Putin despre ipocrizie

Wednesday, 15 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Taranul in maieu. Cunoasteti ? Cunoasteti sigur. Tipul ala intre doua virste, eventual cu slapi in picioare si clop de paie-n cap.

Aveti o opinie ? Aveti sigur. De rau, este ? A umbla pe strada in maieu e un semn de trogloditism, e un lucru rau, e de fapt un simptom al chestiilor care nu merg in Romania. Este motivul pentru care doriti (de forma mai mult, da' intentia conteaza, este ?) sa emigrati in Canada. Unde nu exista, bineinteles, oameni care sa umble in maieu pe strada.

Pentru ca a umbla in maieu pe strada este curata sinucidere sociala, nu-i asa ? Daca veniti la o intilnire-n Laptarie sau pe unde se mai intilnesc formatorii de opinie in capu' lor, pustimea de douazeci si, in maieu ?! Pai v-ar ride toti prietenii "viata toata" (adica pina la 30 si ceva, cind precum bine se stie, toata lumea moare), nicicind n-ati mai putea face parte din grupul lor, este ? Si nici ochelaristele cvasi-profesioniste (adica in sensul ca au o profesiune, da' nu chiar, ca nu-s avocate, lucreaza si ele in piar) cu care se acupleaza ei nu s-ar mai uita la dumneavoastra nici peste nas macar in trecere. Grave probleme.

Asa incit evitati cu grija maieul, trageti pe augustul sine formator de opinii un tricou, si purcedeti la faimoasa intilnire-n Laptarie unde se schimba lumi (si explodeaza bozii). Unde va intalniti tot cu niste prapaditi ca si dumneavoastra imbracati tot in tricouri.

Bravo. Da' hai sa va spui ceva, undershirt inseamna, precum puteti observa si singuri, si tricou si maieu. Stiti de ce ? Pentru ca-i fix acelasi lucru. Ca sa iti inchipui ca umblind pe strada in tricou esti un nec plus ultram de eleganta si social appropriateness, in timp ce ala in maieu e cel putin maladroit daca nu de-a dreptul Nea Marin se cere neaparat sa ai douazeci de ani. Si, ca bonus, ca stiu ca va intereseaza, eu nu reusesc sa disting intre aia care umbla pe strada-n maieu cu clopu-n cap si aia care umbla in tricou. Pentru mine sunteti toti, prin acest simplu fapt, simpli peoni. Care nu conteaza. Da' ce stiu eu ?

E ridicol, nu-i asa, sa umbli in sandale purtind sosete. Bine. Asa ca umblati frate in ghete de munte prin luna lui Cuptor, ca doara voi sunteti rockeri, si anume, rockerii din autobuzul 332. Pai ce, crede cineva ca daca Marylin Manson s-ar urca in 332 ar da jos ghetele si si-ar lua pantofi ?! Nici intr-un caz. Si probabil nici n-ar composta bilet. Ca rockerii nu se supun normelor sociale.

Da' cumva, misterios, circula cu autobuzul 332.

Fetele cu parfumuri de la Sephora*, adica aceleasi cvasi-profesioniste de mai inainte se uita de sus la fetele cu parfumuri din Obor. Indiferent de faptul ca Sephora vinde fix parfumuri de Obor, doar ca asa s-o nimerit, Oboru' din Paris sa se numeasca Sephora, tot asa cum ala din Istanbul s-o nimerit sa se numeasca Kapali Tarsi. Ca-i la nimerelea.

Da' sa stiti ca pentru mine, care am nasul propriu format, toate put exact identic, ca toate-s sintetice exact identice, facute din bani putini pentru fete cu nasul pe sus, si anume, mai pe sus decit le ingaduie situatia. Sigur, ele sarmanele n-au prins nici in treacat boarea unui parfum de-adevaratelea, ca n-aveau de la cine, asa ca li se pare ca-s acolo, sus. Spre deosebire de prapaditele care-si cumpara acelasi lucru din Obor.

O sa va enerveze, da' va spui sincer ca ma distreaza, taranul in tricou dind lectii taranului in maieu, tarancuta in strampi dind lectii tarancutei in spielhoseni, dupa care se intilnesc toti la o saorma. E ceva demn de comedia bufa.

Dureri de crestere, stiu, inteleg, sunt de acord. Dar ma cam infunda risul.

---------
* Un retailer de parfumuri ieftine pentru clasa muncitoare, inventat de francezi prin anii 70.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Că tare bine le zici tu câteodată, coane Popescule! :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    E de la alcool :)

  3. Desigur, daca combini fetele de Sephora cu maieurile cumparate la 80 RON bucata, obtii un hibrid acceptat social :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images01/98/l_f5f3803b3365d13df93752877411ba48.jpg ?

  5. Vorba lui Shreck:

    This is my swamp, and I like it this way!

    Long live RO!

  6. Da ' ce mah, vrei sa umblu cu un mecanic? :)))
    Cunosteam un cuplu la un moment dat; el era mecanic (dar avea cele mai trendy cul fasian masini) iar ea era vanzatoare in Europa (dar purta cele mai trendy cul fasian tzoale), ani de zile au tot vietuit ei impreuna cu limitare si conformism. Dupa trei ani el a constatat ca el nu stie daca ea are frati sau familie, aceiasi constatare a facut-o si ea raportand la el. Buen. Si tot asa, el a decis ca e bine ca sa spuna (familiei ei) ca e patron iar ea a decis sa spuna (familiei lui) ca este patroana. Impreuna cand se vedeau comentau cat de taran e taranul ala in maieu de la masa de alaturi si cat de taranca e taranca care si-a deschis o "consignatia" vis'a'vis de locul lui de munca, doar fiindca poarta sandale fara toc.
    Ipocrizia ne apara pisicul rumegat de complexe de inferioritate pe o perioada limitata.

  7. Law eh?! Doar in RO e asa?

  8. asadar:
    1) deci care ar fi o tinuta decvata asa pe niste calduri infernale: o camasa descheiata complet?
    2) numiti un parfum adevarat!
    3) da.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    @Law Merge.

    @Ukavra Iegzact. Nu zic ca n-au functie, cit zic ca poate ar fi mai bine sa tratam boala decit simptomu'.

    @F Eu nu normez activitatea ominilor mei, fiecare se imbraca cum considera. Noteaza ca io nu rid de ala care umbla imbracat in maieu ori in camesa ori in chelea goala, ci de cei care ciob de oala sparta, ma-ntelegi ?

    Parfumurile adevarate n-au nume. Si nici n-au nevoie.

  10. io-nteleg asta. da'-ntrebam asa din curiozitate (la 1 zic)

  11. @F Eu le-as spune mai curand esente decat parfumuri.

    @Mircea Unii au facut din asta metoda de vanzare, asa ca merg pe asta si genereaza niste false ratiuni doar pentru a mentine niste simptoame, nu ar avea nici un interes a sa trateze cauza.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    @F Intrebi pe unu' pe care l-ai vazut calare in desertul Saharei. Pai nu-i evident raspunsu' ?

    @Ukavra Pe aia i-am inteles ce interes au, da' pe fraierii ce pun botu' nu.

  13. is convuz, ca-n alta pozna erai cum ziceam mai sus

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    Intocmai :)))

  15. Porcul de York`s avatar
    15
    Porcul de York 
    Wednesday, 15 September 2010

    Noah, sunt un tzaran! Pentru ca eu la costum, neam. Eu tricoi, blugi, adidasi, iarna o geaca. Si nu d'aia scumpi ca nu ma plateste nici Puma, nici Nike si nici Adidas ca sa le fac reclama si sa se afiseze pe spatele meu. E drept am mai gresit si eu in unele ocazii, dar nu cu intentie. Asa ca yo, TZARAN sau Tarzan sau cum vreti. Da' din ala imputit, ca mai sunt si mandru sa fiu tzaran, culmea nesimtirii. Noah. Acuma, din postura asta a mea de taranoi ... imi permit totusi sa stramb din nas cand trece pe langa mine cate o d-ra de mall, care poarta dupa ea iz de 7 seri in care a fost sloboda, adica libera desigur, si unghiile ei puse, crescute si inegale vorbesc tocma despre ciob si oala sparta. Si mai amuzati mi se par tipii aia cu spatele patrat si ceafa groasa, cu cate un lant de aur in gat in care-au investit minim trei salarii, niste picioruse subtiri si nelucrate (cand sa le lucrezi daca ai bagat numa pectorari frate ?) si izmene Versace infipte in Nike-uri cu sclipici. Sunt hater acum, nu ?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    Nu. Esti taran :D

  17. Porcul de York`s avatar
    17
    Porcul de York 
    Wednesday, 15 September 2010

    :))))))) reverenta ! multumesc ! :)

  18. Nici eu ... :)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 September 2010

    Tarancutaaa tarancutaaaaa

    cu bujoori in obrajori

    De ce-mi cauti tu pricina, vrei sa uit ca-mi esti vecinaaaaaa :D

    http://www.youtube.com/watch?v=y4Y6CXwqfsM

  20. @Ukavra Nu doar in Ro e asa....but Ro is my swamp :D

  21. @Mircea Uhhh? :O
    Mai buna e a mea :P

    http://www.youtube.com/watch?v=WNivTEdgT7Y

    Mmm, mmm, kisses sweeter than wine ...

    @Law Atentie la plauri :P

  22. N-ai prins esenta. Ca exista melteni in maieuri nu e nici o indoiala dar deliciul Romaniei e cel de a fi populata si de multi melteni la costum. Pentru ca vezi tu, meltenismul nu e moda a hainelor ci un defect al caracterului si al nivelului de educatie. Cat despre parfumuri iar n-ai inteles nimic. E logic ca si atat miresmele imbuteliate din Obor cat si cele din Sephora sunt facute cu bani putini. Diferenta consta in preturile la care se vand. Aici e secretul. Pentru ca fata din Sephora sa-i arate celei din Obor ca isi permite sa dea mai multi bani fix pe acelasi parfum. Asa cum tu, cheltuind niste foarte multi bani pe un parfum, capeti cumva un plus la nivelul social. Petru ca ti-l permiti. Culmea, o sa descoperi ca si al tau e facut din bani putini.
    "O sa va enerveze, da’ va spui sincer ca ma distreaza, taranul in tricou dind lectii taranului in maieu..."
    Si cand taranul in tricou isi permite sa-si cumpere un costum ce se intampla? Eu spun ca le da lectii celui in tricou.
    P.S. Care e secretul? Omul face haina si nu haina-l face pe om.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    O fi, daca zici...

  24. Ce amuzanti sunt astia care dau citate din desene animate.

    Mai amuzant ca Popescu care se autociteaza din "clasici", de parca ar fi relevant.

    ;D

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.