Un drept la replica

Sunday, 04 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum trei luni de zile, un cetatean, Pavel Horj pe numele dansului, care iata, se intampla sa fie si deputat in Parlamentul Romaniei (da, dintre ai nostri) trimitea un drept la replica catre Realitatea TV.

Drept la replica care n-a fost difuzat, bineinteles, de atunci si pana acum. Imi voi ingadui sa-l public eu, mai jos, chiar daca n-am nici o treaba cu ametitii de la recent-falimentata "Realitate".

Către,

REALITATEA TV

Urmarea informaţiilor apărute la postul Realitatea TV în data de 3 ianuarie 2010, subsemnatul dr. ing. Pavel Horj doresc să fac următoarele precizări:

1. Am fost onorat ca lucrarea mea să fie recomandată telespectatorilor Realitatea TV pentru lecturare;

2. Chiar daca această lucrare „Structura floristică arhitectura dendrometrică a unui frasineto-păltiniş” nu se adresează publicului larg, printre telespectatorii Realitatea TV s-au aflat şi persoane cu înaltă expertiză în biodiversitatea ecosistemelor forestiere. Prin această lucrare „Structura floristică arhitectura dendrometrică a unui frasineto-păltiniş” în literatura europeană de specialitate a fost semnalat şi descris un nou tip de ecosistem forestier “ulmeto păltinişul montan”, descris în bazinul mijlociu al văii Vaserului şi citat deja în literatura de specialitate din Germania, Cehia şi Polonia;

3. Din respect pentru adevărul ştiinţific şi o corectă informare a telespectatorilor dumneavostră doresc să precizez că lucrările au fost publicate în coautorat cu conferenţiar dr.ing. Dan Gafta de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, sub înalta coordonare ştiinţifică a domnului prof. dr. ing. Ioan I. Florescu de la Universitatea Transilvania din Braşov;

4. Fără aceste precizări informaţia, aşa cum a fost ea prezentată, se înscrie în registrul „deputaţii spun lucruri trăsnite”. În condiţiile în care conştiinţa publică se reţine faptul că parlamentarii sunt ”nişte somnoroşi”, “corupţi” şi “privilegiaţi nesimţiţi”, măcar de păcatul lucrurilor “trăsnite” doresc să fiu exonerat.

V-aş fi recunoscător dacă aceste precizări s-ar difuza în cadrul programelor dumneavoastră de ştiri.

Cu stimă şi înaltă consideraţie, Deputat dr. ing. Pavel Horj

As putea spune, in concluzie, ca cine stie, poate au si posturile astea de televiziune un interes in a tine oamenii cat mai prosti, cat mai aculturali, cat mai izolati si cat mai singuri. Ca sa stea si sa se uite la televiziune, nu de alta.

Si poate ca nu intamplator creeaza televiziunea toate aceste false reprezentari asupra realitatii, cu presedintele-dictator, cu parlamentarii-non oameni, cu bogatii ce sug sangele poporului si asa mai departe. Poate ca lectia data de TVR cu teroristii a fost bine insusita, poate singura productie reala a televiziunilor, la douazeci de ani uite dupa imbulzeala sunt noi episoade din fransiza "Teroristii", intr-o gama cat mai variata de gusturi si culori.

Oare ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

 1. Mey eu am citito. Sati spun drept ma prins dar e drept ca nu e pentru oricine.

  Inceputul e mai lent pana faci cunostinta cu toate personajele si iti dai seama ce urmaresc da apoi numai poti so lasi din mana. Mia placut mai ales capitolul in care (spoliers a head) cateva personaje sau intalnit noaptea cu restul de personaje si nu siau dat seama ca de fapt toate urmaresc cam acelasi obiective siatunci sar fi aliat da nau facuto carea dus la tot felul de intamplari ciudate si tragice. Casai in viata. Cinea citito o sasi dea seama ca vorbesc de capitolul 16.

  Dupa aia actiunea devine spectaculoasa. Cu tradari urmariri suspans si mister. Si duble tradari. Dar si cu mesaj cai gandita cartea. Casa nu divaghez foarte mult sfarsitul dau nu mai un exemplu: ca ce cauti intrun loc poate fi in locul ala sau poate fi intrun alt loc sau poate nu poate fi deloc. Daca am o singura critica e ca nam inteles dece personajul principal a trebuit sa triseze la ruleta si sa fie omorat in chinuri groaznice cand de fapt bani se aflau la soacrasa care era la inchisoare si care ia lasat la receptia la hotel cu un mesaj: Pentru eroul principal. Putin cam trasa de par dupa parerea mea.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 4 April 2010

  Eu astept ecranizarea.

 3. crezi u ca va avea loc si ecranizarea:)) niciodata

 1. [...] imbecil sa nu ai blog, in 2011. Uite ca ajungi la o ananghie si ce faci, publici pe pastebin ? Te rogi de mine ? E ? Category: Breaking News Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or [...]

 2. [...] are". [↩]Nu-i vorba ca "se" practica asa ceva. De la mediul online ori televizual si pina-n cele stiintifice asta-i metoda preferata de parvenire la noi in patrie : sa ocarasti si sa osindesti in vileag [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.