Romania progreseaza!

Thursday, 16 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mai tineti minte vremurile alea cind descopereai subit ca nu mai merge internetu' ? Dupa care dadeai telefon la furnizor, Astral sau RCS sau ce era dinsul si aflai cu stupoare ca ti l-or taiat. Pentru ca n-ai platit. Desi tu platisesi. Si pe urma ii citeai seria de pe chitanta fatucii de la celalalt capat al firului (pe banii tai, atit firul cit si fatuca) dupa care iti promitea ca "se vor uita baietii" (interesanta pecete a paternalismului, este ? "baietii" sunt intotdeauna cei care... rezolva) si tu-i promiteai la schimb ca daca n-ai internetu' ca-n vreo cinci minute s-or uita baietii asa, cu jale-n zare.

Ei, au trecut aproape cit, 10 ani sa fie deja ? Si lucrurile s-au schimbat. S-au schimbat mult. Ia priviti :

succese_upc

In primul rind ca Astralul se numeste UPC mai nou, si-n al doilea rind ca Gheorghe Lazar este Lazar Gheorghe, sa stim o treaba, unde se crede si Lazar asta adica pardon vreau sa spun Gheorghe. Sau Lazar ? Hm... pina la urma cum il cheama dupa ta-su, Lazar sau Gheorghe ? Si din Togo, din Togo, da' de-a cui ?!

In al treilea rind lasam rind liber, ca nu se stie niciodata ce mai urmeaza si putem avea nevoie.

Si-n fine in al patrulea rind, Important pentru dumneavoastra! Urgent! Se trimit avertizari, prin posta, ca sa stim o treaba, dom'le, daca n-ai platit urmeaza sa-ti taiem serviciul. Nu mai merge ca pe vremuri, cu barda si descurca-te tu fraiere ha-ha. Nici vorba, acum respectam clientii, stricam hirtia sa-i avertizam din timp, sa ii ferim de situatia neplacuta ca nu mai blinkenlichten la ei in casa.

Foarte frumos, sa stiti ca pare un lucru mic dar este un lucru mare, civilizatia se compune tocmai din lucruri de-astea ce par mici si de fapt sunt foarte, foarte mari. Felicitari companiei de internet si alte cabluri ca uite, se aliniaza standardelor lumii civilizate.

Dar... ei bine, da, iata ca exista un dar. Notificarea a ajuns la mine in posta astazi. Si astazi a fost 16 Septembrie toata ziua, chiar de la crapatul zorilor. Deci si daca presupunind prin absurd ca postasul statea la ora 5:59:58 cu un picior ridicat pe pragul usii de la bloc, gata sa-si inceapa ziua de munca livrindu-mi mie aceasta importanta trimitere, totusi, chiar si atunci tot pe 16 ar fi ajuns.

Si as fi aflat ca mi se taie internetul pe data de 15 cu o zi intarziere. Practic demersul tine mai degraba de monografierea istoriei recente (o preocupare, sa nu ma intelegeti gresit, intru totul respectabila) decit de planificarea muncii, activitatii si vietii.

Zic ca as fi aflat, conditional-optativ, pentru ca n-am aflat de fapt, sa fie la ceva perfect. Pentru ca internetul nu mi s-a taiat. Pentru ca eu de fapt platisem (ei, unele chestii nu s-au schimbat in 10 ani, chiar daca Romania iata ca a progresat atit de mult). Si anume, platisem cindva pe 5, cind imi ajunsese factura pentru luna in curs care includea si factura in sold pe luna precedenta. Cu care factura m-am dus frumos la banca si-am platit, pe doua luni. Dupa care luna viitoare nu imi va mai veni factura, ca am platit, si peste doua luni imi va veni iarasi factura pe doua luni, cu una in sold, si probabil, ma gindesc, si o notificare de-asta la citeva zile distanta.

Pentru ca asta-i motivul profund pentru care am ajuns aici, asa s-a intimplat si acum doua luni, si acum 4, si acum 6, cam de un an si mai bine tot asa facem, ei nu-mi trimit o factura intr-o luna, si-mi trimit doua in luna urmatoare, pe care eu le platesc impreuna, si ei nu-mi trimit dupa aceea o luna si apoi iarasi doua... si de fiecare data oficianta de la banca unde platesc, ca fac prin transfer de-ala imi atrage atentia ca nu se pot plati separat, doar impreuna, ca-i cu cititor de cod si nu le poate separa, si eu ii zic ca foarte bine, nu-i nici o problema, si ea se uita la mine ca la dracu' gol (pentru ca e bine invatata de ceilalti 99 de tipi care se dau de ceasul mortii sa le schimbe oficianta bancii sistemul de facturare la diversii furnizori de diverse).

Totusi, eu nutresc speranta ca, in continuarea progreselor pe care fara putinta de tagada le inregistreaza patria noastra, Republica Umorista Romania, pe calea edificarii unei societati capitaliste foarte lateral dezvoltate, voi primi notificarea respectiva cel mai tirziu pe data de 15 Noiembrie, urmind ca incepind din 2011 sa o primesc chiar si pe data de 14, in functie de stocurile disponibile, si daca nu face Posta greva.

Sa fie primit.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Si eu pateam la fel cu facturile de la Orange inainte sa adauge posibilitatea vizualizarii facturii pe Internet...Culmea este ca o data am primit facturile pe doua luni in aceeasi zi...

  2. Iegzista o iesplicatie: au vazut cu cine au de-a face.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 September 2010

    @i4ever Io-s netulburat, platesc tot ce-mi trimit pe teoria ca s-or descurca ei ce sa faca cu banii.

  4. @Marian S

    =)) corect nene! daca ii taiau nietu' sa vezi cum ii mai dadea in judet de la sarea si pielea de pe ei...

    @ontopic

    mie mi l-au taiat in cluj. faza aiurea e(am aflat-o tot aici) ca nu iti poti face abonament doar pe net si la tv sa mergi pe naspa.

  5. p.s. si mie tot asa imi trimiteau avertismentele astea, cu intarziere(e drept ca nici nu ma uitam in casuta postala daily) da' n-am stat sa scriu articol pe blog despre asta. :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 September 2010

    Pai daca nu esti bloger A list de succes yo ce sa-ti fac ? :D

    Oricum apropo de abonament, probabil ca urmeaza sa poti, cind s-or introduce mai avintat fibrele optice la domicilii.

  7. numa' sa vina sa imi gaureasca peretele ca le dau eu fix un contract cu rds & rcs. si la aia chir merita televiziuna.

  8. Absurdistan... si bran.

  9. Cu ocazia asta mi-am amintit ca nu am platit netul, RDS-ul nu trimite notificari din alea .... ca nu are sens.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 September 2010

    @mihai Io n-am idee, dincolo de faptu' ca astia mi-or dat o cutie foarte mare cu ceva piese pentru televizorul pe care nu-l am intr-insa, deci sunt foarte multumit. Pariu ca tie nu-ti dau o cutie la fel de mare.

    @F Te opui progresului, tavarise F ?

    @Luka D Oameni practici, deh.

  11. Practici ... my ass.
    De e vorba de neplata gasesc ce au de taiat imediat, de e vorba de vreo interventie vine replica "Pah cum?!!! Sunteti utilizator RDS????!!!! Dar cablu aveti? Ah dar nu aveti abonamentul activ."

  12. Vexare`s avatar
    12
    Vexare 
    Sunday, 30 June 2013

    Si inca mai primesti facturi cu MIRCEA Popescu?

  1. [...] ———I mean, vaguely related to Togo. Plenty of stuff related to me, such as 2010 testimonies of wealth or w/e. [↩]No, not Trajan, that's such claptrap... The only ruler Transylvania ever cared to [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.