Asteroidul care nu ne va lovi

Sunday, 21 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

V-o amintiti pe aia cu criza care va ocoli Romania, cred ? Mnoa, chestia-i ca nu suntem noi singurii cu pareri de-astea. Si pe americani urma sa-i ocoleasca criza (de fapt, ca sa fim cinstiti, prin 2006 Greenspan & co sarbatoreau faptul ca au descoperit doxa care a ingaduit eradicarea crizelor definitiv si de-a dreptul), dupa care urmau s-o repare, dupa care asa mai departe, precum ati vazut. Si pe diversii europeni idem si la fel, da' mai cu deosebire pe portugheji, irlandeji, greci si spanioli urma sa-i ocoleasca criza, de la mare distanta. Deh, chelea rea si tiganoasa e mai delicata la crize. A, si pe italieni urma sa-i ocoleasca, si mai ales pe franceji. Deci stam bine.

In cadrul programului Vesti Bune Pentru Linistea Vacantei Dvs, demarat de catre mine recent, imi face deosebita placere sa va atrag atentia ca nu doar criza urma sa ne ocoleasca de la mare distanta. Ci si 2005 YU55.

Cine este 2005 YU55 ? Pai este un asteroid descoperit in 2005 de-un astronom pe numele lui Robert McMillan. Dupa ultimele observatii (Mike Nolan, Ellen Howell &co, cu radarul Arecibo pe 19-21 Aprilie 2010) este un obiect negru-n ceru' gurii, aproape sferic, 400 de metri in diametru, cu o perioada de rotatie de aproximativ 20 de ore.

Nu-i tocmai clar din ce-i facut, da' daca-i facut sa zicem de exemplu din Coca Cola atunci cintareste undeva in jur de 33.5 milioane de tone. Daca-i facut din titei ar iesi pe la 28-29 de milioane de tone. Daca-i facut din onix atunci trage vreo 81 de milioane de tone, si-n general ce substanta neagra la culoare va alegeti, inmultiti-i densitatea specifica cu 3.35 × 10^7 si va iese masa obiectului.

Inteleg ca zeci spre sute de milioane de tone pare foarte mult, asa, la o prima vedere - dat fiind ca totalitatea bombelor aruncate de unii-n altii in toata istoria aruncatului cu bombe unii-n altii pe Pamint e cam in zona, ca ordin de marime. Da' pe de cealalta parte nu-i cazul sa disperati. Uite, de exemplu, asteroidul care-a pus capat dinozaurilor (admitind pe de-o parte ca ei au existat, pe de alta ca le-a fost pus capat existentei - si nu traiesc de exemplu in centrul gol al Pamintului, am auzit teoria - si-n fine pe de-a treia ca un asteroid a fost capul rautatilor) avea dupa ultimele estimari cam 10 kilometri in diametru. Iar YU55 asta n-are decit juma' de kilometru. Iar de alt exemplu, urmeaza sa ne ocoleasca, bun ?

Adica, e adevarat ca dupa estimarile NASA va trece cam prin interiorul orbitei lunare, la aproximativ 0.00217 AU de noi, da' nu panicati acuma, ca zerourile alea de dupa virgula is de bine. Si asteroidu' urmeaza sa ne ocoleasca, ok ?

Sigur, pe 8 Noiembrie (anul curent), cind va trece prin punctul de maxima apropiere va fi vizibil cu ochiul liber pe cer din ambele emisfere, in contra Soarelui. Da' asta nu inseamna neaparat mare lucru. Chiar daca-i un obiect foarte intunecat. De fapt, chestiile astea se intimpla tot timpul, ca de exemplu ultima oara in 2028. A, n-o fost 2028 inca... pai ce-i drept. Totusi, admitind ca o sa fie un 2028, putem atunci admite si ca aceste chestii se mai intimpla din cind in cind, si noi scapam netavaliti. Cel putin daca am scrie toate astea in 2050 ar suna aproape credibil, cred eu.

Cam asta am avut de spus. Sa mai precizez ca 2005 YU55 nu prezinta nici un pericol pentru Pamint in urmatoarea suta de ani. Pentru ca-l va ocoli. Pe bune acuma.

Vacanta placuta, ca la toamna nu se stie...

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

32 Responses

 1. Păi no să n-e loveascăcă nui încă 2012. Clar?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 21 August 2011

  Tu crezi in superstitii de-astea cu 2012 ?

 3. Eu abia aștept să le dau în cap tuturor mamelor omizi care o dau cu 2012, asta în 2013 când om fi cu toții bine sănătoși. Mă rog, care-om fi.

  Mă uitam însă pe comunicatul de la NASA și simulările lor par ok văzute de la o poștă. Pe de altă parte, ar fi interesant de speculat cum evoluează lucrurile în cazul unui eventual impact. Oricum, am înțeles că vor să-i dea cu nucleara dacă se dovește că o să pice.

 4. Inca unul. Se pare ca, incepand cu 2011, vom fi loviti in fiecarea an de cate unul. Sau nu.

 5. Asteroidul va ocoli Romania.

 6. sonia rauss`s avatar
  6
  sonia rauss 
  Sunday, 21 August 2011

  Daca o sa ni-l dorim tare de tot va veni. Ne va saluta din mers.
  Si deunazi m-a linistit o blonda care mi-a zis ca nu are cum sa fie sfarsitul lumii in 2012, ca ea are o crema de maini care expira in 2013, asa ca...

 7. sonia rauss`s avatar
  7
  sonia rauss 
  Sunday, 21 August 2011

  P.S. Mircea, multumesc. Deci nu mi s-a parut. Esti galant.

 8. civilizatia va ocoli romania, once again.

 9. Celalalt Hipsterilor`s avatar
  9
  Celalalt Hipsterilor 
  Sunday, 21 August 2011

  Freud, poi de aia s-o si mutat Mircea Topescu in Romania.
  (da cand o mai ocolit-o?)

 10. Eu zic ca daca il enerveaza mult pe Putin asteroidul s-ar putea sa se dezintegreze sau cel putin sa fie deviat de pe orbita folosind o ICBM cu focosul de la Tzar Bomba si se duce pulii toata jmekeria.
  Ala are 400 de metri in diametru deci il face flenduri urgent

 11. Deci imi iau totusi piscoturi si sampanie pentru Apocalipsa?

 12. MIZERIA ASTA DE BLOG ATEIST VA ATRAGE ASUPRA NOASTRA BLESTEMUL ASTEROIDULUI!

  SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI SA NU-SI DISTRUGA GRADINA FRUMOASA NUMITA ROMANIA. RUGATIVA CAT MAI MULT SI HAI SA CONSTRUIM CAT MAI REPEDE CATEDRALA MANTUIRII, ASTA NE VA PROTEJA.

  DOAMNE AJUTA!

 13. MIRCEA ESTE SPURCATUL SATANEI, PUNE POZE CU FEMEI ARATANDUSI RUSINILE SI PUNE LA INDOIALA EXISTENTA DOMNULUI

  ARDETI PE RUG SATANISTUL

 14. Celalalt Hipsterilor`s avatar
  14
  Celalalt Hipsterilor 
  Sunday, 21 August 2011

  SA SE DEA BULINE DE TROLI LU DAIMON SI LU FREUD

 15. Al sixelea si-al saptelea hipster la un loc`s avatar
  15
  Al sixelea si-al saptelea hipster la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 21 August 2011

  UNDE SUNT POZELE CU FEMEI ARATANDU-SI RUSINILE????

 16. AL-QUATROLEA HIPSTER`s avatar
  16
  AL-QUATROLEA HIPSTER 
  Sunday, 21 August 2011

  PESTE TOT PE BLOG SI PE CEAN ARZA-L SAATANA A SPURCAT TOT INTERNETU SI TOTI VIZITATORII

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Monday, 22 August 2011

  @spyked Ei da. Problema cu omizile este ca maninca mult lotus in tinerete (stii bancu' cu Verdet, apropo ?) Ca rezultat, ele vor fi avut de fapt dreptate. Indiferent.

  Apropo de chestii mai serioase, si eu m-am uitat pe socoteli, ca vorba ceea, vrei sa stii daca ti-o iei cu o bila de onix, si ce incredere mai poti avea in "oamenii de stiinta" de cind cu alea cu "crosa de golf". Da' din cit m-o dus pe mine capu' n-am gasit gresala, teoretic ne ocoleste la suficienta distanta (300`000 kiliometri, totusi).

  Pe de cealalta parte, chestia pe care-am fo dus io la ceva "First Step to Nobel Prize in Physics" chestie cind eram mai tinar era o problema de miscari de corpuri ceresti in propriul cimp gravitational, si cam de-atunci stiam ca e al dracului de dificil sa chiar calculezi ce se intimpla. Dat fiind ca perturbatiile se amplifica.

  Vorba ceea, om vedea. La o adica mai depinde si unde cade, poate-i calmeaza pe chinezi ca vaz ca japonejii si-or luat-o. DUMNEZEU E CU NOI FRATILOR!!!

  @Madalin Blidaru Ne luam nana c-am fost baieti cuminti si de treaba.

  @gheorghe Este ca suna bine de famous last words ?

  @sonia rauss Ce-am mai facut ?!

  @Freud Lolz asteroidu' civilizatiei ?

  @Celalalt Hipsterilor Io cred ca el are fantezii fierbinti cu Hadrian imparatul, si e foarte suparat ca l-o parasit, atunci, demult. Femeile parasite mai uita, da' astia gheii niciodata.

  @cipslim Da, corect, dupa care suntem bombardati de multe mici in loc de una mare. Cistig !!!

  @krossfire Depinde si de virsta. Eu de exemplu am trecut la convocat toate pizdele pentru 7 Noiembrie. Macar sa murim fericiti. Mai ales eu.

  @dAImon Taci ma si cumpara niste lubrifiant, ca nu se stie ce intentii are asteroidu'.

  @Freud Cine eu ?! MINCIUNI!!

  @Celalalt Hipsterilor Io sti ce ma gindesc ? Cred ca voi introduce ceremonii de casatorie pe Trilema. Deci persoanele doritoare se pot casatori, pe perechi, dupa care primesc verighete. Ce zici, ar merge ?

  @Al sixelea si-al saptelea hipster la un loc Femeile n-au rusine, asa cum ne invata experienta. Care avem. Cacare nu, nu.

  @AL-QUATROLEA HIPSTER Auzi ba, tu ai furat pe net identitati ?

 18. contactele mele jewene imi spun ca dpdv antropologic social trebe sa ma casatoreste cu mirela popescu ce ie a mai bogata si asa descendenta mea herp derp are viitor.

  mbun, deci?

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Monday, 22 August 2011

  Pai si cine e Mirela Popescu ? Asta ? Sau asta ? CA NUI TOTUAN!!

 20. m-am confundat, scuzati doamna marcela popescu.

 21. daca nu se marita Luka cu Porcu totu-i degeaba. DEGEABA.

 22. Mircea Popescu`s avatar
  22
  Mircea Popescu 
  Monday, 22 August 2011

  Pai nu ?

 23. Celalalt Hipsterilor`s avatar
  23
  Celalalt Hipsterilorinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Monday, 22 August 2011

  Mircea, ma gandesc ca-s cam pudibonzi si n-ar merge, vorba daimonului, daca nici Puka cu Lork, apai DEGEABA. Da zic ca ar trebui intrebati astia fragezi, ca Freud, care nu-s luati.

 24. Mircea Popescu`s avatar
  24
  Mircea Popescu 
  Monday, 22 August 2011

  Toti suntem putin luati.

 25. Cristian`s avatar
  25
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 25 August 2011

  @Mircea Popescu: zău dacă înțeleg de ce scroafa aia* din desen trebuie să poarte chiloți când îi suge pula porcului. Ce, o suge mai bine dacă e îmbrăcată?
  *perechea porcului adică

 26. Mircea Popescu`s avatar
  26
  Mircea Popescu 
  Thursday, 25 August 2011

  Unele femei nu suporta tampoanele. Daca-s la ciclu si nu poarta nimic iti pateaza prin casa.
  Unii barbati nu suporta singele. Daca femeile-s la ciclu prefera un oral mic.
  Acu pricepi ?

 27. Cristian`s avatar
  27
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 25 August 2011

  Daca femeile-s la ciclu prefera un oral mic.

  Eventual aplicat lor.

  Explicația ta e o posibilitate, dar eu cred în continuare că aia o suge cu chiloții pe ea și când nu e la ciclu. Deci e exact ca bărbații care fac sex cu șosetele-n picioare.

 28. Mircea Popescu`s avatar
  28
  Mircea Popescu 
  Thursday, 25 August 2011

  Mare chestie, si eu fac sex cu sosetele-n picioare. Sue me.

 29. Cristian`s avatar
  29
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 25 August 2011

  Da' ce crezi că ești singurul? Cum naiba crezi că mi-a venit ideea? :-)
  Explicația pentru cazurile cele mai frecvente lipsește în continuare. Apropo, poate ne lămurește colegul de bancă al Mitzei cum e cu șosetele astea.

 30. Cristian`s avatar
  30
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 25 August 2011

  P.S. Cu șosete în cadă n-am încercat totuși, dar nici nu cred că voi încerca.

 31. Mircea Popescu`s avatar
  31
  Mircea Popescu 
  Thursday, 25 August 2011

  Da' la cinema ?

 32. Cristian`s avatar
  32
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 25 August 2011

  Nu-mi place, aș zice chiar că nu suportam să fiu încălțat fără șoseste, deci da.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.