a munci pamant. Nu se aplica la teren de locuinte. Dar daca o localitate are cu ce, productia propie/nationala va fi asigurata si pusa in fata importurilor intotdeauna.

    XX. Firmele nu pot plasa policieni in partide, ca sa li se semneze lor hartiile mai usor. Care-i prins, puscarie.

    XXi. Gunoiul menajer se sorteaza, per complet, categorii perfect stabilite, cu masini de strans gunoiul pentru fiecare categorie in parte. Ce se poate recicla, sa fie. In sat/oras nu intra ce nu poate fi.
    Porcariile "ecologice" sunt interzise de asemenea, dar se cauta totusi reciclabil usor si biodegrabil.

    Xxii. Pastilele, medicamentele si etc nu pot fi cumparate fara retata. FARA exceptii. Medici intotdeauna la dispozitie, consultatii oarecum simbolic platite, cat mai putina influenta pe pastile speciifice de la privat.

    Bine, monopolurile sunt o problema.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    @Mihai B Mircea primariul + gagicile din dotare.

    Deci fara bormasini, fara instalatorioti, fara idioti cu alarme pe masini, fara vinzatori de piei de closca, fara penibili cu "zilele berii" sau ce pula mea, fara blogeri, fara vai doamne !?

    Pai ce bine ar fi. Stii cam cum ? Cam ca-n Palestina asa, dupa ce ne scapam de tiganie facem aici in Timisoara o bijuterie de oras. Pentru oameni civilizati, ce-i drept, da' bijuterie.

    @Freud Mei da' tu intelegi diferenta intre primarie si parlament ?

  11. A, ca “o fost sarbatoare” ? Pai si ce-mi pasa mie ?

    Problema e ca nu el e vinovat, potrivit statului e liber! Statul trebuie dat in judecata.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Si daca statu' iti spune sa te tipi in fintina, tu te tipi ?

  13. @mp : da' ce primaria nu are jurisdictie locala? de asemenea primarii apartin unui partid.

  14. Mihai B`s avatar
    14
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 August 2011

    @MP

    mey, cu idei revolutionare au fost multi. da' ii mai greu de aplicat. eventual daca ai mai avea inca minim 20 de mirshea hotarati sub tine, tu fiind primarul manager sef.

    problema e insa, ca daca ai avea inca 20 de mirshi sub tine, aia s-ar rascula... ca doara de ce sa te vrea pe tine la conducere? ca si ei pot!

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Da' io n-am nimic impotriva, sa conduca dinsii.

    Chestia amuzanta fiind bineinteles ca istoric nu s-o rasculat nici pula, si cind am avut o suta, nu douazeci. Pentru motivu' probabil incredibil ca daca pot nu inseamna neaparat ca tre' neaparat sa si.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    @Freud E, asta ca apartin unui partid e cam asa, ca si apartin unei biserici. I se rupe lu' partidu' de ei, in general.

    Da' primaria nu are "jurisdictie", ca-i unitate administrativa locala, nu legislativa locala. Nu suntem Elvetia aici, ori commonwealthu' massachusettsilor.

  17. bun deci reformam sistemul.

    lasa ca la tara nu stie nimeni asta, primarul e seful absolut acolo. pam-pam.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Cum tovarase, deci umblii sa pacalesti lumea ? Pai ce primar mai esti tu ?

  19. lasa ca e pentru binele Comun.

    X.1 Cetatenii care vor sa detina un animal de companie trebuie sa demonstreze ca au adapost, hrana, venit constant precum posibil un cazier si stare de sanatate buna. Vaccinarea si/sau sterilizarea nu sunt obligatorie, dar in caz ca s-a imbolnavit careva si etc, cetateanul va raspunde in instanta.

    X.2 Animalele trebuiesc a fi indentificabile, posibil printro zgarda cu ceva holograma/cod de bare, intrun viitor poate ADN. Chipuri, implanturi si etc sunt o povara pentru animal.

    X.3 Puii si etc se pot vinde liber, dar propietarii trebuiesc sa-si inregistreze noul animal cu acte.

    X.4 Un functionar public se va asigura anual sau chiar mai devreme daca propietarul inca mai detine animalul si daca inca poate oferi conditii. In caz de nu, confiscare animal si amenda.

    X.5 Animalele culese de pe strada se tin la adapost 2 saptamani, timp in care pot fi reclamate sau adoptate. Nu? La abator atunci.

    XXiii.Procreerea in scopul beneficierii de ajutor social se penalizeaza cu decadere din drepturi parintesti si sterilizare.

    XXiv. Fortele de ordine vor lucra si noaptea, patruland.

    Xxv. Betivii vor fi colectati de pe strazi, consumul de alcool noaptea fiind cam interzis, acasa nu, in strada da. Dusi la sectia politia si dimineata la dat declaratii.

    Xv. Cersetorii vor fi colectati de pe strazi la orice ora de catre fortele de ordine. De asemenea o serie de politie sub acoperire va urmari cine racoleaza si cine plaseaza pe strazi cersetori, in vederea prinderii tiganilor care-si umfla buzunarele. Ma doare-n pula de tot neamul lor, cu tot neamul dupa gratii, dupaia la munca reala, fortata.

  20. ahahahahahaahahahahahahhahaah pseudolog fail

    http://www.ascodevida.com/sexo/866885

  1. 21
    De-as fi eu primar … » Pe fuga … (via Pingback)
    Monday, 15 August 2011

    [...] ce sa zic ca as face de as fi primar in Bucuresti, daca tot am zis apai sa si detaliez [...]

  2. [...] cererea colegilor de blogosferă, să vedem povestea despre ce-aș face de-aș fi eu primar în orașul meu propriu și personal [...]

  3. 23
    Un blog de poveste » Blog Archive » Dacă aş fi primar (via Pingback)
    Friday, 19 August 2011

    [...] o leapşă nouă. Prima dată am găsit-o aici, la Mircea, apoi la Luka şi apoi la Diana. Şi toate trei m-au amuzat în felul lor şi mi-au dat ocazie de [...]

  4. 24
    De-as fi primar « « oaltaparere.ro oaltaparere.ro (via Pingback)
    Tuesday, 30 August 2011

    [...] Mircea Popescu ne indeamna sa zicem ce-am face daca am fi primari asa ca am considerat ca este o buna oportunitate de a-mi exprima ideile administrative. [...]

  5. [...] Asta este. [...]

  6. [...] licenta) de-a se chiar ocupa in fapt de obiectul lor de activitate. Asta inseamna de exemplu ca nu au dreptul sa inchida dugheana cind li se [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.