O fata...

Monday, 12 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

O fata, careia ii vom spune Andreea, pentru ca asa o cheama, mergea la scoala, pe la poalele Padesului, intr-o localitate ca la 3000 de locuitori dar atestata documentar din secolul XIV. Steinacker, ii zice. Pe-aici, prin Timis.

La 15 ani, ce sa si faca o fata intr-un satuc de munte, decat sa mearga la scoala ?

Pai, de exemplu, sa ia bursa. Uite Andreea de exemplu lua bursa, 180 de lei. Si inca mai ia. Bravo ei.

Si ce altceva sa mai faca o fata de 15 ani intr-un satuc de munte ?

Pai, de exemplu, sa fie violata. De un tip de 27 de ani, care nu-i deci chiar dublu. Si care se intampla ca-i bolnav. SIDA.

Se intampla sa iei boala, in urma contactului sexual, ca de-aia-i si zice boala contagioasa, si respectiv boala venerica. La fete, se intampla cam jumi-juma, asa-i norocu' lor. La fete adulte, vreau sa zic, ca la copile sansele de rupturi, abraziuni, si deci sangerari si deci contagiune sunt ceva mai mari. Si nu prea se intampla violuri cu prezervativ, cel putin nu intr-un satuc de munte din Romania Pitoreasca. Si nici cu preludiu.

Si ce se intampla mai departe ? Pai, omul, bun la suflet, i-a dat fetei niste bani. 50 de lei, ca sa ma exprim precis, care sigur ca pot fi priviti dinspre jumatatea goala, ca find 10 euro si-un pic, adica a cincizecea parte din amenda pentru parcat aiurea in Viena. Dar in fond putem sa-i privim si dinspre jumatatea plina, e cam o suta de pula, ceea ce-i de-o suta de ori mai mult decat una singura. Si niste tigari. Sa fie, la ce pot strica niste tigari unei copile de 15 ani ? Cancer ? Fas, oricum n-apuca.

De-acolo-ncolo, e destul de simplu. Fata vine mai pe coate mai pe genunchi inapoi acasa, politia-l ridica pe asta si-l tine la inchisoare, si copiii din scoala rad de ea.

Pai doara-i de vina c-o violat-o unu' de 27 de ani, cine sa fie ? Doara nu ala ? Ea-i de vina, da-o-n masa de curva, ca stim noi. Si, vorba profesorilor, "copiii o batjocoresc dar nu avem cum sa stapanim asa usor situatia". Logic de altfel. Eu zic sa ne tinem de privit dinspre jumatatea plina, si sa le multumim din inima ca n-o violeaza si ei. Pana la urma, inceputu' o si fost facut, ce mai conteaza ?

Sigur, daca chiuleste isi poate pierde bursa. Dar in fond, oricum n-ar strica o curva-n sat, si de bursa ei si-ar putea prinde statul alte nevoi. Scoala la care invata fata e de fapt si liceu, dar n-are psiholog. Inspectoratul ne explica gales ca nu-s bani. Si-n plus, mai da-o si-n ma-sa de curva. Ca stim noi.

Mai tineti minte teoria cu fata satului ? Mnoa, asta-i practica.

Doamne-ajuta.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

31 Responses

  1. viata-i o curva cu HIV

  2. trist... ar fi bine ca acest caz sa ajunga dincolo de blogul tau...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    @F Depinde a cui.

    @dana Mda.

  4. Sase ani si patru luni cu suspendare. Care da mai putin?

  5. Mircea ar face bine sa publice si un link spre o stire oficiala.
    Si noi, in loc sa punem commenturi insipide, am incerca sa facem ceva pentru a o ajuta pe fetita, si pentru a se lua masuri cu individul, astfel ca sa cream un precedent care ii va impiedica pe alti dezaxati sa mai faca asa ceva.

  6. Pai eu deja am luat o masura. Cu suspendare. Casai in Romania.

  7. Tristă poveste :(

    Sunt de acord cu Dana, ar fi extraordinar daca am reusi să facem ceva.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    @dana Nu pun link pentru ca in presa de cacat romaneasca, care se indeletniceste cu lucruri precum "Sclave sexuale la 13 ani! O lesbiana a spalat creierul a trei adolescente" n-am vazut inca un articol care sa nu publice numele intreg al fetei, magarie la care nu ma simt inclinat sa particip.

    Si mai in general, cred ca problemele sistemice ar trebui rezolvate sistemic, nu punctual.

    @Mari Pai daca aveti un prieten sau o prietena psiholog, prin cercul de cunostiinte, poate are vreme sa faca un drum pana acolo. De exemplu.

  9. deci trebuie facut apel la autoritati care se ocupa de Drepturile Copilului,Drepturile Omului, etc. si facut putin tam-tam cu individul asta. Si nici o televiziune nu va face public numele fetei, pt ca nu e legal. Deci e o stire. Tv-urile vor sti sa o faca senzationala. Si doar asa se vor lua masuri.
    Din pacate, asa merg lucrurile la noi.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    Politistii au avut o comportare adecvata, precat inteleg eu, procurorii idem, mandatul original de retinere pe 29 de zile a fost prelungit la cerere, pentru pericol social, inca 29 de zile, din partea aceea lucrurile decurg cum sa zic... normal ? conform cu legea ? In fine.

    De pe partea cealalta, ma gandesc ca nu-i tocmai simplu. Nici la scoala, nici acasa... Parintii asta reclama, nevoia de-un psiholog, care-i scump si asa mai departe.

  11. Ideea e bună, dar e nevoie de un consilier psihologic din zonă. Unul de la câteva sute de km e useless :(

  12. fata are acces la Internet, etc? Daca da, eu ma ofer sa fiu prietena ei. Nu am pretentii de psiholog, dar pot fi o buna prietena, in cazul in care ar dori sa discute cu cineva absolut orice, fara sa ii fie teama ca ar putea fi judecata, sau privita altfel pentru ca va putea intalni vreodata in viata reala pe acel cineva.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    Timisoara e la vreo 90, Lugojul la vreo 30. Fagetul tot asa. Teoretic asta-i puterea internetului, sa gaseasca global solutii locale la probleme locale.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    @dana Ma tem ca nu. Ideea e foarte buna, dar tine de-o urbanitate care inca nu s-a instalat in Romania dincolo de orasele mari.

  15. io inteleg demersul, dar cred ca ideea ar fi mai bine expusa pe grupul atlist sau intr-un loc unde sunt oameni care macar cunosc bransa.

  16. hmmm... s-ar putea atunci rezolva atunci cumva prin consiliere telefonice. Sunt convinsa ca s-ar putea gasi un psiholog care ar tine macar 3-4 sedinte de cate 45 de minute.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    @dAImon Pai eu n-am cont acolo mei. Eu am cont aici. Daca ai, pune.

    @dana Cine stie ?

  18. sunt o gramada de ONG-uri care se ocupa si de asa ceva, si 'sug' bani de la stat, si de la diverse alte insitutii. E un caz rezolvabil. Eu o sa fac public cazul, daca Mircea stie sigur ca este unul recent, si mai este nevoie de ajutor, si mai ales daca are contactele parintilor fetei, si stie ca acestia sunt de acord ca fata sa fie ajutata astfel - ma refer la solutia prin teleon, e cea mai la indemana.

  19. Oricum, personal cred ca in momentul asta e muuuult mai important sa se stabileasca daca fata a contactat HIV.Bineinteles, rezultatele vor fi strict confidentiale.
    Este vital sa inceapa un tratament si un regim de viata adecvat, in acest sens, pentru prelungirea sperantei de viata, si cine stie, in 5-6 ani poate va avea acces la un tratament, pentru a fi salvata.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 April 2010

    E inca prea devreme pentru a sti sigur, nu stiu daca stii cum functioneaza testele de hiv/sida, dar in principiu boala poate fi descoperita si dupa luni de zile de la contact. Cu alte cuvinte, un test negativ in prima luna nu inseamna neaparat mare lucru.

  21. mmmda... :( oamenii de la tara, in ceea ce priveste bolile, sunt destul de ignoranti. Ar trebui insistat pe problema asta, consultat un medic, si facute teste in fiecare luna. Nici eu nu stiu cum e cu boala asta, dar daca o are trebuie sa isi schimbe total viata, pentru a putea trai cat mai mult, pana va putea avea acces la tratament.
    Oricum, psihologul ramane inca o prioritate. Trebuie sa gasim pe cineva!

  22. Domle eu nu am cum sa ajut fata asta ca nici nu as sti de unde sa incep, dar daca intra la puscarie va promit sa amenajez un fel de parc de distractie pentru domnul respectiv, ca nu am prea fost simandicos in alegerea pretenilor si multi se reeduca in momentele astea.
    Multi din ei au copii si desi se fac vinovati de tot felul de fapte, nici monstrii fara constiinta nu sunt. M-am mai ocupat cu 2 pedofili in trecut. Din pacate s-au sinucis la scurt timp asa ca nu au putut sa faca uz la capacitate de facilitatile care i se pusesera la dispozitie.
    Nu e cu violul, astea se intampla, ca si astea umbla imbracate in ciuda pulii, da sa mai aiba si sida, si sa mai distruga si o copila, asta cantareste greu.

    Un tiz.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 April 2010

    Petre Alcan.

  24. Se pare că familia fetei are posibilități materiale reduse iar cei de la Click au profitat de acest aspect. Intâmplarea a avut loc pe 19 februarie, între timp fata a beneficiat de consiliere psihologică și sprijin material din partea unor organizaţii non-guvernamentale.

    Situația pare a fi mai complicată:
    Sora mai mare a fetei a fost infectata cu HIV din cauza unei asistente neatente care a vaccinat-o cu o seringa nesterila. Dupa opt ani a decedat.

    Joi seara, fata a plecat pana in vecini sa cumpere paine dar avut ghinionul sa se intalneasca cu un prieten al tatalui ei.

    Nunta pusa sub semnul intrebarii de viol. Andreea se iubea de cinci ani cu un alt tanar. Baiatul a plecat de un an in Germania la munca, iar la intoarcere i-a promis iubitei sale o nunta de vis. Baiatul se va intoarce la finalul lunii in ţara, dar rudele se tem de reacţia lui la vestea violului.

    No comment :(

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 April 2010

    Care organizatii, anume ?

  26. Una e ”Fundatia Alaturi de Voi” dar se pare că ar mai fi si altele.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 April 2010

    Aia parca au ceva birouri prin CT ? Nu stiu sa fie in Timis, poate ca ma insel.

  28. Au sediu in Iași si filiale in MS si CT. si sprijină persoanele infectate si afectate HIV/SIDA din Romania.

  29. Update: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/EXCLUSIV_Tatal_fetitei_abuzate_sexual_de_un_bolnav_de_SIDA_il_iarta_pe_violator_0_330566943.html

    Dumnezeule, în ce țară bananieră trăim?! :(

  30. oh drasius kedys, where are you bro?

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 September 2010

    @Mari S-or fi inteles la bani.

    @F Teoria zice ca nu-i bun vigilantu', da-n practica sincer spui ca as prefera sa traiesc intr-o societate de de vigilanti decat intr-o societate de sopirle.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.