Enervari online

Wednesday, 20 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Probabil cea mai enervanta chestie care se petrece la ora actuala-n mediul online e automatismul pe care l-au cistigat puletii* in legatura cu veniturile.

Ideea e ca daca nu-ti permiti sa traiesti in anumite conditii, pai atunci traieste in conditii mai modeste. Foarte buna si solida idee, oarecum banala, da' nu strica a fi mentionata din cind in cind (sublinierea imi apartine). De exemplu, Cutarica nu se ajunge cu banii sa plateasca rata la Q7. Pai bine ba Cutarica, vinde-o si cumparat-ti Logan, hăhăhă. Cutarel nu-si permite sa plateasca intretinerea la apartament. Pai ba Cutarel, vinde-l si ia-ti ceva la tara. Hăhăhă. Cutarescu nu-si mai permite sa sponzorizeze siliconata blonda. Pai bine ba Cutarescu, da-i liber si ia-ti una la muie, hăhăhă. Ce-am mai ris.

N-ati ris ? Pai n-ati ris, ca a jde mia oara cind citesti prostia asta obosita si reincalzita si moarta si ingropata si dezgropata si obosita si re-reincalzita deja te doare-n cerebel. Si cind vezi cum a devenit act reflex, indiferent din ce directie vine discutia si incotro se indreapta sunt citiva puleti cu fraza-n buffer si degetu' pe mousu' ala bun, de cantar, ca-n caz ca se apropie fie si numai marginal de orice fel de chestie cu "nu ajung banii" ei s-o execute rapid "vinde si muta-te la tara hăhăhă" parca incepe sa te doara si hipotalamusu'. Si paracetamolu'.

Exemplu concret : se discuta nivelul de salarizare al amploaiatilor ministerului invatamintului (dascali, in jargonul lor propriu).

A : Nu aia 600 RON sunt prea multi, ci restu primeste prea putin in comparatie. Cum naiba sa traiesti din 600?

B : muncind mai mult. in primul rand, nu toata lumea trebuie sa traiasca la oras. merge si tara da’ tre sa mai dai cu sapa din cad in cand.

Vedeti ce fin i-o tras-o B lui A ? Vedeti ? VEDETI ? Deci daca profesorii nu cistiga destul cit sa poata trai, ar trebui sa se mute la tara. De preferinta, cu scoala cu tot. Chiar ma mir ca nu i-o spus pe sleau "sa vinda scoala si sa se mute la tara". Ce mai conteaza ca daca se muta toti profesorii la tara n-am rezolvat nimic, majoritatea copchiilor aflindu-se la oras, da-o-ncolo de realitate. Puletele are solutii strategice. Sa se mute la tara!

In caz ca va intrebati, asa se formeaza boom-urile. Puletii de astazi, 15-20 de ani, sunt viitorii muritori de foame de miine, cind vor avea si ei 30+, locuinta cumparata la 120,000 de euro in zona demilitarizata Militari (valoare de piata maximum 30-40,000), rate la banca pe toata viata cit tot salariul cu bonusuri cu tot a trei ministri secretari de stat si pancarte cu "nu ne ajung salariile sa platim rata la banca". Se pregateste o noua generatie de puleti, sa-i inlocuie pe puletii precedenti, care si ei la rindul lor i-au inlocuit pe puletii depunatori la Caritas.

Ca pina la urma asta-i problema cea mare, convingerea ca exista solutii universale universal aplicabile. Te dor dintii de la bormasinile vecinilor ? Vinde si muta-te la tara hăhăhă. Nu-ti convine ca jumatate din vecini isi lasa papucii la usa, ca la ei in Bolintin-Vale ? Pai vinde si muta-te la tara hăhăhă. Probleme gogule, ceva ? Vinde si mu-ta-te-la-ta-ra. Hă-hă-hă.

Si asa ajungem la Caritas, toti puletii cred sincer ca daca merge pentru X merge si pentru ei. Asa ajungem cu apartamente supraevaluate de 3-5x, mai scumpe-n Colentina decit in XIVeme, ca doara Bucurestiul o fi fiind Micul Paris, da' nu la preturi. La preturi e IMENSUL Paris. Doara daca si-o luat Sanduca cum sa nu-si ieie si Mariuca ? Pai se poate ?

Daca s-ar face un KFC unde sa se serveazca diverse preparate reincalzite obtinute in urma spalarii in amoniac a unei paste obtinuta din dezosarea mecanica a puletilor mai-mai ca m-as duce si eu sa maninc acolo. Pina si puii de gaina crescuti in baterie au mai multa personalitate, mai multa individualitate si manifesta mai multa inteligenta decit puletii, vedea-i-as Krenwürstchen.

Schnell! Macht schnell!

---------
* Stiti sigur care-s puletii : fie tipii aia cu bloguri pe blogspot asezate sub sloganuri intelepte precum "interzis prostilor", compuse din filmepozeintimplaridinautobuz si pareri impertinente asupra unor chestii vizibil neintelese, categorii inspirat botezate "de-ale mele", "ginduri", "faze haioase" etc, fie petarzii cu nume "ironice" si gravatare "artistice" care n-au blog deloc. Si unii si ceilalti au pareri in program prin sectiunile de comentarii ale unor blogeri citibili, ca altfel nu ar ajunge niciodata sa deranjeze pe nimeni, si sunt motivul principal pentru care nimeni nu citeste comentariile de pe alte bloguri decit Trilema. Nici macar autorii blogurilor respective.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. B e Manowar, iirc.

    Automatismul e drept că denotă o maşinărie stricată, dar eu unul l-am văzut folosit în cazuri în care chiar e ultima/singura soluţie. Bucureştiul este, concret vorbind, un oraş supraapreciat şi la chirii şi la preţuri - ce alternativă au bătrânii decât să renunţe la locul lor? E mecanismul prin care societatea le transmite "nu sunteţi folositori, ocupaţi resurse". Şi-n Timişoara e la fel, plin centrul de babe care nu s-or îndurat să vândă pe nişte preţuri imense - într-o vreme cumpărau italienii în draci, indiferent de etaj sau vizibilitate, doar să fie acolo. Acu' plâng că e scump. Se înghesuie sute de mii de studenţi în centrele universitare deşi nu-s locuri de cazare şi cheltuie sume fabuloase practic pentru diplome nefolositoare - ia vezi, ar pleca unu' înapoi?

    Tind să cred că argumentul tip "întinde-te cât ţi-e plapuma" răbufneşte şi din cauză că ne-am plictisit peste urechi să mai auzim de diverşi tâmpiţi care s-or întins cu creditele dincolo de limita bunului simţ economic. Îi un fel de UP YOURS care-i înglobează pe toţi.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 October 2010

    Nu e.

    Problema majora este ca nici o baba nespalata care tine cu dintii de un apartament de trei camere ce se darima pe ea nu intra sa citeasca opinii de copchii de 15 ani scrise pe interneti. Aia care citesc, in cazul de speta eu, n-au nici o nevoie sa-i deie pustanu' de 15 ani o opinie pe jumatate pertinenta, ca ma simt ca si cum un angajat mai timpit imi aduce un bob de ovas pe care l-o gasit el pe jos, ca sa-si aduca astfel aportul lui la profitul firmei.

    Daca pustanii aia s-ar da jos de pe net si-ar merge in vizita la baba nespalata care traieste la ei pe scara, nu neaparat sa-i spuna prostia asta, ci sa-i spuna orice prostie au ei in cap, la schimb cu niste prostii de-ale ei, am fi per total mai fericiti : eu tot la fel, ei fiecare cu +. Da' asa, societatea transmite fix nimic, bagam destiu-n apa fiarta si creierul urla la creier ca ba! ARDEEE!!!!11. Bun, bravo.

    Studentii se inghesuie pentru ca e rost de futai, care la toate speciile se practica de catre adolescenti la gramada. N-are legatura cu nimic, si daca am desfiinta facultatile ei tot asa s-ar inghesui.

  3. Vezi cai scris Cartarescu gresit...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 October 2010

    Hahaha sec!

  5. Da tu de ce nu te muti la tara :P ?

    Acum serios, chestia cu ''vinde-o'' si ia-ti una mai ieftina/muta-te acolo ar merge in situatia ideala in care X a cumparat obiectul Y cu bani cash si strict pentru a epata. Situatia reala e : X are rate la obiectul Y si s-a atasat de el => daca-l vinde nu-l poate inlocui ci iese cu o gaura imensa in buget.

    Cat despre tara, eu am facut exercitiul, dat fiindca locuiesc intr-un bloc de pensionari . Motivul pentru care nu se muta la tara este ca majoritatea sunt impamanetniti in Bucuresti (familie, prieteni - cati mai traiesc, nepoti) . Totusi exista oameni care nu pot aduce un argument coerent la asta , mai putin o dubioasa obisnuinta viscerala.

    E destul de nasol sa te muti intr-un mediu in care n-ai trait niciodata...la 70 de ani (stiu , pentru ca si eu am sugerat asta). Totusi, e perfect posibil si valid in anumite conditii. La Rm.Valcea (bastionul civilizatiei, cum spuneam), dupa 50-60 de ani lumea emigra spre comunele din zona unde au aparut tot felul de vilute/casute si gradini clasice. It's migration...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 October 2010

    Da mo, ma mut la Vilcea, e foarte faina zona :D

    Si logic ca-i cum zici, pentru ca toata experienta practica pe care se bazeaza sfatul respectiv e ca plodu' are celular si nu-si permite abonamentu' pai vinde-l si ia-ti unu' mai ieftin hahaha.

    Cind i-a mutat Ceausescu cu forta la oras, ei care-si aveau rostul lor la tara mai sa moara, ala primul an se sinucideau pe capete, mai ales cei mai batrini. Una din crimele uitate ale comunismului, ca ne-am angajat tipi inteligenti si scoliti a la Tismaneanu sa "studieze" prin acoperire cu vata. Ce-ar mai lipsi acum, sa refacem experienta si pe copii lor, sa-i mute ceausestii cei mici da' promitatori cu forta la tara. Chiar perfect, ce sa-ti povestesc.

    Una-i cind o face omul, alta-i cind vin desteptii cu non solutii. Uite si eu le-as putea recomanda lor sa "futeti si voi ceva ba, si linistiti-va". Da' serveste ?

  7. La Vilcea visam eu acu' un an, gasisem si-o casuta pe drumul inspre Olanesti.
    Dar ce-are "D-ale mele" si eu am de-alea .... doar ca sunt pe de-a-ntregul de-ale mele.

    Acum am constatat ca azi-noapte am furat o sticla de vin, m-am scos cu un alt suport de margele lol

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 October 2010

    Sincer acum, si pe frigider ai un post-it pe care scrie 'frigiderul meu' ? Da' pe lampa ? Usa ?

  9. Teritorialitatea asta ajuta la mentinerea spatiului propriu. Este o zona intima desfasurata in mediu deschis (social sa-i zic) si-atunci da, daca este necesar stickaresc obiectul/zona respectiva.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 October 2010

    Nu inteleg rationamentul.

  11. Stai ca am si eu o mica enervare urgenta si revin asupra rationamentului.

  12. Rationamentul e simplu, intr-un mediu deschis ceea ce este supus "alor mele" este posibil sa fie perceput la nivel general de grup, gresit. De-aia sticker-ul ala isi are rostul lui.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 October 2010

    De ce te intereseaza (si te faci tu raspunzatoare de) ideile eronate pe care si le formeaza diversi ?

  14. Asta e intrebare ca la concursurile de miss ...

    Fiindca eu vreau sa schimb lumea si sa salvez ... sa salvez, mai intai sa ma salvez pe mine :D Dupa om mai vedem.

  15. ce au de salvat, ? nimeni nu salveaza pe nimani

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 February 2011

    Recitind ma uimesc ce dur is cu lumea, mai frate. Oare ce-am ?!

  17. radem glumim dar eu cred ca am motive intemeiate sa-mi doresc sa vand si sa ma mut la tara. im so sirius. no'rly!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 February 2011

    Aia-i perfect posibil, da' ma gindesc ca motivele alea != ai citit pe internet.

  1. [...] cel mai abundent loc comun in discutia publica romaneasca, imediat dupa prostia cu "vinde si muta-te la tara", e prostia din [...]

  2. [...] de milion au... disparut. In doi ani. Stiti ce cred eu ca s-a intimplat acolo ? Sa va zic : au vindut si s-au mutat la tara. Ha-ha-ha (vedeti fratilor influenta irelevantilor din online ? E [...]

  3. [...] comunismului in Romania nu vine de la un fost comunist, convertit intre timp in expert pe probleme, acolo in turnul lui de fildes unde caviarul e ieftin [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.