Ton de rappel

Friday, 16 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am scris "de rappel", adica ca si cum ar fi un fel de apel da' mai smecher, cu amintiri. E o poanta. Ati ras ? Nu ? E, pacat. Eu am ras.

Pentru ca acum daca ORDA si-a vazut aberatia cu ochii, legea romana tocmai s-a schimbat putin, pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Nu-mi bat capul cu citate si interpretari, ca-i munca calificata si se plateste. Scump. Vorbiti dumneavoastra cu un avocat. Va explica dansul.

Si acum sa-mi amintesc cum eu explicam acum hmm... sase luni ? Is deja sase luni ? Dar vai. Si sa-mi amintesc cum eu aplicam de-acum saisprezece un principiu simplu : tine-ti distanta fata de prost. Nu te lega de statul roman daca ai incotro. Pastreaza-ti distanta daca poti.

Iara diversi experti, priceputi, cunoscatori si asa mai departe imi raspundeau ca nu, dar vai, trebuie cumparate domenii .ro, ca doar "asa-i mai bine". De ce ? E, de-aia. Stiu ei. Or auzit ei undeva. Pe internet. In social media asta.

Bine dragilor. Poftiti acum si cunatificati-va costurile de-a va fi legat de-un spatiu instabil, dezorganizat si haotic, in care reglementarile cele mai absurde se pot institui fara multa vorba. Explicati-mi simplu, cat va costa astazi numai sa aflati cat va costa aplicarea acestor noi norme ? Cat de buna a fost decizia strategica de-a va lega de .ro ? Cat va costa ?

Cat costa acum sa platesti 20 de lei pe fiecare vizualizare de clip de youtube embeduit pe site ? Cat costa sa contesti amenzi, in caz ca aia se apuca sa iti deie amenzi ? Cat costa sa te aperi in justitie ? Cat costa sa scoti orice fel de media de pe site ? Cat costa sa-ti muti proiectul de pe .ro ? Cat costa pur si simplu sa aflati raspunsurile la intrebarile astea de baza, pe care raspunsuri sa se poata lua decizii ?

A, a fost o tampenie ? Vai, zau ? Mai bine stateati pe .com, pe .net, pe .orice numai nu .ro ? Sunt socat, pur si simplu, nu-mi revin. Cine-ar fi crezut, in nemuritoarele cuvinte ale unei negrese proaste, ca teroristii vor folosi un avion drept bomba ?

Si cine raspunde ? In cadrul organizatiei, proiectului, echipei sau ce-ti mai fi dumneavoastra, cine raspune pentru faptul ca acum sase luni scria chiar aici, intr-un articol perfect public, gratis, accesibil, negru pe alb si bolduit "nesiguranta", si uite ca asa s-o si intamplat sa fie ? Hai, ca vreau s-aud zgomot sec de palme autoaplicate.

Problema cu ciurda de experti online este prostia, simpla si placida. Prostie care se traduce prin aia ca-s influentabili. Umbla in ciurda. Oamenii o iota mai destepti decat ei stiu asta, si folosesc asta. Dau doua trei basini (numite "buzz", ca suna mai olfactiv, asa) si hopa, gata, toata lumea-i convinsa. Nu conteaza care-i exact prostia, link-uri afiliate, bloguri de nisa, domenii .ro, Windows sub licenta, geme netul de prostii.

Si de patrupede care sa puna botul la ele. Care se numesc ei pe ei experti, manageri [de proiect!], consultanti, antreprenori si se comporta ca niste copii. Prosti. Am zis ca prosti deja ?

N-am zis destul.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. "Si de patrupede care sa puna botul la ele." /:)
    ce vrei sa spui?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Lol noa ma cu globalizarea nu te mai poti intoarce fara sa calci pe-o labuta :D

    Nu ma refeream la patrupedele care recunosc, bre, ma refeream la alea care behaie.

  3. :P glumeam

  4. cipslim`s avatar
    4
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 16 April 2010

    deci mey, hai sa deschid eu o firma de recuperatori online. Ca artistu n-are timp sa hartuiasca blogarii si siturile dar eu am.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Pai urmeaza, avocatii care n-au clienti cu ce crezi ca se vor ocupa ?

  6. deci o intrebare simpla .. io cu blogu' gazduit p-afara am vreo treaba cu legea asta?

  7. cipslim`s avatar
    7
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 16 April 2010

    @ Daimon
    La tine e un caz asemanator cu celebrul "prinde orbul si scoate-i ochii".
    Stii ce o sa se intample? Toata lumea o sa puna muzica straina.
    Se duce dracu si muzica autohtona.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    @dAImon Nu vad cum ai putea sa ai.

    Problemele intervin mai ales daca ai domeniu .ro.

    @cipslim Dupa lege nu conteaza CE muzica pui. Daca pui, esti bun de plata, orice ai pune. Si au hotarat ei cum sa-si imparta banii, ca stiu ei mai bine. Legi facute cu curu'.

    Celalalt aspect este ca e inca o lege discretionara, ca aplicabila nu-i, asa ca se va aplica in anumite cazuri. Daca-ti permiti sa faci misto de Basescu si te baga lumea-n seama, ca ala cu traianbasescu.ro, sau daca scrii ceva de supara vre-un politruc local, ca de exemplu aventura lui Lovin cu aia de la Televiziune. Chestii de-astea, de-ale noastrele.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.