Cum sa distrugi moral un regizor

Friday, 05 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In cadrul acestui articol vi se va explica o metoda simpla de-a ruina definitiv sanatatea mintala si de-a zdruncina iremediabil psihicul unei persoane care se ocupa cu facut filme. Pe bune. Pentru ca sunt chiar atit de antisocial.

Precum poate ca stiti, daca aveti prietene la Hollywood, iara daca n-aveti nu-i asa de grav ca-s oricum cancerigene de la atita plastic si chimicale din ele, principalul criteriu dupa care se acorda Oscar-ul la regie este sa fie cu batai. Adica, o mare massa de oameni alergind pe-un cimp pe undeva. Sau ma rog, o fost acum vreo cinci sau zece ani moda asta, da' shh si nu fiti hateri pe ideea mea.

Normal ca toti regizorii s-or apucat sa faca filme cu masse mari de oameni alergind pe cimp. De exemplu. Ceea ce per total e bine, mai scot pustimea cea atirnache de campusuri la nitica miscare. Asa se nasc marile iubiri, asudat dupa o tura de fugit pe cimpuri. Intrebati-va numa' parintii.

Da' revenind : slujbele astea temporare in care tre' sa alergi ca sa te filmeze se platesc indeobste prost, si iau pe oricine. Nu ma intrebati de ce, e problema economica si nu ma pricep. Pur si simplu asa este! Asta inseamna ca va puteti aduna grupu' de prieteni de pe facebook, urmaritori de pe twitter, tovarasi de mirc sau ce mai aveti dumneavoastra si organiza urmatoarea sotie :

Se string cei citi is, doua sute, cinci, zece mii de cetateni. Se asambleaza in formatie. Se tot repeta ordinele si instructiunile. Se da motor la camera, actiune, toata lumea porneste. Unu' dintre prieteni, in linia direct a camerei, nu fuge normal, cum ar fi rolu'. Ci face balet, asa cu miinile in pozitii contorsionate fuge maruntel pe virfuri. Mai devreme sau mai tirziu observa regizoru', urla stop, face bulbuci la gura, da spume, urla la ala, e dat afara din "platou". Mbon.

La locuri. Formatie. Ordine si instructiuni. Sunetu'. Motor la camera. Actiune. Lumea iara porneste. De data asta altu' dintre prieteni face ministry of funny walks de-alea. STOP! Vinovatu' afara. Regizoru' face apoplexie si mai multe nu. Deja si-a pierdut doua ore si cine stie citi bani cu principal photography mai mult decit bugetase. E obosit si nervos, mai ia o cafea. Locuriformatiemotoractiune. Un alt zarghit din lista dvs. fuge in directia contrara. Sau umbla-n miini. E dat afara in suturi.

Si iarasi si iarasi si iarasi. Pina cind moare ala de inima rea.

Priviti partea plina a lucrurilor : citi troli de Internet se pot lauda c-au omorit un regizor ? Puteti incepe eventual cu Tim Blake Nelson. Parerea mea.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Cu rezultat net că pentru următoarea fugă pe câmpii se va face modelare 3D a oamenilor.

  2. Păi se şi face. Miile de corăbii din filmul Troy şi zecile de mii de oameni cum crezi că au fost realizaţi? Filmând zeci de mii de actori?

    Pe de altă parte, pentru exemplele mai mici, nu-i vina mea că regizorul nostru nu-i pune pe actori să semneze un acord înainte filmării prin care aceştia se obligă la restituirea eventualelor daunelor provocate de eventualele "accese de balet", unde definirea termenului "balet" rămâne la latitudinea regizorului...

  3. Hipsterilor`s avatar
    3
    Hipsterilor 
    Friday, 5 August 2011

    io cred ca tu nu te uiti la ce filme trebuie. sau seriale.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 August 2011

    @dAImon Noa mai da-i si-n ma-sa, cine crezi ca le da lor Oscar de regie pentru munca cu bitii ?

    @Lotus La facerea citor filme ai participat tu ? Ca pari usor din alt film asa.

    @Hipsterilor Ca de-un exemplu ?

  5. @Mircea Popescu

    Păi în primul rând că eu îi răspundeam lui dAImon. În al doilea, la ce fel de filme te referi ? Ca să-ţi pot răspunde... :))

  6. Tu aveai fantezii retrospective cu Sergiu Nicolaescu? Cum ar fi...daca s-ar fi oprit la Mihai Viteazul?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 7 August 2011

    @krossfire Sau daca Madalina Manole s-ar fi oprit la Un Om Sentimental.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.