Betrayal at Krondor

Tuesday, 11 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Depinde cit sunteti de tineri. Daca sunteti tineri, titlul nu va spune nimic, si atunci nici articolul nu va va spune nimic.

krondor_001Daca sunteti suficient de batrini, da' nu batrini degeaba, imbatriniti cu sapa la cimp, cu vitele la pascut, cu subleru-n fabrici si uzine, ci batrini de-ai mei, batrini de-ai mirosului de integrata arsa si banda magnetica rascoapta la caldura de transformator atunci ati pierdut si voi cum am pierdut si eu ceva nopti cu BaK asta.

krondor_003Ei bine, vesti bune : il puteti descarca de aici : Betrayal at Krondor. Are vreo 9 Mb, e freeware de prin 2008 cred.

Daca mai aveti un sistem care ruleaza DOS pe undeva, il puteti arde pe-un CD si juca de-acolo. Daca nu mai aveti asa ceva dar ati trecut pe Ubuntu atunci solutia e destul de sympla : System > Synaptic > DosBox.

krondor_004Se instaleaza in vreo 30 de secunde dupa care ctrl-alt-t, dosbox, mount c /home/{user}/{path} apoi c:, install.exe si pe urma krondor.exe. Si gata.

Probabil doriti sa va setati CPU Cycles pe la 20k sau asa ceva.

Primul RPG in 3D.

Cam asta-i tot. Distractie placuta.

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Un joc superb. Imi amintesc ca il prinsesem la pachet cu Eye of the Beholder (grafica ceva mai prafuita) si Shadows over Riva. Betrayal at Krondor avea totusi un avantaj: putea fi jucat coerent ca un 3D person CRPG + structura aia de carte.

    Ce ma irita la el, dar si la jocuri tarzii pe sisteme similare (Ultima Underworld, dar si mai recentul Arx Fatalis) a fost faptul ca din cand in cand, jocul se astepta ca tu sa ai la tine anumiti ''common items''. Cum, esti intr-un dungeon de doi kilometri si n-ai la tine sfoara, doua bete si o bucata de branza? Da Load game, esti mancat!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 October 2011

    Dap, faza aia cu cartea a fost bestiala la timpul ei.

    Pe mine nu ma supara asa mult fazele alea, fair is fair, daca n-ai basca n-ai basca. Plus ca io-s ratpack de genu' grav, si in Fallout unde ai portbagaj eu duceam in jeburi cam tot, si nu puneam acolo decit chestii pe care pur si simplu n-aveam cum le duce, gen super puscoace inutile da' grele. Chestie de altfel faina, pentru ca io n-am avut niciodata bugu' butonului mortii daca il stii, si toata lumea credea ca ei au ceva versiune buguita si se rugam de mine sa le-o dau pe-a mea, dupa care pateau la fel, unu' si-o schimbat placi prin comp, da' aiurea. Problema era uzeru' :D

  3. DOSBox merge pe mai multe sisteme de operare. Eu l-am folosit pe Windows fără probleme. De altfel este şi logic să ruleze pe Windows, urmaşul demn al DOS-ului.

  4. lol, nu.

  5. Freud: nu ce?

  6. DosBox e ok, e folosit uneori si pe Gog.com pentru pachetele lor. Chestia e ca multe dintre jocurile astea aveau farmec atunci. Jucam acum o luna Castles 2. Il facusem sa ruleze, era totul ok...dar nene, parca nu era acelasi lucru, nu ''simteam pixel cu pixel'' (asta si pentru ca am imbatranit ca un sinistru ce sunt).

  7. Dosbox nu merge pe Mac :(

  8. @lexy229: Apăi eu văd că-i și Mac OS-ul în listă: http://www.dosbox.com/download.php?main=1

    Iar de nu, în cel mai rău caz iei un compilator, descarci sursele și-l compilezi, n-are cum să nu meargă.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 October 2011

    Poate ca PIBCAK.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.