Cit iti mai place sa sugi pula de negru borit, SUO

Saturday, 26 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mnoa, un titlu de tabloid bine ales face cit o mie de cuvinte. Pe care mie de cuvinte vi le ofer cu generozitatea care ma caracterizeaza dinjos, sub forma unei comparatii.

Yup, the Tea Party’s Racist, Study Finds (But It’s Not Alone) este o... parere, sa-i zicem astfel, obtinuta de la echivalentul in SU al "cercetatorilor britanici" de pe la noi, de catre o cacareaza aproximativ echivalenta cu cacareaza de-i zice GLAAD. Spicuind de pe acelasi site de larg angajament, "Action 5 Ways to Face Race at the Thanksgiving Table--and Not Choke" si respectiv "The Latest Stories in Racial Justice". Pentru ca pitong.

Mai departe, parerea lui Morgan Freeman, pentru ca in SUA conteaza ce cred actorii despre politica (dat fiind ca politica la ei nu-i facuta de tehnocrati, ci de actori, e o specializare la Facultatea de Teatru si Film, alaturi de "actorie pentru reclame TV" este si "Actorie pentru politica", si au practic aceeasi curricula. Nu la istorie se studiaza politica-n SU, nici la economie, nici la filosofie. Ci la Teatru si Film. Cu litere mari, ca spre deosebire de istorie, economie, filosofie & co Teatrul dar mai ales Filmul chiar conteaza) :

"We're supposed to be better than that," Freeman continued. "We really are. That's, that's why all those people were in tears when Obama was elected president. 'Ah, look at what we are. Look at how, this is America.' You know? And then it just sort of started turning because these people surfaced like stirring up muddy water."

Mnoa, as putea sa va mai citez poate vre-o suta de surse despre cit de racista e miscarea TEAi Party, da' nu vaz rostul : e racista pentru ca nu se vad negri prin multimea lor pe-acolo, is toti albi. Deci is rasisti, ce mai tura-vura, faptu' ca negri-s prea prosti sa-si gaseasca locul in lume inseamna ca lumea-i rasista, nu ca negrii-s prosti, hai ca-i simplu de inteles, homofobilor.

Fara legatura cu aceste probleme, o "miscare", daca putem numi astfel clatinatura nesigura a tipilor de-si zic 99% (pe criteriul ca 80% din orice e cacat si 19% din oamenii adunati oriunde nu stiu de ce se afla acolo, probabil) zisa si "occupy wallstreet"... nu are negri prin ea. Dat fiind ca... pai ca... pai ca tre' sa fii un pustan cretin tinut in viata pe respiratie artificiala de parinti idioti ca sa ai timp sau chef de asa ceva. Iar negri au alte treburi, daca nu-i cu furat din magazine ei nu se baga (ori OWS e mai mult cu violuri, ceea ce clar n-are de ce interesa negrii fiind si prea multa munca si nici neducind ei cine stie ce lipsa de pizde proaste care sa puna botul).

Si-atunci, sa vezi minune, inseamna oare ca si OWS aia e rasista ?

NU! Ci... pai... adica... poate are nevoie de leadership ne explica Washington Post intr-un editorial de larg angajament intitulat "Why African Americans aren’t embracing Occupy Wall Street".

Da' voi atita sa retineti, ca nu din cauza ca OWS e rasista nu se gasesc negri acolo. Ci negrii nu se gasesc nici in TEA aia din cauza ca e intr-adevar rasista. Bine ?

PS. In caz ca nu s-a inteles : muie negri. Not because of what they did, but for different reasons altogether. DEATH BLOW!

———
  1. Taxed enough already = ne-ati impozitat suficient deja. []
Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

43 Responses

  1. Daca tip si imi dai bomboane, sa fii sigur ca tip de fiecare data cand vreau bomboane. Si daca n-am pofta, fac stoc.

  2. Ba ce cacat e asta. Acum esti de la Tea Party? Da, sunt rasisti in draci, asta se stie de coispe timp.

    Si au fost negrii la occupy, parca era un negru tampit dala cu facultatea platita de masa si urla ca vai ce naspa e viata. Era si video dammit.

    Acronimul cu TEA banuiesc ca e al tau dat fiind ca la inceput ei au zis clar ca vine de la aruncatul cu ceai peste bord, aia cu indepedenta.

  3. Lolz cica occupy n-are negrii ca e "protest al albilor" "pentru care nu functioneaza capitalismul".

    Pai da evident ca un american nativ se pisa pe 500$ lunar la WallMart spre deosebire de un negru jegos care zice ca-i mana cereasca, dat fiind ca civilizatia e/ra prea mainstream la plantatia de zahar/ghetto.

    Or fi doar 15% negri in SUA(pe baza la recensamant unde tampitii se declara americani desi sunt de culoare, cum fac tiganii la noi?) dar sunt toti in marile orase si se simte.

    Mereu cu mancarea de cacat ca d'le e rasism, vai ce procente mici de negrii, cum sa deranjeze ei.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Cristi Tocmai de-aia zic ca educatie fara bataie nu se poate. Bomboanele au si ele utilitatea lor, cu conditia sa nu se prea foloseasca-n practica.

    @Freud Find the video dammit.

    In rest zic sa te mai documentezi, daca tot "se stie de coispe timp" chestii, macar sa se stie alea care se stiu. Doara nu vrei sa ajungi ca numitul Maricari Cosmin cind mai cresti ? A ?

    12.5%. Pentru ca-s chiar irelevanti demografic. Da-n fine, nici tiganii nu-s cine stie ce mai acatarii dincoace.

  5. N-am gasit ce cautam eu, era un negru in genunchi cu ochelari. Ma rog.

    Da e bun si asta :
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057370/Occupy-Wall-Street-kitchen-worker-charged-sex-abuse-suspected-rape-protester.html

  6. http://newyork.cbslocal.com/2011/11/17/police-arrest-occupy-wall-street-protester-for-allegedly-making-a-terroristic-threat/

  7. pletzalcoatl`s avatar
    7
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Saturday, 26 November 2011

    Just ftr, http://thecynicalgirl.com/diversity-lessons/

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Freud

    Occupy Wall Street's 'serial rapist': Kitchen worker charged with sex abuse and quizzed over 'several attacks' at New York camp

    Pula mea, teoria de-am emis-o cum ca negrii nu violeaa tocmai s-a prabusit in flacari. CINE AR FI CREZUT!!1

    @pletzalcoatl Inb4 blogs are socially irrelevant and the media should be taken seriously because they went to school & have deontologix.

  9. "My family has a Jewish last name but they are Catholic. "

    Oh the irony, inb4 race is a social construct, religion not. Marranos.

  10. Si rasplata sa fie lipsa bataii?
    Ma gandesc ca daca te pui sa explici unui tanc de 10 anisori ca daca nu stie sa fure ce-i util in viata, mai tarziu va sfarsi prin a fi furat de ce-i mai iscusici, se va finalizat prin intrebarea: dar tati, care pulea mea e rolul tau?
    Asa si mister nigger zice: dar sam, de ce sa ma descurc eu cand tu esti responsabil cu supravietuirea si evolutia mea pozitiva?
    Acu, rolul de tata are si beneficii, asa ca tot timpul este cineva dispus sa si-l asume.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Rasplata pentru abtinerea de la facut o timpenie sa fie lipsa bataii, rasplata pentru facut o timpenie sa fie bataia. Corespunzator, rasplata pentru facut o chestie inteligenta sa fie bomboana, rasplata pentru abtinerea de la facut o chestie inteligenta sa fie lipsa bomboanei. Au si lucrurile astea o logica, indiferent de faptu' ca diversi is dispusi sa fie tati fara sa chiar aiba intelectual virsta care sa le ingaduie sa fie tati. Si aici ma refer de exemplu la tine.

    N-am inteles exact care-i problema, intreaba plodu' de 10 ani care-i rolul meu. Si ?

    Mie mi se rupe fix in pula de evolutia negrului cit si de supravietuirea lui, cum mi se rupe idem si de evolutia / supravietuirea oricui (da, inclusiv copilu' tau de zece ani). Daca face ceva inteligent poate ii dau o bomboana, daca face ceva stupid poate il calc in picioare.

    Niciodata invers.

  12. Niciodata nu o sa am intelectual varsta la care sa pot fi tata, dar probabil voi, in ciuda acestui impediment. Cum si tu, probabil, vei fi, in ciuda acestui impediment.
    Dupa ce mor eu poate sa se duca totul pe pula, fara nici o exceptie. Dar cat traiesc imi pasa de evolutia pozitiva a celor din jur pentru ca asta ma afecteaza atat in mod direct cat si indirect. De exemplu este mai probabil ca un copil batut sa-mi puna piedica la carja, decat unu nebatut....asa ca orpiti violenta impotriva copiilor ca vreau o batranete linistita.

  13. Cu exceptia ca la logica din vremuri stravechi e tocmai pe dos, arde copilul sa te stie de frica, sa nu fii tu ars la batranete.

    Mircea e unu' cu gura mare ca d'le herp derp ai dracu' copiii anali trebuie batuti lati da' defapt lui insisi ii e frica sa aiba copii tocmai din dubii pe tema asta.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Cristi Improbabil, zic.

    Cea mai sigura reteta pentru o batrinete fericita este sa opresti prostia. N-are legatura cu violenta.

    @Freud Auzi bre, si tu nu te-arunci in fintina ca "ti-i frica" ? Am socotit, iese pe minus, ce alt motiv decit ca nu imi convine mai am nevoie ?

  15. Hai nu fi mincinos, ce iti iese pe minus.

    Daca tot te valorezi atata intelectual, in loc sa dai lectii pe net la putoi onlain, fa proba sa educi alta fiinta umana sa ajunga ceva.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Cum adica "ce" imi iese pe minus ? Tu imi propui sa imi iau un angajament unilateral sa-mi pese de-un dobitoc pe care nici macar nu-l cunosc. Poate ca se face enervant, de exemplu. Da' daca in cinci ani io nu mai am chef de el, ca vreau sa ma duc in Brazilia sa fugaresc dansatoare de samba ? Daca iese asa, cam ca Cristi ? Tu ai idee cit costa ora de batut pe piata libera ? Pai de unde plm scoate unu' ca Cristi bani sa ma plateasca pe mine sa-l bat cit merita ? A ?

    Pare rau, no free lunch. Atita timp cit nu iese profit din facut copii nu fac.

  17. Credeam ca ce-a mai sigura este sa nu ajung la batranete, dar cine poate face vre-o delimitare de varsta?
    La chestia cu prostia nu tine de mine, demoni imi spun ce sa fac si parca au aparut de cand cu conexiunea 15 free de internet. Lame rau, sau noob, sau frustrat, sau gras sau ce pula mea mai era ca ma pierd in termeni dastia care ma descriu.
    Ce deduc de aici este ca nici tu nu eviti o posibila batranete nefericita.
    Cum definesti inteligenta si cum/cand trebuie aplicata?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Da, corect, nu depinde de tine. Ie bine.

  19. Cum nu iese profit ma :

    1. Vezi daca teoriile tale ii folosesc lu' fiitu-fiita
    2. Experienta in sine
    3. Fumeia de langa tine te iubeste mai mult (ah stai ca tu nu crezi intr-astea)
    4. Daca erai tigan, ie si profit : halocatia.

    Profitu' ie al societatii. Moar species members and workers.

    Asta si depinzand de cum ies fie fiitu poate sa-ti ajunga ceva servitor sau fiita sa ti-o suga fara jena(inb4 mega scandal crestin ca vai cum asa ceva etc)

  20. Mai Mircea, da nu-mi dai si mie niste credite, ca am fost cuminte?
    Da sa fie dalea fara ip fix, ca aici am rds.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Freud Deci profitul meu este ca 1) vezi tu daca am eu dreptate sau nu. Logic, ca mie chiar imi pasa sa te edific pe tine pe socoteala mea, ai nimerit-o. 2) Experienta in sine de-a ce ? Daca bine retin n-ai fost capabil sa citesti o poezie sau ce pleazna, nu te afli-n pozitia sa aduci argumentul asta. 3) Daca nu ma iubeste deja atit cit poate probabil ca nu se afla la locul ei linga mine. 4) Halocatia e profit in sensul in care unu' ce ti se caca-n living si-ti lasa tie cacatu' te-a imbogatit cu ingrasaminte.

    Eu nu joc decit jocuri in care societatea iese cel mult pe 0.

    @Cristi Pai daca ai fost cuminte-ntr-un mod util vinde-ti niste karme.

  22. N-am karme ca un comunism marinimos mi-a dat -1000 de karma.
    Toata speranta mea e in tine si in promisiunea mea ca daca fac un copil o sa-l bat in memoria ta.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Da' ce te face pe tine sa crezi ca oricine poate ?

  24. @criste : ce credite ma. io-s angajat ca trol pro bono.

    @mp : ma rog, mai vedem opinia ta la batranete.

    chiar ai dreptate, la o adica de ce sa futi, sunt deja altii care sa faca asta. mai chemam niste imigranti, munca din ce in ce mai nespecializata, mai o dam in anarhii, etc. de ce sa faca oamenii de clasa medie si cu ceva cultura copii. corect.

  25. Sa poata ce?

  26. @freud: eu nu-s troll, eu comentez pertinent si la subiect...la predicatul peste vre-o 10 ani.
    Daca eram troll primeam si eu ceva?

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Freud Draga, nu e problema mea, explica-le tipilor cu legile ca daca dau legi proaste isi pierd elita. Daca intr-adevar voi dori sa fac copii garantat ii fac undeva gen Egipt, unde daca mi se pune pata sa-l omor pe unu' nu tre' sa dau explicatii vre-unei pizdulici de la nustiuce grup de organizati statal cadice. De-aia, fiind al meu.

    @Cristi Sa poata bate la ei bre.

  28. A, da, nu as putea sa bat la ei. Nici la ai mei nici la ai altora. Copilul meu va avea bmw la 15 ani si va lovi babele pe trecere de parca ar fi popice. Tati ar scoate bani sa-l scape si apoi l-as pupa in cur ca el e ghinionist si babele nesimtite. Asta e adevarul. Dasta astept sa ma destept....ai vre-o sugestie?

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Pai fa cumva sa scoti bani de credite, din ce-am inteles cam cea mai rapida desteptare survine pentru vorbitorii de limba romana citind Trilema. Alte popoare mai au alternative, da' pe de cealalta parte alte popoare chiar au cultura.

  30. Deci cultura si implicit fericirea e pe bani, adica trilema. Bine, macar, ca tu esti ieftin. Vreau si eu 10 proceste de iq! Cat costa? Zi repede sa stiu sa-mi sun femeia sa nu mai cumpere tigari, ca poate nu-mi ajung bani.

  31. N-am inteles ce-i cu fatalismul asta implicit. Deci teoretic oamenii cica n-au comportamente inascute, eu nu-s de acord totusi, si deci ei ar imita tot ce invata. Deci daca Luminatia Sa Mircea Popescu I e atat de genial, de ce plozii ar iesi naspa?! Ar repeta ce i-ai educat.

    Daca ai tu probleme cu ie societatea naspa, golaneala, rebelizde si etc; vezi SUA si home-schooling, dupaia da GED alea si se echivaleaza liceul sau cum plm fac yehova si astia ca d'le e naspa educatia de stat.

  32. Ba io am iq 121 si nu foloseste la nimic, for real. Io cand vad formule si etc ma doare capul. Bine, io am dilema daca exista ceva intelegere de la natura* sau chestiile astea nu merg decat invatate mecanic**.

    **asta ar insemna ca dumnezeu exista dat fiind ca ar trebui ceva originar care sa fi dat cultura oamenilor, n-avea cum sa fie *de la sine.

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @Criistii Banii, viita.

    @Freud Da bre. Ar repeta ce i-am educat. Eu. La scoala. Si la televizor. Logic.

    Nu-ti foloseste la nimic ca pula cultura, inteligenta nativa nu-i utila asa, indesine. Si Liviu ala ii inteligent, la ce-l ajuta ?

  34. Lolz, hater pe cultura imperialista domnule libertarian?

    Nu stiu ce intelegi tu prin pula cultura, dat fiind ca eu de felul meu citesc. Nu exista un fel de lista magica cu carti speciale, oricum ele nu exista dat fiind ca nu spun 'adevaruri' ci doar alte versiuni-perspectivi de viata,una 'corecta' neexistand' ->deci fiecare are favoritele lui; n-am bani sa-mi cumpar eu carti, carti nu se mai printeaza iar bibliotecile publice ofera un cacat.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Noa, pai sa facem o chestie. Scrie o lista cu top zece carti pe care le-ai citit ordonate descrescator dupa valori pozitive ale variabilei "cit de utile mi-au fost in a ma inarma cu modele teoretice care sa-mi ingaduie sa-mi folosesc productiv inteligenta nativa, chestie verificata de mine nemijlocit in practica".

  36. Meh, cred ca-i cam imposibil, dat fiind ca eu cand citesc carti imi imaginez atmosfera, personajele, dialogul si toate astea, fie ca pers. 1 sau 3 si odata consumate le uit complet; next please.

    Da' cred ca revin cu completare.

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Pai linistit.

  38. Mda deci m-am apucat sa ma uit prin mail-uri ca cerusem bibliotecii iespaniole acum vreun an o lista cu toate cartile de le-am citit, mai am si eu alte liste vechi, acum nu mai fac; ma rog, ma uit la titluri si nu-mi spun nimic remarcabil, cum am vrut sa zic mai sus, daca m-a remarcat ceva atunci probabil a ramas pe undeva pierdut in cap si pus in practica fara sa stiu de unde.

    Da' cu ocazia asta apreciez sa-mi bag ceva in birocratie. Deci imprumutam niste dvd-uri, alea vechi cu seria poirot cu grasanul ala mustacios, ceva actor englez; si la un moment dat, hopa plm lipseste un dvd din serie, catalogul online(trebuiau cerute din alta biblioteca, si veneau, se platea si transport intre orase, in vreo sapt veneau).

    Merg la asta de se ocupa de biblioteca, nu stie nimic. Mbun, dau un mail la atentie client pe site la biblioteca, ca presupun ca au ceva sediu central, ma rog.

    FECHA: 2010[...]

    Buenos dias:

    En respuesta a su consulta nos ponemos en contacto con usted para indicarle que este tipo de dudas referidas a la disponiilidad de ejemplares debe ponerse en contacto con la biblioteca de la que usted es socio.

    Quedamos a su disposición para cualquier otra consulta.

    Reciba un cordial saludo[...]

    Da ma, deci eu in biblioteca le spun la aia ca lol lipseste un exemplar de dvd, ei oricum n-aveau ce face dat fiind ca nu era din sediul lor, dau mail la 'centrala' ca sa-mi spuna ca nu se ocupa ei. Super.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Nici macar nu-i corecta gramatical. Asta este.

    Deci, daca n-ai citit in viata ta o carte care sa te fi ajutat la ceva se cheama ca 0 cultura. Care-i diferenta intre tine si-o piti de virsta ta care-o privit strict numa-n Cosmopolitan ?

  40. Ba nu stiu. Deci niste chestii care mi-au placut mie au fost posibilitatea unei insule de houllebecq, disperare de stephen king sau virginele suicide.

    Nu vad cu ce plm m-ar fi ajutat astea. Am mai citit chestii de romanta sau dastea de mister, care totusi m-au ajutat, gen in sensul de societate libertina - pizda ta e si a altora, sau daca maine dispari cam nu se intampla cine stie ce relevant. Si cum am zis mai sus experienta altora de viata e cam irelevanta, dat fiind ca viata nu are solutie corecta.

    Io-s scurt de memorie.

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Apai si memoria asta, vine cu timpul. Tinerii-s scurti de memorie.

  42. Da ce faci asa pe artagosu, ai probleme la tartacutza?
    Calmeaza-te, vorbeste frumos si zi cum ramane si bani?

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Mai trage un loz.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.