Terapie de grup

Saturday, 12 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cica cea mai eficienta metoda alternativa de-a incuraja socializarea intr-un grup (alternativa in sensul ca nu-i cea corecta, si anume, a-i expune unui pericol comun) este sa pui pe fiecare sa-si povesteasca visele. Nu visele in sensul de aspiratii, expectatii si alte minciuni, ca oamenii asa tind, daca-i intrebi despre ce gandesc sa minta si pe minciuna nu se poate cladi. Visele in sensul de ce-or visat asta noapte.

Sigur, nici asta nu-i impiedica sa minta, dar in general iti cam poti da seama, daca esti cat de cat calificat. Asa ca dragilor, ia hai sa ne povestim ce-am visat asta noapte.

Voi incepe eu. In mod normal nu-mi amintesc ce visez si nici nu-mi prea pasa, dar de data asta am tras un genunchi de tablia patului asa de sanatos ca m-am trezit, si cand m-am trezit ma aflam in urmatoarea situatie onirica :

Ma plimbam pe strada cu o femeie frumoasa (ma rog, pe gustul meu, rotunda) dar indistincta la chip care se afla in doliu (cu voal cu tot) pentru ca tocmai ce-si ingropase primul, si pana atunci singurul copil. Chestie care nu parea s-o fi nenorocit spiritual, ea parea mai degraba melancolica. Noi ne gaseam intr-o calda intimitate sexuala, dincolo de faptul ca sotul ei in mod inexplicabil umbla in trupul unui tip de la partid (nu conteaza exact care, un pusti simpatic pe la vreo 20). Ca o paranteza (in vis!) tipul imi explicase foarte indignat ca steagul (!!!) din cimitirul in care ingropasera copilul nu avea suficiente flori depuse pe socul, desi ei platisera un anumit pachet de servicii, si deci Responsabilul cu Infrumusetarile (numele e aproximativ) e un mare hotoman.

Femeia imi povestea continuarea, si anume, cum baiatul il cautase pe respectivul oficial sa se planga, si asta cu o atitudine de gascan grasan il intrebase cine-i Responsabilul cu Infrumusetarile ?! Si cine-i seful federatiei responsabililor lui peste sau asa ceva, chestie care-a trezit in mentalul meu cel din vis rationamentul ca mnoa, daca el din Timisoara e seful intregii hotomaneli, probabil ca nu merita sa-si bata capul, observatie pe care am si facut-o cu voce tare.

In timp ce ea era de acord am trecut pe langa o casa, situata inexplicabil in Cluj, la o aruncatura de bat de locuinta bunicii. Casa statea intr-o curte mare si era darapanata in realitate, dar eu planuiam, copil de gradinita fiind, s-o cumpar si s-o renovez frumos "cand voi fi mare". In vis, acolo locuia nici mai mult nici mai putin decat Crin Antonescu, care tot in mod inexplicabil imprumutase corpul unui tip de la care luam in chirie ceva apartament la un moment dat, subtirel si cu un inceput de chelie.

Crin Antonescu cel din vis era insurat cu o femeie indistincta, dincolo de impresia de scoaba blonda, care tragea cocaina. Noi am intrat, nu stiu de ce, dar brusc eram in living, si am observat amandoi, fara sa discutam, ca mai nou si el trage, chiar daca in continuare o cearta pe ea pentru prostul obicei (in termeni destul de ermetici dar perfect transparenti pentru mine/noi). Relatiile erau din ceva motiv france, barbatesti, de fosti colegi de scoala militara. M-a intrebat ce se mai aude si i-am spus ca uite, i-a murit copilul.

La care individul mi-a raspuns ca "Da ?! Sa-i traiasca!" ceea ce m-a indignat, i-am zis ca "Ce sa traiasca ma, tu n-auzi ca-i ingropat ?" moment in care miscarea nefericita de care va povesteam m-a trezit.

Mnoa, cum vi se pare asa minune ?! Si, mai important, ce-ati visat azi noapte ?

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

 1. cineva s-o uitat la Californication sezonu 1

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 12 June 2010

  No da' ala ce-i ?

 3. Caldura mare, mon cher.

 4. Ce bine că la noi în beci e răcoareee!!!
  ( Nu puteam să pierd ocazia de a-l oftica pe Marian S) :D

  On topic: am visat că eram înr-o casă mare (nu o recunosc), mâncam tăiței cu lapte din niște boluri albe de porțelan, împreună cu vărul meu cel mare și ne hlizeam din ceva motiv care îmi scapă.
  Aaa și mai era o fetiță mică pe acolo, undeva în background. Probabil ghidușiile ei ne amuzau.

 5. calmogen`s avatar
  5
  calmogen 
  Sunday, 13 June 2010

  Daca vrei sa plictisesti pe cineva, povesteste-i visele tale...merge la sigur

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  @Marian S S-a zis despre clasici ca au meritul de-a face sa straluceasca pe oricine se inveleste in mantia lor, cu putintel noroc.

  @Mari Mi se pare ca aia prevesteste averi. Da' apreciez ce fata cuminte esti tu, apropo :)

  @calmogen Mnoa hat, uite ca la unghiul asta sincer nu m-am gandit.

  Poate o fi fiind din cauza ca-i un articol dedicat mai degraba comunitatii decat cititorului ocazional ?

 7. pletzalcoatl`s avatar
  7
  pletzalcoatlinsigna de criptograf 
  Sunday, 13 June 2010

  Eu am visat ca eram cu tata şi îi spuneam că nu voi mai vorbi niciodată cu bunicul pentru că mi-a cerut iertare că nimeni din familie nu m-a iubit destul cât să-mi deie o bună educaţie.

 8. calmogen`s avatar
  8
  calmogen 
  Sunday, 13 June 2010

  iarta-ma, nu mai fac...(!)

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  @pletzalcoatl Ei, nu dispera, niciodata nu-i tarziu pentru o buna educatie. Cu trecerea timpului se poate zice ca devine chiar mai placut.

  @calmogen Da' fa linistit. Ce zici ca faci ?

 10. calmogen`s avatar
  10
  calmogen 
  Sunday, 13 June 2010

  Citesc, doamne iarta-ma, Trilema...zilnic. N-am stiut ca e doar pt membri comunitatii. Da' e ok Don Mourih... scuze, dom Popescu, va voi citi in continuare. "Vamaiotule !" h

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  Nu ca-i doar pentru "membrii comunitatii", atata ca doar dansii au dreptul sa se planga :D

  Si zici ca te plictisesc visele ?

 12. Mari, nu vrei să visăm noi doi cu ochii deschişi împreună, ţinîndu-ne de mînă ?

 13. Valentin`s avatar
  13
  Valentin 
  Sunday, 13 June 2010

  Eu am visat ca dormeam si visam ceva.

  Inca nu m-am trezit asa ca nu stiu cum se termina faza ..

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  @Marian S Impreunarea ochilor, copulatia melcilor. Ce, tu esti melc ?!

  @Valentin Cu un fluture intrebandu-se daca sa-ti dea la buci.

 15. @ Mircea Popescu Să te-audă Dumnezeu!
  Dacă așa am visat, așa am zis. Preferai să te mințăsc? :D

  @Marian S Gata, ai uitat de kokofifi? Sau vrei să ne iei la rând?

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  Vrea sa va ieie cum v-ar lua, luare sa fie.

  Si nu cuminte in sensu' de ce activitati prestezi in vis, ci cuminte in sensu' propriu, cand ti se spune apoi faci, nu caaaa.

 17. No bine, abia acum ai observat? :P

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  Public, da.

 19. Deci nu-i adevărat, iar am avut porcăria de vis în care îmi dispar bani!

  Tot asta visez în ultima vreme, ori îmi sunt furați din mână, ori dispar cu portofel cu tot, iar apoi încercările să-i recuperez mă fac să mă trezesc tare dezorientată. Știe cineva care e semnificația? :S

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 September 2010

  Ehehehe reprezinta frica de a-ti pierde statutul.

 21. Aoleu... sunt în pericol să-mi pierd statulul de sclavă?!

  Cineva tocmai mi-a zis, citez ”aia semnifică nedreptăți, iar încercările de recuperare, lupta să capeți ceva ce crezi ca este al tau”.

  No, io ce să mai cred?

 22. Mircea Popescu`s avatar
  22
  Mircea Popescu 
  Saturday, 18 September 2010

  Ehehe, e grele.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.