Ori-ori

Tuesday, 27 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

eu am patit-o rau de tot cu wizzair... atentie mare la greutatea bagajelor!1Kg in plus 15 eur!!

Pornind de la acest comentariu de pe fain, imi voi pune niste intrebari.

Deci, daca inteleg bine, greutatea este o problema pentru avioane. La cele cinci tone juma' pe care le poate ridica un Antonov 24 (ca asta-i baza flotilei aeriene in scumpa patrie, niste avioane rusesti din anii '60), un kilogram in plus se simte. Bine. S-o fi simtind, probabil ca se consuma inca un sfert de litru de benzina la mia de kilometri, e posibil sa se uzeze motoarele cu doua molecule extra, asa ceva.

Sa ne facem ca nu observam ca daca ar vinde cele 5,5 tone la 15 euro kilogramul, pseudo-operatorii de linii aeriene ar baga in buzunar peste 80,000 de euro per zbor, in conditiile in care cele 50 de bilete pe care le pot vinde (ca atatea locuri are avionu') nu se vor vinde veci pururi pe mai mult de-o suta-doua de euro bucata, deci asa, a zecea parte. De ce nu vand direct la kilogram, daca asta-i problema ? Stim o treaba, biletul costa 1 euro/kg si gata inghetata, ne cantarim la imbarcare si sanatate buna.

Pentru ca aiureala practicata la ora actuala e perfect intolerabila, din punctul de vedere al justitiei discutand. Daca eu (60 de kilograme maximum) si cu doua domnite (60 de kilograme bucata maximum MAXIMORUM) avem fiecare cate 41 de kilograme bagaj, rezulta de-aici un total de 303 kilograme, si-un impozit de 45 de euro pentru "exces", da ?

Pe de alta parte, daca doi grasani de 150 kilograme bucata (cum am vazut cu ochii mei, de-o fost nevoie de tot lubrifiantu' din posetele tuturor doamnelor si domnisoarelor de fata ca sa-i infunde cumva stewardesele pe culoar pana la locu' lor) vin cu cate 40 de kilograme regulamentare in bagaje, adica 380 kilograme in total (150 + 40 + 150 + 40) se cheama ca n-au a plati nimic extra, da ?

Bai frate! Ei sunt doi si noi suntem trei, si tot ei trag la cantar cu o treime in plus. Deci, hai sa ne lamurim. Daca greutatea e problema, atunci platesc eu 45 de euro extra cand platesc cei doi hipopotami 2700. Ca asa vine, 180 kg x 15 euro bucata = 2700. Daca 100 de kilograme pe cap de furajata a fost prea mult pentru mine, atunci sa faca bine sa fie si pentru ei.

Daca nu greutatea e problema, ci doar greutatea excedentara, adica cele trei kilograme extra fata de ce se proiectase, si costu' ala al sfertului de litru de benzina si doua molecule de motor e 45 de euro, atunci sa plateasca ei 44,26 euro si platesc eu 74 de eurocenti. Cum de ce ? Pai de-aia, ca eu am avut in plus trei kilograme, si ei au in plus 180. Deci din cele 3 kilograme extra in total mie imi revin proportional 16 grame si lor restul de doua kilograme si noua sute optzeci si patru de grame. Pentru ca n-ai de unde sa stii care trei kilograme sunt problema, din incarcatura totala, este ? Asa ca iti revine sa imparti paguba proportional, fiecaruia dupa contributie. Ca asa-i cinstit.

Sa se dea o lege, zic.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. logic. da n-ai tu 60 toata viata ta.

  2. curat comunism monser

  3. Companiile low cost europene operează pe aceleași principii financiare ca ambasadele romaniei. Principalul venit e din taxe "speciale" și nu din activitatea de baza.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 July 2010

    @Mihai Ziceam asa, un caz ipotetic, bine ?

    @F Si chiar mai rau, tampenism, cacucomunismu' am mai putea inca trai, daca n-ar fi regimul idiotilor nejustificabil imputerniciti.

    @Dr.A Cam asa ceva.

    Stii cine mai traieste tot asa ? Curvele, da' alea de lux.

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Thursday, 29 July 2010

    Si uite asa isi pacalesc clientii companiile lowcost !

  6. Am scris si eu cu ceva vreme in urma despre cat de ieftin inseamna... "low cost" cu referire directa la Wizzair.
    Daca ti-ai pus problema taxei pt greutatea excedentara si nu ai gasit raspuns, gandeste-te ce logica are sa vinzi bilete intr-un avion fara locuri rezervate? Aceeasi explicatie: vrei locul tau si nu vrei sa te bulucesti la intrare impreuna cu ceilalti nefericiti, platesti in plus. Ma mir ca nu au creat si locurile in picioare.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 June 2011

    Mi se pare ca n-au voie sa faca locuri in picioare, altfel probabil erau facute deja.

    Cel mai haios ar fi sa apara o companie care ofera zboruri la pret si mai redus, cu conditia sa cureti cartofi tot timpul zborului. Daca cureti X e gratis, daca nu pentru fiecare cartof lipsa la norma platesti un euro.

    Si numa' ca reality show si tot ar merita.

  1. [...] Pentru teoria kilogramului low-cost schimbați blogul și citiți acolo. [...]

  2. [...] despre astea din urma am mai avut eu curiozitati, ramase din nefericire fara ecou reglementativ-legislativ. Aparent e [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.