Automobilistii mai prosti decit prevede legea

Friday, 18 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ei da, exista. Sa luam un exemplu, ca sa ne intelegem :

    mai-prosti-decit-prevede-legea-1 mai-prosti-decit-prevede-legea-2 mai-prosti-decit-prevede-legea-3

Automobilul din imagine se afla "parcat" hapt in zona zero a aglomeratiei, in fata catedralei ortodoxe. Inteleg din afisele lipite cu banda adeziva prin geamuri ca "Vrem Parcari Nu Ridicari", ca "Blocari Ilegale", ca "Catre Consiliul Municipal", ca "Sa nu se ridice masinile care nu incurca pe nimeni" precum si alte mesaje. Cetateanul este deci un activist, in felul sau.

Totusi, acest exemplu concret de activism este defectuos, si este defectuos in atitea feluri si atit de profund incit sa ridice intrebari serioase apropo de capacitatea mentala a... ma rog, individului respectiv.

In primul rind, si cel mai important, o masina parcata aiurea este parcata aiurea. Faptul ca nu incurca traficul, adica celelalte masini nu este relevant. Pietonii sunt standardul de aur in orice discutie despre orice se intimpla in oras, de la parcarea masinilor la orice, absolut orice altceva. Deci, o masina care-i parcata de asa natura sa nu incurce traficul celorlalte masini se afla aproximativ in situatia unui violator care violeaza de asa natura cit sa nu incurce violurile celorlalti violatori. Slaba aparare. Atita timp cit e parcata pe trotuar ea incurca, si nu are ce cauta acolo, si jet.

In al doilea rind, cineva care conduce o ditamai magaoaie e intr-o pozitie destul de proasta de-a se plinge de spatiile de parcare. Daca popii isi pot cumpara micromasinute si nu le cade rangu' de pe umeri ma gindesc ca si ghiolbanu' burtos omu' de afaceri isi poate cumpara nu neaparat Mini, da' in tot cazul un obiect... mai usor de parcat.

Ca altminteri, cind iti cumperi Ford Transit sau VW Transporter te gindesti, iara daca nu te gindesti ca esti bou si nu te duce mintea totusi ar fi trebuit sa te gindesti ca... sa vezi chestie... va fi greu de parcat. Si poate n-are rost sa-l harabesti gol dintr-o parte in cealalta a orasului. Eu de exemplu nu mi-am cumparat niciodata autobuz, si nici tir, ca "lasa ca-i bun, sa fie mare". Poate ca am gresit, da' cum v-ar parea un tip nemultumit ca n-are unde-si parca tiru' in fata blocului ?

In al treilea rind, faptu' ca tu ti-ai cumparat o masina mare pe cind "mergeau afacerile" (unde prin afaceri intelegem specula cu terenuri si alte rahaturi cvasi-economice) iar acum cind s-a inchis ciclul economic te-a luat iarna prin surpindere in puta goala vorba lu' Buffett nu-i o scuza de a fi suparat pe lume. Ar trebui sa fii suparat pe tine, ca ai fost prost. Cum noi restul nu suntem chiar la fel de prosti ca si tine, ne dam seama ca motivul pentru care te tii de protestu' asta e ca oricum n-ai bani de benzina, si deci nu-ti prea face trebuinta masina. Ceea ce... ma rog, se intimpla. Daca esti prost, vreau sa zic. Sau ma rog, om de afaceri ghiolban burtos.

Si-n fine, in ultimul rind, pentru ca intr-adevar locurile de parcare sunt o problema serioasa in Timisoara, chestie despre care am discutat chiar si aici in mai multe rinduri. Dar in mare parte spatiile de parcare sunt o problema pentru ca ghilobanii burtosi care au bani de BMW SUV nu au bani de benzina pentru ea, precum n-au nici bani s-o spele, precum nici nu au bani de platit parcarea. Pentru ca...

mai-prosti-decit-prevede-legea-4s

Spatiul de parcare e la nici doua sute de metri de locul "protestului".

Inteleg ca acest spatiu de parcare are doua defecte majore, si anume una, ca nu e cocotat hapt in turla bisericii, si deci exista riscul ca ghiolbanul burtos sa faca mai mult de cinci pasi consecutivi de la usa masinii la usa imobilului unde are treaba, ba chiar si pericolul sever de-a mai da jos din burtoiul dizgratios crescut cu atita dragoste si serioase investitii monetare, si doi, ca este pe bani (adica aproape un euro pe ora, de doua ori cistigul mediu orar al "omului de afaceri").

Totusi, propun teoria ca aceste defecte sunt cu totul rezultatul functionarii defectuoase a bilei de osinza localizate in corpul protestatarului acolo unde traditional se gaseste creierul.

Sau ma rog, poate ca n-am inteles eu ceva.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosu 
    Friday, 18 March 2011

    CJ36BEN -> proprietar Dumitru Cirstea. Director Resurse Umane, Daewoo Craiova,
    Prelungirea Caracal, km. 3 Localitate: Craiova Judet: Dolj Telefon: 0251-467001 Fax: 0251-590950 Mail: dumitru.cirstea-la-daewoo.ro

    We are legion.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    If you are legion be so kind and not publish harvestable email addies ty.

  3. Anonimosu`s avatar
    3
    Anonimosu 
    Friday, 18 March 2011

    Merely relaying

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    This page actually gets spidered.

  5. Băi, serios acum, unde mizda pă-sii e parcarea aia?! Ai mai zis de ea parcă, da' nu reuşesc s-o identific din contextul clădirilor. Dă un marcaj pe hartă.

    Str. Paris?!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    Stii unde-i Registrul Comertului ? LINGA.

  7. Yup, Paris. Cam ascunsă ..

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 March 2011

    http://polimedia.us/dtng/c/src/130047413876.jpg

  9. Cât te-au plătit să le faci reclamă?

  10. „Au venit cei de la ADP, mi-au cerut buletinul şi m-au pus să achit o amendă de trei milioane. Am fost de acord, pentru că am parcat neregulamentar şi am semnat, după care îmi spune că mai am încă o amendă, pentru deblocare. Am de dat peste patru milioane acum. Nu au fost problemă cele trei milioane, ci faptul că mi s-a impus încă o amendă. Sunt foarte mulţi elevi, studenţi şi pensionari care au suportat amenzi usturătoare. Maşinile lor nu încurcau pe nimeni. Se ridică şi din locuri în care este indicator cu oprirea interzisă, dar nu şi cel că se ridică autoturismele. Am fost de acord să achit pe loc cele trei milioane pentru că am parcat pe trotuar. De ce a mai fost nevoie să mi se mai blocheze roata, ca măsură complementară?”,se întreabă Dumitru Cîrstea.

    http://www.tion.ro/protest-inedit-in-centrul-timisoarei-impotriva-blocarii-autoturismelor/news-20110318-04240980

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 March 2011

    Pam-pam.

  12. Anonimosu`s avatar
    12
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 20 March 2011

    Sunt multi elevi, studenti si pensionari cu X5 acolo la voi in Timisoara?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 March 2011

    Da. Toti din Caracal.

  14. Ghitza`s avatar
    14
    Ghitza 
    Monday, 21 March 2011

    Nene, matale esti suparat ca ala are o masina mai buna decit media. Problema ta de frustrat sarac si care mai ciupeste un banutz pe aici cu blogu e ca ala are mai bun in viata si tu nu ai.

    Concluzia ta e ca nu e ala in pozitie sa miriie din cauza ca are magaoaie si deci trebuie sa haleasca abuzul.

    Tot asa intrebai daca era dacie 1300?

    Sau nu vezi abuzurile zilnice?

    Esti ocupat cu saitu?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 March 2011

    Da' nu zici tu ca-i cam riscant sa te arunci la presupuneri de-astea, mei Ghitza mei ? Ca in principiu si teoretic vorbind, sigur ca e mai probabil sa fiu io sarac, dat fiind ca saracii-s mai multi, da' riscu' mare e ca-i perfect posibil sa fiu bogat. Statistica nu te prea ajuta-n cazuri concrete, pe blogu' lui Buffett tot aia scriai ? Mnoa vezi ?

    Mi se pare c-am scris destul de clar si lamurit ca parcarile sunt o problema, si nu o data. Teza cu ocazia asta e ca mormolocu' asta n-are loc sa caste ciocu', nu ca nu-s parcarile o problema.

    Vezi, cind eu presupun despre tine ca esti un frustrat sarac care se identifica cu primu' cocalar cu beemve de-i iese in cale ma bazez pe ceva concret, pe ceva despre tine : ai ratat doua distinctii si-ai scapat doua subtilitati. Doua din doua. Oamenii lipsiti de subtilitate n-ajung sa aiba bani decit din mosteniri, sau eventual de la Lotto.

    Ai cistigat la Lotto in ultimii cinci ani ?

  16. Exhibit 1:

    La mine-n zonă s-a făcut trecere de pietoni pentru a da un motiv şoferilor să mai încetinească dracului, fiind pe-acolo şi o şcoală. Bineînţeles rămân toţi surprinşi când chiar ai tupeul să crezi că ai prioritate ca pieton acolo.

    Pentru că unii parcau chiar pe trecere, Primăria le-a venit în ajutor montând stâlpi, intenţia e clară. Nu pentru toate dobitoacele:

    http://polimedia.us/dtng/c/src/130081759688.jpg
    http://polimedia.us/dtng/c/src/130081763628.jpg

    Exhibit 2:

    Maşina din imagine se găsea parcată pe Str. Mercy, lângă Palatul Baroc (aka Muzeul de Artă). La o căutare pe Google rezultă că ea aparţine .. Muzeului. Sau apărţine CJT şi e doar dată în folosinţă Muzeului .. în fine tot muie merită.

    http://polimedia.us/dtng/c/src/130081767185.jpg
    http://www.cjtimis.ro/hotarari/H76_2008.pdf

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 March 2011

    Prietene, noi nu furam. Cind e greu... ne descurcam.

    Asta la prima. La a doua, mentalitatea ghiolbanului ca "e locu' lui" din fata "casei lui" si deci isi poate lasa masina acolo e nedesfiintabila. Strada aia de trece prin fata consulatului sirbesc nu-i doar pavata cu piatra cubica, sa stim si sa ne amintim cine-au fost ultimii administratori competenti ai orasului Timisoara, da' si cu masini parcate pe ambele laturi.

    N-ai unde te petrece cu cineva venit din fata nici sa vrei. Pai ce, lumea unde sa parcheze ?!?!?!

    Acum vreo saptamina, politaii de circulatie iesiti la produs si-or parcat masina linga Continental hapt in buza parcarii taxiurilor, intr-un loc unde bas nicicum n-aveau voie sa opreasca, dupa care s-or apucat sa mai opreasca alte masini din trafic, care "normal" c-or venit fix in curu' lor acolo. Io puteam iesi cu taxiu' din statie eventual prin teleportare, ca doara ei de-aia-s acolo, sa incurce circulatia.

    Capete seci, ce sa mai discutam.

    Si apropo, daca tot ai pus documentul de la cjtimis : iti vine sa crezi ce bine mergea in 2008, cind inca ne ocolea criza ? 400 de litri combustibil alocatie lunara ?! 600 la un prapadit de Ford Mondeo ? Nici macar nu-s trecute totalurile, sa nu se sparie guvidu' de cit costa 150,000 de litri de carburant distribuiti gratuit in toata luna "alesilor" locali si alesilor lor. Ce-i o juma' de milion de lei acolo ?

    PS. Pentru jurnalistii de investigatie : oare astazi cam cit mai sunt alocatiile alea ? Hai ca merge bine o ancheta linga o discutie despre protestul din benzinarii. Numa' zic.

  1. [...] ma vad nevoit sa-mi maninc pestele crud (neputindu-mi permite sa-l gatesc, asa cum bine observa un vigilent comentator virgin in ale Trilemei), sa va prezint o reteta (pe care cu totul intimplator tocmai ce-am pus-o la cuptor, da' faceti [...]

  2. [...] chiar atit de simplu. ———Doua fete, argumentul economic ; Fizica pentru soferi ; Automobilisti mai prosti decit prevede legea etc [↩]Cu care ocazie am aflat ca site-urile romanesti de auto sunt ingrozitor de prost [...]

  3. [...] ce scuipa o injuratura inspre "nesimtitii aia de boschetari", cu voia dumneavoastra ei insisi). Cam ca si la parcari, [...]

  4. [...] este ca astia doi maimutoi au reusit sa parcheze doua masini pe cinci locuri ? A, veti spune, asa e cu astia care si-au [...]

  5. [...] nu se poate sa ai bani, sau de fapt invers : daca ai bani nu se poate sa nu-ti cumperi masina SUV si sa nu te indopi ca un porc dezgustator si dizgratios. Ca atita pot pulatenii din Pulisoara. E un [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.