Menage a trois

Saturday, 16 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu stiu daca mai exista alti romani calificati sa discute pe aceasta tema pe baza experientei lor proprii si personale (si deci NU a opiniilor si parerilor pe care si le-au format proiectiv, imaginindu-si cum ar fi, sau deductiv, inchipuindu-si cum ar putea sa fie, ci a concluziilor trase din experienta nemijlocita). Judecind statistic, din douazeci si ceva de milioane ar trebui sa mai existe citiva. Pe de alta parte, luind in considerare socanta omogenitate culturala a romanilor e perfect posibil sa nu existe niciunul. Daca exista, eu n-am cunostiinta in tot cazul.

Cind vorbesc de experienta nu ma refer la "data aia cind eram la Revelion cu prietena mea si prietena ei, bete amindoua, si am facut-o in trei, sau cel putin asa le-am spus lor dimineata". Nu ma refer nici la "atunci cind am mers la baie dupa ce-am facut sex cu prietena mea la ea in camin si m-am intilnit pe hol cu colega ei de camera care venea de la dus numai in prosop". Nu discutam de clipe, momente, experimente si curiozitati adolescentine.

Vorbim in schimb de o stare civila, deliberata si asumata, menage inseamna ceva mai aproape de mariaj decit de futai. Nu-i o orgie, adica un eveniment, e o casnicie, adica un stil de viata. Include deci periute de dinti si spalatul vaselor, nu se rezuma la cine statea deasupra si-a cui deasupra anume.

Iata ca de mai bine de-o luna de zile impart atare aranjament cu doua domnite. Nu este prima data cind ma pretez la asa ceva, gasindu-ma eu mai degraba un spirit libertin - de cind ma stiu ma inteleg bine si usor cu celalalt gen (de la gradinita, pe bune!) asa incit cam in toate timpurile si-n toate locurile am sfirsit cu o mica trupa de amice care nu se mai dadeau duse (nu ca m-ar deranja cine stie ce, sa nu intelegeti ca ma pling). Totusi, in general relatiile tind sa se cristalizeze ceva mai distant, suntem cutotii "prieteni" si ne mai vizitam ocazional, sa ne-auzim vocea si sa ne simtim reciproc caldura, cita este. Mai rar s-a intimplat sa chiar traiasca ele impreuna, ca amante. Poate de 3-4 ori in toata istoria.

Si aici intervine prima observatie importanta, ca de-aia m-am apucat sa scriu, sa ramina in vecii vecilor cuvint de calauzire pentru tineret, daca m-oi prapadi : fetele trebuie sa fie amante. Un menage a trois este un triunghi, el nu functioneaza ca unghi, cu doua femei strict heterosexuale, care-si consuma pulsiunile sexuale strict in directia barbatului. Asa un aranjament naste cu necesitate frustrari, care frustrari pun presiune pe relatie, cel mai adesea sub forma comparatiilor tot mai stupide, si se ajunge la tristetile arabilor, unde nu le poti duce nevestelor prietenilor cadouri daca nu le duci in numar cite sunt ele obiecte identice. Ca se supara una pe alta si is perfect capabile sa se omoare. Din experienta va zic.

Deci, concluzia simpla este ca nu puteti face menaj a trois cu fete ce nu maninca ton. Indiferent cit de mult va doriti, e mai bine sa nici nu incercati, tot asa cum nu incercati sa faceti piine prajita cu cafetiera si cafea cu prajitorul de piine. Tot indiferent de cit de mult va doriti.

A doua observatie este ca e perfect fals ca fetele nu se inteleg intre ele. Tendinta este sa se inteleaga. Sigur, o cultura paternalist-aiurista, creata de oameni nesiguri pe ei pentru oameni nesiguri pe ei reuseste sa inculce intr-un mare numar de femei ideea ca nu s-ar putea intelege niciodata. Tot asa cum reusea sa inculce pina acum vreo 20 de ani ideea ca nimic nu-i mai scirbos pe lume decit sperma, si iata ca pina la urma pusa la testul practic nu-i scirboasa, ci-i chiar placuta in gurita. Tot asa cum reusea sa inculce ideea ca-i lucru de negindit sa te iubesti cu vre-unul fara sa fi stat in fata unui individ barbos imbracat in rochie si cu inele in cap. Toate convingerile astea ferme sunt cu fermitate stupide, si credinta unui numar oricit de mare de naivi nu le diminua cu nimic stupiditatea.

Faptul este ca fetele tind sa se inteleaga, si tind sa se ajute reciproc si sa se iubeasca intre ele, asa-i de la mama natura (cu bune motive, dealtfel). Acelasi lucru nu-i defel valabil pentru barbati, tot cu bune motive, dar ce conteaza asta cind discutam despre femei ?

A treia observatie este ca doua fete impreuna sunt mult mai educabile decit una singura, si inca cu cit sunt mai diverse cu atit mai bine. Daca va inchipuiti ca pentru rezultate optime aveti a cauta fete asemanatoare va inselati amarnic. Pentru rezultate optime cautati fete cit mai diferite, daca se poate din culturi diferite, cu preocupari si interese diferite. A, de ce-ar sta asa doua fete impreuna ? Pai daca-mi puneti intrebarea asta cel mai probabil va preocupa chestii ceva mai avansate decit e cazul. Zic si eu, nu dau cu parul.

Motivul pentru care diversitatea bate similaritatea si paritatea bate singularitatea este unul si acelasi : oamenii fac timpenii fara sa-si dea seama. Ca sa le poata corecta, trebuie sa le observe. Nu ajuta neaparat ca le observi tu, ca sa le poata corecta trebuie sa le observe ei. Tu oricit de binevoitor te gasesti poti sa li le arati, dar asta nu-i o garantie ca neaparat au sa le si vada, de oricita buna credinta se gasesc. Asa-i construit omul, greu vede birna din ochiul propriu, dar usor vede paiul din ochiul altuia.

Si aici intervine miracolul dualitatii diverse : fetele observa foarte, dar foarte usor paiul din ochiul celeilalte. Fiecare dintre ele. Pe baza acestei observatii, fiecare poate mult mai usor accesa birna din ochiul propriu, faptul ca-i poti spune oricareia "uite, si tu faci ce face ea cu X, doar ca tu faci cu Y" e un avantaj didactic fulminant, si duce o forta discursiva mult superioara oricarei descrieri oricit de rafinate si elegante a problemei. Ca o descriere pe sec e pina la urma un moft, da' un show cu exemple e cu totul altceva, stimuleaza intuitia feminina ceva de speriat.

In final, sa notam in trecere in loc de obisnuitul "don't try this at home" ca nimic nu poate inlocui nici inteligenta participantilor nici hmmm... sa-i spunem maturitatea lor, sa-i spunem civilizatia lor, sa-i spunem cum doriti. Mai important, sa notam si sa subliniem ca nimeni nu poate impinge iarba sa creasca decit cu pretul vietii proprii, asa ca-i recomandat pe cit posibil sa nu incerce asa ceva. Chestia asta nu functioneaza in termenii de "vreau menage a trois, imi caut fete pentru asta", ci numai si numai in termenii de "am fetele astea, ce pot face cu ele oare". Nu ca ar interesa pe cineva, si pina la urma ce stiu eu, da' zic sa fie totusi zis.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Ce norocos esti! Sau nu... :P Dar sunt sigura ca multi barbati te invidiaza!

  2. Sau nu.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 October 2010

    Da' norocu has nothing to do with it.

    Sau nu :p

  4. Chestiunea asta este complicata.
    In general din ceea ce am vazut eu pe ici pe colo, treaba asta tine doar pe un termen limitat prestabilit eventual ca si anumite conditionari de asemenea prestabilite.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 October 2010

    Om trai si vom fi liberi.

  6. Las' ca prea multa libertate strica :P

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 October 2010

    Noa vezi ca stii ? :D

  8. Vad tu ... stai ca am ramas cu cititul in urma pe Fain, am adormit cu tel in mana la pag. 33 ...

  9. Să-ți fie de bine, până la proba contrarie!

    ... sau nu. :D

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 January 2019

    Raportez cu mindrie ca mi-e bine bine, mi-e foarte bine...

  1. 11
    » Blog Archive » Menage a trois (via Pingback)
    Saturday, 16 October 2010

    [...] punct de vedere SEO si imi mai ridic astfel site-ul cu pricina. Si uite asa am ajuns la articolul asta. Pentru cine nu are rabdare sa citeasca, pe scurt: tipul are un “aranjament” cu 2 [...]

  2. [...] sa revenim la subiect. In articolul precedent pe teme de trait cu doua muieri am tratat tot soiul de probleme mai putin aia care banui ca arde curiozitatea cititoarelor si mai [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.