Se cauta ilustrator

Saturday, 20 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am nevoie de o persoana capabila sa deseneze in vederea realizarii unui webcomic saptaminal.

Pozitia este contractuala si salarizata.

Nu am idei fixe despre stil, orice de la Johnny the Homicidal Maniac pina la Oglaf este perfect acceptabil. Nu gust insa stilul stupid-simplificator nascut din Garfield, Charlie Brown si alte mizerii de banda rulanta de prin ziarele anilor '70, asa ca daca tot ce stiti desena e un pinguin in forma de porumbel cu conditia ca porumbeii sa arate ca niste roate de cascaval cu cioc mai bine lipsa.

Vreau sa vad exemple - materiale care sa ma lamureasca care vi-s punctele tari si punctele slabe. Nu-i obligatoriu sa fie toate publicate (logic vorbind nimeni nu insista sa-si publice punctele slabe, chiar daca adesea ajunge sa si le descopere dupa reactia publicului) dar e obligatoriu sa fie toate prezente, ca sa nu ne trezim dupa doua saptamini sau doua luni ca eu am nevoie de ceva zburatoare si desenatoru' nu poate desena zburatoare nici daca i-e viata in pericol, sau alte minuni de-astea.

O scrisoare de intentie, un paragraf de intentie, o propozitie de intentie sau alte manifestari de aceeasi natura n-au ce sa strice, dar nu-s neaparat obligatorii. Referintele sunt foarte bune daca le aveti, mai ales cu privire la principala calitate a unui desenator, care nu-i nici intr-un caz talentul lui, si cu atit mai putin faima, ci seriozitatea. Deci, daca aveti pe cineva care poate depune marturie ca n-ati ratat nici o livrare in trei ani de munca nu treceti sub tacere amanuntul, ca nu-i amanunt.

Toate astea pot fi trimise prin email la

Daca le aveti pe toate undeva pe-o pagina de web gata pregatite, un link e perfect acceptabil. Lamuriri, precizari si alte chestionari se pot lasa si-n comentarii sub acest anunt.

Poftiti cu incredere.

PS. Da, asta inseamna ca probabil va aparea un webcomic pe Trilema. Pam-pam.

UPDATE, vreo trei ore mai tirziu : pentru ca am primit mai multe oferte intr-un timp extrem de scurt, cred ca niste precizari se impun :

 • In principiu, sunt dispus sa incerc ceva gen pilot cu oricine trece prin mostre testul de minima competenta. E foarte greu sa alegi, asa, la distanta si din aer, dupa trei-cinci-douazeci de desene o persoana din o suta. Se poate face din doua, sau din trei-patru, situatie la care ma asteptam si pentru care eram pregatit. Nu se poate face in situatia reala, asa ca va trebui sa ne adaptam. Ca atare, nu-i un rationament corect sa va ginditi ca "nu are rost sa incerc, oricum sunt altii mult mai buni" atita timp cit eu sunt dispus sa incerc.
 • Fiecare are niste calitati si niste defecte, niste slabiciuni si niste puncte forte. Pe linga faptul ca suntem tineri, si deci putem progresa chiar foarte mult, e important de inteles ca nu intotdeauna "cel mai bun" e si... cel mai bun. Uneori competente foarte inguste sunt absolut suficiente, intr-un comic despre miini un artist ce nu stie desena decit miini poate fi chiar mai bun decit un "artist complet", chiar daca in lumea reala miinicul ramine repetent la scoala de arte si "artistul complet" primeste diploma, oricit de geniale ar fi miinile miinicului si oricit de banala competenta "artistului complet".
 • Nu va focalizati prea mult pe exemplul cu zburatoare, e doar un exemplu, ales la intimplare. Nu sutem in Sparta Pasarilor, sa omorim orice nou nascut incapabil de-a desena zburatoare, si oricum lectura aia-i prea textualista. E doar un trabuc, e doar un exemplu.
Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

 1. da, ca banii dati pe continut sa capate iar un + de valoare!

  sper sa fie ceva pt adulti! :))

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 20 November 2010

  Cel putin in principiu nu-i exclus.

 3. cunoscandu-l pe Popesc, am chiar spune ca-i garantat sa apara in mod regulat materiale cu tenta "adult"

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Sunday, 21 November 2010

  Zic ca aia depinde de desenator mai mult. Io-s neutru.

 5. neutru? eu credeam ca male! desi si pt adulti! :D

 6. Good luck!

 7. Ai găsit pana la urma un ilustrator?

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 January 2012

  Salut. Am gasit, am facut un prim comic dupa care persoana a disparut pur si simplu.

  Daca simti ca te-ar tine da un mail si vorbim. (tu ai fost shaggy Norville Rogers apropo ?)

 9. polimedia.us vrea propiul smbc?

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 January 2012

  Apai ce strica ?

 11. "shaggy Norville Rogers apropo ?" Nope... nu am auzit pana acum de el :)

  Am trimis un mail... cred ca aici: fain@polimedia.us?!? Nu mai tin minte...

  Da-mi adresa pe care sa te caut si vorbim, sau da-mi mie un mail aici: learnedwolf@yahoo.com
  Sar putea sa iti placa ce pot face.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 31 January 2012

  Adresa de mail e aici. Poate ar fi o idee sa scrii de pe altceva decit yahoo, dat fiind ca astia mai au probleme.

 13. Cum mai sta "Trilema" la capitolul ilustratori?

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Sunday, 29 April 2012

  Trilema sta cum sta, da' Romania zici c-o chelit complet. Mai exista ilustratori sau s-or facut toti frizeri ?

 1. [...] sunteti de-ai casei, ca mi-a traznit mie mai demult asa - sa nici nu fie vre-o doua luni - ideea de-a porni un webcomic. La cererea aceea a raspuns imediat un numar inspaimintator de persoane, asa incit Martea urmatoare [...]

 2. [...] e acesta un caz singular : cind m-am apucat de comic am primit tot cam asa, un numar de (doua cifre) de manifestari de interes. Din care cam jumatate [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.