Una dintre cele mai faine chestii pe lumea asta

Monday, 30 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu-i sa stai intins pe canapei, intr-o frumoasa zi de sfarsit de August, dupa Sfanta Marie, cind deja puterea verii pluteste clar moarta prin aer, racoarea se face simtita, dogoarea-i rapusa, duca-se pe pustii locuri si n-as mai vedea-o si simti-o cate zile-oi avea (asa ar trebui sa scrie-n Biblie, "loc de verdeata de unde-a fugit toata arsura si toata transpiratia", daca Biblia n-ar fi rahatul dospit care chiar si este, ci ar fi avut norocul de-a fi fost scrisa de niste oameni inteligenti si priceputi la ale scrisului, si nu de niste Dorei nespalati).

Nu-i nici sa lenevesti in voie intr-o zi de luni, cu gandul nu la cei care sarmanii muncesc lunea, in pregatirea saptamanii in care de asemenea muncesc, in timp ce tu faci taman ce-ai chef, cind ai chef (saptamana toata precum si lunea particulara), ci la orice altceva.

Nu-i nici macar sa simti briza ce anima pina la falfaiala perdelele pe picioarele goale, si asta pentru ca inca-s umede de saliva sclavei care le dezmiarda-n sarutari bucale si alte asemenea framantari erotomaniace.

Ci este, una dintre cele mai faine chestii pe lumea asta zic, este sa toate astea in timp ce tii in brate o oala, o covata, o canistra, o damigeana de brandied peaches, din care mananci cu lingura, ca-s a tale, si lingura, si canapeaua, si persicile (atat cele din borcan cit si cele ale fetelor) si lunea si lumea-ntreaga.

Ce-s alea brandied peaches ? Pai, sa va explic dara, ca-s intr-o generoasa dispozitie a bunavointei. Deci, se ia un borcan mare de sticla cu capac, ca de vreo zece litri, in care se face, la vremea ei, socata. Care mai apoi se bea. De fapt, de preferinta se iau trei astfel de borcane, si-n toate se face socata, dupa care-ntr-unul afinata, in al doilea visinata si-n al treilea asta cu piersicile, da' aia pentru avansati, incepatorii incep cu un singur borcan, o singura fata, o singura zi libera si-asa mai departe, cunoasteti.

Se cumpara piersici, da' nu cacaturile alea din supermarket care zici ca-s facute din cauciuc si parfumate cu aerosoli, ci piersici adevarate, crescute-n pom si coapte tot acolo. Zemoase. Parfumate. Zece kilograme.

Se iau dansele, se oparesc ca sa se beleasca mai usor, dupa care se belesc (daca nu cunoasteti operatiunea, e identica cu cea de la rosii, si daca n-o cunoasteti nici pe aia, pai imi pare rau si va urez de bine). Se taie frumos felii si se aseaza in borcan, cu zahar (mai ales daca gasiti de trestie e ideal) intre ele, straturi.

Si dupa ce stau asa pana-si lasa zeama si incep sa fermenteze (da' le lasati sa fermenteze cit vi-e gustul, intre sase ore si sapteji'doo, nimeni nu va impiedica sa faceti experimente senzuale cu piersicile) adaugati o sticla de Zaraza VSOP (sau ce-aveti prin casa si va lasa inima). Dupa care le mai lasati asa intre o zi si cit va rabda rabdarea sa le lasati.

Dupa care va instalati pe canapei cu bidonu'n brate si lingura-n mana si fetele stiu ele ce-au de facut, ca doara de-aia-s date de la Dumniezo', nu ? Doara scrie si-n Biblie, thou shalt suckle toes starting with the big one.

Ei, deci iata. Banuiesc ca urmeaza sa ma trazneasca, si presimt ca oricum deja nu mai conteaza, fapta-i gata consumata. V-as fi pus si poze, da' mi-e lene.

Si-n plus piersicile imi ocupa tot timpul.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. clar, incep sa suspectez ca matale nu esti roman.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Di si ?!

  3. offtopic, adica de canapea, deci de topic, de fapt :D : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7738442-niste-ciudati-sau-avangarda-viitorului.htm

    ce zici mircio tu de cati ani esti lipsit de acest lux? imi place ca evident, tiberiu lovin se baga si acolo ca musca in rahat. cica: Tiberiu Lovin, fara TV de 2 luni.

    eu nici nu stiu cine ii tiberiu lovin asta, dar deja il urasc. cred ca e al 3-lea loc azi in care dau de el in onlainul romanesc.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Dinainte de 2000, cu siguranta. Prin 96-98, cam asa ceva.

    Tiberiu Lovin e un fost reporter actualmente reprofilat pe online, a mai primit si de-aici link o data sau de doua ori, nu face neaparat treaba proasta, mai intra si pe fain ocazional.

    Da-n schimb articolul ala a ajuns sa ma oboseasca la culme, nush ce-l tot linkeaza lumea-n extaz asa, l-am vazut in fo' douaji de locuri deja. Banui ca-i ceva campanie de-asta stealth&smechera, da' chiar mi-e lene sa ma duc iara peste ei sa-i prind cu destele-n maioneza, marii advertaizari ai neamului.ro

  5. Eu execut damigeana cu visinata ca e pacat sa fie lasata la statut ... si poate ... poate ma apuca si bocitul.

    Dupa, trec la zmeurata si poate intre timp gasesc si piersici din alea de mamicuta lor din copac ...

    Si da e minunat sa stai lunea in timp ce altii muncesc dar sentimentul asta nu are niciun farmec trait individual.

  6. La :D si-o virgula si nu numai ... si gata ... plec ...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Pai nici nu ie trait individual.

  8. hîc :D

  9. @MP

    nu cred ca-i campania. eu pe fb l-am prins, tie probabil ti l-au twitterat si retwitterat la greu baietii, de aia esti satul de el.

    oricum suna mai fain incadrare de genul: mircea popescu 13 ani fara tv. :D in loc de lovin cu cele doua luni ale sale. pariez ca numai din neplata abonamentului castigai o gramada de bani in astia 13 ani. ce se mai vorbim despre evitarea a o gramada de informatie inutila.

    bafta cu piersicile cognacate! eu ma duc sa ard un pepene galben.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    @Mari Drepti! Culcat! Drepti... :D

    @Mihai Pai nu, cacompaniile de cablu, ca mai bine nu le-oi zice, au regula ca oricum tre' sa platesti teve si pentru internet, "ca ei de unde stiu ca nu te uiti in secret la teveu' ?!"

    Asa ca bani de abonament n-am economisit, da' bani de psihiatru da, acolo-i grosu'. Majoritatea astora ce-au privit 20 din ultimii 20 de ani sunt irecuperabili, li-s prajiti creierii cacastanele (ca mai bine nu le-oi zice).

  11. да сэр!!

  12. Cool...ar trebui sa incerc asta. Poate mai incolo, tough...acum sunt la stadiul de vodka cu lamaie. Oricum, natural sa fie:)))

  13. Am bagat RDS acu' vreo 8 ani cred, a incercat fatuca de la casierie sa spuna ca trebuie si tevee, am zis ca n-avem aparatu' in casa si nu poate sa conditioneze o vanzare de alta, am scapat relativ usor de ea. Si chiar nu merita sa piratez semnalul lor TV de pe coaxial, aveam TV tuner si se vedea slab de tot.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    @ioana Sa stii ca tre' sa incerci.

    @dAImon Io chiar nu m-am obosit, pentru douaji de parai sau cat e. Poate acu' cu criza.

  1. [...] Una dintre cele mai faine chestii pe lumea asta [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.