Facem noi sa fie bine

Monday, 12 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu cred ca exista expresie mai nesuferita in limba romana. Ce vrea sa comunice ea ? Ca am facut un cacat, dar promitem solemn sa facem un cacat si mai mare, pe care sa-l plasam, compensator, altcuiva.

Deci, v-a vandut unu' o masina care s-a dovedit la livrare ca n-are roti, si l-ati sunat nervos sa-l luati la rost ? "Facem noi sa fie bine", va susura, impaciuitor, in ureche. La ce va puteti astepta ? Pai, de exemplu ca va veti intalni seara in parcarea unde-i abandonata "masina", si omu' va fura cate-o roata de la patru masini mai asemanatoare, parcate acolo. Astfel aveti - intrucatva - roti, si paguba oricum n-o sa se simta, fiind mai impartita. In acest mod simplu am facut sa fie bine.

Sigur, per total nu e bine, per total e rau. Chiar foarte, foarte rau. Da' n-ar fi tocmai politicos sa observati asta, avand in vedere ca totusi.. omu' s-o straduit. Ce mai doriti de la el ? Cum, sa isi ia gioarsa inapoi ? Doara ati avut o intelegere! Pe care-o respectat-o! Si-o mai si facut sa fie bine! Ce, sunteti nebun ?

Sau : Aveti un vecin cam idiot, care conduce beat si-a reusit sa va darame gardul ? Nu-i problema, face el sa fie bine. De exemplu, vine cu niste baieti "de la lucru" si va construieste o poarta in spartura. Sigur, acum aveti doua, din care de una n-aveti nevoie, si sigur, acum lipsesc de "la lucru" niste materiale si niste ore de munca. Si ? Ce mai doriti ? N-o facut sa fie bine ?!

Exemplele pot continua la nesfarsit, toate se alcatuie pe aceeasi decerebrata structura : inlocuim ceva cu altceva care nu-i nici util nici echivalent, dar are proprietatea talionica de-a fi infinit mai scump decat sa fi facut bine de la inceput, indulcita de faptu' ca oricum nu-l costa pe dobitoc, ci pe-un tert. Sper ca-i clara structura si se intelege si acolo-n fund.

Bon. Eu, fiind un mandru vlastar al patriei noastre, Republica Umorista Romania, aspir, doresc si ma straduiesc cu fiecare pas si cu fiecare respiratie trasa cu sete-n piept din aerul tare al codrilor ei de brad care-au mai ramas (e o figura poetica, nu hiperventilati) sa ma integrez intr-ansa. Recunosc insa, de fata cu tot colectivul cum ne aflam, ca adesea nu-mi prea iese.

Dar, chiar daca adesea nu-mi prea iese, eu totusi, iata, incerc. Ingaduiti-mi sa va dau un exemplu chiar acum, ca sa va dovedesc astfel bunele mele intentii. Deci : mi s-a atras atentia de catre numeroase cetatence si cativa cetateni de bine ca nu am pus problema corect, ba chiar am procedat neprincipial si netovaraseste cu ocazia articolului "Una, alta..." cand am acordat anumite beneficii materiale in mod discriminatoriu fata de tovarasele noastre de sex femeiesc, avantajand vadit si fara a lua in considerare principiile eticii noastre umoriste tovarasii de sex obelesc.

Doresc cu aceasta ocazie sa rectific aceasta grosolana incalcare a normelor de viata in comun, incalcare de care ma fac intru totul vinovat. Ca atare :

Intrucat mi-am cumparat camasi noi, am un numar de camasi vechi, care desi au facut oficii intime direct pe superba mea piele de animal urban, totusi nu sunt nici distruse nici gaurite nici altminteri scoase din lupta, ba dimpotriva, pastreaza vag o urma a aromei fiarei posesoare si ceva din aura invincibila a bestiei care - precum bine stiti - sunt.

Ca atare, ofer domnitelor interesate cate una bucata camasa de caciula la perechea de sani (cu intelegerea ca nu am la dispozitie decat un numar limitat de atari valoroase artefacte textile, si le voi trimite in ordinea cererilor pana la epuizare). Tot ce au de facut e sa-mi scrie si sa-mi ceara (nu-i obligatoriu s-o faca in public).

Va rog totusi sa le ingrijiti iubitoare, si sa aveti in vedere ca nu-s invatate cu intermediari fata de piele.

Sa dormiti bine!

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. http://trilema.com/2009/castiga-1000-ron-de-craciun/

    Era o vreme in care ofereai chestii de valoare, acum nu oferi decit camasi uzate si vinzi karma. Nasol momentu`, a venit criza si pe la matale.
    Acu` m-am prins cum e cu dorul de guvernare.

  2. My comment is awaiting moderation, normal.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Lol, pai dac-ai ratat momentu' de luna trecuta cu Concursu' de PA, cat o fost acolo, 2000 de RON parca ?

    Da' ma rog, se cerea sa scrii 500 de litere, ce-i drept. Mult.

  4. nush cum e cu camasa ceea de am primti, de-ai purtat sau nu, da' mie-mi place si pentru a terta oara multam fain.

  5. PATRICKdan`s avatar
    5
    PATRICKdan 
    Tuesday, 13 July 2010

    iti pot spune DECAT 3 mult mai nesuferite :
    1. de unde are bani (avere) X si/sau Y ? sigur a(u) furat !
    2. lasa, ca merge si asa...
    3. toti fura...

    BONUS : "Trebuie sa facem ceva" !!!

  6. http : // beta . neogen . ro / alina_nebunatyka

    Na, sa-i dai si ei o camasa si sa o inviti sa citeasca in public in pielea goala, ca-i fata buna, de la Cluuuj. Te pomenesti ca ai jucat coarda cu ea in copilarie, in fatza blocului ?

  7. Bey, nici cu pauze nu-l pacalesc, tre` sa scot hasitetepeu !

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    @F Ba, aia o fo noo draga, ce-i aici, bar de ghei !? Cum ziceam, s-o porti sanatos!

    @PATRICKdan Chestie si de gust. Pe mine asta parca ma nerveaza mai mult.

    Poate ca depinde si de momentul din zi.

    @Marian S De ce tocmai ei ? A, da, pentru ca suntem din Cluj si deci ne cunoastem. Bistos.

  9. D-apoi asa-ti trebuie daca te lauzi. Normal ca va cunoasteti.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Logic ca da.

  11. Vai, dar cât de darnic ești dumneata, câtă generozitate! :D

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Se zice "O, Pasa, cat de darnic esti!"

    Ca sa stii!

  13. imm tare articolul am ras la el mai ales cu masina =)) ia sa vad cum fac si eu sa impart paguba la vecini si sa le fur si eu rotile plus ca cel cu poarta e bine ca a facut-o decat nimik mai bine ceva :))

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.