Dictionar de expresii precum si vocabular de cuvinte

Saturday, 04 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru ca lumea nu stie si oamenii nu cunoaste, existind riscul sa se faca de ris pe interneti cit si pe linga si in jurul lor (ca de exemplu in barurile cu wireless), am alcatuit o mica lista explicativa, care poate fi folosita atit sub aspectul ei de modest dictionar de expresii cit si sub cel de vocabular elementar de cuvinte, luate impreuna sau separat.

Si anume :

Ca care nu, nu - expresie frumoasa (variante : ca, care nunu)

Se foloseste in completarea oricarei asertiuni despre unii dintre membrii unui grup, care da, aratind ca care nu, nu.

Compusa din cuvintul "ca" si cuvintul "care", urmate de "nu", virgula si apoi "nu".

Fail - cuvint (altenative pfail si phail)

Se foloseste pentru a nota comentariile (si uneori de-a dreptul persoanele) care nu se ridica la nivelul minim cerut de discutie.

Acest cuvint de origine dacica a fost in mod marsav furat de o delegatie de anglo-sexoase venite la produs in padurile lui Dromichete, ascunzindu-l ele intr-un vibrator scobit pe interior si fungind cu el peste granita. Rusine!

Hater - cuvint (hater, hateri, hatera, hatere)

1. (sens propriu) Persoana care datorita unor deficiente specifice in sinteza proteinelor prezinta serioase malformatii, avind lipsa degetele de la picioare, parti insemnate din aparatul copulator-reproductiv precum si lobii parietali, si in plus suferind de acnee rosaceea pustuliforma si respectiv hirsutism buco-palatin. O soarta foarte trista.

2. (sens figurat) Persoana care emite niste judecati de valoare negative in mod vadit bazate pe alegeri, nevoi sau dorinte subiective, ca de exemplu nevoia de-a avea niste lobi parietali, degete la picioare sau un aparat reproducatoro-copulativ functional.

Acest cuvint vine din limba turca, unde nota la origini numele colectiv dat de turci locuitorilor unui mic si insignifiant orasel din campia Dunarii, Bukhateresh. Prin evolutia normala a limbii turce s-a pierdut orice urma de buc sau buca, iar prin translatia in tiganeste a disparut esh-ul.

Ejti hater - expresie (fara alternative!!!)

1. (sens propriu) Daca preopinentul emite niste judecati de valoare negative in mod vadit bazate pe alegeri, nevoi sau dorinte subiective, expresia noteaza intru indreptare aceasta trista stare de fapt.

2. (sens figurat) Daca cele discutate sunt in mod evident si indiscutabil sub limita tolerabilului in orice evaluare obiectiva posibila sau imaginabila, iar preopinentul face comentarii critice sau batjocoritoare, expresia noteaza acordul.

Compusa din forma corupta "ejti" a verbului "a fi" si cuvintul "hater". Se permite pluralul, care are obligatoriu forma "ejteti hateri" sau, in cazurile in care sexualitatea preopinentului e relevanta in discutie, "ejteti hatere/haterite/hateroaice" dupa caz si posibilitati.

M-ai dat jos de pe cacat - expresie

Folosita de hipstari cu palariuta in forma agravanta pentru a-si anunta astfel disponibilitatea in vederea procedurilor sexuale asupra orificiilor proprii.

Expresia origineaza in limba engleza neinteleasa, un dialect al limbii engleze folosit pe internet de catre vorbitorii nativi de limba engleza in prezenta romanilor.

Rog seriozitate - expresie

1. (sens propriu) Atunci cind contextul ingaduie in mod vadit folosirea unei chei de interpretare sau unei abordari contrare cu intentiile sau dorintele presupuse ale autorului, se foloseste cu sensul de a solicita cititorilor sa evite respectiva cheiue de interpretare sau abordare. Simpla incalcare a solicitarii, fara alta valoare adaugata se socoteste fail si se pedepseste conform regulamentelor aplicabile. In cazuri exceptionale, incalcarea pentru bune motive este acceptabila.

2. (sens figurat) Atunci cind contextul nu ingaduie interpretari rationale, se foloseste cu sensul de a solicita cititorilor sa mentina un nivel comparabil de irationalitate in contributiile lor. Incalcarea solicitarii in sensul unei irationalitati crescute disproportionat este fail fara discutii. Incalcarea in sensul unei rationalitati excesive si demonstrativ-pedestre, mai ales daca este urmarita cu acribie constituie un mare castig si se noteaza ca atare.

Compusa din cuvintul "rog" si cuvintul "seriozitate". Forma de plural indica clar sensul 2. Elipsa pronumelui este obligatorie.

Vezi cai scris X gresit - expresie

Cuvantul la care se face referire este intotdeauna un cuvant scris corect, iar X prin care s-ar sugera chipurile varianta corecta este de preferinta scris gresit ori inexistent, dar intotdeauna ofera un alt sens frazei. De exemplu :

A : Mei, din experienta mea n-am prea observat sa conteze vaza asta.
B : Vezi cai scris varza gresit.

Expresia vine din limba ebraica, in care s-a scris pentru prima oara virgina gresit. Ca nu era virgina, ci doar tinara, si foarte putin curva.

Aceasta lista se afla la inceput. Daca aveti completari, precizari sau adaugiri, precum si daca va loviti in desfasurarea activitatii zsilnice pe internet de cuvinte necunoscute nu ezitati sa va exprimati la comentarii si o vom muta la sfirsitul articolului.

Nu uitati sa notati adresa acestei pagini pe o foaie de hartie, pentru a putea reveni ori de cite ori este periodic, pentru a verifica daca s-au adus completari, precizari sau alte adaugiri.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. this post sux = (in traducere libera) = am pierdut 90 de secunde din viata citind porcaria asta :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 September 2010

    Leading on, you are doing it failfully :D

  3. S-a notat!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 September 2010

    Si-un prim update.

  5. Hmm, cum eu nu port foi de hârtie după mine (natura statutului de sclavă), aș putea să imi tatuez adresa acestei pagini? :D

    Precizare: ”Fail” are și varianta ”epic fail”; antonimul fiind ”win”, respectiv ”epic win”.

    Sugestii: lame; retard (cu varianta tard); loser; noob.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 September 2010

    Lasa ca ti-l tatuez eu next we meet :D

    Si mnoa, astea-s cam englezesti, zic ca ma intereseaza mai degraba cele romanesti nascente, ca de importuri suntem satui.

  7. Dar vai, ce draguț din partea dumitale! ;;)

    No, dacă așa au fost introduse și așa se folosesc, io ce vină am?
    A, da.. pentru ”win” se folosește și ”câștig”.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 September 2010

    Si inc-un update.

    @Mari Vezi cai scris castigare gresit :D

  9. Votez cuco mentariul nr. 1, doar ca e SUCKS. Ca rezumat mergea si: this article sucks and don`t worth 5 euro, no way !!!

  10. pletzalcoatl`s avatar
    10
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Sunday, 5 September 2010

    O boy, his ESLish is about as good as his logic, why aren't I surprised...

  11. Maybe you're not surprised cuz you're a cynical old ho?

  12. pletzalcoatl`s avatar
    12
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Sunday, 5 September 2010

    Who're you calling a ho, ho?!!

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 September 2010

    I really hope that you two aren't dressed right now.

  14. Well... she is wearing your slippers...

  15. pletzalcoatl`s avatar
    15
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Sunday, 5 September 2010

    You snake in the grass you! That's the last time I let you use my comp.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 September 2010

    OMFG! There shall be blood

  17. pletzalcoatl`s avatar
    17
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Sunday, 5 September 2010

    I'm not! Srsly! Look!
    *feets*

  18. Bravo. Deci stiti limbi. Straine, zic.

  19. lucian fotograf`s avatar
    19
    lucian fotograf 
    Monday, 28 February 2011

    Ba voi sunteti nebuni....rau dar imi place:P

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    @lucian fotograf Mai poftiti pe la noi :)

  21. Ej nebun rau.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 April 2011

    Eu doar sunt. Nebunii-s intre cititori :D

  23. what kind of sorcery is this - merge?:D

  1. Dictionar de expresii precum si vocabular de cuvinte pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    De luat aminte!...

  2. [...] continuare la articolul precedent, i-am zis aspect progresiv ca sa nu zic viitorul ulterior sau alte prostii de-ale astora care cica [...]

  3. [...] introdusa deliberat de cineva, si nu s-a nascut ea "normal", cum o fi aia. In cazul de fata mema "vezi cai scris X gresit", ca de ea e vorba. Mnoa, fortata sau ne chestia a ajuns mai mult sau mai putin mema (mai mult mai [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.