Chestii pe care mi le doresc dar nu le voi putea gasi niciodata

Saturday, 20 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa facem o lista :

  • O tigara, eventual chiar si de foi, care sa nu fie facuta "dintr-o selectie de cele mai bune tutunuri ale lumii".

Pe bune, nu doresc sa impietez asupra tuturor tutunurilor celor mai bune din lume. Nu am pretentia ca voi selectiona eu pentru o prapadita de tigara de doi lei cincizeci, auzi colo, deci selectiona, parca le si vad, stau foile de tutun cele mai bune din lume aliniate in pozitie de drepti pina-si selectioneaza pulica frinaru'-eu, prin reprezentantii alesi - Henri Winterman (Olanda!) cite-o juma' de frunza dintre cele fara nici o pata. Si restul se arunca ?

Recunosc, nu-s un om modest. Chiar dimpotriva, sunt un idol de aroganta, si-mi propun, intre altele, ca odata ce-s prea batrin ca sa ma mai atraga sfincterele proaspat insingerate de frageda domnita sa-mi fac pilaf din boabele alea chinezesti cu imparatii lui peste prajit pictati pe ele, ramase de-acum nustiucind si nici nu-mi pasa. Cu peste prajit.

Dar totusi, chiar si asa, ideea asta cu selectionat tutunul dintre "cele mai bune tutunuri din lume" imi pare putin exagerata. Ca sa nu va mai povestesc bizareria ca toata lumea selectioneaza exact idem, cele mai bune tutunuri din lume. Orice pachet de tigari amarit in orice gara din lumea a treia are aceeasi pretentie la superlativitate. Pai ?

  • O punga de cafea care sa nu fie "preparata cu mare grija" de "noi cei de la X nume irelevant", nu inainte de-a se asigura dinsii (cei de la X, evidament) ca boabele adica pardon, "soarele a copt perfect fiecare boaba de cafea". Dupa care, evidament #2, "selectioneaza cu grija cele mai bune boabe si le prajesc".

Hai pe bune. Uite eu sunt unul dintre putinii care-am baut si cafei direct de la sursa, din Costa Rica (care este capitala cafelei, fara discutii), si unde vin astia nemtii sa cumpere cafea erste klasse (fiecare produs are tarisoara lui care-l iubeste, tot asa cum japonezii-s cei mai seriosi cumparatori de ton, nemtii-s cei mai seriosi cumparatori de cafea, dispusi sa cheltuie oricit ca sa-si asigure esaloanele cele mai bune). Apropo de care chestie, o poza :

cafea-cr

Mnoa deci, aia-i procedura dupa care se obtine cea mai buna cafea din lume. Atent nu-i nimeni, ca masina se invirtea in voia ei, in oricare dintre cele zece sau douazeci de magazine de pe strada care-ti imbiba definitiv toti porii cu savoarea inconfundabila a cafelei perfecte sau cum e expresia. Pentru ca acolo stau vinzatorii de cafea vrac.

Iara boabele nu-s culese cu nici un fel de mare atentie daca le-a copt sau nu soarele perfect, ci se aduna pe niste folii, nu chiar ca griul pe la noi da' nici departe, de catre niste tarani nu chiar ca taranii nostri da' nici departe. De la care cafeaua se colecteaza cu niste camioane, nu chiar ca si camioanele de lapte de pe la noi, da' nu tocmai departe, dat fiind ca ce mi-i un lichid ce mi-s niste boabe. Si asa mai departe.

Io inteleg ca tre' si gura lu' diverse proaste sa manince ceva, si-atunci avem copywriteri de-aia sau cum le zice. Da' as vrea sa se inteleaga si partea cealalta a acestei ecuatii.

Anume, ca mi-as dori si eu niste tutun pur si simplu si-o cafea obisnuita, daca se poate. Ca de de-astea special de execrabile sunt satul pina dincolo de baieri, nu stiu cum sa va spun.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

57 Responses

  1. mitzaabiciclista`s avatar
    1
    mitzaabiciclista 
    Saturday, 20 August 2011

    Până la urmă nu ai cine ştie ce pretenţii. Poate fiindcă-s prea simple, sunt mai greu de obţinut decât s-ar putea crede, mi lăv.

  2. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    2
    Celalalt Hipsterilorinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 20 August 2011

    No prilema tremium? Wai, wai, tz tz?
    Plamanii mei or prins tigari din tutun selectat de mine, cam cat or vrut ei. Tutun din gardul bunicii, cules de mine si pus la uscat de mine. Ii foarte simplu sa fumezi "O tigara, eventual chiar si de foi, care sa nu fie facuta “dintr-o selectie de cele mai bune tutunuri ale lumii”. Te duci pe la olteni si gasesti tutun sau, iti cumperi seminte si-ti samini.
    Miau?
    No prilema tremium? Ce, cum, unde, cwand s-o intamplat cu prilema tremium?

  3. http://utopiabalcanica.net/2010/02/19/ep-70-mita-invata-sa-cultive-tutun/

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    @mitzaabiciclista A, pai astea erau numa' asa, de incalzire. Mai am.

    @Celalalt Hipsterilor Daca tu crezi ca aia ce creste pe linga Dunare e tutun...

    Nimic nu s-o-ntimplat, ce sa se-ntimple ?

    @gheorghe Lolz. Ce hateri, dom'le, ce hateri.

  5. Doresti, nu gasesti.... iti faci. N-ai tu un colt de curte in care sa plantezi niste tutun doar pentru inima ta?

    Eu, la lucru, in fostul birou, am plantat patrunjel si busuioc in niste bidoane de apa, cum ai tu. Voiam sa va daca merge fiindca tot citesc pe forumuri cum au bucataresele mereu patrunjel pe balcon... Deja a rasarit patrunjelul. Busuiocul se misca mai greu.

    Ia tu, deci, bidoanele alea, si planteaza tutun in ele. Cand s-o face frig, le bagi in beci, pui lumina rosie si te-ai boierit. De cafea nu stiu... poate cultivi naut :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    Mei, una-i patrunjelul si busuiocul si alta-i tutunul.

    Tot asa de exemplu si eu imi fac acasa cu minutele mele mincare gatita sau visinata, da' de-aici si pina la o crescatorie de somon sau o afumatorie de sprot este drum. Chiar daca ar fi un lac nu departe.

    De fapt, busuiocu' meu creste-n gredina, nu-n butoi, da' mnoa. Se va descurca si-n ghiveci, fara probleme. Cam toate aromaticele se descurca.

    Plus ca-ti scapa amanuntul fundamental in chestie : sunt bloger, deci prefer sa ma pling.

  7. Era vechiul Dunhill cat de cat pe-aproape (dar tot din blenduri era facut, pentru ca nu exista tigara fara blend de tutun - majoritatea sunt din Burley si Virginia, cu ceva Oriental, dupa gust).

    Ar mai fi, dar nu in Romania, versiunea asta: http://1.bp.blogspot.com/_dH686VqH-kE/TSxX_kA5LxI/AAAAAAAAABU/1Bc5TR-gIww/s1600/luckyk5sj.png (Burley copt cu Virginia, fara niciun fel de aditiv :P)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    Ei vezi, cine cunoaste stie.

  9. Despues de Trilema Cafe, urmeaza Trilema Havana cu filtru libertarian.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    U jelly ?

  11. nu beau cafea si nici nu fumez. nici nu beau.

    singurul lucru care mi-a atras atentia vreodata e http://www.destileriaspanizo.com/panizo/orujos/crema.asp asta da bautura.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    Pi mini m-o corupt o fata, demult, cu Strega. In rest beau si io ca ardelianu', tuica.

  13. ca moldoveanu ardeleanu' zici? intrerestant si fascilat.

    io n-am stomac pentru tarie.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    Moldovanu' nu bea tarie nici el, ci vin, da' bea numa' de trii ori pe an. Tu esti moldovan ?

  15. sonia rauss`s avatar
    15
    sonia rauss 
    Saturday, 20 August 2011

    Cred ca te inteleg ce spui. S-a cam bagat peste tot si in toate, gustul in ...gust. Asa ca o sa sfarseasca bietele papile derutate.
    Dar nu zi " niciodata", poate vei avea surpriza placuta a unei tigari si a unei cafele cat se poate de obisnuite.
    Mi-a placut aia, sunt bloger, deci ma plang.

  16. parca moldovenii erau aia betivi, lol.

    io-s de peste crisana, dunare si prut.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    @sonia rauss Stii cum e, stam si citim de pe un prospect tiparit frumos, pe hirtie colorata, despre ce unica si irepetabila-i hirtia aromatizata de-o molfaim lent in tot acest rastimp. Pina la urma o bucata de tigara si-o bucata de pamflet de-ala publicitaru' sunt surori bune, si numa' sansa si intimplarea a decis care sa fie mincare si care sa fie eticheta. Puteau lejer sfirsi invers.

    @Freud Uber alles in der Welt.

  18. sonia rauss`s avatar
    18
    sonia rauss 
    Saturday, 20 August 2011

    Si te ia asa o lehamite... Da, puteau sa sfarseasca invers...
    E fascinanta logica ta. Poate datorita unicitatii sale.

  19. apropo de chestie
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=uber%20alles

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    @sonia rauss Ori defect ori de efect.

    @Freud Vezi si-aici : http://trilema.com/2010/adevaratul-spirit-al-craciunului/

  21. Ce chestie, deci tu traduci poezie din germana? Si eu care am crezut ca esti ceva taran si asa mai departe. Ziaristele astea domle, cum induc lumea in oroare.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Saturday, 20 August 2011

    Draga, fiecare face cit si ce poate.

  23. Pai ce, taranii nu pot sa traduca poezie germana?

  24. Mihai B`s avatar
    24
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 21 August 2011

    io fumez domingo la box cu foite de orez si filtre ocb. bun ii?

    cafei nu beau de fel. nu mi se pare o bautura prea gustoasa... prefer un nectar de portocale facut cu conservanti nemtesti desi scrie pe recipient ca-i ohne de toate chimicalele.

  25. mitzaabiciclista`s avatar
    25
    mitzaabiciclista 
    Sunday, 21 August 2011

    Pe vremea când eram în studenţie şi pierdeam serile (nu învăţând dragă) jucând bridge şi fumând, desigur, a venit într-o zi un coleg cu Gauloises.
    Toţi băieţii ştiau de ele, eu nu. Şi mi-a dat să trag dintr-o ţigare. Dar ai naibii, ceilalţi colegi, ca un făcut au ocupat toată canapeaua şi nu'ş cum naiba a făcut cel care mi-a oferit gauloisesul că m-a întors cu spatele la canapea. Normal că atunci când am tras prima dată am căzut în poponeaţă în braţele unuia din băieţi. Nişte tembeli! Şi io o loază :D
    Dar lăsând gluma deoparte, chit că nu am putut să le fumez fiind prea tari, acestea sunt ţigările a căror aromă şi mireasmă m-au atras întotdeauna. Şi azi, dacă un bărbat ar trece pe lângă mine fumând Gauloises aş întoarce capul după el fără nici o reţinere.

  26. Mihai B`s avatar
    26
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 21 August 2011

    @mitzaabiciclista

    pai io ocazional mai pun niste rozmarin in tigari. asa, pentru aroma. cre' ca ti-ar place si alea. :)

  27. treci pa tigareta ielectronica ruyan, ca au aia la arome cu tonele.

  28. Mihai B`s avatar
    28
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 21 August 2011

    lolz. aroma de rozmarin maruntit ca al meu sigur nu au. :P

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    @gheorghe Depinde daca-s tarani de limba enlgeza, ma gindesc.

    @Mihai B Pai io de un' sa stiu daca-i bun, tu le fumezi. Iti plac ?

    @mitzaabiciclista Da' n-am priceput, voi nu de-aia va pierdeati noptile fumind si jucind gauloasesi, ca sa cadeti in cur unu' la altu-n brate ?

    @Freud Oral sau anal ?

  30. hater. ruyan.com.cn

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    Vezi ca pseudoserviciile tale cvasipsihologice sunt solicitate http://polimedia.us/fain/hobby/pozitii-sexuale-fete-singure/

  32. lol. apropo de chestie, am vrut sa comentez pe fain parca, am cont sub numele de freud, da' cerea karma nu stiu cat minim ca sa pot sa comentez.

    herp log out.

    test de cultura vizuala fail.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alouette_1
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kwangmyŏngsŏng-1

    am ras, da' ce-am mai ras. n-au reusit sa lanseze o chestie veche de 40 ani.

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    Ai nevoie parca de 2,5 ca sa poti comenta.

    Lol coreenii sarmanii... iti inchipui cind va cadea regimu' lui peste, si vor intra si ei pe net ce soc va fi ? Si cite flamewar-uri pe tema "Koreea e cel mai dezvoltat culturalizat si etc stat din galaxie".

  34. Da, de 2.5 ai nevoie.

    Am vrut sa comentez si eu pe-acolo, ca tocmai primisem vizitatori de pe FAIN si cum cercetam eu sursa, am vazut ce-a scris piOneza, ala despre articol ("Chiar ca e rest si chiar ca nu mai conteaza"). M-am inervat si, cand sa postez zice: "N-ai destula karma, voteaza articole ca sa creasca". Asa ca m-am dus la el pe blog si i-am zis altceva.

    Acuma am si eu niste nelamuriri:
    1. Daca am karma valabila, dupa ce postez, scade?
    2. Clickuind pe FAIN am apasat pe un minus si a disparut comentariul. E sistem de votare ca la Hotnews?
    3. Credeam ca articolele "brain made" apar automat. Am mai postat unu' de-asta si n-a aparut. La urma am dedus ca articolele apar numai daca sunt aratate cu destiu de mai-marii Fainului(Mitza, in cazul meu). Ceva imi spune ca n-are cum sa fie asa, fiindca.... Deci, cum e?

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    1. Nu, ci creste.
    2. Oarecum. Poti scufunda comentariile care nu te intereseaza, cel putin pentru tine. Functie de citi sunt dezinteresati poate afecta comentariul global. Oricum exista un link cu show/hide in stinga.
    3. Ai nevoie de 25 karma ca sa poti introduce articole. Sunt citeva sute de persoane care se califica in sensul de "mai marii fainului" cum zici tu in fiecare luna. Pe de alta parte daca spamezi cu articole karma iti poate scadea, eventual drastic.

  36. eu vroiam sa comentez la stirea aia cu zidul dacilor sau ce rahat era, ca tot mi-am adus aminte, spun aici.

    deci e asa important la stonehenge-ul lui ceausescu? sa-l demoleze complet din partea mea, mare branza, trei pietricele aruncate acolo.

    atata cearta pentru un regat care a rezistat un secol, colozinat la perfectiune tot intrun alt secol, ca dupaia sa fie invadat timp de sute de ani pana acum vreo 60 asa cand s-a consolidat ca natiune dupa RMII.

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    Macar n-aveau net free, bwey hatere.

  38. eu hater? cand o sa lucreze oameni competenti in arheologie, mai vorbim.

    ultima oara cand am vazut eu ceva munca de la baietii astia a fost la tv cu ocazia autostrazilor, ca le lua prea mult alora cu dezgroparile de oase si etc. da buna ziua, ce faceti aici? cautam dovezi arheologice pentru crestinism.

    a pai pula, nu era suficient sa trimita niste oasa la un antropolog, d'le ce mancau astia, ce boli aveau, caracteristici fizice, etc. nu, astia sapa dupa cruci.

    sa sune-n pula mea in franta si in sua(sau in alta parte) daca stiu ca sunt incompetenti, cum au facut la pestera cu oase.

    Peștera cu Oase is subject to ongoing investigation. <The on-site findings from the 2005 campaign are currently cross-examined at the Romanian "Emil Racoviță" Institute of Speleology, Australian National University, (electron spin resonance and uranium-series dating on 21 bone/tooth samples and 29 associated sediment samples), University of Bristol, (uranium-series analysis on 22 bone samples), University of Bergen, (uranium-series dating on 7 samples), University of Oxford (AMS radiocarbon dating on 8 bone/tooth samples), Max Planck Institute (stable isotope analysis and ancient DNA on 37 bone/tooth samples), University of Vienna (AMS radiocarbon dating on 25 bone/tooth samples).

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    N-or fi avut bani.

  40. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    40
    Celalalt Hipsterilor 
    Sunday, 21 August 2011

    Poi n-am mai vazut o poza cu trimitere la prilema premium de io m-am plictisit de cand. Unde-s pozele lu prilema tremium 11!!!! Rooooaaarrr?

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    Pai de cind, de luna trecuta Acuma io daca scriu mult inteleg ca timpu' pare ca trece repede, da' tatusi.

  42. Cu prima doleanta te pot rezolva eu : - http://laurentiu.elenaworld.net/2011/07/doar-atat/

    Organizez un concurs - in care ai voie sa participi doar tu :) si iti dau un premiu la alegere: cubaneza sau dominicana rulata manual din foi intregi!

    Te bagi?

    Si cu cafeaua te-as rezolva tot eu...dar esti prea departe si se raceste pana la tine :))

    PS: acum organizez concursul!

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    Ahaha, chiar cind imi terminasem setul adus din CR. Si ce-i de facut la concursul asta la care pot participa doar eu ? Ca suna incitant :D

  44. Done....poti participa: http://laurentiu.elenaworld.net/2011/08/concurs-cu-castigatorul-stiut-dinainte/

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    Deci asa da!

  46. Felicitari! Ai castigat :P

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    M-o facut mama victorios
    hai lume hai
    De nime' frica nu am
    tralala

  48. pfoai mircea colonizatoru' imblanzitoru' a dominat bestia salbatica dominicanca. eu din cate stiu respectivii din tara aia sunt alcolistisi scandalagii non-stop ca romanii femeile nu-s prea indepartate.

    am vazut destui care dupa cateva sticle de tarie numai stiau cum sa nu o puna in mijlocul strazii

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    Ai fo prin zona ?

  50. am vazut inmigranti. am vazut cam toate natiile lumii fara sa calatoresc decat intrun singur loc, lol.

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    Cam asa cum or vazut si nemtii romani fara sa vina pina aici ?

  52. au vazut si nemtii romani in romania, prin 90 cand li s-a mUE la investit bani in proiecte si au plecat in bulgaria.

    acuma bulgaria can into cheap hotel and tourism loads of money.

  53. Cristian`s avatar
    53
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 23 August 2011

    Hai că există tutun și fără vrăjelile alea, Bali Shag de exemplu. N-o fi cel mai bun și nu pot comenta că nu-s fumător, dar uite că se poate și fără reclamă mincinoasă.

    P.S. Ai uitat de văcuțele (mov) din vârf de munte care dau cel mai bun lapte. Deci ăștia cu reclamele lor penibile la lactate lor mă disperă.

  54. Mircea Popescu`s avatar
    54
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Cristian Ei, am mai exagerat si eu pe alocuri. Altfel nu-ti da voie pe Internet, tre' sa iti iei angajamentu'.

    PS. Da, am uitat de vacutele mov cu cel mai bun lapte. Vezi daca nu ma uit la teve ? Uit.

  55. Salut.Exista vreun tip de tutun de injectat pe piata care sa semene la gust cu kent castelat lung sau Rothmans International din era teecuta?Cum e baly shag rosu?Akuma o paranteza:tigarile pe piata nu mai au tutun…ele se fabrica din hartie colorata ,aromata si tratata vai de capu’ ei si de aceea toate tigarile au acelasi gust ordinar.Va intreb :nu cumva si “tutunul” care-l cumparati dvs pt injectat e la fel?De altfel sunt interesat sa cumpar tigari colectie pt fumat la pret pana in 24 ron per pachet:marian.ionescu1975@yahoo.com
    Cu respect!

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 September 2013

    Dom'le, n-am eu idee da' daca stie vre-un cititor te-a contacta.

  1. 57
    Law's Blog » Concurs cu castigatorul stiut dinainte! (via Pingback)
    Monday, 22 August 2011

    [...] ca am citit wishlist-ul unui cunoscut blogger…drag mie…am decis sa-i dau posibilitatea sa-si indeplineasca [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.