Tineret, mandria tarii

Sunday, 25 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

tnlol

Toate partidele au diverse structuri simbolice destinate tineretului, in care adica pustimea sa se joace de-a politica, comitete, comitii, prezidii, chestii, da' fara riscuri ori efecte nocive insemnate. Un fel de practica in productie, la un strung nelegat la tensiune. Stiti cum va tinea tati sa conduceti cand aveati 4-5 ani, cu frana de mana trasa ? Noa cam asa ceva.

Si PNL-ul are. Am extras perla de mai sus din materialele pregatite de unul dintre invinsii la una dintre competitiile recente (asa stiti ca vorbim de PNL, daca era in PSD probabil castiga). Nu spui care, si nici nu conteaza, pana la urma, de-aia-s acolo (si anume, toti, si cei ce castiga, si cei ce pierd), sa greseasca. Sa greseasca pe cat posibil pe ciorna, decat sa greseasca direct pe curat, cum au gresit indeobste doua generatii de "politicieni" ouati, iara nu educati, in politica romaneasca.

Pe mine unul m-a amuzat, si ma gandesc ca pe langa a va amuza, va poate aduce o intelegere aceasta imagine, intelegere pe care n-as putea-o transmite la fel de eficient daca as scrie o mie de cuvinte.

Pentru ca si politicienii sunt oameni. Probabil ca mai ambitiosi decat media, probabil ca mai narcisiaci decat media, probabil ca mai incapabili sa-si reprezinte ridicolul propriu decat media (dar sa nu va inchipuiti ca media nu-i ambitioasa, narcisiaca, sau ridicola - boalelor astora nimeni in viata nu le scapa).

Si de asemenea, mai expusi decat media. Pentru ca greselile lor se vad, iluminate de mii de reflectoare, si se simt, unele chiar luni sau ani de zile. Unele secole (as zice milenii chiar, dar sa nu ne flatam pana-ntr-acolo).

Pe final, adaug salutul meu mesajului tanarului politician adresat acestui palier outdoor capabil de a fi acoperit, si am numit aici societatea civila. Sa fiti iubiti, draga, ca acoperiti vaz ca deja va gasiti.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Pun pariu că e scris de o ``piaristă`` tînără, cu mare succes la examenele orale.

  2. Is curios cum face pasaroiul cand vrea sa ocupe si el o "pozitie" la sol.

  3. cipslim`s avatar
    3
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 26 July 2010

    nu imi place de asta, cam attention whorish

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 July 2010

    @Marian S Pierzi, ca-i baeat.

    @Dr.A Io mereu am interpretat ca asta-i ironia subtila a logo-ului respectiv : tineret mandria tarii-n zbor perpetuu. Fara pozitii.

    @cipslim E incredibil, incredibil cum functioneaza mintea umana. Pe-un crampei de bucatica de experienta isi poate cumva forma o idee fundamental corecta.

    Cum dracu' ?!

  5. cipslim`s avatar
    5
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 26 July 2010

    Evident, depinde ce-i pe crampei. "fundamental" insa e un termen destul de eluziv nu m-as hazarda sa il extind pe intreg palierul outdoor.
    Walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck... chances are it's a duck gen.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 July 2010

    Pai fundamental corect zici despre ceva ce ti se pare ca-i corect daca nu luam in considerare setul de obiectii "avocatesti" ce i se pot aduce.

  7. Magnificul`s avatar
    7
    Magnificul 
    Thursday, 7 October 2010

    Sigur nu e scris de o PR-ista cu succes la examenele orale? :)
    Sau a 2-a varianta este ca textul sa fie tradus din engleza in romana cu google translate :)

    Oricum...termeni ca "dezvoltare a brand-ului", "pachet de imagine" sau "palier de dezvoltare a imaginii" sunt sf-uri pentru 80% din membrii de partid.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Dintre membrii activi. Ca altfel cautam in continuare cam 80% din membrii scriptici si nu-i gasim nicaieri. Deloc.

  9. ce hater, tu tot la tineret ai intrat, cum intra toti de fel.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 1 October 2011

    Mnu.

  11. minti. pai parca tineretu-i pana pe la vreo 30, dupaia vine sita de fraieri pentru partid.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.