Cu ce ne mai distram pe blog ?

Tuesday, 18 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

trackback-spam

Cit de idiot sa fii sa faci chestia asta ? Aparent foarte idiot. Sau ma rog, ceva mexican (de fapt, n-am mai vazut comment spam trimis la secunda pe nici un blog - ori cetateanul a hotarit ca un link de pe Trilema este absolut vital afacerii lui ori cetateanul a hotarit sa faca pe cocosul cu mine, nu e clar).

Cum ne protejam de asa ceva ? Inchizind o gaura din wp-trackback.php (ei da, nu sunt comentarii, sunt ping-uri). Deci, imediat dupa

$commentdata = compact('comment_post_ID', 'comment_author', 'comment_author_email', 'comment_author_url', 'comment_content', 'comment_type');

adaugati frumusel

if ( gethostbyname( parse_url( $comment_author_url, PHP_URL_HOST ) ) <> $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ) {

  trackback_response(1, 'FU Spammer boy.');
  die;

}

Care in vorbirea comuna inseamna : ia url-ul continut in trackback, alege numele domeniului din el, afla ip-ul asociat domeniului respectiv si compara cu ip-ul de pe care origineaza cererea. Daca nu se potrivesc, asta este, sa mai incerce o data de pe serverul corect.

Pai nu ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. Las' ca eu stiu pe cineva care le ia de bune si se si mai umfla in pene, ca uite ce frumos imi scriu strainii. Am incercat sa-i explic, da' m-a facut haterita proasta si mi-a zis ca d-aia uraste romanii, ca "nu stiu sa aprecieze." Poate o sa am timp pe seara sa caut prin arhiva de messenger conversatia.

 2. pletzalcoatl`s avatar
  2
  pletzalcoatlinsigna de criptograf 
  Tuesday, 18 January 2011

  Ar merita hahaha

 3. @ Ana: Dar prietenul tau nu stie engleschi!? :D

 4. A avea servere diferite nu inseamna neaparat spam. De pilda, anumite platforme au pingback si trackback nefunctional. Ca urmare, unii le trimit prin scripturi care parseaza fluxul blogului (rar, dar se-ntampla).

  Mai intelept ar fi sa respingi trackbacks / pingbacks care nu-s in romana (+ vin din servere diferite), dar asta e imposibil, fiindca sclavele nu prea stiu programare, asa-i? :)

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 January 2011

  @Ana Asta e, romanii sunt niste oameni rai, nu ca pakistanezii.

  @pletzalcoatl Macar pentru funny factor.

  @P Diddy A. E statistic vorbind mai probabil ca un autor roman sa scrie un titlu in engleza la misto decit ca un bloger sa foloseasca intr-un scop legitim ping-uri de pe servere diferite. B. TRIP avea implementata o metoda suficient de performanta de-a diferentia limba romana de alte limbi (nu doar limba engleza, deci) cit sa functioneze pe fluviul care-i twitter. O performanta pina la care restu' mai are de lucru.

  Astea asa, ca o muie bicefala de bine-ati revenit pe la noi.

 6. Asta e prietenul meu ...

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.