Pai sa nu razi ?

Monday, 12 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

cartianu_fiind_bou

Nu exista idee proasta care sa nu-si gaseasca prostii care s-o sustina.

Ce ar trebui sa bage la cap un oarecare Cartianu, care ar putea fi chiar Grigore (ma rog, pe langa subtilitatile grafiei articolului hotarat in limba romana) este ca nu se afla pe online in pozitia in care se afla in print.

Sigur, la ziar tremura toate proastele analfabete si toti ghertoii agramati, si unii si altele cu pretentii ca s-au dus "la bucuresti sa faca jurnalism", si nu "la mare sa suga pula, da' se-ntorc pana incepe scoala" ca-n verile anterioare. Pentru ca ziarul e construit pe ideea cu gatekeeperi, si Grigoras are chiar aceasta pozitie in organigrama aia depasita de istorie : alege ce trece si ce nu trece.

Da' uite ca-n online nu-i asa, uite ca-n online nu-l intreaba nimeni pe Grigoras ce trece si ce nu trece. Ca sa vezi ce chestie incredibila, imposibila, dar vai ?! Dar cum ?! Ei uite asa bine. Dar se poate ?! Ei, uite ca se poate.

Mai grav de-atat este ca avem inca un exemplu al teoriei ca-n Romania e nevoie de cineva care sa insuleze de urgenta top managementul de piata. Iata un manager de presa cu impresii de online care dovedeste cu dezinvoltura ca nu pricepe absolut nimic, la nivel structural, din lumea de pe web.

Daca tacea puteam sa ne balacim in continuare in iluzia ca Adevarul e condus de tipi competenti. Ma rog, teoretic vorbind, practic nu puteam dintr-o mie de motive, da-n fine, sa trecem. Acum c-a deschis gura actiunile Adevarul ar fi pierdut ceva la Bursa, noroc ca nu-s listate.

Pacat, asa, teoretic vorbind. Practic nu ma chiar intereseaza, ca nu banii mei ii toarna-n buda. Da' teoretic vorbind... pacat.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Puţintel off-topic: există şi răspândaci frumoşi: veveve. raspandacul. net.
    Păcat, erau simpatici cu newsletterele lor, dar puteţi citi arhiva.
    PS: nu fac reclamă nimănui.

  2. Ti-a fost greu sa alegi poza? :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    @Marian S Mei, sincer : faptul ca fix tu esti ala care-a facut legatura cu raspandacul m-a impresionat, ca nici intr-un caz nu ma asteptam. Felicitari si bravo, imi place despre tine.

    @xxl 3 minute, + -.

  4. Sa mi se indoaie prezervativul gata montat daca am inteles ceva din comentariul numarul 3.

  5. Sa-l vezi si pe Ioan T.Morar si altii cat de atacati se simteau de comentariiile si injuraturile de pe Voxpublica.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    @Marian S E de bine, bre. Ala fuse o institutie, candva, mai demult. Ca si mintrubbing, ca si altele.

    @krossfire Sarmanii. Da' cum isi permite pulimea opinii, dom-le! Pai noi de-aia au murit la Revolutie oameni ?!

  7. Vai da' ce a trecut vremea. Nu știam că domnu' Cartianu a ajuns tocmai redactor șef.

    Parcă îi stătea ceva mai bine în postura de „analist sportiv”, ceea ce la noi se traduce drept „dătător cu părerea pe probleme de fotbal, unde fotbal = cupele D ale prietenei lui Icsulescu, atacant la F.C. Poplaca”.

    Dar am divagat. E cât se poate de amuzant faptul că unul ce-și spune jurnalist promovează idei cum e, citez: băgatul în carantină a cuiva, făcând abstracție de ideile răspândite. Caragiale tocmai ce face un pi/2 în mormânt.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 July 2010

    Asta-i chestia cu "promovarea" in patrie, il ia pe Cartianu de la spart seminte si-l pune sa joace rolul de redactor sef al unui trust important, el, care nu-i de fapt echipat mental sa gestioneze o mezelarie. Il ia pe Dragos Stanca de la tata vacii si-l pune sef de proiect sau ce-o mai fi fiind el pe online.realitatea, si asa mai departe.

    Pana la urma procedurile de alegere ale politicienilor nici nu-s asa de defecte precat sunt procedurile de promovare in mediul privat.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.