Un succes marca Netbridge

Tuesday, 14 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu prea scriu de prapaditii astia ca are cine, da' asta-i chiar haioasa, asa c-ar fi pacat s-o ratam.

Deci :

Peste 7 milioane de romani au navigat pe Internet in luna octombrie

Bucuresti, 16 noiembrie 2006 / netBridge /

In luna octombrie a acestui an, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit 7 milioane, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro. Cele peste 25.000 de site-uri active monitorizate de principalul serviciu au fost vizitate de un numar de vizitatori unici care depaseste populatia Romaniei.

Trafic.ro, serviciul de analiza web care monitorizeaza marea majoritate a site-urilor din Romania, a contabilizat in luna octombrie 26.463.136 vizitatori unici: 7.030.657 vizitatori unici din Romania si 19.432.479 vizitatori unici din strainatate.

Audienta activa a Internetului in Romania – romanii care acceseaza internetul cel putin o data pe luna – a crescut cu aproape 50% (mai exact, 48,4%) fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt din Statele Unite (23,68%), Marea Britanie (5,28%), Germania (3,95%), Canada (5,19%), Italia (4,03%), Franta (3,32%). Numarul mare al utilizatorilor din strainatate este dat de vizitatorii site-urilor romanesti care ofera servicii internationale ( precum download, dating), dar si de utilizatorilor din diaspora.

Recorduri ale editiilor online

Conform Trafic.ro, in luna octombrie, in afara cotidianului Ziua care a inregistrat o usoara scadere a numarului de vizitatori (672.934 vizitatori, fata de 704.709 vizitatori in luna septembrie), editiile online ale principalelor publicatii au inregistrat un numar record de vizitatori: Gazeta Sporturilor- 2.736.310 vizitatori; ProSport – 1.903.885 vizitatori; Evenimentul Zilei – 1.796.396 vizitatori; Libertatea – 1.720.771 vizitatori; Jurnalul National – 943.630 vizitatori; Adevarul – 722.502 vizitatori; Gandul – 719.769 vizitatori; Cotidianul – 616.498 vizitatori; Atac – 518.016 vizitatori.

Trendul ascendent continua

La inceputul acestei luni, numarul site-urilor active inscrise in Trafic.ro a depasit cifra de 25.000 (mai exact, in data de 16 noiembrie, la ora 14:00 erau inscrise 25.339 site-uri active), subliniind, o data in plus, dinamica din Internetul romanesc.

O dinamica suprapusa unui trend ascendent al numarul de vizitatori: in data de 14 noiembrie, Trafic.ro a stabilit un nou record al numarului de vizitatori unici inregistrati intr-o zi: 6.066.466 vizitatori unici. Tot in aceasta luna, a fost stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul de vizitatori unici pe zi inregistrati de un site inscris in Trafic.ro: 539.746 vizitatori unici inregistrati de Softpedia, in data de 14 noiembrie.

Si, nu in ultimul rand, trei dintre editiile online ale celor mai importante publicatii au inregistrat, tot in aceasta luna, noi recorduri in ceea ce priveste numarul vizitatorilor unici inregistrati intr-o singura zi: Libertatea (76.017 vizitatori, inregistrati in data de 13 noiembrie), Jurnalul National (50.953 vizitatori, inregistrati in data de 06 noiembrie) si Gandul (37.548 vizitatori, inregistrati in data de 14 noiembrie).

De pe blogul piaritului lor de-atunci, Sorin Tudor, blog care vaz ca s-o defectat intre timp si-a revenit.

Ei, trecut-au anii ca nori lungi pe sesuri, si niciodata n-au sa vina iara.

netbridge_fails

Morala ar putea fi ca traficul bazat pe spam pleaca asa cum a venit, e o solutie temporara care pina la urma nu tine. Sau ca un proiect poate avea de toate, si idee si perspective si piata si pozitie si bani si ce mai doriti, daca n-are management tot in buda va ajunge. Sau ca-i o idee proasta sa furi de la utilizatori. Sau ca aia care ziceau prin 2009 ca

24 Ianuarie 2009 : Trafic.ro, una dintre cele mai proaste alegeri pentru analizarea traficului pe blog (intre altele si pentru prostul obicei de-a fura informatiile de SE trafic si-a-si face propriile Google spamsite-uri pe baza lor) introduce plata pentru furnizarea serviciilor. Venita pe fondul plecarii in masa a blogerilor cu influenta, masura ii condamna practic la disparitie.

aveau dreptate (si-au fost multi care-au zis).

Asta este, viata e dura.

PS. Orlando Nicoara a contribuit la nasterea acestui articol prin aia ca mi-o amintit de ei.
PSS. Da, da, stiu ca au venit cu precizari ulterioare, si aia 7 milioane s-au dovedit a fi defapt vreo 3. Si ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

 1. mie-mi suna mai bine "trecut-au anii ca norii lungi pe sesuri" (mai multe i-uri, suna mai luuuung) da' asa-s io prost. nush cum o vrut de fapt sa scrie misu' eminentu'.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 September 2010

  Singur i ca altfel se rupe toata masura versului mei.

 3. ionut tudor`s avatar
  3
  ionut tudor 
  Tuesday, 14 September 2010

  Confunzi merele cu perele.

  In comunicatul de presa pe care il amintesti era vorba de vizitatorii masurati pe toate cele 25.000 de site-uri inscrise la acea data in trafic.ro.

  Ori mai jos oferi un printscreen cu numarul de vizitatori de pe un singur site (acel site fiind trafic.ro) . Sper sa intelegi diferenta.

  In plus, de zvonuri nefondate e plina lumea. Ca si de astfel de articole scrise de oameni care nu inteleg sau nu vor sa inteleaga lucrurile cum trebuie.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 September 2010

  Deci tu dezminiti ce spun eu, si afirmi ca dimpotriva, evolutia din 2006 pina in 2010 este ascendenta (la una dintre categorii sau la ambele ?) ?

  Sau dimpotriva, esti de acord cu ce spun eu, dar incerci sa te ascunzi dupa o tehnicalitate ? Pentru ca mi se pare mie ca daca cineva zice uite, Xulescu mintea in 2006, si acum in 2010 se imbata raspunsul ca "vai, dar confunzi mere cu pere, betia nu-i minciuna si reciproc" e mai degraba... avocatesc.

  Da' ce-i drept, eu nici nu inteleg nici nu vreau sa inteleg "cum trebuie". Tind sa vreau sa inteleg cum este.

 5. ionut tudor`s avatar
  5
  ionut tudor 
  Tuesday, 14 September 2010

  Eu spun ca tu compari cele 7 milioane de vizitatori calculati pe 25.000 de site-uri in 2006 , cu cei 200.000 de vizitatori calculati pe un singur site in 2010.

  Eu nu ma ascund dupa nimic, ci incerc sa te scot pe tine din ascunzisul ignorantei :)

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 September 2010

  Foarte bine, dar atunci observa ca eu citez un comunicat despre 7 milioane de utilizatori intr-o luna din 2006, scos de voi, caruia ii alatur nu 200 de mii de vizitatori, ci o evolutie, din ianuarie 2009 pina in august 2010.

  Deci asta comparam, cei 7 milioane din 10.2006 pe de-o parte cu evolutia 600k->200k in 1.2009 - 8.2010. Ceea ce strictu sensu da, inseamna a compara mere cu pere, ca prima-i un punct si-a doua-i o evolutie. Da' mie mi se pare cel putin ilustrativa.

  Ca pies, nu-i neaparat vina mea ca evolutia nu cuprinde si momentul 10.2006. Precum vezi, pe site am cerut evolutia lunara, voi o livrati cu incepere din ianuarie 2009, nu eu am ales asa. Ca atare, nu te poti folosi de faptul ca tu insuti fragmentezi datele puse la dispozitie ca sa acuzi apoi lumea de zvonistica pe baza faptului ca foloseste date fragmentate.

 7. ionut tudor`s avatar
  7
  ionut tudor 
  Tuesday, 14 September 2010

  Evolutia traficului pe trafic.ro este normala in conditiile in care :

  1. am oferit posibilitatea utilizatorilor sa-si seteze statisticile private si am promovat aceasta optiune. Da , asta a insemnat ca am mai "pierdut" trafic din motoarele de cautare. Dar ne-am asumat asta pt clientii nostri.

  2. am dezvoltat api-ul pentru a ne deschide catre comunitatea de dezvoltatori. Poti sa vezi datele oferite de trafic.ro si pe alt suport decat site-ul nostru. Ok?

  Zvonistica e atunci cand propagi lucruri neverificate si strigi ca "am auzit eu ca asa e..." . Ori tu asta faci declamand in gura mare prostiile legate de spam si date furate, auzite de la altii...

  Ne mai auzim si cu alte ocazii, poate cu ganduri mai bune si mai curate.

  Hai spor!

 8. Daca ai icon cu trafic.ro pe site asta inseamna ca le faci si lor un unic. cele 25000 de site-uri din trafic .ro isi impart lunar 200.000 de IP-uri. Daca pui la socoteala ca fiecare propitar de site are 5-6 schogori (mama, sora, var in spania) si-si acceseaza propriul site de la birou si de acasa ai strans toata audienta internetilor care este.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 September 2010

  @ionut tudor Nu exista contract standard, si nu exista evolutie normala. Poate ca exista evolutie de asteptat, si poate ca exista si niste motive pentru care anumite asteptari sunt mai de asteptat decit altele.

  Acum, daca tu vii si-mi spui ca "o mai mare deschidere catre utilizatori", sub forma setarii drept private de catre ei a informatiilor lor si respectiv introducerea unui api reprezinta astfel de motive, eu n-am nimic impotriva, asta este, m-ar interesa poate, ca o curiozitate, daca astea sunt parerile tale proprii sau sunt punctul de vedere al companiei pe care o reprezinti. Si, eventual, daca intr-adevar atunci cind s-au luat deciziile respective discutia s-a purtat in termenii "da, vom pierde trafic, dar totusi merita, pentru ca < ...>".

  Parerile mele sunt ca intr-adevar era de asteptat o prabusire a proiectului, din motivele pe care le-am expus si tu le numesti zvonistica. Poate ca ti-a scapat de exemplu acest articol al lui Marius Sescu. Sau poate ca ti-au mai scapat diverse alte chestii, e perfect posibil.

  Deocamdata eu ramin la parerea mea ca serviciul respectiv n-a trait din utilitate, ci din awareness, awareness construit cel mai adesea artificial. Ca ati incercat sa derivati niste beneficii din el dupa metode mai creative, ma rog. Ca n-ati reusit, e evident. End of story, really.

  Dar ca paranteza, sa stii ca eu n-am intalnit inca proiect de succes care sa se prabuseasca cu 60-70% dupa care sa-si mai revina vre-odata. Nu zic in Romania, ca aici nu exista proiecte de succes, da' in .com. Poate ca veti da voi primul exemplu, da' eu zic ca nu prea sunt sanse.

  @Dr.A Sa nici nu intram in discutia aia cu "cum se aduna unicii ca scalari", ca deja ma doare capu' de la dificultatile cele mai simple de logica pe care se pare ca le intilnim pe post de comunicare&piar. Ata ete.

 10. Ei, 1. trecut-au anii ca nori lungi pe şesuri.
  2. trecut-au ani, ca norii lungi pe şesuri
  Ce poetic, merge in ambele ipostaze !

  @ ionut tudor: Nu-ti mai bate capul, zau asa. E un obicei vechi la dom` Popescu, sa-ti raspunda cu ``ba pe-a ma-tii`` .
  Mai citeste pe aici si ai sa vezi cite dreptate am.
  Pe de alta parte, domnu` ionut tudor (cu litere mici, ca asa ai vrut matale), sa stii ca si pe mine m-a enervat introducerea platii la trafic dot ro, tocmai cind ma pregateam sa bag si eu un cont. Urit din partea voastra, ce sa zic ! Da, m-am suparat rau. Si ar fi bine sa pricepi ca s-a suparat rau si domnu` Popescu. Fiindca EL si numai EL are dreptul sa introduca plata pentru articole, plata pentru poze, plata pentru accesari... lool, astept cu incredere ziua in care va introduce si plata pentru dreptul de a comenta !!!
  Si inca ceva: dupa introducerea platilor polimedia si numai polimedia va avea succesuri peste succesuri, milioane de euroi vor curge prin conturile sale, in timp ce restul internetului o sa se scoata singur din priza.
  Acest lucru a fost prezis de mult de Nostradamus, chiar nu stiu cum dracu` de puteti sa va mai ganditi la altceva.

  Astept ziua in care se va supara de tot pe comentariile mele si imi va interzice TOTAL accesul pe acest blog, pe baza de IP.

  Sau mai corect: ia zi, domnu` Popescu, te enervez rau, vrei sa plec, ti se pare ca sunt un troll ? Hai, spune aici, cu voce tare, ca plec ! Sau, mult mai bine, te straduiesti sa gasesti raspunsuri inteligente la criticile mele si ale altora, altele decit jignirea si inventarea utilizatorilor anonimi, de tipul Anonimosu` ???

  Ia sa vad, tare sunt curios daca ramine macar acest comentariu aici...

 11. As vrea sa fiu unul dintre oamenii care nu au regrete, dar din pacate lucrurile stau altfel. Parca toata viata mea din ultimii ani a fost ca o avalansa de regrete unul dupa celalalt. Imi pare rau, pentru mine si pentru ceilalti din jurul meu care au avut de suferit. Toate problemele m-au orbit pe care le aveam si am inceput sa fug si sa ma ascund si nu stiu de ce simteam nevoia sa rup toate firele care ma legau de realitatea dureroasa care nu mai erau deja rupte deja. Am facut lucruri care credeam ca nu le-as face niciodata si inca mai platesc pentru asta, dupa sase ani. Pentru cei doi oameni din viata mea la ora actuala care par ca inca le pasa... stiu ca va ranesc pe amandoi fara ca niciunul sa stie ce se intampla cu adevarat. N-ar fi trebuit sa raman in aceasta relatie atat de mult timp cu cineva atat de lacom si care depinde de cineva ca mine care nu-i nici macar capabil sa se bizuie pe el insusi. Dar sentimentele voastre le-am simtit mereu si le simt.
  Sunteti cu adevarat niste oameni adevarati si sufletele voastre pe care le simt aproape.Viata strica tot ce avem si ne face sa trecem pe langa lucrurile importante, cele mai importante, care sunt ceilalti oameni la care le pasa ca de exemplu iubirea si aprecierea celor din jur care ti-au fost mereu alaturi si la bine si la greu.Trebuie sa inteleg odata ca nu ma pot da cu totul unei persoane care nu ar face la fel pentru mine daca ar fi invers. Sper ca voi rezista prin aceasta incercare de la Dumnezeu pentru ca am fost ranit si umilit de prea multe ori pana acum pe nedrept si nici nu ma mai pot gandi la vesnicie.Asa ca ma voi gandi de acum inainte cand va vad din nou numai la voi, pentru ca sunteti echivalentul la ceea ce am dorit eu dintotdeauna. Sper ca toata lumea sa citeasca acest comentariu si sa inteleaga intreaga lume cat de rusine imi este de ce am facut pana acum cu viata mea pe care nu o merit.Pentru ca vazand tot ce au facut oamenii pentru mine si eu macar daca din prostie,dar de fapt nu este prostie ci ca un fel de mandrei dar prosteasca nu am privit realitatea ci m-am prefacut ca oricum stiu eu mai bine.

  Nu stiu nimic!

  SUNT UN PROSTT!!!!!
  Imi pare atat de rau ca plang in fiecare noapte si dimineata cand ma trezesc vreau sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic si fac pe viteazul ca un copil prost. Dar nu este adevarat, pentru ca niciodata nu reusesc nimic. Niciodata nu am reusit nimic.
  Imi cer scuze tuturor pe care i-am deranjat cu prostia mea si cu aroganta de copil speriat care vrea sa fie totul asa cum isi inchipuie el desi nimic nu este asa.
  Nu am sa mai intru pe internet o vreme,si am sa incerc sa ma gandesc la lucruri mai bune.Este langa unde locuiesc eu la sat(pentru ca nu stau in Bucuresti desi asa spun oamenilor, dar de fapt am pierdut casa demult la divort si acum stau la tara, cum Mircea Popescu stie foarte bine dar nu a spus niciodata pentru ca spre deosebire de mine el este OM!!!
  Acolo poate ca intre fratii calugari sper ca poate voi gasi un drum care sa nu fie ca si pana acum.

  Sa fiti fericiti!Numai bine va doresc in viata aceasta!
  MArian Stavarache

 12. ooh, the drama's strong around there.

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 September 2010

  Din toate punctele de vedere. Cred ca-s singurul om de la facerea blogurilor pe care il troleaza simultan si la acelasi post un piar de companie si-un dezaxat de internet.

 14. Habar nu am cine e acest Marian S. Bine, domnu` Popescu, incepi cu inventii ? Hai spune aici, la tot poporul, de unde a comentat acest intrus.
  Dupa cum vedeti nu a pus link, iar eu fac asta mereu.
  De asemenea stii bine ca eu COMENTEZ MEREU DE LA ACELASI IP FIX chiar daca de citit mai citesc si altfel.

  In lipsa unei dezmintiri iau aceasta magarie drept o declaratie de razboi, domnu` Popescu.

 15. Dadatroll sau cine a scris aici mai sus va rog frumos din suflet sa incetati
  Mi-am cerut odata scuze nu mai bagati zazanie degeaba. Nu este frumos ce faceti voi.
  Dovediti ca aveti responsabilitatea unui interlocutor si scrieti macar cu numele vostru!

 16. Mda. Cineva s-a tampit la cap.
  Ce am avut de spus am spus la nr. 14.

 17. Nu eu vreau sa zic ca mam tampit la cap. Altcineva sa tampit la cap. Vocile!

 1. [...] au devenit semnificativ mai marisoare decit toata Romania online. A ajuns insa expresie de cind e folosita si de alti romani de-ai nostri, pe principiul "I've broken through! I'm part of popular culture, [...]

 2. [...] Aflam via Netbridge. [...]

 3. [...] propunerea pe care-o face InternetCorp ratiunii este ca 555,000 de cititori dintr-un Internet de 7 milioane care-s de fapt trei doar ca nu-s nici macar doua care-i unul adica jumatate de milion au... [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.