Cum am ras astazi

Friday, 30 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Iote ce-am primit in posta.

activism_romanesc

Deci domnu' Crisan Adrian, care raspunde la numarul de telefon 0723.461574 si-a rapit timp din ziua lui, de la activitatile de loisir si destindere specifice (dupa scris) varstei a treia pentru a scrie (de mana!) si multiplica un text care ma indeamna sa sustin o cauza.

POLITICA!

Sincer va spui ca-i prima oara in 2 ani uite de prezenta in Romania asta moderna, post-UE in care mi se intampla asa ceva. Sigur, am mai primit cacaturi de-alea xeroxate sau tiparite cu Stimati Alegatori! dar alea nu-mi pare c-ar face parte din activismul politic, sincer sa fiu.

Asta e primul exemplu. Pana am stat in Lowell aveam cam una pe saptamana, si pan-am stat in diverse alte orase ale Americii cam tot asa, cu diverse interese, indeobste locale. Da' la Romania nu se prea intampla. Ei uite ca incepe, mi-am zis eu in barba, si fuguta acasa sa ma informez, ce-o fi dom'le legea asta Cojocaru ? Fiind ea prima ? E un moment emotionant, nu stiu daca pentru dumneavoastra, dar pentru mine este.

LEGEA COJOCARU privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român
(Proiect)

Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.

Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.

Art. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.

Cele doua legi vor fi adoptate in regim de urgenta, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii, amplasate in Romania, propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.

Art 10. La rascumpararea obligatiunilor, vor avea prioritate cei care au sustinut, prin semnatura, proiectul prezentei legi.

Ei bine, mi-o trecut. Deci iata cum judeca romanii. Ca fiecare cetatean major are de-a primi, in virtutea simplei sale existente, douaji' de mii de euroi de la guvern. Asa, pur si simplu. La nivelul tarii vine ceva sute de miliarde, adica mai multi bani decat produce curu' lor intr-un an intreg, daca facem abstractie de tot si avem impresia ca munca e singura sursa a valorii. Ca comunistii, adica. Cetateanu' mediu din lumea civilizata are disponibil undeva la o mie sau doua de euro. Romanul vrea sa aiba douazeci, si nu numai ca vrea, ci ordona sa i se dea. Cum cui ? Guvernului. Ca doara de-aia-i acolo guvernu', sa-i deie. Lui, poporului suzeran.

Mi-am amintit de Ioan Budai Deleanu, si de Tiganiada. Pentru ca asta-i legea Cojocaru, pe lung si pe scurt : sa dea Voda o lege sa se scurteze distantele geografice macar la jumatate. Pe directia de mers. Legea Lorentz-Cojocaru.

Moment in care realizez ca sunt mandru ca traiesc intre cei mai amuzanti oameni din intreaga lume. Care nu-s vite. Ca-s boi. Da' o fost si bolnavi.

Si inca mai is.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. so are gonna act on it or not?

  2. Porkul de York`s avatar
    2
    Porkul de York 
    Friday, 30 April 2010

    Hai hai, lasati vorba si dati-mi banu' ! De acord.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 April 2010

    @dAImonNot. Ca daca toata lumea ar avea douaji de mii de euro, cum as mai face io succes cu blogu' ?

    @Porkul de York Vezi ca te-asteapta. Un set e la ursu-n Bucegi, celalalt pe fundu' la baraj.

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Friday, 30 April 2010

    "Despre noi

    Dr. Constantin Cojocaru

    1976/1984 – Economist şi şef de birou la întreprinderile ROMCONSULT, ROMSIT, ARCOM – toate cu profil de comerţ exterior;

    1984/1985 – Refugiat politic, Cairo, Egipt;"

    "MANIFEST GATA!

    FRAŢI ROMÂNI,

    A venit timpul să ne unim şi să acţionăm pentru a ne elibera ŢARA de tagma jefuitorilor, pentru a ne recâştiga dreptul de a fi proprietari pe capitalurile şi veniturile realizate din munca noastră!

    Gata cu utilizarea banilor şi a statului ca instrumente de jefuire a cetăţenilor!

    Gata cu îmbogăţirea prin hoţie, corupţie şi înşelăciune!

    Gata cu economia oligarhică!

    Gata cu mafia politică!

    Gata cu nomenclaturiştii şi securiştii transformaţi în politicieni!
    "

    :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 April 2010

    Aha!

    Update, ca lasasem chestii importante afara.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 April 2010

    "un roman din spania spune:
    aprilie 29, 2010 la 2:54 pm

    DL.COJOCARU VAM URMARIT TV ONLINE SI AM DESCOPERIT ADEVARUL DESPRE VARIANTA COJOCARU . AM SESIZAT CA ESTE FOARTE BUNA IN SPECIAL SI PT NOI SCLAVI CARE NU AVEM DE MUNCA IN STRAINATATE. AM VREA INFINTAREA UNUI PARTID RAPID SI EFICIENT( PARTIDUL NUMIT POPORUL ROMAN).SANT UN TANAR DE 24 ANI FARA VIITOR IN SPANIA, MURITOR IN ROMANIA ,ULTIMA SOLUTIE INCA O REVOLUTIE . VREAU SA FIU MEMBRU PARTIDULUI DUMNEAVOASTRA SI TOTI ROMANI PLECATI IN AFARA VA SPRIJINIM.TREBUIE SA INVIGEM PE CEI CARE NE GUVERNEAZA DE 20 DE ANI."

    Nu, ca mi-s dragi, ce mai, nu poti sa nu-i iubesti.

    Cu ranga, da' tot iubire se numeste.

  7. Barbosu Eugen`s avatar
    7
    Barbosu Eugen 
    Friday, 30 April 2010

    mai razi, mai plangi, asta e

  8. Vox populi, vox dei.

  9. Zerostein si relativitatea politico-economica in care ne aflam de fapt.

  10. cățelul alpha`s avatar
    10
    cățelul alpha 
    Friday, 30 April 2010

    Nu prea sînt de acord cu propunerea asta. Io zic să se dea fiecărui cetățean după nevoi, nu așa „ia d-acia” niște bani. Eu aș avea nevoie de o casă, mai modestă așa (150-200mp). Și de o mașină la fel de modestă, ceva pe la patruj'dă mii dă euro. Și vr'o două țiitoare. Și nițică pămînt, 2-3 hectare. Și... cam atît, că pentru restu' o să muncesc.

  11. @catelu
    Da o muiere sa nu-ti dea si tie statu in locatie de gestiune ca sa ai si tu acolo cine sa-ti ingrijeasca de casa si masina ?

  12. In mare vreo 95% din romani locuiau la mijlocul anilor 90 în locuințe personale majoritatea construite "de la stat" inainte de... Dupa nici 20 de ani ele făceau măcar 20.000$ pentru aia care o fost deștepți sa le vândă.

  13. @Mircea, tipul care a scris e scolit la rusi, evident :D
    @Dr.A, coreeect !!! :)

    off topic.
    Site-ul meu nu mai merge :( Zice asa "The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
    Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at gabitzu.eu Port 80"

    Ce e de facut ?
    Multumesc anticipat :)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 April 2010

    @Marian S In cazu' asta, Zalmoxe ala e tare prost, nu te supara.

    Prost asa, greu, grav, noroios, o prostie ganglionara, de melc.

    @F Mda. Fara "economica". Socialismul a reusit sa construiasca niste oameni total neeconomici. Ei isi petrec viata intre sociopolitica si politicosocietate. Fara economie, deloc.

    Imi aminteste vag de proastele mereu drogate din Cambridge. Studente la "Women Studies" gen.

    @calelul alpha Just, cetatene.

    @Dr.A Nu, ma, lasa ca gaseste omu', ca muierile alea de stat or fi uzate.

    Iar pentru aia care or fost destepti sa cumpere, de exemplu in Gorj apartamente pe-un televizor, cand o fost momentu', si sa vanda iara cand o fost momentu' (in 2006, de ex) 20,000 euro sunt asa, o gluma.

    @gabi Dap, se vede foarte clar dupa scris.

    Probabil ca ti-ai depasit banda. Intra si tu in cpanel din cand in cand si verifica chestiile astea. Azi e 30, de maine incepe o luna noua.

  15. ok, tx ;)
    sunt profana la din astea...ce sa fac ? :)
    Un wikend excelent !

  16. Nu mai scrie despre chestii de gen ca-i faci adepti lui mosulica si ne trezim ca toti isi amintesc ca au lucrat 5 luni la o saormerie si merita x mii de euro.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 April 2010

    Aia-s cititorii lu' zoso mei. Alta mancare de peste.

  18. cipslim`s avatar
    18
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 30 April 2010

    Razi tu da nu-i rasul tau.

  19. Foarte tare nenea. e de apreciat totusi entuziasmul care il mai are la varsta lui :)
    oricum stiti voi ce se zice despre potilica ca e ca o .....
    so....
    Mult succes!

  20. radem radem, dar daca niste puleti chiar voteaza increzador DD-PP, communism is back.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 June 2011

    @tatin E da, la prostii is foarte verzi batrinii, am remarcat si io. Numa' la facut chestii utile parca nu se prea inghesuie, nus' cum se nimereste tot asa.

    @Critic Is back o laie, ca fara o trupa de rusnaci cu interese n-au structura metalica si se prabusesc sub greutatea proprie. Cam ca o gramada de balegar asa.

  22. gasesc ei, nu-i o problema. voturi nu cred ca le vor lipsi. nr. analfabeti cu vis de bogani + batrani care nu au bani de medicamente + prosti din motive neclare + firme cu cert interes + nostalgisti, cam 1/3 ar vota pp cred.

    s-ar ajunge la anticipate ceva gen daca scot astia supriza un 10-15% per total scaune parlament la alegeri.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 June 2011

    Io eventual sa-ti recomand si PP din Fetesti. Ca acolo am inteles ca sunt fericiti toti indiferent de ednie.

  24. Pai sa se dea dom'le si romanilor din afara ca tot romani suntem :)))
    P.S. Multumesc pentru postul asta - chiar ca mi-a inseninat ziua ( din pacate ) . Spun din pacate pentru ca ma asteptam sa nu mai citesc asa ceva dar se pare ca prostia-i nemuritoare ( tot din pacate )

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 July 2011

    Noi sa fim sanatosi, ca sefi de scara se gasesc.

  1. [...] scris despre geniala si originala si deosebita si fantastica si atat de necesara initiativa a unui securist transformat, dupa necesitati, in demagog, rotitele au inceput sa lucreze. Nu ca s-ar opri ele [...]

  2. [...] Am si eu o opinie pe tema. Opinia mea este ca tre' sa fii cel putin si minim zis dobitoc sa te pretezi la asa ceva. Cam la nivelul de dobitocie nemurit sub indicativul "NOI SCLAVI CARE NU AVEM DE MUNCA IN STRAINATATE". [...]

  3. [...] sa se faca odata dreptate. Votati legea Cojocaru dupa care sa se deie cite douazeci de mii de grade si la noi sclavi care nu avem de munca in [...]

  4. [...] decit aia ce muncesc atunci avem mincinosu' sub forma demagogului clasic din politica, promitind "alegatorilor" chestii din tezauru' public) si-asa ca si lui ii convine. Si iata cum s-a construit cu de la sine [...]

  5. [...] decisive factor, and if I made a harem I didn't make that harem. It belongs to "the people", aka noi sclavi. What, there's something wrong to living your life according to the rain ? IT WORKS JUST FINE FOR [...]

  6. [...] gave it, is not "a fundamental desire of all the people" (in the sense of people where the term reduces to the poor) anymore than it is "a fundamental desire of all women" (in the sense of women where the term [...]

  7. [...] continue to take yourself for me, the empire of idiocy can well continue. [↩]"Dignity" is not what he here takes it to be, the "to each according to his needs" branch of the equation of militant imbecility. [...]

  8. [...] ci căci sunt o nație foarte nobilă, care nu putu suferi alt guvern decât cel întemeiat pe caracterul național, cel care organizează egalitatea, adecă [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.