Google moe

Tuesday, 07 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Poate sunteti familiari cu acest concept imprumutat din spatiul cultural japonez, moe, dar daca nu va puteti documenta de exemplu aici.

google-moe

Deci, in continuarea discutiei cu Google suge pula (partea unde-s prietenii spamului de toate felurile, nu partea unde-s dusmanii bunelor practici in afaceri) adaugam azi acea piesa vitala din puzzle in care Google face gurita mica si ochii mari, mari, cu putin ceva albicios in coltul gurii. Ca sa fie chiar perfect, si sa multumeasca toti perversii.

Deci, ei imi scriu mie, de la o adresa care-i cica "no reply", deja o violare a ideii pe care functioneaza email-urile, ca nu-i twitter aici, pe o adresa la care n-ar avea dreptul sa scrie (" You have received this mandatory email service announcement toupdate you about important changes to your Google Website Optimizer product or account.") atita doar ca eu n-am nici "Google Website Optimiser product" nici "account", precum de altfel nici nu l-am folosit niciodata, precum nici n-am de gind sa-l folosesc, ca daca intr-adevar functioneaza, ceea ce m-as mira, apai decit sa am site-uri la fel de functionale ca de exemplu cele ale Google (adwords, adsense, help and support etc) mai bine ma duc si ma spinzur.

Si imi scriu sa ma informeze c-or futut meciul, cu ceva script dealtfel foarte util (prin aia ca probabil nu functioneaza, si chiar daca functioneaza in principiu functioneaza intru a strica), dar ca n-o fost grav. Si sa ma mai roage sa... il folosesc. Pentru ca aia-i principala metoda de-a repara. Nu faptul ca el nu functiona ori functiona intru distrugere, ala fiind la fel de nereparabil ca orice produs Microsoft aaa vreau sa zic Google, ci faptul ca niste oameni rai l-au stricat. Sigur ca pe de cealalta parte, daca ma apuc sa repar asa ceva voi avea de-acum incolo treaba pe toata viata, sa tot refolosesc nu stiu ce prostie inutila ca sa repar faptu' ca ea e scrisa cu gauri. E drept ca io de fapt n-o folosesc la nimica, da' am folosit-o mai demult, la a repara gaurile din ea etc. Intelegeti rationamentul.

Chiar il intelegeti ? Poate ca ar trebui sa va vada un doctor atunci. Privire fixa aveti ? Spume la gura faceti ?

Chestia principala pe care n-o intelege Google e ca moe functioneaza la lucruri mici si dragutele, care nu prezinta nici un fel de amenintare, nu la casaloti destrabalati care mai au putin si basesc toata planeta. Incercarea in sine e de-a dreptul grotesca.

In tot cazul, le-am scris si eu un numar de email-uri de la adrese de-astea cu noreply. Pai ce facem aici, ori suntem antreprenori ori nu mai suntem.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

 1. =))))))))))))))))))))))))))))))))
  Au greşit şi numărătoarea la ăia 50 de unici ai lui Zoso, cumva? :))

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 7 December 2010

  Da' io stiu ?!

  Inca n-am vazut doua metode de masurat traficu' sa puste pe rezultate, ceea ce... ma rog, daca tu te duci la trei croitori si unu' zice ca ai inaltime 175cm, altu' 192 si-al treilea 144 deja e o problema destul de grava. Ca sa nu mai vorbim ca daca te duci la doctor ca te doare genunchiu' si unu-ti gaseste rinita alergica, altu' viermi intestinali si-al treilea psoriazis deja esti de-a dreptul in Jormania.

  Precum de altfel si devine problema.

 3. Bre, na. Ce să mai zic :)

 4. ca sa ne lamurim: tu ai folosit programul ala la un moment dat. si te-ai inregistrat ca office@ . Poate n-ai citit tos-ul da scopul pentru care iti dai adresa e intre altele ca sa poti fi contactat.

  Ca un script poate fi vulnerabil dupa ce ti-o spart cineva site-ul aia nu-i asa o surpriza :D.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 8 December 2010

  @Dr.A Ba. Nu l-am folosit niciodata, precum nici nu mi-am dat acordul sa discutam despre el. Dar dinsii considera ca daca am cont de adwords este posibil sa-l fi folosit pentru adsense, si-atunci le revine dreptul cit si obligatia sa ma tina la curent.

  Chestie care-mi pare mie cel putin discutabila si am mai si discutat-o odata, pe teme asemanatoare cu alti tipi de-aceeasi opinie, adica cu alti spamagii.

  N-ar fi un capat de tara ca Google sau Ion a Petrei simte nevoia sa discute o problema oarecare ar fi ea cu mine, chiar daca eu n-am nici un interes ori nu-s pasibil de-a fi suspectat macar ca as avea un interes. N-am nimic impotriva, ajut cu un sfat pe oricine.

  Dar sa te apuci tu sa trimiti email-uri one way, adica sa strigi cu urechile infundate e cu totul si cu totul altceva. E, adica, spam, nu e comunicare. Ma-ntelegi cum zic ?

 6. Eu am si adwords si adsense si n-am primit mesajul.
  N-ai fi primul care "uita" ca a folosit odata candva un script. Mai sunt si alti cetateni care nu-si amintesc sa fi folosit optimizer si or primit avertismentul de securitate.

  Pe de alta parte practica asta e mai degraba ca si cu batutul nevestei si nu cred ca batutul nevestei intra la moe.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 8 December 2010

  Apai n-am pretentii de infailibilitate, da' parca in cit ce priveste uitatu' istoria ma indica pe mine intr-o pozitie mai buna decit pe astia, care ei insisi or uitat furculita-n pacient si gaura-n cod, chestie de la care a si inceput de altfel intreaga discutie (daca-i credem pe cuvint).

  Io n-am habar ca am vazut poate 5 minute de manga in total in toata viata mea, si nici nu-mi doresc inca 10, da' tre' sa existe si-un manlymoe pe undeva, intra aclo' :D

 1. [...] mai am inca o parola si-un nume de utilizator pe cap, ca sa mai am inca o sursa de emailuri timpite in stilul google, "this email was sent from a no-reply address" ? Aia-i definitia spamului, fix si exact, email [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.