Azi bagam pe cineva in seama

Thursday, 22 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cu aroganta care ne caracterizeaza (pe mine, nu pe voi), hai sa bagam in seama un cetatean pe numele sau Titus Capilnean, care-i evidamente ceva expert si specialist in chestiuni, dar de care inexplicabil n-ati auzit niciodata pina acum (pun ramasag), circumstanta care fara indoiala este vina voastra. Ca doara n-o fi a lui.

Cetateanul Titus Capilnean s-a nascut in 1987 in Baia Mare. Acest fapt, coroborat cu intimplarea ca are pe cale de consecinta respectabila etate de 24 de anisori il face cu necesitate un putoi online (numit astfel pentru a-i aminti, in mod probabil dureros, ca nu-i inca barbat, si nici adult, si nici macar important, pentru a-i marca deci inferioritatea sociala si postura necesar subservienta). Asta pentru ca orice ai crede despre celebrii 3 ani de experienta, nimeni nu poate sa fie un expert in absolut nimic la 24 de ani. Nu s-a putut niciodata, nu se va putea niciodata. La 24 de ani poti fi cel mult un invatacel (junior-ceva in limbajul asta nou), si asta in situatia fericita ca te accepta cineva pe postul de aducator de cafele si beri reci. Altfel, esti pur si simplu un putoi si-atit.

Si-acum, putoiul Titus Capilnean produce o lista, intitulata Cum iti dai seama ca nu esti expert social media, pe care o vom comenta mai departe.

Fără alte comentarii, îți dai seama că nu ești expert social media dacă:

  1. Ți-ai dat singur titulatura asta și te dai cocoș(găină) cu ea

Mbun. E foarte bine sa incepi liste de-astea cu meta-ironii neintentionate. Se mai destinde atmosfera.

  1. Te-a rugat vecinul să îi faci campanie pe Facebook pentru hand-made-urile nevestei lui. Te-a mai rugat și un prieten de-al vecinului să îi explici care e treaba cu blogurile. Ai luat exact două beri ca plată pentru asta.

Fara intentia de-a fi negativ : majoritatea vasta a contractelor in fascinanta dar cu totul absenta si complet imaginara "piata" a rahatisurilor astora de media, de la televiziune la internet se desfasoara in barter. Mircea Badea are calupurile publicitare pline de reclame neplatite la alte chestii din trust, Chinezu are bara de publicitate plina de reclame la proiecte proprii, si-n general, toata "industria" lucreaza pentru o bere si e multumita asa.

Sigur, in principiu ar fi frumos sa fie viata ca la televizorul imagiatiei infierbintate a diversilor putoi de douaji-ceva de anisori. Dar mue nue. Si ca atare, singura concluzie corecta este ca nimeni nu se pricepe la nimic, observatie adevarata dar si banala, si de altfel publicata demult si repetata ades pe-o foaie de banalitati pentru oameni subtiri pe care n-o mai mentionami

  1. Nu poți să explici clar cum construiești o strategie de comunicare cu ajutorul social media(editata datorită lui @hoinaru)

Desfid pe orice vorbitor de limba romana sa poata chestia asta. Hai curaj, asa, ca exercitiu, alegeti-va ce campanie imaginara doriti, explicati clar cum ii construiti "strategia de comunicare cu ajutorul bdsm aia" dinjos la comentarii. Dupa care eu va arat de ce nu ati reusit sa explicati nici clar nici confuz, de ce n-aveti habar ce inseamna "strategie", "comunicare" sau "a construi", si-n general de ce sunteti complet aiuriti de cap. Ba chiar fac toate chestiile astea gratis, in principal in virtutea faptului ca a) nu aveti cu ce sa le platiti.

Altminteri, concluzia e aceeasi banalitate de la 2 dinsus, nu mai revenim.

  1. Îi spui clientului că trebuie să fie prezent peste tot – nu știi să alegi canalele cele mai bune pentru target-ul lui

Desfid pe orice vorbitor de limba romana sa stie chestia asta. Hai serios, deci daca vinzi suruburi mergi pe Facebook si daca vinzi prezervative pe twitter, ca unu-i mai elastic si altu-i mai rigid ? A se slabi, pe bune acuma. Nu exista nici un criteriu rational dupa care se pot alege canale in limba romana. Sigur ca in practica se aleg canale, dar alegerea are loc intotdeauna pe criterii irationale, care sunt apoi justificate retroactiv de catre idioti si idioate.

  1. Obiectivele tale sunt ”să crească numărul de like-uri”, ”mai mulț followeri”, ”trafic mai mare pe blog”
  2. Îi recomanzi omului profil de Facebook pentru afacerea lui

Stiti cum se face la scoala de catre profesorii nepregatiti respectiv incompetenti, subiecte vagi si generale plus un subiect "de departajare" care consta intr-o chichita absurda respectiv aiuristica, ceva obscuritate irelevanta pe tiparul "facebook a introdus pagini pentru entitatile care nu-s persoane fizice" ? Noa exact asa, puse mai pe la mijloc sa nu se observe. Tare mi-s impresionat, neica. Da' cam nesubstantial, asa.

  1. Nu ești în stare să ai o prezență consistentă pe Facebook, Twitter, Blog, LinkedIn și alte rețele pe care mai activezi. Pui poze de la chefuri, te cerți, vorbești aiurea despre subiecte la care nu te pricepi, etc.

Linkedin chiar nu poate fi considerata o retea de socializare in sensul asta, dat fiind ca scopul ei nu este si nu poate fi sa faci reclama la tnuva. Poate ca-mi scapa mie ceva, da' mai probabil si-a calcat putoiulii singur in gura, picind intr-o chichita de-aia ca dinsus.

Inca si mai grav, blogul cu siguranta nu este o retea de socializare, si nu are nici un fel de treaba cu social media. Tendinta politica a trupei de putoi care n-au reusit sa conteze pe blogul propriu si intre celelalte bloguri este sa pretinda ca ei de fapt nu-s blogeri, ci experti social media, si au si un blog, ceea ce ii face sa conteze intre bloguri cumva indirect. Nimic mai fals. Putoiul de Titus Capilnean este un bloger asa cum mai sunt 50,000 : daca dispare miine remarca fix nimeni. Iar blogurile nu sunt "o unealta de social media" intre "alte unelte" pe care un imaginar "expert" le "stapineste". Blogurile sunt mama si tatal comunicarii online, si diversii experti sunt niste irelevanti de ordinul doi, care adica nu conteaza in cadrul ocupatiei lor, care ocupatie la rindul ei nu conteaza pentru bloguri. Deci, regele social media, guru tuturor putoilor astora ar fi fix zero pentru blogeri, admitind c-ar exista (si nu exista). Practic tot esafodajul teoretico-oniric e o incercare de-a introduce niste presedinti de scara de bloc la conferinta internationala a presedintilor de consilii judetene. Putoisme rizibile.

  1. Susții sus și tare că n-are sens să cumperi domenii, mai bine stai pe WordPress.com sau pe Blogspot.com, că acolo nu plătești nici hosting, ai și SEO de la ei

Nu are sens sa cumperi domenii .ro.

  1. Nu te-ai confruntat încă în social media cu o situație de criză pe care să o rezolvi abil și diplomat

As fi curios de o lista de nume care satisfac acest criteriu. Daca se poate renunta la putoisme, "persoanele de fata se exclud" scl etc, ar fi chiar interesant. Deci cine dintre ditai norul electronic de putoi experti in mintea lor s-a confruntat cu o situatia de criza pe care a rezolvat-o abil si diplomat ? Hai ca incep eu cu Doru Panaitescu. Pluseaza cineva ?

  1. Nu știi să scrii corect și coerent în limba română. Nu știi să argumentezi. Nu știi să construiești fraze.

O fi. Pina la urma ala-i criteriu de Bacalaureat, cam irelevant in discutia noastra, dar fie, tre' sa se deosebeasca putoii de 20 si de ani de cei sub 20. Pina la urma e jocul lor.

In loc de PS, a se conspecta si Top 1 reason you suck as a blogger, si-n loc de concluzie ideea simpla ca Social Media sta cu blogurile in acelasi raport in care scolile de arte si meserii stau cu liceele.

———
  1. Dintr-o dorinta perfect justificabila de-a fi in rind cu restul lumii care se inspira din ea. []
  2. Da, am sa tot repet termenul, in principal pentru ca-i adecvat []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

36 Responses

  1. titus steel asta e mai tanar ca mine. :))

    vorba aia, e plin de experti online.

    astept sa vad cine se baga la argumentarile propuse in articol. ;)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Si de altfel e un baiat simpatic, ca si tine. Toata chestia-i ca asa se-nvata la virsta asta, vii cu o TEORIE A TOTULUI pentru ca TU STII. Si e locul si rolul societatii sa-ti arate unde, ce si de ce nu stii, sa poti repara. Ca la noi nu se prea practica pasul doi e un semn de slabiciune si incompetenta a societatii [civile], nimic mai mult. Primul pas e un semn de vigoare si sanatate individuala.

    Parerea mea.

  3. Mircea, asa de amoru artei, numeste un expert Social Media din romania? Sau macar un incepator din Social Media, orice crezi tu ca are ceva de-a face cu Social Media etc, dar un nume nu un raspuns ocolitor.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Pai vezi la comentariul de la 9. de ex.

  5. Deci

  6. tu

  7. zici

  8. ca

  9. http://chinezu.eu/ e cel mai bun Social Media expert! interesanta concluzie

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Unde-am zis io asa ceva bre Mr. Reading Comprehenshionz.

  11. Pai e la noua bre, asta daca nu-mi strici tu ordinea

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011
    1. Nu te-ai confruntat încă în social media cu o situație de criză pe care să o rezolvi abil și diplomat

    As fi curios de o lista de nume care satisfac acest criteriu. Daca se poate renunta la putoisme, “persoanele de fata se exclud” scl etc, ar fi chiar interesant. Deci cine dintre ditai norul electronic de putoi experti in mintea lor s-a confruntat cu o situatia de criza pe care a rezolvat-o abil si diplomat ? Hai ca incep eu cu Doru Panaitescu. Pluseaza cineva ?

  13. Da mister.....dar daca tu ai evitat sa intelegi, am evitat si eu. Compreender

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Mei, inseamna ca mi-a scapat ceva. Explica-mi, da' ca la prosti.

  15. Pai ti-am cerut un exemplu de expert social media si tu mi-ai dat un exemplu de personaj pe care tu il critici. Bine, recunosc nu am citit articolu ala decat din 2 priviri si de acolo am vazut ca-l critici. Ai evitat sa raspunzi la intrebare asa ca.....

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Pai te pripesti. Tu ai cerut un exemplu, sau inceput de exemplu, sau orisicit o dovada ca nu-s complet sarit de pe fix (sau mai propriu spus ca aparatul meu de masura nu-i pur si simplu o pancarta pe care scrie FAIL). Cel putin dintr-o perspectiva rationalist-popperiana asa s-ar interpreta cererea ta. Iar eu ti-am raspuns cu un exemplu de exemplu de caz in care cineva a chiar gestionat o criza (faptu' ca l-am "criticat" eu fiind criza, asa cum critic eu, adica aparent mai dureros decit o lista de activitati pentru mamica criticatului).

    Tre' citit cu rabdare pe-aici, ca-s incilcite rau chestiile.

  17. Nu m-ai pierdut in detalii, doar ca, evident, gandim diferit si ma asteptam la un personaj care sa nu fi fost luat in colimator de tine pentru ca-i respecti activitatea.......m-am inselat.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Bun, da' de ce e asta cu "sa nu fii luat in colimator" un criteriu ? Suntem virginali si ne sfiim gen ?

  19. Nu stimabile domn, da in jungla asta urbana avem de unde alege materiale de futut si zic si io ca daca placem pe cineva sa nu-l futem. Asa zic eu.
    Futut in sens negativ, ca sa nu-mi rastalmacesti cuvintele
    Acu stiu ca tu futi specimenele cu ceva importanta, ca asta ajuta sa cresti si tu mare

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Teza din urma e falsa.

    Restul e intemeiat pe-o confuzie intre persoana si textul produs de ea, cam de-aceeasi natura cu a-ti inchipui ca a nu minca merele unui mar e ceva semn de respect (precum si a nu fute o gagica, sau a nu-i musca titele, sau mai stiu eu ce e tot ceva semn de respect). Nu merge asa.

  21. De ce iara duci discutia in alta prapastie si te mai si folosesti de argumente total false.
    Un semn de respect este sa nu-i faci persoanei respective ceva ce l-ar leza intr-un fel in care si el se considera lezat, ca doar exista si masochisti.
    Mere se manaca pentru ca la un moment dat cad singure, deci nu ranesti copacul, doar daca ii rupi o creanga sanatoasa....fetele se fut si se bat pe cur daca asta le place.....dar o pizda cu aere eronate de feminista s-ar putea sa-ti intoarca o palma pe obrajorul tau finut daca o palmuiesti pe buci....asa insemna ca nici nu o sa mai functioneze treaba asa cum trebuie in realtia cu ea.
    teza din urma nu e falsa, doar ca nu o sa recunosti nici in veci ca o groaza din imaginea de pe net ti-ai facuta atacandu-i pe cei care aveau ceva importanta....asta nu-i rau, sansa aluia cu boase mai mari. Moralitatea ramane doar un concept frumos

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Mei, nu-i vorba ca nu gindim la fel cum ziceai dinsus, e vorba ca nu avem aproape deloc puncte comune (chestie care evident ma impinge inspre tentatia de-a considera ca e din cauza ca tu pur si simplu n-ai gindit pe tema pina acum, da' ii rezist eroic, ca-i prea convenabila) si ca atare discutia va patina in toate directiile, cel putin aparent din prapastie-n prapastie. Da' nu e cu intentie, e cu brinza. Si anume, brinza de necesitate.

    La subiect : e fals ca a nu-i face persoanei chestii pentru care ea se considera lezata e un semn de respect in sensul in care foloseam eu termenul. Cu alte cuvinte, e un semn de respect fata de preconceptiile persoanei, si nu fata de chiar persoana. Asa o reprezentare a comunicarii pe Internet ii anuleaza vocatia educativa, care intimplator e fix principala lui utilitate, cel putin in spatii culturale in care se intilnesc oameni saraci (asa cum romanii inca sunt).

    Nu stiu daca ai fost la cules de orice pom vre-odata, da' mai prinzi si frunze, mai rupi si ramurele, mai bati nucul, mai tai prunu' ca sa faci mamaliga cu perje... nu suntem jansenisti sa mincam numa' ce cade. Si chiar daca sunteti, io nu-s. Io-s carnivor.

    Teza originala e falsa si noua teza e falsa si ea. 'Ai sa le discutam putin.

    I. Teza "Acu stiu ca tu futi specimenele cu ceva importanta, ca asta ajuta sa cresti si tu mare".
    I.1. Eu eram mare si inainte sa-mi fac blogul asta. Exact la fel de mare cit sunt si azi. A, ca prin intermediul blogului un numar de cetateni afla asta, care altminteri poate ca n-ar fi aflat niciodata. Posibil. Teza se reduce astfel la "futi specimenele cu importanta ca asta ne ajuta pe noi sa vedem ca le esti superior, neavind noi capacitatea intelectuala de-a vedea si altfel". Asa formulata n-am obiectii.
    I.2. Eu fut fara discriminari, specimenele futabile. Chestia asta-i evidenta la o lectura mai atenta, fac misto si de anonimi si de celebritati cu exact aceeasi inclinatie, si asta pentru ca eu nu fut persoane cit complexe.

    II. Teza "nu o sa recunosti in veci" e un conspiratism ieftin. Eu sunt celebru intre primele rinduri tocmai pentru ca sunt dispus sa recunosc orice, absolut orice cu conditia sa fie adevarat.

    III. Teza "Moralitatea ramane doar un concept frumos" e usor ridicola, mai ales in lipsa unei definitii a moralitatii, si mai ales cumulata cu II dinsus iese un fel de marota. Tot ansamblul e amplu psihanalizabil, nu intru in detalii ca ti-am sugerat deja si mi-i lene, da' esti baiat destept si te poti analiza si singur.

    Per total, imi pare oarecum stupid sa intilnesti un tip foarte bun la ce face el, si sa-ti proiectezi propriile reprezentari (de-aia e Bill Gates bogat, ca e dintos, stiu eu, dintosii sunt bogati, iar Buffett va minteste cind o da cu value investment, el e de fapt bogat pentru ca e mason dar nu va recunoaste in veci asta). Nu ai ce sa cistigi cu strategia asta (decit un inutil si instabil comfort psihologic, de care de fapt n-ai nevoie, ca tocmai el e problema).

  23. Eu am 24 de ani si sunt expert intr-un domeniu si vreo 2 jumatati.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Windows nu-i domeniu ba, meri de-aici.

  25. Desi asta e un fel de sinucidere curata dar o sa-ti raspund ca nu are rost sa mai continui discutia din simplu motiv ca a deviat prea mult. Acu tu zici ca era normal sa devieze, eu zic ca nu era normal sa devieze dar totusi ai deviat mult de la subiect din n motive. Cred ca ai deviat, in principal, ca nu aveai argumente.
    Cine te face pe tine mare sau in raport cu ce? Nu vreau nici un raspuns aici, doar intrebam asa ca sa fie intrebare.

    Acu trebuie sa apreciez raspunsul tau lung, dar nu-i apreciez si calitatea.

    Cat despre prima parte: nu rezist eroic nici unei teme, ci tu incerci sa inchizi o discutie si sa ramai si cu impresia ca ai avut dreptate.
    La ce imi e convenabila tema? cu toate ca daca era despre poetii iranieni, sigur nu ma bagam

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Io pot fi de acord cu ce zici tu acolo, da' n-am priceput de ce sa fie sinucidere ?

    Nimic nu ma face pe mine mare, nici n-ar avea ce : nu exista nimic suficient de mare in comparatie cu mine.

    Ziceam de mine ca rezist eroic.

  27. >24 ani
    >30 ani
    >experti
    mda

    ps : poterant mirtia respondere ad epistula?

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Ce epistula bre ?

    Si nu mai fi hater aici, vezi tu cind ai trei mii treizeci si trei de ani ca mine cum ti se par dumele de la 24.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Bonus, mai lasam aici o referinta pentru persoanele interesate : Cititorii nu conteaza. Unde Freudu' intreba fix hapt tot acelasi lucru, "da’ e vreun blogger care sa iti placa suficient incat sa nu il critici?"

    Pam-pam.

  30. freud, te-a prins sefu ca esti copie de-a mea, porcule nu puteai sa preiei doar ce-i bun din mine? Ai luat doar pula mare si cartea 1984

  31. scrisoare bre'. na' uite ce se intampla cand inveti latina de pe vicipaedia. cum era, littera? le fuck.

    @cristi : sa mor de inteleg ce mormaiesti acolo.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    M-am gindit ca aia vrei sa zici, da' nu am primit nimic.

  33. trimisesem ceva luni parca.

  34. Da cat de mare esti? Ca in nuvela lu Cioran, sau cum? Ai gasit absolutu? Se mai pot caca pinguini zburatori in capu tau? Mai ai oxigen? Etc
    Legat de asta http://trilema.com/2011/azi-bagam-pe-cineva-in-seama/#comment-64377

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 September 2011

    Foarte mare. Ca in nimic, ca nu exista termen de comparatie.

  1. [...] precum profesionista dinsus care "administreaza" forumuri sau ce-or fi ele. Blogarii de agentie. Putoii experti in chestii, de la SEO la citit grafice sau mai stiu eu [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.