Cum mai fraudeaza agentiile de publicitate clientii naivi ?

Friday, 02 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pe-aia cu "va vindem expunere targetata in publicatia noastra premium eastrologia.ro" o stiti, vine bizonul de client, plateste zece-douazeci de mii de euro gindindu-se ca mai bine ii da pe o suta de mii de oameni in online decit pe cincizeci de mii de oameni la teve, dupa care aia o suta de mii de oameni nu-s oameni, ca-s smecherii si s-au mai facut niste succese. Online.

Pe aia cu "mintim pur si simplu despre cit trafic avem" o stiti ca geme tirgul, pe sora ei mai mare cu "mintim cu totii in grup organizat despre cit trafic avem, ba ne facem si SATI care sa-l certifice" o stiti c-ati aflat-o de-aici.

Practic asta-i sistemul pe care functioneaza asa-zisele agentii de asa-zisa publicitate online din Romania : vinzi clientului o chestie, ii livrezi cu totul si cu totul alta chestie si speri ca el e prea tolomac sa se prinda. Ajuta daca-l aburesti cu tot felul de prostii (de preferinta contradictorii realitatii, ca de exemplu aia cu "mediul online este masurabil", pentru ca minciunile-s cu atit mai eficiente cu cit sunt mai gogonate) si-l ingropi intr-un morman de jargon inept, care exista strict pentru a-i lua lui ochii. Eventual daca se poate sa inventezi noi unitati de masura bilunar, ca sa nu mai poata nici dracu' urmari care-i legatura intre banii de-i incasezi si timtiribumisurile de le livrezi.

Problema mare-i ca toate minciunile sfirsesc mai devreme sau mai tirziu sleite si extenuate pe plajele realitatii crude, asa ca trebuie mereu inventate minciuni noi. Tre', in jargonul... ocupatiei, ca profesiune nu-i pot zice, sa fii creativ.

Ei hai sa va povestesc atunci ce creativitate i-a lovit pe niste unii (recte vpluso srl) : se face o campanie de publicitate pentru ceva emisiune de la Kanal D, care consta in douazeci si cinci de intrebari raspindite pe douazeci si cinci de bloguri. Iar aspirantul la premii tre' sa le gasesca si sa le raspunda si sa puna un petec de ata-n plic sau ce alte minuni. Este ce idee creativa ? Este ca nu v-ati prins care-i ideea ?

Pai bravo. Deci, blogerul irelevant #1, pe care-l citeau o suta de oameni in 2009 si-l mai citesc patruzeci azi, lucrind impreuna cu blogerul irelevant #2, pe care-l citeau in 2009 zece mii de oameni si-l mai citesc patru mii astazi (pentru ca tot amarul de trafic al Trilemei trebuie totusi sa vina de undeva, nu poate fi tot din google si de pe strada, oricit m-as stradui eu sa atrag Romania reala tot vor veni in primul rind aia care-s deja online) si cu inca doua duzini de altii ca ei au impreuna... cam cinci mii de cititori unici. Asta e tot. Asta e tot ce-a mai ramas.

Cum onor d-na experta-n fraude Loredana Visa stie ca cinci mii de unici nu vor impresiona tepuitul Dogan Media International SA, tot ce-i mai ramine de facut e sa inmulteasca aluatul cu ceva spornic. Daca de exemplu i-am lua pe astia cinci mii de unici si i-am socoti de douazeci si cinci de ori, n-ar iesi ceva peste o suta de mii, aproape un sfert din cititorii Trilemei ? Ba ar iesi. N-am putea zice atunci ca mai-mai c-am atins pragul de jos al relevantei cu inca o campanie inutila ? Ba am putea. N-am egala-o pe proasta de Marta Usurelu ? Ba usurel-usurel am cam egala-o. Pai atunci pe cai, voinicii mei!

Pe cit faceti pariu ca rezultatele "campaniei" vor fi prezentate "beneficiarului" ca suma scalara dupa "unicii" fiecarui blogar irelevant numarul n ? Si pe cit faceti pariu ca nu vor atinge totusi suta aia de mii pentru care si-ar scoate astia si-un ochi, numa' s-o aiba ?

Mnoa, asta este. Succes la Internetics sau ce mai faceti voi. Si daca intr-un an, sau doi, sau cinci sau zece mai intrati putin si pe la bulau macar stiti pentru ce.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 2 December 2011

    SECŢIUNEA 5. PREMIILE ACORDATE:
    5.1. În cadrul acestei campanii, castigatorii concrusului desfasurat pe blogurile
    participante vor primi 5 ebook-uri Prestigio PER5162B
    (http://www.prestigio.com/products/eBook-readers/3-
    series/eBook_Reader_PER5162B_W), cate unul pentru fiecare castigatori,
    oferit de Bortun Olteanu.
    5.2. Valoarea toatala a premiilor este de 3925 inclusiv TVA.

    Mai pe bune acuma, who cares?

  2. anonimosu`s avatar
    2
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 2 December 2011

    Sunt curios daca Lori e la fel de profi ca si Stefan Badescu apare pe aici in doua saptamani ca i-ai stricat jucareaua.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    @Anonimosu Chestie de principiu. Sigur ca astia-s impart un salariu la 25 de persoane sarmanii, da' totusi : hotu' tot hot ii indiferent cit fura si mincinosul tot mincinos.

    @anonimosu Mda, si bunul nume profesional. Om vedea.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    PS. Puneti-va nume in plm ca ametesc aici.

  5. anonimosu`s avatar
    5
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 2 December 2011

    We are here. Fear us.

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 2 December 2011

    Le lipseste si un punct din S.RL. vai de ei sarmanii. Tu n-ai mila?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    Am, da' n-o folosesc.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    L-am pus.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    Noa ca sa vezi.

  10. Lolz, dadice nu se vede avatarul? What kind of jewish spell did you used?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 December 2011

    Haha, go teach your granmama to suck eggs.

  12. Publicitatea este cel mai bun mod de prezentare al unui produs sau al unui serviciu. Modul de realizare a publicitatii difera de la firma la firma , uni vor as isi faca o reclama buna si sa isi asigure clientii pe o perioada lunga sau sa isi vand produsl extrem de repede fara sa tina cont de clienti.

  13. >Si daca intr-un an, sau doi, sau cinci sau zece mai intrati putin si pe la bulau macar stiti pentru ce.

    >În cadrul anchetei a fost audiat, în urmă cu câteva zile, fostul şef al grupului de presă, Orlando Nicoară. El a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

    Trei, influencere.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 January 2015

    Ca sa vezi coincidenta. Ca e coincidenta, da ? Nu poa' sa fie alta ceva decit o pura coincidenta.

  1. [...] Loredana Visa mai fura un pic. Nu conteaza, ca-i de la turci, se poate considera patriotism. Sau prostie. Da' [...]

  2. [...] din oficiu "pentru ca nu exista nici un fel de clienti doritori de publicitate", ca publicitatea se vinde pe frauda in .ro nu pe [...]

  3. [...] Morala e destul de simpla : daca ne apucam de aruncat cu numere rezultatele vor fi neaparat absurde. Daca ne apucam de primit bani pe rezultatele noastre absurde chestia se numeste frauda. [...]

  4. [...] inexplicabile despre care nu ne vom apuca sa vorbim "clientilor" pe care-i "consiliem" in cum sa "investeasca" pe "online" ? Mbine, luzarilor. Dar oare de ce nu creste piata ?! ?!?!?! Cit de nedrept! Exista [...]

  5. [...] revedem putin o discutie intitulata adecvat "Cum mai fraudeaza agentiile de publicitate clientii naivi ?" (pentru care n-am fost dat in judecata inca nu din acuta lipsa de fonduri in conturile [...]

  6. [...] : either buy or bury any competitor that might be in a position to blow the lid off the layers upon layers of scam. That's it. [↩]Very many different [...]

  7. [...] a wonder be found that the words once written, once read, stand up for themselves, for ever ? What "stats" panel is this measure party of ? Ea : i got you some promising balsamic imo btw. pretty much the [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.