Cum selectez bloguri ?

Saturday, 15 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dat fiind ca divinitatea nu apare in statistici nu aveti de unde sti, dar am sa va spun eu : tocmai am introdus al 5`000-lea articol pe fain. Din cele 33`485 introduse in total asta vine aproape 15%i, sau mai mult decit suma primilor trei introducareti. Chestia asta ar trebui sa indice cam care-i puterea constantei : eu sunt acolo de la inceput, 6 - 7 articole in fiecare zi nu-i multii, ei au fost acolo la inceput da' intre timp s-au cam lasat, sau au inceput mai tirziu si s-au lasat, sau au fost de la inceput si nu s-au lasat da' au luat pauze cu lunile si asa mai departe. Si cu blogul e cam la fel, si cu economiile e la fel, si cu invatat o limba straina sau orice altceva e la fel, da' sa nu divagam.

Astea cinci mii de bloguri (adica 6-7 pe zi) le-am introdus selectind din minim, da' minim 50`000 peste care m-am uitat in intervalul asta. Pentru ca da, faza cu "eu citesc toata blogosfera" nu e o gluma, chiar daca o fi parut gluma. Nici chestia cu constanta dinsus nu-i gluma, apropo. Vorbim serios aici.

Deci, logic vorbind, e destul de probabil sa ma fi uitat peste blogul dumneavoastra, mai ales daca are o vechime peste 3-4 luni. De asemenea, sunt cam 90% sanse sa fi trecut mai departe, click pe X si bye. De ce oi fi facut asta ? Pai, sa va explic!

I. Primul articol mai vechi de luna precedenta. Suntem in Octombrie, tu ma saluti cu ceva publicat in August ? Numa' bine, mai vorbim la anu', cind te prinzi ca intre timp postalioanele au dat faliment iar ocolul Pamintului in 80 de zile e azi ceva extraordinar de lent, nu extraordinar de rapid. Adapt or die, vorba' lu' Cameron Diaz.

II. Primul articol spune o timpenie. "Zoso e cel mai cel bloger", "Romania e condusa de reptilieni masoni", "Cum construim un motor care sa functioneze cu apa" sunt printre idioteniile mai frecvente, da' adevaru-i ca nesfirsita-i creativitatiea idiotilor. Eu n-am sa promovez niciodata o idiotenie, si ca atare daca tu o sustii eu te-am salutat din zbor.

III. Primul articol e o prostioara la moda. Acum recent a fost ca a murit Steve Jobs. Scrii tu despre cum ie ca a murit Steve Jobs ? Pai cine esti tu sa ai opinii pe asa tema ? A, nimeni. Si ce poti contribui tu original, interesant, sa merite citit ? A, nimic. Pai jet. Temele astea se tot repeta, a murit X (Madalina Manole, Florian Pittis, Gheorghe Dinica, Fanus Neagu, Jobs, Mobs, Gobs)iii, s-a insurat X cu Y, a divortat Y de Z, s-a lansat nustiuce produs in America, a inceput cutare serial, s-a sfisit acelasi etc etc etc. Reflectarea avalansei de non-evenimentele de-astea, semn sigur al unei vieti inutile, pe intelectul plat al unei "persoane" care-i perfect aproximata de o simpla cifra intr-un excel undeva nu intereseaza pe absolut nimeni, si mai ales nu pe mine.

IV. Primul articol face reclama, indeobste unui produs idiotiv. Sa zicem ca daca-i bine scrisa mai ai o sansa. N-am sa-ti promovez articolul respectiv, da' poate ca am sa citesc altul si-am sa-l promovez pe ala. Totusi, deja te intinzi. Iar daca-i prost spre mediu scrisa, cum se practica la noi (unu si doi) s-a mintuit, cel mai probabil ma apuc de facut screenshot-uri si poate capeti si-o mentiune la rubrica dedicata.

Pina aici am discutat de primul tau articol. Sa zicem ca m-am uitat peste el, nu mi-a parut suficient dar nici nu m-a scos afara. Ma uit - abia acum! - la restul blogului.

V. Tii idioti in blogroll. Pa. Da, am o lista, sigur ca am o listav. Neagra.

VI. Articolele sunt varza cu carne. Conceptul de varza (cu carne) merita explicat. Deci, primul articol, despre cum a murit Traian Basescu. Tu nici nu-l votasesi. Precedentul, despre lansarea unui telefon, pe care nu-l vei cumpara. Inca si mai precedentul, consideratii despre evolutii macroeconomice, intr-un stil obosit de liceu industrial, si cu perspective inca mai inguste. Mai departe, o poveste de-aia trista despre ceva interactiune nereusita cu vinzatoarea de la McDonalds, asezonata cu concluzii despre "cum ii in tara asta". Pareri despre fluidizarea traficului. Mai frate... sigur ca o musca e capabila sa biziie in orice incapere, ca-i cripta lu' Khufu sau buda garii din Dudestii Noi. Dar pe cine intereseaza biziitul mustei ?

VII. Scrii cu caractere speciale. In general ignor cu rabdare faptu' ca diversi intirziati nu reusesc sa inteleaga ca pe Internet exista 27 de caracterevi, da' uneori folosesc asta drept criteriu de departajare : ie neclar daca sa te trimit la plimbare sau sa-ti mai dau o sansa ? Pai scrii cu diacritice ? A, da ? Bravo. Jet.

Cam asta ar fi, asa, pe scurt. Sper sa va foloseasca la ceva, desi mi-e destul de clar ca aia care citesc pe-aici au totusi alte probleme, mai subtile.

PS. Fara legatura cu nimic, ci pur si simplu spontan :

(01:20:05 PM) Diana Coman: Monotonia poti sa o ocolesti in mai multe feluri. Unul consta in a te evada intelectual.
(01:20:10 PM) Diana Coman: cum fras poate cineva sa spuna asa ceva
(01:20:15 PM) Diana Coman: a te evada intelectual :))))
(01:20:18 PM) asdf116k: idioti

———
  1. Si mi s-au publicat ceva sub 500, adica nici 10% - ceea ce-i mai putin decit... aproape oricine. Asta e, mai am de lucrat la partea dominat universul din umbra. []
  2. Si iti ofera suficienta karma ca sa poti face orice poftesti fara sa ai nevoie sa uzezi de privilegii. []
  3. Exista o lista aparent nesfirsita de sapte miliarde de oameni, din care tot mor cu tiriita. Sigur, e frumos sa scrii despre oameni pe care i-ai cunoscut. E uneori obligatoriu. Si eu am tinut banda neagra cind a trecut Anania. Da' obituarele pentru necunoscuti sunt indeobste semn de timpenie. Limita e cam asa : daca decedatul (si asta fiind o problema, a murit, mortul, da-n fine) ar observa ca n-ai scris, atunci trebuie sa scrii. Daca decedatul n-ar observa c-ai scris, atunci e mai bine sa te abtii. Nu-i chiar asa de dificil. []
  4. Chestia cu KFC linkata dinsus e un exemplu excelent, nu ca am duce lipsa de exemple excelente. []
  5. De fapt am mai multe liste. []
  6. Si anume : abcdefghijklmnopqrstuvwxyz. Astea sunt toate. Nu v cu umlaut, nu x cu accent acut. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. standdowncafe`s avatar
    1
    standdowncafe 
    Saturday, 15 October 2011

    Deci...bon. Aveam intrebarea pentru tine de ceva vreme, dar sub alta forma - cum alegi si apoi pe ce criterii votezi ceea ce votezi.
    Dar se cam extrage de aici :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 15 October 2011

    Toate vin la cei ce au rabdare :p

  3. Dorin Victor Vasile`s avatar
    3
    Dorin Victor Vasile 
    Sunday, 16 October 2011

    pe mine ma deprima ca nu pot comenta pe fain, am incercat de doua ori si m-am lasat pagubas.

    As fi comentat de mai multe ori, in functie de starea de spirit pe care o aveam atunci cand am descoperit una, alta in "fain" insa m-am blocat de fiecare data la partea cu karma.

    Si apoi, stii cum e, pana te apuci sa investighezi sa vezi care e treaba cu karma iti trece starea de spirit potrivita si mai uiti si ce voiai sa comentezi...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    Cred ca privesti problema din unghiul gresit. Ce intentionai tu sa comentezi nu este axul lumii, fata de care fainul joaca un rol accesoriu. Dimpotriva, fainul este axul lumii, si fata de el comentariul tau joaca un rol accesoriu. In masura in care nu esti capabil ori dispus sa ii acorzi suficienta atentie cit sa iti rezolvi problema cu karma, e deplasat sa te astepti sa-ti acorde atita atentie cit sa-ti citeasca comentariile. Exista de altfel o pleiada de site-uri perfect adecvate deversarii abulice si dezinteresate, de la twitter si facebook la orice forum oarecare. Fainul este altceva si se adreseaza altui soi de oameni, cu alte perspective asupra mediului.

    Ceea ce ne readuce la o observatie banala din psihoterapie, si anume ca frustrarile pe care indivizii le exprima in termeni de probleme externe se dovedesc la o analiza mai atenta a fi nemultumiri cu sine insusi.

  5. De ce ești hater la punctul III că toți au sărit cu Steve Jobs, dar la Dennis Ritchie de-abia că s-au înghesuit câțiva. Știu că ar fi trebuit să scriu mai mult, inclusiv la Steve Jobs, însă scopul meu primar a fost să atrag atenția unor evenimente, atâta tot. De altfel le-am și trecut astăzi la categoria Știri.

    De punctul cu diacritice nici nu mai vorbesc. Mai hater nici că se poate. Huă (cu diacritice)! Iar cele 27 sunt doar 26 să știi: len('abcdefghijklmnopqrstuvwxyz') = 26. ibn4 punctul nu e caracter.

    @Dorin Victor Vasile: +1 pentru chestiunea cu karma. M-am legat și eu de aia de nenumarate ori.

    P.S. Mi se pare mie sau nu mai ai favicon?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    http://trilema.com/favicon.ico Banui ca ti se pare ?

  7. Hmmm de văzut, văd bine. La alea cu plată văd că apare un pătrat alb, pe când la ăsta care-i moca pot să-l văd, deși mai devreme mi s-a părut că nici ăsta nu are.

  8. Dorin Victor Vasile`s avatar
    8
    Dorin Victor Vasile 
    Sunday, 16 October 2011

    @mirceapopescu privesc problema din singurul punct corect, acela al dialogului.

    Comentariul pe care voiam sa il adaug ar fi trebuit sa vina in continuarea dialogului de acolo. Atentia (si timpul) sunt resurse pretioase, nu trebuiesc risipite aiurea. Cel putin eu nu le risipisesc.

    Dupa cum ziceai si tu, are balta peste, pardon, o pleiada de site-uri...

    Spor la karma in continuare.

  9. #4 ahhahaa pseudology fails again

    Deci stati sa ofer ocazia pulimedia.us sa ma pisihanalizeze.

    Deci eu ma scol dimineata la ore devreme, sunt frustrat ca nu am unde sa ma cac, sunt frustrat ca sunt constipat, din cauza la coispe modificate genetic, ultracongelate, coapte la gaz etilic,
    plus faptul ca i-au medicamente de raceala care au coispe conservanti si e-uri, care chipurile nu sunt bune pentru sanatate, dar uite ca sunt acolo.
    Si medicamente constipa. Cica sa beau lapte sau sa i-au lactate. Laptele e UHT-pasteurizat, deci toate, absolut toate bacteriile au fost eliminate. Mai e doar ceva pseudogust de el.
    Iaurtul are ferment de bacterii introduse artificial, pentru ca da, si ala e pasteurizat si superultraprocesat.

    Probleme din cauze externe : da, lol.

    Deci ma sui pe transport public, care trebuia sa ajunga undeva la timp si nu ajunge.
    De cand cu legile pulii ale lui Funeriu care are impresia ca privarea de libertate si stabilirea unor orare foarte fixe va face ca elevii sa invete, stau eu cate o ora in frig cand ma cac pe mine si are scoala wc-uri, dar nu
    pot sa intru pentru ca am intarziat cateva minute. Iar nu ma cac si ma doare capul, sistemul digestiv si tot asa, si da sunt frustrat.

    Din nou cauze externe.

    Dupa ce sunt rupt de cur si rupt de picioare, mai asist 6 ore la cum niste tipi ne tot expun chestii teoretice cu 20 de prostalai care respira aerul degeaba,
    Ei trec clasele pe degeaba pentru ca asa au nevoie profesorii de niste bani la salariu care se da cantitativ dupa cati elevi sunt in clasa/scoala, nu calitativ.
    Sunt frustrat pentru ca tot aia povestesc acolo cum ca ce fraieri e statul, politia, toate astea; cum dau ei mita, cum si-au mai spart capul cu altii, cum tacsu' sparge masini, masa nu plateste impozite si tot asa.

    Iar sunt frustrat, tot din cauze externe. Statul ala si legea aia lipsesc.

    Sunt obligat de stat sa invat niste chestii mecanic care nu imi folosesc la nimic.
    Matematica aia nu-mi explica cum sa platesc facturi, fizica cum sa-mi desfac televizorul, chimia cum sa-mi fermentez mancarea(sau nu), biologia cum sa-mi ud florile acasa si tot asa.
    Eu am numai chestii ipotice cum ca daca trenul merge cu coispe km pe ora, fara sa conteze greutate, pasageri, vreme, sine, calitatea combustibilului, etc cu cata viteza ipotetica
    ajunge el la punctul A, B, P U L A. etc.
    La fizica la fel. Presupunem ipotetic ca masina aia nu are cauciucul tocit si nici frectie cu asfaltul, nu nene, pluteste in aer.
    La biologia aia tot ipotetic cu un organism imaginar perfect de 10 ani ca da, are esomag, stomac, pleura de 3 foi la plamanul drept, intestin subtire de un 1.5 metrii, si tot asa.

    Sigur ca sunt din nou frustrat din cauze externe, ca doar nu arat eu a minister, bologna, UE, etc.

    Sigur ca sunt din nou frustrat stiind ca la facultate trebuie sa aleg o "specialitate", nu ca vreau eu sa stiu asa din toate, trebuie sa aleg musai una,
    care tot cu coispe ipotice e.

    Sigur ca un psiholog/psihiatru/sociolog/antropolog/muist bugetar nu-mi poate raspunde la toate astea, pentru ca e un parazit inutil al statului, succesor al popii bisericii,
    platit ca sa spuna ca lol frate deci niggeru/arabu/etc au iq mic si muie din elita sociala, si eventual ca ala se sufla in punga si da din cap la colt e bolnav mintal
    si ii dam ceva pensie alimentara si camasa de forta sa nu deranjeze.

    Ah si spun astea pentru ca din nou ma apuca nervii ca eu adorm pe la 2-3 noaptea si ma scol cam pe la 2 ziua, eu dorm cam 10 ore asa ca sa fiu linistit, o chestie
    complet incompatibila cu orarul social de 6 ore.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    @Cristian Pai tu probabil ca-i fi vazind bine, dar din ce zici acolo eu nu pot extrage o diferenta pe care s-o pot verifica.

    @Dorin Victor Vasile Tu poti sa incerci sa te autoconvingi ca ar fi important ce ai de spus pe teoria ca-i spus de tine. Totusi, uite problema lui Cristian dinsus.

    Deci, daca nu esti capabil si doritor sa intri in joc, nu poti sa participi la joc. Oricit de valoros, important, pretios sau ce altceva mai crezi tu despre tine c-ai fi, aceste pareri au valoare strict in contextul tau propriu pina atunci cind reusesti sa iesi din el, si sa le dai valoare in contextul altora. Care operatiune este intotdeauna un act de supunere, fata de niste conventii ale grupului respectiv, si care operatiune iti cere intotdeauna un efort.

    Mi se pare si bizar si ridicol ca tre' sa explic eu banalitatile astea adultilor, sau in fine, persoanelor de la care ne-am astepta sa fie adulti.

    @Freud Conspectati problema cu i-au vs iau si reveniti, domnu', ca timpu' la psihanalisti e scump.

  11. @Mircea Popescu: http://polimedia.us/dtng/c/res/6489.html

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    Banuiesc ca o fi ceva problema de implementare a browserului, dat fiind ca in arhive ai in head

    <link rel="icon" href="http://trilema.com/favicon.ico" type="image/x-icon" />

    care chiar serveste o imagine valida.

  13. ahahaaha jew soft fails cu favicon.

    nu pentru ca nu se deosebesc pronuntat, ci doar scris. sa-si rezolve academia problemele si discutam dupa.

  14. Adevărul e că pe Epiphany merge, am pus tot acolo pe dtng o captură de ecran.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    @Freud Altu' care e convins ca el conteaza public pur si simplu pentru ca exista. Bai frate, de unde iesiti ?!

    @Cristian Dubioasa chestia totusi. Ce-i primul browser ?

  16. Firefox sau Chrome. Tot Google sunt.

  17. Primul e Firefox 7.0.1, am uitat să precizez, dar credeam că i se vede pictograma (nu iconița :-p).

  18. Raspuns pentru cel de-a dat cu paru'

    "Ma evadez intelectual" : Mi se intampla des sa fortez cuvintele pentru a le stoarce sensul . Este de ajuns sa arunci o privire pe comentariile de pe "Fain" ca sa iti dai seama ca "unicitatea mea nu e unica". Unii prefera sa amestece frazele , eu prefer sa amestec cuvintele. Cam asta-i .

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 18 October 2011

    Deci o fost stilistic, cum ar veni ?

  20. Cam asa ceva

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 October 2011

    Pai atunci foarte bine. Aia care scriu asa is idioti da' mai putin tu, ca nu vorbeai serios.

  22. Pai nici aia nu-s toti , ca lumea nu-i doar in alb si negru , nici usor si nici rapid de analizat. Ar fi prea simplu.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 October 2011

    Pai individual nu-s probabil niciunii, da-n grup sunt.

  1. Cum selectez bloguri - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Eu sper ca instructiv....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.