Jelui-m-as si n-am cui...

Tuesday, 11 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In mod cu totul neasteptat, si pot spune ca de-a dreptul incredibil, acest articol nu este despre mine.

Si nici despre parerile mele (nici despre mine, nici despre altcineva, si nici despre altceva).

Atunci ce mai ramane ? Cum adica ce mai ramane! (Nu, acest articol nu este despre nimic, pentru ca nimic nu poate fi despre nimic, nici macar nimicul cel mai nimicit - in virtutea meandrelor concretului orice text anume va trebui sa fie despre ceva anume, la rigoare acel ceva definindu-se direct din text, dar intotdeauna ca ceva si niciodata ca nimic).

A, v-ati prins, am intrat in pana de idei si voi face teoria chibritului. Mnu. Nici aia.

Bun, si-atunci ?! Cum, "bun si-atunci", dragi tovarasi si, imi permit sa cred, prieteni ? (Unii, nu voi, ci altii, zic asa, in general. Ce, nu-i posibil ? Ba e. Posibil).

Despre ce-ar putea fi articolul care nu-i despre nimic altceva ? Nici o idee ? Nimic ? Pai ce facem aici ?! Io asa am citit pe-un blog foarte relevant (nu spui care, ca mi-e rusine sa admit ca il citesc, dintr-o pudibonderie de licean de care sufar in mod inexplicabil, dat fiind faptul ca nu am o jena in a o marturisi pe ea, si cum atunci se face ca am o jena in a-i marturisi subiectul ? Mister. Da' exista pe undeva niste screenshoturi care explica totul. Si daca nu, macar niste vise. Umede. In fine, sa trecem, ca ne murdarim).

Trebuie sa spun, pentru ca nu pot lasa nespus, ca ma impresioneaza nespus modestia dumneavoastra (de curand castigata, dupa stralucirea ei proprie de lucru proaspat si integritatea neatinsa a colturilor). Chiar asa, sa nu va deie prin cap ca daca nu-i despre mine, atunci tre' ca-i despre voi ? Ntz.

Deci da, acest articol este despre si pentru voi, dragi si iubiti (in sensul cel mai literal, daca sunteti de sex si anume femeiesc) cititori. oare ?

Pentru ca la comentarii sa-mi puteti impartasi ce va displace, deranjeaza, jeneaza, displace (am mai zis ?), supara, descalta (fiind el autonimul lui a te incalta, nu ?), discoafeaza, tescovine (adica cand nu-ti convine) si asa mai departe.

Poftiti cu incredere. Pentru a pastra o atmosfera calda si prieteneasca, precum si intru construirea mai grabnica a socialismului pe ambele maluri ale Potomacului v-as sugera (umil si neinsistent) sa incercati poate a va referi mai cu osebire la acele jene, displaceri si dificultati coaforale care au intr-o oarecare, oricat de infima masura, legatura ori cu Trilema, blogul, ori cu augustul ei proprietar atotfrumos si omniplenar, care cu modestie semneaza in capul paginii, ca dinjos nu mai ramane indeobste loc si ar iesi prea inghesuita. Semnatura, zic.

Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. Daca n-ai cui, poti folosi la nevoie un piron, o tinta, o pioneza...dupa necesitati :D

    De jeluit nu ma jeluiesc, desi am la cine. Dar gasesc ca ar fi mai bine o Trilema unde:
    1. exista un mod de a cauta un articol, eventual intr-o anumita categorie (cand trebuie eu nimeresc categoria, dar cum s-au adunat ceva articole la fiecare, devine apoi tot arheologie - ca n-am treaba cu titlurile). Si da, stiu ca exista Google.
    2. exista link la sursa pentru textele din concursul acela arhiscurt (sau macar la castigatori la final, daca nu vrei sa fie prea usor de vazut autorul la evaluare).
    3. la fain (daca nu e deja, ca nu mi-e clar, dar n-am vrut sa creez duplicate doar de dragul testului) sa detecteze automat daca linkul propus e deja inserat de altcineva.
    4. s-ar imbunatati aspectul la poza aceea din header (dar asta nu-i asa de grav, ca am rabdare pana-i vine randul sa o schimbi). Mai exact, ideea desenului e super faina, dar prea multi ochi inchisi, prea diferite ca proportii capetele de balaur.

  2. Am mai spus si io de cutiuta fermecata ce cata si gaseste, drept pentru care Mircea mi-o sugerat ca exista cutie de gen, doar ca nu in interiorul Trilemei. Noa bine, alte cutii de gen, ce nu-s inlauntrul Trilemei, nu ma prea ajuta la catat, pentru ca rezultatele is din cele mai nesatisfacatoare, singurul mod (deocamdata relativ eficient) in care pot sa gasecs ce-mi trebe, ii sa caut prin arhive, stiind aproximativ cam pe cand o produs Mircea aricolul. Insa de regula, in felul asta de scormoniri, perd timp rascolind archivele. Nu zic ca nu-i placut uneori sa-mi petrec timpul astfel, insa in felul asta, uneori, gasecs articolul taman pe cand nu-mi mai ii de trebuinta.
    Apoi mai ii si faptul ca, la comentarii, apar doar numele comentaretilor, nu si postul la care o comentat, lucru de care m-am mai jeluit, insa nu-i cu of, ci sub forma ca mi-ar placea.
    In rest, ma zgarie (in continuare, nu cred ca am sa ma obicinuiesc) pe retina xoxo si am remarcat ca nu ma mai pot loga, nu ca mi-ar fi adus ceva in plus ori in minus cand am fost logat, nu ca m-ar deranja cu ceva, insa imi pare ca optiunea ii degeaba, chiar daca ar fi activa. Ori are legatura cu Prilema Tremium ? Si ar mai fi, numa ca trebuie sa-mi aduc aminte ce.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    Mei, daca vaz ca insistati, oi pune cumva cutie, google powered lol.

    2-diana. Daca pun 200+ link-uri pe-o pagina o iau. S-a mai discutat tema si tura trecuta, cu regret.

    3-diana. Este.

    4-diana. Acusica vine iulie.

    5-florin cum adica nu apar ? Pune mousu' pe nume, fara click, si-ti scrie sub.

    6-florin hmm

    7-florin N-are, e un security lock-down, ca sa nu mai poata teroristii banaceni sa-mi fure blogu :D

  4. La 2 de aceea am sugerat sa pui doar la castigatori, poftim mai clar primele 3 locuri.
    Astept iulie. Sper sa n-astept apoi octombrie sau ce-o fi :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    @Diana Coman Dap, saru'mana.

    PS @Florin. Imi face placere sa anunt ca influentat in parte de ideile lu' China (care nu-i chiar atat de bombalau precum pare), si sustinut continuu de atitudinea mai inteligenta decat mine a cititorilor, am scos baneru' in discutie.

  6. kokofifi`s avatar
    6
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 11 May 2010

    pentru mine, cele 2 mari imbunatatiri recente is asa de bune, incât nu mai stiu ce sa mai cer :)
    dar citind ce scriu Diana si Florin, zic ca o cutie de cautare ar fi la marele fix! plus, faptul ca tot concursul se petrece in aceeasi postare ( textele din concurs, chestii organizatorice, small talk, anunturi si enunturi) e un pic cam haotic. eu as fi pus PA-urile pe curat, linkurile si organizatoricele in alta parte.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    Am contemplat posibilitatea sa le impart, dar din experienta mea de expert onlain (1.4 ani experienta, da ? :p) iti spun ca singurul rezultat ar fi fost cresterea cheltuielilor bugetare, pentru finantarea unei unitati speciale de politie care sa bata oamenii la cap sa nu posteze aiurea.

    In sprijinul acestor afirmatii aduc exemplul scriptului de numarat litere, pe care am refuzat din capul locului sa-l fac tura trecuta, ca inutil, si l-am facut acuma asa, de simpatic, da' oricum tot tre' sa spun mai pune mai taie etc.

    PS. Care 2 mari imbunatatiri ?!

  8. Ahhh, bine ca ai zis de scriptul ala de numarat. Care e foarte util, dar complet invizibil! Ca doar l-am cautat prin comentarii ceva mai devreme. Deci:

    5 (sau 8). un link catre script imediat sub linkul catre concurs (cel din antet).

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    Se exista deja, in zona care explica numarul de caractere necesare.

  10. Dar e tot aproape invizibil. Iti zic ca si acum cand stiam ce si unde caut, abia am vazut unde zici ca e.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    Da-l dracu', e link acolo la 3 cuvinte de numerele ce descriu limitele si nu se vede.

    Acu' e mai bine ?

  12. kokofifi`s avatar
    12
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 11 May 2010

    mari imbunatatiri:
    - lungirea listei de comentarii recente (traiasca progresul!)
    - butonul cu "concurs de proza arhiscurta" din dreapta sus

    cât despre harababura de pe postarea-ghiveci cu texte, discutii, script, târguieli, mai pune, mai taie...e greu de citit, scrollezi pâna sfârâie mausul , ar trebui sa apara cele noi sus, nu jos.
    (da, stiu, ce-i aici? emisiune cu dedicatii? hahah)

  13. Ceva mai bine este. Are dreptate kokofifi, problema e de harababura acolo, nu atat de cate cuvinte are linkul.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    @kokofifi Tu de Home/End, Page Up/Page Down n-ai auzit ? :D

    @Diana Coman Viata insasi i-o harababura tu dragele mele cu spini in gradina de crini si nisip sa nu mai spui unde :D

  15. kokofifi`s avatar
    15
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 11 May 2010

    i got noooo hooooooome :D

  16. Trilema bate viata? Ntz. Si da, este, dar e o harababura interesanta. Spre deosebire de cea din ultra-harababura in discutie. Care doar este :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    @kokofifi Ce rau o duci, si melcu' are-o casa a lui, numa koko nimic.

    @Diana Coman Interesanta ? :D

  18. :)) Harababura.

    Cat despre scriptul acela, inteleg ca sunt eu mai increzatoare si zic ca nu-l foloseste lumea pentru ca nu stie ca exista sau pe unde se gaseste, in timp ce experienta dumitale vasta iti spune ca nu-l foloseste lumea pentru ca nu vrea. Sau nu-i vine :D Zic ca-i simplu de vazut cum sta treaba: un chestionar la lume.

  19. nu stiu cat agreezi tu JS, da' fa macar cumva sa ascunzi sau sa paginezi separat trackbackurile fata de comentarii. altfel degeaba am tasta END daca dau cu pgUp dupa.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    @Diana Coman Ahahahaha deci numai o naivitate nutrita in mediul academic poate scoate chestii asa de hazoase. Auzi dom'le, chestionarul, ultima solutie.

    Ioai.

    @dAImon Deloc. JS is Satan.

  21. Cre' ca cel mai simplu atunci este sa introduci niste taguri a anchor cu ce nume doresti tu in urmatoarele puncte ale postului de concurs: 1) la inceputul listei de lucrari 2) la inceputul listei de reciclate (coincide cu finalul listei de originals) 3) la inceputul listei de comentarii, si 4) la inceputul listei de pings/tracks (fiind foarte aproape de ultimul comentariu, gen).

    Macar items #2 & #4 sa fie si io's multumit. Asta pe langa ca poti imbunatati navigatia adaugand sus texte gen "sari la lista lucrarilor" sau "sari la comentarii" :)

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    Ma tu esti baiat destept, da' destept foc.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    Deci cele doua link-uri sunt

    http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/#reciclare

    si respectiv (asta ar fi trebuit sa fie evident)

    http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/#comment-22446

  24. Solutia reala fiind?

  25. Vasile Blaupunkt`s avatar
    25
    Vasile Blaupunkt 
    Wednesday, 12 May 2010

    Am doua catele de 1 an care toata ziua fac 69. Oare e grav? :)

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    @Diana Coman Problema este ca nu iei in considerare motivatia intrinseca a oamenilor. Aia care nu se obosesc sa dea click pe script crezi ca se vor obosi sa-ti raspunda tie la chestionar ? Ca rezultat, chestionezi fix pe cine nu conteaza, un esantion autoselectat sa fie irelevant. Ca problema nu-s aia dispusi sa completeze un chestionar.

    @Vasile Blaupunkt Din cate stiu eu e normal.

  27. :) Aha, administrarea chestionarului, ma gandeam ca acolo ar putea fi probleme. Si n-am propus nicio clipa doar sa-l pui undeva, eventual langa scriptul de numarat. Dar da, e pana la urma fix aceeasi problema. Se vede ca devine periculos campul muncii.

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 12 May 2010

    @Diana Coman ;) Keep on your toes.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.